Back to site

Alutiiq Etnografinen Kirjallisuutta kokoamat Rachel Mason

Source: http://ankn.uaf.edu/ANCR/Alutiiq/RachelMason/index.htmlAlutiiq Raven

Maaliskuu 1995

Hanke tukee osittain apurahan Alaska humanistisen foorumin ja National Endowment for Humanistisen liittovaltion virasto. Se sponsoroi Kodiak alueen Native Association, 402 Centerin Avenue, Kodiak, Alaska 99615.

SISÄLLYSLUETTELO

I. JOHDANTO

A. Miksi Tämä bibliografia on kirjoitettu
B. Tämän käyttöoppaan Bibliography

II. ALUTIIQ KULTTUURI, ennen ja nyt

A. Name "Alutiiq"
B. Esihistoria
C. Koniag/Chugach etnografinen
D. Venäjän Colony
E. Amerikkalainen Era, 1868-1964
F. maanjäristyksen Present Day
G. Cultural elvyttäminen

III. lähteitä ALUTIIQ KULTTUURI, ennen ja nyt

A. Yleistä
B. Esihistoria
C. Historia: Venäjän Era, 1784-1867
D Historia: American Era, 1868-1964
E. 1912 Mount Katmai Purkaus
F. Vuoden 1964 maanjäristys ja tsunami
G. Nykyinen Kansatiede, 1965-Present
H. Vuoden 1989 Exxon Valdez öljyntorjuntaan

IV. SPECIAL AIHEITA

A. kieli
B. sukulaisuus
C. elinkustannukset
D. Warfare
E. Uskonto, taide ja Folklore
F. Medicine

V. VIDEOT ja tietokoneohjelmistot

VI. AAKKOSELLINEN LÄHDELUETTELO

LIITE: Kartta ALUTIIQ YHTEISÖJEN 1984.


ALUTIIQ kansatieteellisesti KIRJALLISUUS

I. JOHDANTO

A. MIKSI TÄMÄ BIBLIOGRAFIA kirjoitettiin

Hanke toteutetaan, jotta mitä on kirjoitettu Alutiiq kulttuurista helpommin yleisön. "Yleisö" Olen eniten huolissaan on Alutiiq ihmiset itse. Alaska Alkuasukkaat ovat pitkään käyty antropologista tutkimusta, ja monet ovat pettyneitä, kun he eivät voineet saada selville, mitä tapahtui toimitetuissa tiedoissa. Tämä bibliografia on tarkoitettu palvelemaan ensisijaisesti opas niille, jotka haluavat selvittää, mitä on kirjoitettu ja tallennettu heidän oma kulttuurinsa.

Antropologia, tutkimuksessa ihmisen, on laaja alue. Joukossa useita haaroja antropologia ovat arkeologia, joka keskittyy edelleen ja esineitä ihmiset elivät aikaisemmin ja etnografia, joka käsittelee eläviä ihmisiä. Yleensä etnografia perustuu face-to-face vuorovaikutus tutkijan ja ihmiset tutkitaan. Kansatieteilijät tutkitaan ihmisen kulttuuria: miten ihmiset elävät ja miten he näkevät heidän maailmaansa. Oksat antropologian myös fyysinen antropologia, joka tutkii ihmisen biologinen laji, ja lingvistisen antropologian, joka keskittyy ihmisen kieltä.

Vaikka kullakin oksat antropologian painottaa eri osa ihmisen olemassaoloa, on joitakin alueita, joilla ne päällekkäin. Kaikki antropologit ovat tyypillisesti pyrkineet ymmärtämään kokonaisuutta kulttuurin kokonaisvaltaisesti, koska he näkevät, että eri kulttuurin osa-alueita toisiinsa Esimerkiksi puhua Alutiiq kulttuurista, on mahdotonta puhua kotitarvemetsästys puhumatta uskonnosta, koska Alutiiq perinne, ihmiset ja eläimet ovat osa samaa hengellistä maailmaa.

Tämä bibliografia korostaa etnografian sijasta arkeologia, mutta se sisältää joitakin merkintöjä arkeologien, koska arkeologit ja kulttuuriantropologeilta jotka ovat yrittäneet oppia Alutiiq ihmiset ovat molemmat yrittävät ymmärtää samaa kulttuuria, vain eri aikoina. Bibliografia sisältää myös viittauksia historiallisiin asiakirjoihin kirjoittamia Venäjän colonials ja muille, jotka tulivat kosketuksiin Alutiiq ihmisiä. Nämä historialliset asiakirjat ovat myös tärkeitä, koska ne antavat tietoa Alutiiq kulttuurista tietyllä hetkellä.

Olen yrittänyt koota aineistoa kirjallista tai nauhoitettua tietoa koko Alutiiq kulttuurin alueella, myös Kodiak saariston, Prince William Sound, Ala Cook Inlet ja etelärannikolla Alaskan niemimaalla. Pystyin löytää lisää viitteitä siitä Kodiak kuin muut Alutiiq alueilla, sekä sen vuoksi enemmän tutkimuksia on toteutettu Kodiak kuin muilla alueilla, ja koska olin työskennellyt Kodiak, ja oli enemmän pääsyä Kodiak lähteistä.

Olen suuressa kiitollisuudenvelassa ennen työn tohtori Donald Clark, jonka jatkuva bibliografia Kodiak Island, Alaska toimi lähtökohtana omassa tutkimuksessani. Jotkut merkinnät ja huomautukset on kopioitu suoraan hänen. Rahoitusta hanke tarjosi Alaskassa humanistisen foorumin. Olen kiitollinen foorumin tuella sekä sponsorointi tarjoaa Kodiak alueen Native Association.

B. MITEN TÄMÄ KIRJALLISUUS

Ensisijainen järjestäminen Lähdeluetteloon aiheen, ja aakkosjärjestyksessä kussakin aihe tekijän. Jokainen aihe sisältää luettelon selityksin varustetun merkinnät. Jos ei ole kuvausta viittaus, se tarkoittaa, että en ole pystynyt löytämään tai tarkistaa sen.

Lähdeluettelon alkaa jakso perustuvat yleisiin tietolähteisiin. Nämä ovat kirjoja tai artikkeleita, jotka käsittelevät kaikkia Alaska Native kulttuureihin, tai useita näkökohtia Alutiiq kulttuuriin. Tämän jälkeen luokka on olemassa otsakkeita esihistoria ja useita historiallisen aikakauden, mikä nykypäivään. On olemassa erilliset osiot viitteet kolmessa tuhoisia tapahtumia Alutiiq historiassa: vuoden 1912 Mount Katmai purkaus, vuoden 1964 maanjäristys ja tsunami, ja vuonna 1989 Exxon Valdezin öljyvuoto. Seuraavaksi on osa erityisistä aiheista. Näitä ovat kieli, sukulaisuus, toimeentulon, sodankäynti, uskonnon ja mytologian ja lääketiede. On lyhyt jakso sisältää viittauksia videoiden ja tietokoneen opetussuunnitelman Alutiiq kulttuuria. Koska kaikki eivät lähde Alutiiq mahtuvat pieneen ryhmään, jotkut kohdat sisältyvät useampaan kuin yhteen otsikoksi.

Jokaisessa bibliografiset merkintä sisältää tietoa siitä, mistä asiakirjat löytyvät. "AEB Collection" tarkoittaa "Alutiiq Etnografinen Kirjallisuus Collection." Dokumentit tällä merkinnällä on kopioitu lehdistä tai saatu kirjailijoita, valtion virastot, tai yksityiset rahoittajat, ja ne sijaitsevat Kodiak alueella Native Association Cultural Heritage Center.

Erityisesti haluan kiittää Nancy Jones Kodiak hänelle luovuttamista 1890 Alaska väestönlaskennan (listattu Porter 1893). Muut asiakirjat ja nauhat, jotka löytyvät arkistosta Kana Cultural Heritage Center yksilöidään lähdeluetteloon.

Kirjastot lueteltu tässä ovat A. Holmes Johnson ja Kodiak College kirjastot Kodiak, Anchorage Municipal (Loussac), Alaska Resource kirjasto (liittovaltion rakennus), ja University of Alaska, Anchorage Consortium Library in Anchorage, Homer Public Library, ja Valdez Consortium kirjasto. Nämä valittiin, koska ne näyttävät helpoimmin asuville Alutiiq yhteisöissä. Useimmissa tapauksissa tietoa sijainnit Näiden asiakirjojen tulee LaserCat katalogijärjestelmää käytettävissä kunkin Anchorage kirjastoista.

Monet julkaisemattomat väitöskirjat kuuluvat tähän kirjallisuusluettelo. Vaikka suurin osa niistä ei ole saatavilla Alaskassa kirjastoissa, kopioita väitöskirjoja Yhdysvaltain yliopistoista voi tilata soittamalla UMI väitöskirja Services at 1-800-521-0600. On yksi kanadalainen väitöskirja (Grubis 1981), joita voi tilata MICROMEDIA Limited Ottawa, Ontario at 1-800-567-1914.

Loppuosan Lähdeluetteloon aakkosjärjestyksessä tekijän. Se sisältää samat merkinnät selityksineen osat lueteltu aihe.

Toivottavasti tämä bibliografia on apua niille, jotka haluavat tietää enemmän Alutiiq kulttuurista. Hanke ei koskaan täysin valmiiksi, koska uudet työt Alutiiq kulttuuria edelleen tehtävä, ja uusia artikkeleita ja kirjallisuutta. Jos sinulla on ehdotuksia korjata tai päivittää tämän määrän, ota yhteyttä minuun 4912 Roger Drive, Anchorage, Alaska 99507.

(Verkkosivun muunnin huomautus: kaikki erikoismerkit, eli tähdellä sisältävät erikoismerkin. OCR skannaus ei ehkä muuntaa 100%. Olen yrittänyt esittää tätä asiakirjaa kuin alkuperäinen, joten jos huomaat virheitä, ota yhteyttä ANKN Clearninghouse)

II. ALUTIIQ KULTTUURI, ennen ja nyt

A NAME "ALUTIIQ"

Termi "Alutiiq 'on suhteellisen uutta. Sitä on käytetty syntyperäiset ja tutkijoita 1980-luvun alussa viitata sekä kielen ja kulttuurin ryhmän Alaska Native ihmisiä kotoperäinen Kodiak Island saaristossa, etelärannikolla ja Alaskan niemimaan, Prince William Sound, ja alempi kärki Kenai Peninsula. Nämä ihmiset puhuvat kieltä niin samankaltaisia Keski Yup'ik (puhuma kieli eskimot Länsi-Alaskassa), että ne voi melkein keskustella Yup'ik puhujille Länsi Alaska. On olemassa pienempi murretta eroja Alutiiq ryhmiä.

Vuodesta Venäjän siirtomaa-ajoista, useimmat Alutiiqs kutsuttiin ja vaatineet itselleen Aleuts, vaikka niiden kieli ei ole kovin samanlainen kuin kieli, jota puhuu Aleuts koskevat Aleutian ketjua. Venäjä tunnusti, että Alutiiqs erosivat Aleuts, ja niille lähettämiä alueen Kadiaks tai Chugashes. Kuitenkin venäläiset käytetty yksi yleisluonteinen, Aleuts, erottaa Alutiiqs ja Aleuts muista Native ryhmiin. Sen lisäksi yhteinen kieli ja perinteistä kulttuuria, Alutiiqs jakaa historia venäläisen kolonisaation ja kestävä vaikutus Venäjän ortodoksisen uskonnon. Päättymisen jälkeen Venäjän siirtomaa, Alutiiqs kokenut yhteinen induktio kaupalliseen kalastukseen, kun se tuli tärkein palkka alan niiden rannikon kylissä. Viime vuosisadalla monet Alutiiqs myös samaa kokemusta kolmen katastrofit vuoden 1912 Mount Katmai purkaus, vuoden 1964 Suuri Alaskan maanjäristys ja tsunami, ja vuonna 1989 Exxon Valdezin öljyvuoto.

Ne, jotka yrittävät löytää etnografinen viittauksia Alutiiqs huomaamaan, että ne tunnetaan eri nimillä. Kielitieteessä tarkoitettua kieltä puhuu Alutiiqs kuin Sugpiaq, Sugcestun, Suk, Länsi Eskimo tai Tyynenmeren Eskimo. Muut ehdot jota antropologit ovat Yup'ik tai Yuit.

Tässä raportissa, termi Alutiiq viittaa kansan ja kielen koko kulttuurin alueella. Kotoisin Kodiak alueen ja etelärannikon Alaskan niemimaan kutsutaan Koniag (Koniagmiut) ja heidän kollegansa Prince William Sound ja Ala Cook Inlet kutsutaan Chugach (Chugachmiut). Sisällä Koniag ryhmä on Qikertarmiut (ihmisiä Kodiak Island) ja Aglegmiut (ihmiset Alaskan niemimaalla). Ihmiset Ala Cook Inlet ovat Unegkurmiut, mutta Chugach Prince William Sound ovat Paluwigmiut (Haggerty et al. 1991:76-77).

B. esihistoria

Jotkut arkeologit uskovat, että esi nykypäivän Native Alaskan asukkaille Alutiiq kulttuurin alueella ovat jatkuvasti asuttu alue ainakin 7000 vuotta (Jordan ja Knecht 1986). He kehittivät rituaalisesti kehittää merenkulun metsästyskulttuuri monia yhteyksiä muihin kansoihin kaupan ja sodankäynnin. Arkeologit ovat tunnistaneet useita erillisiä kulttuuriperinteen Kodiak Island alueella. Nämä ovat Ocean Bay (n. 4500-1400 eKr.), Kachemak (n. 1400 eKr.-1200 jKr) ja Koniag (n. 1200-1784 jKr). Dating näistä vaiheista edelleen Kiistanalaista. Arkeologinen tieto on löydetty kustakin osasta historiallisesti tunnettu Alutiiq kulttuurin alueella - Kodiak, Alaska niemimaan, Ala Cook Inlet ja Prince William Sound - kaikki esihistoriallinen perinteitä.

The "Ocean Bay" perinne ensin tunnistetaan sivuston lähellä nykyisen kylän vanhassa satamassa on eteläpäässä Kodiak Island. Nimi "Kachemak" käytti ensimmäisenä arkeologi Frederica de Laguna vuonna 1930 kuvaamaan kokoonpanokohtien vuodesta Kachemak Bay. Koniags olivat ihmiset elävät Kodiak Island hetkellä Euroopan yhteystiedot. Chugach olivat asukkaat Prince William Sound, kun ensimmäiset eurooppalaiset saapuivat.

Koska väitetty fysiologiset ja kulttuuriset erot Kachemak ja Koniag vaihe kansoja, ja koska aikajärjestyksessä erot vaiheet arkeologinen ennätys on ollut keskustelua jatkuvuuden asuinpaikan Alutiiq kansasta esihistoriasta. Jotkut tutkijat jälkeen Hrdlicka n * varhainen tutkimus (1944), väittävät, että Kachemak ihmiset tuhottiin sodassa ja vähitellen tilalle välinen muutto on Koniags. Kuitenkin viime aikoina arkeologit ovat ehdottaneet, että Kachemak ja Koniag kansat eivät ole erillisiä ryhmiä, vaan ne edustavat evoluution vaiheet yhden kulttuuriperinne (Jordan ja Knecht 1986).

C. KONIAG/Chugach etnografia

Koniags ja Chugach asuivat puoliksi maanalaisissa saatana talot niiden pysyvän talven kyliin. Kesällä he muuttivat väliaikaisesti kalaa leireille. He metsästivät merinisäkkäitä, kuten valaita, hylkeitä, merileijonia ja meri saukkoja. Jotkut Alutiiqs saattoivat metsästää caribou on Alaskan niemimaalla. Vaikka Koniags olivat riippuvaisia lohta kuin Chugach, lohi oli tärkeä ravinnon katkottua kaikkien Alutiiqs. Ne kuivataan suuria määriä lohta käytettäväksi talvella. He myös pyydetty muita kaloja ja kokosi vuorovesialueiden resursseja rannoilla. Metsästys tehtiin Harppuunat ja klubeja, ja kaloja speared, gaffed, harpooned tai koukussa. Lohta saatiin usein kiinni patojen yli rakennettiin jokien.

Taitavat käsiteltäessä ihon kajakin (jossa venäläiset kutsui bidarkas) ja suurempien puuveneitä (bidars), he matkustivat yli aallokossa sotaan ratsiat ja rauhallisemman kaupankäynti muiden Alutiiq ryhmien ja ihmisten kanssa niin kauas kuin Aleutit ja Kaakkois-Alaskassa. The Chugach tappelivat kanssa Koniags ja Tlingits Kaakkois Alaska, ja käydään kauppaa Athabaskan Ahtna, naapurimaiden Eyaks toimii välikäsiä.

Huolimatta monista yhteydessä muihin ryhmiin, kukin Alutiiq kylä oli poliittisesti autonominen johdolla peritty päällikkö. Poikkeuksetta kylät olivat rannikolla, mikä Alutiiqs "rakkaus ja riippuvuus merestä. Yläpuolella kylässä, oli kahdeksan itsenäistä ryhmiä Chugach kansasta Prince William Sound aikaan yhteystiedot (Hassen 1978). Niistä Koniags, oli vähintään neljä (Townsend 1980).

Siellä oli merkitty yhteiskunnallinen hierarkia, joka varhain eurooppalaisia tarkkailijoita tulkita luokan järjestelmä aatelisten, yhteiskunnan rakenteet ja orjia. Orjat, jotka olivat yleensä sodan vankeja, oli omaisuutta varakkaat ihmiset. Wealth jaettaisiin vuonna koristeellinen seremonioissa johon kuului tanssia ja Kalasatama.

Valtioneuvosto oli järjestelmän avulla perinnöllinen johtajia, jotka oli myös todistamaan kelvollisuus hallita. Koska nämä johtajat olivat varakkaita, yksi sana on heille "Richman" (Townsend 1980). Siellä oli myös viisaita miehiä samanlaisia pappeja, joista osa koostuu runoutta ja lauluja.

Alutiiq Shamaanit olivat parantajia ja rituaali esiintyjiä. Ne voivat ennustaa sään ja yhteyttä yliluonnolliseen. Naiset ja miehet voivat olla shamaaneja. Jotkut miehistä kuului salainen valaan metsästystä yhteiskuntaa. Heidän vaimonsa oli myös tärkeä rituaali rooleja valas metsästää.

Sekä miehet että naiset voivat olla enemmän kuin yksi puoliso. Yleisimmin tärkeä mies oli useita vaimoja. Avioero oli mahdollista ja ole harvinaisia.

Avioliitot olivat järjestämässä vanhemmat morsiamen ja sulhasen. Pari yleensä meni asumaan morsiamen vanhempien vuoden ajan tai kunnes heillä oli omia lapsia. Nuori mies oli tarkoitus työskennellä hänen appivanhemmat ja tuoda heille ruokaa tänä aikana.

On epävarmaa, onko Alutiiq sukulaisuus oli matrilineal (laskettuna kautta äidin puolelta), patrilineal (laskettuna on isän puolelta), kahdenvälinen (molemmat), tai ei. On olemassa jonkin verran näyttöä siitä, että sekä Koniags ja Chugach olivat matrilineal, mutta Alutiiq sukulaisuutta terminologiaa ehdotetaan kahdenvälistä järjestelmää. Alutiiqs oli paljon yhteyksiä tunnettuihin matrilineal ryhmien kuten Tlingits ja Aleuts. Vuonna matrilineal yhteiskunnissa, äidin veli on vahva rooli lasten kasvatuksessa. Tärkeydestä, sedät ja Alutiiq lapsia niin myöhään kuin 1980-luvun puolivälistä on tulkittu todisteeksi aiemmin matrilineality (Davis 1986:186).

Alutiiq lapset nostettiin permissively mutta myös opetti Stoalaisuus. Niiden ensimmäisiä kuukautisia, tytöt olivat yksinäinen useita viikkoja erityinen kota ja opettanut aikuisten taitoja osaava vanhempi nainen. Aikuisten naisten jäi kuukautiskierron majoissa muutaman päivän kuukaudessa. Miehet pelkäsivät huonoa onnea metsästykseen, jos niiden pyydysten joutui kosketuksiin nainen kuukautisten aikana. Synnytys käytiin myös erityisissä majoja, ja sekä äiti ja vauva viipyi siellä useita päiviä. Ennen kuin palasi yhteiskuntaa, uusi äiti ja lapsi olisi sweatbath (tai Banya, kuten sweatbath on kutsuttu koska Venäjän kertaa).

Joskus poika lapsi nostettaisiin pukeutua ja käyttäytyä kuin nainen. Harvemmin, tyttö nostettaisiin kuin poika. Koska transvestiitti oli arvostettu asema, ja jotkut transvestiitit tuli shamaaneja.

Sekä miehet että naiset käyttivät pitkiä hoodless turkisten tai lintujen ihon maihinnousutakeilla, ja hupullinen sade hupputakit (jota alettiin kutsua jonka Siperian venäläisten termi kamleikas) valmistettu kaistaleista suolen. Kengät eivät kuluneet kesällä, ja arkeologit ole löytäneet mitään housut ja hanskat. Miesten (ja mahdollisesti naisten) huulet oli lävistetty, jotta lisätään pienten tulpat nimeltään labrets. Naisten leukansa oli tatuoitu murrosikä. Sea metsästäjät käyttivät taivutetun puun hatut muotoinen kartio, koristeltu amuletteja ja maalattu malleja.

D. VENÄJÄN COLONY

Pian tutkimusmatkailija Vitus Beringin ensimmäinen pysähtyi Aleutit vuonna 1741, venäjän metsästäjät ja kauppiaat kutsui promyshlenniki perustettiin siirtomaa läsnäolo mitä nyt Alaskasta hyötyä turkikset meri saukkoja. Puuttuvat merinisäkkäiden metsästyksestä asiantuntemusta Aleutit ja Alutiiq ihmisiä, venäläiset hyväksi Native työvoimaa siirtomaavalta hankkeeseen. Ne myydään arvokkaita turkiksia ja meri saukkoja ja Kiinan markkinoille ja muiden venäläisiä.

Kun lasku merisaukon on Aleutian Chain, venäläiset kääntyi rikkaiden vesillä Kodiak alueella. Vaikka Kodiak Natives menestyksellisesti torjui ensimmäisen kaupan käynti promyshlennik, venäläisten Musketit ja tykkien pian ansiosta colonials hallita Alutiiqs väkisin. Yksi tapa venäläiset pystyivät alistamaan Alutiiqs oli kautta käytäntö ottaa panttivankeja, yleensä lapset päälliköiden. Kun Venäjän johtajien, Shelikhov, lähestyi eteläpäästä Kodiak Island, useita tuhansia kansasta otti pakenee suuren kiven lähellä Sitkalidak Island. He pettivät Alutiiq mies matkustaa venäläiset tiesivät piilotettu pääsyn turvaan kallioon. Sadat Natives tuhoutunut, koska ne hyppäsi alas kalliolta paeta. Toiset ammuttiin tykillä tai pyöristetty ylöspäin ja speared kuolemaan.

Niinpä vuonna 1784 ensimmäisellä jatkuva Venäjän yhteydessä Alutiiqs tapahtui Shelikhov miehiä perusti venäläinen asutus Kodiak Island Three Saints Bay, lähellä nykyisen kylän Old Harbor. Pian he conscripted paikallisen väestön työläisten mereen saukonmetsästykseen teollisuudelle. Työkykyiset Alutiiq miestä organisoitu työryhmien ja pakko metsästää merellä suurten laivastojen bidarkas, kun taas naiset, vanhat miehet ja lapset tehtiin työtä rantaan. Vaikeuksia, onnettomuuksia, ja nälänhätää sekä sairauksia käyttöön venäläisten nopeasti johti heikentämistä ja Native ihmisiä. Vuoden venäläisen siirtokunnan vuonna 1867, ennen yhteystiedot väestö ehkä 8000 on Kodiak Island oli kutistunut noin 2000. Monet kuolemat häiritsi kaikessa Alutiiq yhteiskuntaa.

Chugach oli vähäisempää ja vähemmän tuhoisa vuorovaikutus venäläisten kanssa kuin ei Koniags. Ensimmäinen Euroopan vierailla Chugach alue oli Vitus Bering vuonna 1741, on edelleen osuudella saman matkan, jossa hän matkusti Aleutit. Espanjalaiset tutkimusmatkailijat pian perässä. Captain Cook, joka saapui vuonna 1778, oli ensimmäinen eurooppalainen tavata Chugach ihmisiä. Vuonna 1793 venäläiset perustivat viesti lähellä Nuchek on Hinchenbrook saarella. Osittain siksi väestöstä Prince William Sound oli melko pieni (välillä 400 ja 1000 henkilöä), ja ehkä myös siksi Merisaukon väestöä ei ollut niin suuri siellä kuin muilla aloilla, venäläiset eivät näe Chugach niin todennäköisenä lähteenä massan conscripted työvoiman merisaukonnahkoina metsästykseen. Vastaavasti, kun venäläiset niillä kauppaa Alutiiqs on Alaskan niemimaalla, he eivät perustaa tällainen tuhoisa siirtomaa läsnäolo siellä he tekivät Kodiak Island.

Vuonna 1793 venäläiset päättivät siirtää pääkaupungin heidän siirtomaan kolmesta Saints Bay pohjoisosaan Kodiak Päästäkseen paremmin puutavaraa. He perustivat uuden keskuksen hallituksen, jonka he nimeltä Pavlov Harbor ("Paul Harbor"), oli paikalla tänään kaupunki Kodiak. Pavlovin Harbor keskeinen asema siirtomaaimperiumiin kesti vuoteen 1808, jolloin pääkaupunki oli jälleen siirretty, tällä kertaa Sitka, tiivistää pääsyä Venäjän laajentunut osuudet Kaliforniassa.

Ehdollinen Venäjän ortodoksisen papiston saapui Kodiak vuonna 1794 muuntaa Alaskan kansasta kristinuskoon. Ne alkoi heti tehdä massaa kasteita ja avioliitot, ja pian sen jälkeen perustettiin koulun ja orpokodin lähellä Kodiak. Papisto vastusti myös väärinkäytöksiä siirtomaa virkamiehet aiheutunut kansasta. Yksi kahdeksan pitkään munkit, isä Herman oli kanonisoitu jota ortodoksinen kirkko vuonna 1971. Tämä pyhimys, korkeasti kunnioitettu keskuudessa Alutiiq ortodoksisen ihmisten, hyvitetään ihmeitä, kuten parantaen sairaita, ja kääntää takaisin tsunami.

Niistä Alutiiq ihmiset, ortodoksinen kirkko on kaikkein kestävimmät jäänne Venäjän siirtomaa Alaskassa, ja on keskeinen osa sosiaalista elämää lähes joka kylässä. Niistä amerikkalainen lähetyssaarnaaja ryhmiä, jotka alkoivat työskennellä alueella Alaskassa vuonna 1880-luvun alussa olivat baptistit, joka lähetti uskonnollisia työntekijöitä Kodiak alueelle, Prince William Sound, ja myöhemmin Alaskan niemimaalla. Osana Kastajan tehtävä, orpokodin ja koulun avattiin Kodiak vuonna 1886. Vaikka jotkut Alutiiq kylissä on nyt sekä protestanttisia ja ortodoksisia kirkkoja, Venäjän ortodoksinen kirkko on edelleen hallitseva uskonto jokaisessa Alutiiq yhteisössä lukuunottamatta Ivanof Bay.

Nykyisin useimmat Alutiiqs kastetaan, naimisissa, ja haudattiin Venäjän ortodoksisen seremonioita. Vuonna kylien palvelut yleensä johtaa Native lay lukijat. Papit, jotka elävät Anchorage tai Kodiak matkustaa kylien tärkeitä seremonioita. On ehdotettu, että Alaskan Venäjän ortodoksisen uskonnon sisältää joitakin alkuperäiskansojen uskomusten ja tulli (Oleksa 1982). Jäsenyys ortodoksisessa kirkossa tuli symboli Native identiteetin (Davis 1970; Rathburn 1984).

Vuoden 1840 jälkeen isorokko epidemia, Venäjän siirtomaa hallinto vahvisti jäljellä Native väestön Kodiak Island seitsemään kyliin. Kaksi kylää oli tarkoitettu "kreoli" siirtokuntia. Kreolit olivat lapsia Native naisten ja venäläisten miesten tai lasten kreolit. Tämä ryhmä kasvoi koko ajan vuosina Venäjän siirtomaa. Monet kreolit olivat koulutettuja kauppojen tai uskonnollista johtajuutta Venäjän kirkossa toimivat koulut. Creole siirtokuntien mukana Afognak ja Ouzinkie, pohjoisessa osassa Kodiak saariston, nämä kylät olivat myös laadittu "eläkkeelle yhteisöt" for siirtomaa työntekijöille, etenkin Native perheitä, jotka halusivat asettua pysyvästi Alaskassa. Siellä oli myös merkittävä Creole väestön Venäjän pääkaupunki, joka on nyt Kodiak kaupunki.

Aikana Venäjän aikana kansasta tuli riippuvaiseksi eurooppalaisia tuotteita ja olivat yhä mukana käteisenä taloudessa. Jotkut Alutiiqs syrjäisillä alueilla, kuten rannalla Alaskan niemimaan kaupan turkiksia ja muita tuotteita venäläiset sen sijaan, että työvoiman indenture joka leimaa muut Alutiiq Venäjän suhteita. Vuoden viimeisinä päivinä Venäjän siirtomaa, Alutiiqs aloitti kaupan tavaroita tai rahaa. Kun Natives tuli mukana kaupan ja palkan talous, he tulivat sidottu velan kauppiaille ja työnantajille.

E. AMERICAN ERA 1868-1964

Mennessä venäläiset myi Alaskan Yhdysvaltoihin vuonna 1867, siirtomaavalta venture olisi tullut kannattamatonta. Pian myynnin jälkeen, useiden yhdysvaltalaisten yrittäjien saapui edelleen mereen saukonmetsästykseen asti lähellä kuolemaa tämä eläin johti kiellon metsästää sitä vuonna 1911. Amerikkalaiset yrittivät lukuisat muut toimialat, kuten ansastusta, valaanpyynti, karjan kasvatusta, ja kullankaivuu. Useita pieniä saaria ympäri Kodiak saariston ja pois Alaskan niemimaan pidettiin sopiva kettu maatalouteen. Tilat ovat pääosin omistamia kaupan yritykset palkattu Native miehet metsästää ja kalastaa tarjota ruokaa kettuja.

Lohenkalastuksesta, jolla oli sekä suuret riskit ja suuret voitot, nautti dramaattisin ja kestävä menestys uusien kaupallisten työtä. Hädin tuskin-hyödyntänyt mahdollisuuksia Karluk joen länsipuolella Kodiak Island, yksi lohijoki purojen maailmassa on jo pitkään tunnustettu. Venäläiset rakennettu zapors (patoja) joen kiinni punaista lohta, ja Alutiiq naiset kuivattu kala talvikäyttöön varten siirtomaa. Kaupallinen lohi saltery kokeellisesti liikennöi venäläisille Karluk joella vuonna 1867, samana vuonna Yhdysvaltoihin ostettu Alaska.

Ensimmäinen Cannery vuonna Karluk on perustettu vuonna 1882. Muutamassa vuodessa oli useita kalaa siellä. Vuoteen 1890, oli kalanjalostustoimissa klo Chignik on Alaskan niemimaalla ja suu Copper joen Prince William Sound. Kalaa nousi ja laski säännöllisesti, niiden kilpailu joskus manifestoituu sabotaasia toistensa työtä. Yleensä eristäminen säilyketehtaiden luopumaan aiheuttamat häiriöt hallituksen tyydyttävällä häikäilemättömien toiminnanharjoittajien. Laajeneminen teollisuuden nopeasti johti liikakalastus ja dramaattinen lasku lohen kulkee.

Osa kansasta oli palkattu säilyketehdas työntekijöitä, mutta varhainen säilyketehtaassa operaattorit mieluummin kiinalaisen työvoiman lähinnä palkattiin kautta Kiinan työllisyyden urakoitsijat. Useimmissa kalaa vain muutamia kansasta palkattiin toimimaan työläisten kalastustoiminnassa. Vuonna 1900, esimerkiksi kolme säilyketehtaiden in Karluk yhdessä oli 43 valkoisena, 8 Natiivi, ja 263 kiinalaisen käsittelyn työntekijöitä. He työskentelevät 171 valkoista ja 13 Native kalastajien (Moser 1899:53). Cannery toimijat valittivat, että kansasta saattoivat lähteä ennen kausi oli ohi, usein voidakseen harjoittaa vuodenaikojen toimeentulon kalastus ja metsästys.

Vuodesta 1870, norjalaiset, tanskalaiset ja ruotsalaiset olivat niiden joukossa, jotka tulivat metsästää merisaukon ympärille Kodiak, myöhemmin aalto skandinaaveja tuli töihin kuin kalastajille. Jotkut heistä naimisissa paikallisten Alutiiq naisten ja asettui pysyvästi Kodiak alueella ja Alaskan niemimaalla. Scandinavian nimet useilla Alutiiq kansasta ovat osoitus tästä avioliittoja.

Pian perustamisen Karluk, kalastus kasvoi muualla Alutiiq kulttuurin alueella, erityisesti Chignik, Afognak ja Uyak (nykyisin Larsen Bay). Alkuasukkaat myi kalaa säilyketehtaille. Useimmat toiminta rajoittuu rantaan seining asti kierrenuotalla tarttui jälkeen kynnyksellä polttoaineita käyttävät veneitä 1920.

Alkuasukkaat tuli yhä enemmän kaupallista kalastusta jälkeen 1900. Harva omistaa omalla veneellä, mutta jotkut kalastanut on säilyketehdas omistamalle veneitä. Useimmat Native kalastajat muutti kalastus leirit kesällä korjuu lohta rannalla kierrenuotilla. Koska Natives tuli paremmin osallistujia käteisellä taloudessa, ne koordinoi perinteiseen metsästykseen ja kalastukseen kaupallisen kalastuksen.

Henki Alutiiq asukkaiden Alaskan niemimaan ja Kodiak oli repinyt tulivuoren Mount Katmai kesäkuussa 1912. Alaskan niemimaa kylät Katmai ja Douglas tuhosi tuhkaa purkauksesta. Ihmiset niissä yhteisöissä ensin tuotu Afognak, sitten muutti takaisin mantereelle, jossa he perustivat uuden kylän Perryville, nimetty laivan kapteeni, joka toi heidät sinne. Tulivuori kattaa Kodiak on kahdeksantoista tuumaa tuhkan, tukkeutunut lohi puroihin ja tappoi kasvillisuuden. Kaupallinen lohenkalastus pysäytettiin vuonna. Seuraavina vuosina kuitenkin tuhka toimi lannoitteena puskurin viljelykasvin puutarhat.

Pallas kalastajat luoteisrannikolla, monet heistä Norja maahanmuuttajien alkoi pysähtyen Kodiak on vuosisadan alkupuolen. Vuoteen 1920, silliä ja turskaa veneitä myös pyytää Kodiak vesillä, vaikka Native Kodiak kalastajien ponnisteluja edelleen lähinnä keskittynyt lohenkalastusta.

Vuonna 1938 ja 1939 Yhdysvaltain kongressi myönsi varoja rakentamiseen laivaston tukikohta Kodiak. Toisen maailmansodan aikana, sotilaallista läsnäoloa kasvoi voimakkaasti. Kodiak tuli pohja peräti 15000 sotilasta. Sodan jälkeen merivoimien tukikohta jäi Kodiak ja myöhemmin merivartioston tukikohta.

Vuonna sodanjälkeisinä vuosina, lohi edelleen suuria kalastuksen. Sekä Äidinkielen ja valkoiset kalastajat alkoivat keskittyä kierrenuotalla kuin muut pyydystyypit. Siellä oli useita kaupungin Kodiak, ja useita hajallaan syrjäseuduilla koko saaren. Kaupallinen kalastus oli tärkein rahaa kansasta asuu Kodiak alueen kylissä, jotka jatkoivat kalastaa toimeentuloon sekä myyntiin. Joissakin kylissä asukkaat muuttivat kesäisin asumaan ja työskentelemään lähellä kalaa.

F. maanjäristyksen nykypäivään

Suuri Alaskan maanjäristys 27. maaliskuuta 1964 ja tsunamin jälkeen se aiheutti suurta tuhoa Alutiiq yhteisöille. Kolme Native kyliä, Chenega, Kaguyak ja Afognak, tuhoutuivat. Kaksikymmentä kolme ihmistä kuoli Chenega, noin kolmasosa väestöstä kylän. Yksitoista kuolemia Kodiak Island alueella. Kaupunki Kodiak suuresti vahingoittunut, kuten kylä Ouzinkie. Vanha Satama oli käytännössä purettiin ja jouduttiin merkittävästi uudelleen. Asukkaat Afognak siirrettäisiin uuden kylän, Port Lions ja Kaguyak kyläläiset siirrettiin nykyiseen yhteisöön Akhiok.

Vaikka huomattava osa Kodiak kalastuslaivaston tuhoutui maanjäristyksen ja tsunamin jälleenrakentamiseen Kodiak kaupungin nopeutti sen syntymistä on "rapu pääomaa." The kalaa lähellä vanhaa satamaa ja Ouzinkie, tuhoutui maanjäristyksessä, ei koskaan rakennettu uudelleen. Tämän seurauksena käsittely oli yhä yhdistelty kaupungin Kodiak. Jotkut kalastajat sekä Alutiiq kylissä ja vierasperäisten keskuksiin kuten Kodiak ja Cordova, pystyivät ostamaan isompia ja nykyaikaisempia veneitä katastrofeista lainoihin.

1960-luvulla, Alaskan kansasta alkoi painamalla selvittelyyn maan vaatimuksia. Löytö öljyn Prudhoe Bay antoi valtion ja liittovaltion hallituksen uudet kannustimet ratkaista nämä väitteet. Vuonna 1971 Alaska Native korvausvaatimusten laki hyväksyttiin, allotting käteisellä asutuksen ja maankäytön avustuksia alueellisiin ja kylään Native yritykset. Alueellinen Oyj Kodiak alue Koniag, Inc., ja Chugach, Inc. edustaa kotoisin Prince William Sound ja Ala Cook Inlet. Asukkaat viidestä Chignik kylät Alaskan niemimaalla kuuluvat Bristol Bay Native Corporation. Ilmoittautuminen Native yritysten liikkeelle Alutiiq ihmisiä uusien hallituksen ja joskus tuntemattomia yrityshankkeita.

Vuonna 1975 valtio Alaskan myöntänyt rajoitetun maahantuloluvista kaupalliseen lohen kalastuksessa, joka antaa oikeuden kalastaa vain rajallinen määrä ihmisiä vaihde lisenssejä, jotka voisivat perustaa aikaisemmin kalastuksen historiaa. Tällä oli dramaattinen vaikutus kippari-miehistön suhteita. Se muutti myös helppo pääsy kalastuksen sekä syntyperäisten että ei-Native kalastajia. Alutiiqs jotka eivät täytä luvista, koska he olivat nuoria miehistö aikaan perustamisen rajoitetun pääsyn, tai jotka myivät alkuperäiset myöntää lupia, joutuivat lukittu pois kalastuksen kotiinsa yhteisöissä. 1970-luvun lopulla ja 1980-luvun alussa, useimmat Alutiiq kansasta, jotka olivat ammattikalastajat edelleen keskittyä lohen, vaikka eteni muille kalastukseen, kuten silli, turska, ja rapu.

Tila Alaskan hyväksyi lain vuonna 1978 myöntää sato ensisijaisesti elinkeino. Termi "toimeentulo" on erityinen merkitys Alaskassa, viitaten korjuun, jalostuksen ja kulutuksen luonnonvaraisten elintarvikkeiden. Se edellyttää paitsi henkilökohtaista korjuuta, mutta myös kulttuuritoimintaa. Oleskelu on elämäntapa, johon liittyy jakamiseen, opetus ja oppiminen, suullinen perinne, ja kunnioittaa maata ja luonnonvaroja. Se on menneisyyden ja nykyisyyden suhdetta ihmisten ja ympäristön. Kysymys mitkä Alaskans ovat oikeutettuja toimeentuloon jäi kiistanalaiseksi ja ratkaisematta Alaskassa koko 1980 ja 1990, johon myös valtion ja liittovaltion lainsäädäntöä sekä useita kanteita.

Sekä kaupalliset ja oleskelukulut sato vaikutti vahvasti valtava Exxon Valdezin öljykatastrofin, joka tapahtui 27. maaliskuuta 1989. Kun Exxon Valdez-tankkerin osuma Bligh Reef, se kaatuu lähes 11 miljoonaa litraa öljyä Prince William Sound. Response joukkueet eivät pystyneet sisältää öljyä ennen kuin se kuljetettiin virrat koko Alutiiq kulttuurin alueella, joka päättyy niinkin kauas etelään kuin Ivanof Bayssa Alaskan niemimaalla. Öljy ensimmäinen osuma Kodiak alueen rannoilta huhtikuun puolivälissä. Lohi kausi siellä oli suljettu, koska pelko öljykontaminaation kalaa. Kalastajat Prince William Sound ja Ala Cook Inlet lopulta pystynyt kalastaa että kesällä, mutta kausi keskeytyi öljy-ja siivous työtä. Vuonna Chignik kylistä Alaskan niemimaan lohenkalastus oli sallittua mutta ainoastaan pienemmällä alueella kuin normaalisti. Kaikissa Alutiiq yhteisöissä toimeentulon sadot lohen ja muita resursseja huomattavasti vähentynyt läsnäolo öljyn, jonka asukkaiden osallistumista cleanup työtä, ja niiden pelot öljyn saastuminen toimeentuloon elintarvikkeita.

Nykyään Alutiiq kylät ovat Akhiok, Karluk, Larsen Bay, Old Harbor, Ouzinkie ja Port lionien Kodiak alueella; Chignik Bay, Chignik Lagoon, Chignik Lake, Ivanof Bay ja Perryville on Alaskan niemimaalla, Port Graham ja Nanwalek vuonna Laske Cook Inlet ja Chenega Bay ja Tatitlek Prince William Sound. Port Lions rakennettiin jälkeen vuoden 1964 maanjäristyksen ja ratkaistaan asuvien Afognak, joka tuhoutui katastrofissa. Jotkut selvinneitä maanjäristys ja tsunami oli Chenega perustettu Chenega Bay uuden sivuston vuonna 1982. Nanwalek oli aiemmin nimeltään Englanti Bay, mutta 1990-luvulla muutti nimensä takaisin Alutiiq nimi yhteisölle. Kylät vaihdella asukasluku noin 35 300, kaikki ovat enimmäkseen Native. On myös huomattava Alutiiq väestön suurimmissa kaupungeissa ja Kodiak, Cordova, ja Valdez.

G. CULTURAL elvyttäminen

Kulttuurinen elvyttäminen liike on strenthened identiteettiä Alutiiq ihmisiä, ja on lisännyt niiden ylpeyttä kulttuuriperinteiden. Samanlaisia liikkeet ovat tapahtuneet muualla keskuudessa Alaskan kansasta. Vuonna Kodiak alueella pyrkimyksiäsi kulttuurin elvyttäminen alkoi kerätä voimaan 1980-luvun alussa auttoi suuresti kehittämällä energinen kulttuuriperinnön ohjelma sisällä Kodiak alueella Native Association. North Pacific Rim Health Corporation (nyt nimi Chugachmiut), mikä Alutiiq yhteisöjä Prince William Sound ja Kenai Peninsula, on myös tukenut ohjelmia, edistää kulttuurista identiteettiä ja itsetuntoa.

Aikaan kulkua Alaska Native Claims Settlement Act (ANCSA) vuonna 1971, ilmoittautuminen Native yritysten oli kiistanalainen kysymys joillekin Alutiiq ihmisille, jotka eivät olleet aikaisemmin ajatellut itseään kansasta, vaan venäläinen tai kreoli. Aikana Venäjän aikana intensiivinen avioituminen tapahtui venäläisten ja kansasta, ja lapset näiden liittojen tunnettiin "kreolit." Myöhemmin intermarriages muiden eurooppalaisten kanssa, etenkin pohjoismaalaiset, johti vielä "creolization" on Alutiiq kulttuuria. Tämän säännön, että ilmoittautuminen edellyttää, että henkilöllä on vähintään neljäsosa Native, ja alkuperäinen määräys, jonka mukaan aikaisintaan tunnistettu Creole ja henkilön syntyperä oli pidettävä 50 prosenttia Native, jotkut Alutiiq kansasta on kreoli esivanhemmat olivat aluksi pois. Kun sarja kuulemisten ja valitusten sihteeri Sisäasiainministeriö antaa, jotta nämä ihmiset olivat oikeutettuja ilmoittautuminen (Pullar 1990b: 3).

ANCSA Ilmoittautuminen vaivaa yritti koota yhteen ihmisiä, yhteisen kulttuuriperinnön alueelliset yritykset, Alutiiqs otettiin kolmessa eri yritykset. Vaikka molemmat Koniag, Inc. ja Chugach, Inc. hallitsevat Alutiiq ihmiset, Alutiiqs on Alaskan niemimaalla sisällytetty pääosin-Yup'ik Bristol Bay Native Corporation. Vaikka ilmoittautuminen intiaanien yritysten loi uudet institutionaaliset puitteet Alutiiq yhtenäisyyden kullakin alueella, se korosti myös erottamista Alutiiq alaryhmiä.

Vuonna 1976 Kodiak High School aloitti projektin mallinnettu Foxfire ohjelmaa aiemmin käytetty muualla Yhdysvalloissa, jossa opiskelijat haastattelivat vanhimpia ja muita osaavia ihmisiä ja kirjoitti tarinoita paikallisista perinteistä. Muut yhteisöt Alutiiq kulttuurin alueella (Ouzinkie, Englanti Bay, Port Graham ja Cordova) perustettiin myös tällaisia ohjelmia. Otteita Kodiak opiskelijoiden lehteen Elwani/Iluani ja tekemät haastattelut nuorta on Alaskan niemimaalla sisältyvät Vick (1983). Nämä hankkeet oli tarkoitus opettaa nuorempi sukupolvi nauhoittamaan vanhimman perinteitä ja tietoa, jotka muuten menetetään, ja vahvistaa tunnetta jatkuvuudesta sukupolvien välillä.

Kodiak Area Native Association Cultural Heritage-ohjelma, käynnistyi 1980-luvun alussa suuria harppauksia edistämisessä Alutiiq ylpeyttä ja saavutus. Jotkut projektit olivat Oral History ohjelmia, taidetta ja käsitöitä ohjelmia, vanhimman konferensseja ja koulutusta ulottuvuus. Kana teki tiivistä yhteistyötä arkeologien tutkimuksen tekemiseen saarella ja koordinoitu paikallisten Native nuorten osallistumista Arkeologiset kaivaukset. Se kannusti kehitystä Alutiiq kielen sanakirja, kielioppi ja opetussuunnitelmaa. Vuonna 1988 Kana ja Alaska humanistisen Forum sponsoroi Kodiak Island Cultural Heritage konferenssissa, ja ensi vuonna Kana isännöi toisen konferenssin keskittyen erityisesti kajakkeja. Vuosittain useita Cultural Heritage Kokoukset ovat seuranneet.

Myös 1980-luvulla ryhmä perinteisiä tanssijoista muodostui Kodiak. Aluksi kutsutaan Shoonaq Dancers, ne on nimeksi Alutiiq Dancers ja ovat tukeneet Kodiak Tribal neuvostossa. He ovat matkustaneet laajasti esiintymään Yhdysvalloissa ja ulkomailla. Kodiak Tribal Neuvosto markkinoi myös intiaanien käsitöitä ja on työskennellyt suojella Native toimeentuloon oikeuksia.

Osa Kana tehtävänä on tehdä työtä ratkaisut terveydellisiä ja sosiaalisia ongelmia. Sen johto on katsonut, että tällaiset ongelmat, kuten alkoholin, voidaan ratkaista kehittämällä kulttuurista ylpeyttä ja itsetuntoa. Kanan sosiaalihuollon ohjelmat ovat siis keskity pelkästään neuvonta yksilöitä, mutta kannustaa yhteisöä, jonka ansiosta vanhimmat ja muita osaavia henkilöitä välittää perinteitä nuoremmille. Tähän tavoitteeseen pääsemiseksi Kana on useissa Elders konferensseissa, usein yhdessä Cultural Heritage konferenssissa.

Toinen näkökulma kulttuurin elävöittäminen on Native raittius liikkeen. Kylä Akhiok sai laajaa huomiota vuonna 1988 kun ensin muutama kylän asukkaille, niin lähes jokainen kylässä, lopettanut juomisen. Yksi osa raittiuden joka Akhiok asukkaat sanoivat, että he arvostivat oli ottaa aikaa ja energiaa osallistua elinkeino toimintaan perheensä kanssa. Liike oli joitakin takaiskuja kuukausien aikana vuonna 1989 Exxon Valdezin öljyonnettomuuden, mutta monet Akhiok asukkaat ja muut Alutiiqs ovat sinnikkäästi kollektiiviseen raittius liikkeen.

Ironista kyllä, vaikka Exxon Valdezin öljyvuoto wreaked tuhoa asukkaiden elämään koko Alutiiq kulttuurin alueella, se myös osaltaan tunnetta kulttuurisen yhtenäisyyden. Jotkut Alutiiq ihmisillä oli enemmän mahdollisuuksia matkustaa muualle kulttuurin alueella (esimerkiksi työskennellä siivous toiminta) ja kommunikoida asukkaiden muiden Alutiiq yhteisöt, joiden elämä oli repinyt öljyvuodon. Vuoden 1990 kesällä, Native asukkaat Prince William Sound isännöi Alutiiq kulttuurin juhla, kehotti muita Alutiiq ihmisiä Prince William Sound, Ala Cook Inlet ja Kodiak alueella.

Merkittävä kehittäminen Alutiiq identiteetti oli vuoden 1991 kotimatkaoikeutta Larsen Bay ihmisen jäännökset, jotka oli tehnyt Ales Hrdlicka * 1930 ja tallennetaan Smithsonian Institution Washington DC tarina Hrdlicka n * kaivauksista ja Kodiak Island Natives pyrkimyksiä hakemaan Larsen Bay Luita yksityiskohtaisesti Bray ja Killion (1994). Smithsonian oli haluton luopumaan pysyy voimassa, kunnes on osoitettu, että ihmiset, joiden luut vietiin olivat esi tähän päivän asukkaille Larsen Bay. Palaavat ja reburial on edelleen osaltaan Kodiak Alutiiqs "ykseyttä niiden ohi.

1990-luvulla jotkut Alutiiq heimojen järjestöä uutta retkeä luontomatkailua (tai "etno-matkailu"). Vuonna 1994 Afognak Native Corporation asetti ohjelma nimeltä Dig Afognak jonka avulla turisti osallistua arkeologisiin kaivauksiin sekä tarjoaa opetusta Alutiiq kulttuuriperinteiden. Kodiak Tribal Neuvosto on edistänyt kiertue paketti, joka sisältää oppia Alutiiq kulttuurista ja esitykset Alutiiq tanssijat.

1990 ovat nähneet uuden edistystä Alutiiqs pyrkimyksiä varmistaa niiden kieltä opiskelee nuorempi sukupolvi. Koska työn Alutiiq puhujat kuten myöhäinen Nina Olsen, Florence Pestrikoff ja Efraim Agnot, Sr, sekä pyrkimyksiä Philomena Häusler-Knecht, Alutiiq kielenopetusta on pidetty Kodiak alueen peruskoulujen ja lukioiden sekä Kodiak College. Port Graham asukkaat osallistunut kielikurssille vuonna 1993.

Koska matkan ANCSA vuonna 1971, Alutiiqs "ylpeys ja kiinnostus niiden kulttuuri on hitaasti kasvanut, kiitos suurelta osin kulttuurin elvyttämistä ponnisteluja. Nuoremmat ihmiset oppivat puhumaan Alutiiq kieltä, mitä joskus häviää tai lähes unohdettu. Kana on availemaan Native museo Kodiak, joka on keskuksen tutkimuksen ja koulutuksen sekä säilytyspaikkana Alutiiq taidetta ja esineitä. Perustaminen ja kehittäminen sekä kulttuuriperinnön ohjelmien raittius liikkeen vastaus Exxon Valdezin öljyonnettomuuden, että Larsen Bay kotiuttamista kehittäminen ekomatkailun, ja uusi museo ovat kaikki osa kasvavaa tunnetta Alutiiq yhtenäisyyden ja jatkuvuuden perinteitä.

III. Lähteitä ALUTIIQ KULTTUURI, ennen ja nyt

III. A. YLEISTÄ

Alaska Department of Yhteisön ja alueellisten asioiden
1981 Village profiilit valmistetaan DOWL Engineers, Pohjois-Tyynenmeren Aerial Selvitykset ja Honda Graphics. Akhiok, Karluk, Larsen Bay, Old Harbor, Ouzinkie, Port Lions.

Sarja antenni kartat kerronnan osia yhteisön hallinnon ja palveluista. Vaikka annetut tiedot on päivätty, olisi hyödyllistä historiallista tutkimustyötä.

Paikkakunta: Kana Cultural Heritage Center Archives.

Alaska Maantieteelliset

1977 Kodiak, Island of Change Alaska Geographic 4 (3).

Sisältää lyhyt yhteenveto Kodiak esihistorian ja etnografian Donald Clark, s. 10-16.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Alaska Resource Library, UAA.

Alaska Maantieteelliset

1979 Alaskan alkuperäisasukkaat. Alaska Geographic 6 (3).

Luku Koniags ja Chugach, s. 175-193, sisältää valokuvia useita tunnettuja asukkaita. Karl Armstrong, Jr. kirjoitti essee Koniagmiut, s. 176-179.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library.

Alaska Maantieteelliset

1992a Kodiak. Alaska Geographic 19 (3)

Sisältää tiivistelmä esihistoriasta Kodiak saariston Richard Knecht, s. 30-35.

Paikkakunta: Kodiak College, KMM, Homer Public Library.

Alaska Maantieteelliset

1992b Prince William Sound. Alaska Geographic 20 (1).

§ Chris Wooley ja Jim Haggerty, "Hidden History of Chugach Bay", s. 12-17, kertoo Kantaväestön ja perinteinen kulttuuri. Chenega Bay ja Tatitlek on kuvattu sivuilla 56-60.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource Library, KMM, Valdez Consortium.

Alaska Maantieteelliset

1994 Alaskan niemimaalla. Alaska Geographic 21 (1).

Lyhyt maininta esihistorian ja Native asukkaat Alaskan niemimaan, s. 13-15. Keskustelu nykyajan kylien keskittyy kaupalliseen kalastukseen ja ulkomaalaisille.

Paikkakunta: Anchorage Municipal.

Arnold, Robert D.
1976 Alaska Native Land vaateita. Anchorage: Alaska Native Foundation.

Johdatus historiaan Alaska Native Claims Settlement Act ja perustamisen Native yritykset. Sisältää thumbnail luonnoksia tärkeimmistä Alaska Native kulttuurin alueilla, mukaan lukien esihistoria ja historia, sekä lyhyet kuvaukset Chugach, Inc. ja Koniag, Inc., kahteen alueelliseen yhtiöt, joilla enemmistön Alutiiq jäsentä.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource Library, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Case, David S.
1984 Alaska Alkuasukkaat ja American Law. Fairbanks: University of Alaska Press.

Lait ja oikeusjuttuja vaikuttavat Alaskan kansasta, kuten maa väittää, varaukset (on valaiseva keskustelu Karluk asemaa varauksen, s. 102-107), ihmisten palvelut, toimeentulon ja itsehallinto. Luvussa 8 "perinteinen Native Societies", kirjoittanut Anne Shinkwin (s. 354-359), Alutiiqs on sisällytetty osaksi Lounais Alaskan Yup'ik.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Chaffin, Yule, Trisha Hampton Krieger, ja Michael Rostad

1983 Alaskan Konyag Country Pratt Publishing

Päivitys ja tarkistus Chaffin aiemmin "Koniag King Crab." Historia Kodiak alueen monia vanhoja ja uusia kuvia. Sisältää myös osioita Kodiak kyliin.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, KMM, Homer Public Library.

Clark, Donald W.

1975 Koniag-Tyynenmeren Eskimo Bibliography. Ottawa: kansalliset museot Kanada

Sisältää esihistoria, historia ja nykyinen etnografian sekä artikkeleita näkymisen suosittu lehdissä.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Clark, Donald W.

1984a Pacific Eskimo: Historical etnografinen. Handbook of North American Indians: Arctic Vol.. 5 D. Damas, ed. Washington, DC: Smithsonian Institution. Pp. 185-197.

Kuvaus Alutiiq kulttuurin havaittuna venäläiset ja muut varhaiset Euroopan kävijää.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Clark, Donald W.

1988 kansojen ja historia Kodiak Island, Alaska: Bibliografia. Ottawa, Ontario, Kanada: Julkaisematon käsikirjoitus ja levyke.

Jatkaminen tai työhön alkanut Clark 1975. Kirjailija näkee tämän lähdeluettelo kuin työt.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Davis, Nancy Yaw

1984 Contemporary Pacific Eskimo. Handbook of North American Indians: Arctic. Voi. 5. D. Damas, ed. Washington, DC: Smithsonian Institution. Pp. 198-204.

Yhteenveto lähihistorian ja vaikutteita neljän eri Alutiiq alueet (Kodiak saariston, Alaskan niemimaa, Ala Cook Inlet ja Prince William Sound). Sisältää keskustelua osallistumisesta kaupallisen kalastuksen, Venäjän ortodoksinen kirkko, ja katastrofit (1912 Mount Katmai purkauksen ja 1964 maanjäristys ja tsunami) sekä profiilit Alutiiq kyliä. Luetellaan myös 1912 Mount Katmai Purkaus ja 1964 maanjäristys ja tsunami.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Fitzhugh, William W. ja Aron Crowell, toim.

1988 Crossroads maanosista: Cultures-Siperiassa ja Alaskassa. Washington: Smithsonian Institution Press.

Edited määrän kirjoituksia Siperiassa ja Alaskassa. Sisältää useita viittauksia Kodiak, asettamalla sen kulttuuriin ja esihistoriaan laajoissa puitteissa, ja havainnollistaa värien lukuisissa etnografinen ja arkeologinen yksilöitä.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Haggerty, James C., Christopher B. Wooley, Jon M. Erlandson, ja Aron Crowell

1991 Vuoden 1990 Exxon Cultural Resource Program alueiden suojelua ja merellisen kulttuuriperinnön ekologia Prince William Sound ja Alaskanlahdella. Anchorage: Exxon Shipping Company ja Exxon Company, USA

Luvussa 4 esitetään erittäin kattava kulttuuri-ja historiallista tietoa Alutiiqs. Sisältää paljon kuvia perinteisiä kohteita. Luetellaan myös 1989 Exxon Valdezin öljyvuoto.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Krauss, Michael E.

1982 alkuperäiskansojen ja kielet Alaskassa. Fairbanks: Alaska Native Language Center, Center for Northern Educational Research, University of Alaska.

Wall kartan maantieteellinen jakauma kielen ryhmien kokoonpano Alutiiq kielialue on merkitty "Pacific Eskimo" tai "Sugpiaq." Luetellaan myös kieli.

Location: KMM.

Langdon, Steve J.

1987 Native People of Alaska. Anchorage: Greatland Graphics.

Tämä ohut äänenvoimakkuutta luvut kunkin suuren Alaska Native ryhmiä antaa hyvän yleiskuvan. Alutiiqs on luokiteltu osana "Southern eskimot - Yuit" in s. 40-53.

Paikka: KMM, Valdez Consortium.

Mobley, Charles M., et ai.

1990 1989 Exxon Valdez Cultural Resource Program. Anchorage: Exxon Shipping Company ja Exxon Company, USA.

Tämä multi kirjoittamassa raportissa Exxon Valdez-ohjelma sisältää suppean alueellisen tiivistelmiä esihistorian ja luonnonympäristöä. Luetellaan myös 1989 Exxon Valdezin öljyvuoto.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Oswalt, Wendell

1967 Alaskan Eskimos. San Francisco: Chandler Publishing.

Yleinen äänenvoimakkuus Alaskan eskimot, joka sisältää tiedot Tyynenmeren eskimot tai Alutiiq ihmisiä.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Orth, Donald J.

1971 Dictionary of Alaska paikannimet. Washington: Geological Survey Professional Paper 567.

Uusintapainos vuoden 1967 painos, jossa pieniä tarkistuksia. Sisältää monet paikannimet Alutiiq kulttuurin alueella.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, KMM, Valdez Consortium.

Pullar, Gordon L.

1994a Alutiiq. Vuonna Native Amerikan Twentieth Century: Encyclopedia. Mary B. Davis, ed. New York: Garland Publishing. Pp. 29-31.

Lyhyt yhteenveto historiasta ja kulttuurista Alutiiq koko kansan, ja alueellisten alaryhmien. Sisältää kuvauksen viimeaikaisten tapahtumien ja liikkeet edistää kulttuurista elvyttämiseen. Luetellaan myös kulttuurin elvyttäminen.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Townsend, Joan

1980 Ranked Societies of Alaska Pacific Rim. Vuonna Alaska Native Kulttuuri ja historia. Y. Kotani ja W. Workman, toim. Senri etnologinen sarja nro 4. Senri, Osaka: National Museum of Kansatiede. Pp. 123-156.

Tulkitsee historiallinen etnografinen tietoa eri ryhmille, kuten Koniags. Kirja on kokoelma papereita annetaan toisessa International Symposium of National Museum of Kansatiede. Townsend toteaa, että on olemassa laaja yhtäläisyyksiä sosiaalisen organisaation keskuudessa useaan ryhmään (hän vastustaa kutsuen heitä "heimot") Etelä-Alaska, kuten Koniags, Chugach, Aleuts, Ahtna ja Eyaks. Nämä kaikki ovat rankattu yhteiskuntia, jotka perinteisesti on ollut orjia. Townsend käytetään termiä "Richman" tarkoittamaan johtava näissä yhteiskunnissa. Varallisuus ja perintö ovat kaksi tärkeää tekijää listalla. Johtajat oli myös osoittaa luottokelpoisuudesta. Townsend mukaan Etelä Alaska yhteiskunnissa oli vähintään kaksi aloilla vaihto: yksi yhteinen esineitä, kuten ruokaa ja nahat, ja toinen vaurauden kohteita, kuten kuoret ja meripihka. Orjat vaihtoivat ehkä kolmannessa alalla.

Paikka: Alaska Resource, UAA.

Townsend, Joan B.

1983 Pre-yhteys poliittisen järjestäytymisen ja orjuuden Aleutit yhteiskunnassa. In kehitys Poliittinen järjestö intiaanien Pohjois-Amerikassa. Elizabeth Tooker, ed. Philadelphia: American kansatieteellisen Society. Pp. 120-132.

Lähinnä siitä Aleuts, mutta käsittelee myös Koniag orjuuden.

Paikkakunta: Ei löytynyt.

III.B. Esihistoria

Clark, Donald W.
1974 Koniag Esihistoria. Tübinger Monographien zur Urgeschichte, Band 1. Stuttgart, Saksa: Verlag W. Kohlhammer.

Tämä asiakirja, joka sisältää paljon etnografista tietoa, on tarkistaminen tekijän 1968 väitöskirja.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Alaska Resource.

Clark, Donald W.

1984b esihistoria Tyynenmeren Eskimo alueella. Handbook of North American Indians: Arctic. Voi. 5. D. Damas, ed. Washington, DC: Smithsonian Institution. Pp. 136-148.

Hyvä johdatus lähteisiin Alutiiq esihistoria. Clark mainitsee sivustoja Kodiak saariston, Alaskan niemimaa, Kachemak Bay, ja Prince William Sound. Ei paljon vertailukelpoista tietoa on saatavilla Prince William Sound koska monet varhain sivustoja tuhosi tason muutoksista maan.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Clark, Donald W.

1992 Vain Skin Vene Load tai Two: The Role of Muuttoliike Kodiak esihistoriaa. Arctic Antropologia 29 (1):2-17.

Osoitteet ongelman siitä Koniags oli seuraus aikaisemmin Kachemak ihmisiä tai siirtää Kodiak. Käyttämällä arkeologisia ja kielelliset todisteet, ehdotetaan, että oli pieni määrä maahanmuuttoa, mutta ei asukasluku vaihto. Tämä artikkeli antaa lyhyt yhteenveto nykyisistä havainnot vaiheita Alutiiq esihistoria.

Paikkakunta: KMM, AEB kokoelma

Clark, Donald W.

1994a Arkeologia on Kodiak: The Quest for esihistorian ja sen vaikutukset Pohjois-Tyynenmeren esihistoriaa. Antropologinen Papers of University of Alaska 24 (1 & 2).

Opas arkeologisen kirjallisuuteen vuoteen 1990.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, Valdez Consortium.

Clark, Donald W.

1994b Still Big Story: The esihistoria Kodiak Island. Vuonna Reckoning With Dead: Larsen Bay kotiuttaminen ja Smithsonian Institution. Tamara L. Bray ja Thomas W Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 137-149.

Yhteenveto arkeologinen työ tehty Kodiak Island ja esihistoria alueen. Kirjoittaja huomauttaa, että ei vieläkään ole varmaa vastausta avainkysymys jatkuvuus, joko välillä Kachemak ja Koniag perinteiden välillä tai Ocean Bay ja Kachemak perinteitä.

Paikkakunta: Kodiak ja Anchorage kirjastot.

de Laguna, Frederica

1934 Archaeology of Cook Inlet, Alaska. Philadelphia: University of Pennsylvania Museum

Record materiaaleja löytyi Ala Cook Inlet ja Kachemak Bay. De Laguna käytti termiä "Kachemak" kuvaamaan kulttuurin esihistoriallisia ryhmä ihmisiä, joka asui tällä alueella. Nimi on myös sovellettu kulttuurinen vaiheeseen Kodiak Island ja osat rannalla Alaskan niemimaan tänä samana aikana, ehkä noin 1400 eKr. ja 1200 AD De Laguna mainitsee sivustoja Aleksandrovsk at Englanti Bay (nykyiseltä nimeltään Nanwalek), joka on Native nimi "Nanu'aluq" ja Port Graham, kutsutaan Alutiiq "Palu'vik." Seldovia on Kenai Athabaskan nimi, "Axitaxnu." Kirjoittaja lupaa uuden kertomuksen tutkimuksen Prince William Sound.

Paikkakunta: Kodiak College.Anchorage Municipal, UAA.

de Laguna, Frederica

1956 Chugach Esihistoria: Archaeology of Prince William Sound, Alaska. Seattle: University of Washington Julkaisut Antropologia, Vol.. 13.

Kaivaukset ja kyselyt Prince William Sound kesinä 1930 ja 1933. Tekijä kutsuu kulttuuria "Palugvik." Materiaali verrata Kachemak havaintoja muissa Alutiiq alueilla. De Laguna toteaa, että Prince William Sound, Ala Cook Inlet, Kodiak ja osat Alaskan niemimaan ovat osa-alueille "Tyynenmeren Eskimo-Aleutit maakunnassa." Kun keskustellaan havainnot Kodiak Island, de Laguna ankarasti kritisoi työtä Ales Hrdlicka *.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Donta, Christopher

1988 arkeologinen Viitteitä muuttuviin yhteiskunnallisiin monimutkaisuutta on Kodiak Island, Alaska. Julkaisematon tutkielma, Department of Anthropology, Bryn Mawr College.

Katsoo myöhässä esihistoriallisia aineellisen kulttuurin ja kuvataan käytännöt kuten uhkapelit.

Paikkakunta: Bryn Mawr College.

Donta, Christopher

1992 Koniag Ceremonialism. Julkaisematon Ph.D. väitöskirja, Department of Anthropology, Bryn Mawr College.

Karluk ja Monashka Bayn sivut tarjoavat tietoa perinteisistä Alutiiq seremoniallinen elämää. Mallia aiemmin sovellettu paremmuusjärjestykseen yhteiskuntien luoteisrannikolla on palkattu tulkitsemaan Koniag kulttuurinen muutos.

Paikkakunta: UMI Väitöskirjan Services.

Donta, Christopher

1994 jatkuvuus ja toiminta Ceremonial aineellisen kulttuurin Koniag Eskimo. Vuonna Reckoning kanssa Dead: Larsen Bay kotiinkuljetus asia ja Smithsonian Institution. Tamara L. Bray ja Thomas W. Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 122-136.

Koniag sivusto Monashka Bay antaa vihjeitä kehittää seremoniallinen elämää tämän perinteen. Luetellaan myös Uskonto, taide ja Folklore.

Paikkakunta: Kodiak ja Anchorage kirjastot.

Dumond, Don E.

1994 Uyak Site esihistoriasta. Vuonna Reckoning With the Dead: The Larsen Bay kotiinkuljetus asia ja Smithsonian Institution. Tamara L Bray ja Thomas W. Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 43-53.

Alkuperäinen versio paperi on kirjoitettu vastauksena Pullar ja Häusler-Knecht n (1990) argumentti jatkuvuus residenssissä Uyak sivustolla. Dumond näkökulma on, että laajan alueellisella tasolla. Vaikka hän myöntää, että lähellä Karluk näyttää olleen ainakin osittain asumisen jatkuvuuteen, hän sanoo, ei ole mitään arkeologisia todisteita siitä, että nimenomaan osoittaa jatkuvuutta oleskelun Larsen Bay/Uyak.

Paikkakunta: Kodiak ja Anchorage kirjastot.

Häusler-Knecht, Philomena

1993 Early esihistoria on Kodiak saariston. Paperi esitetty Kansainvälinen seminaari Origins, kehitys ja leviäminen Pohjois Tyynenmeren Beringinmerellä Maritime Cultures, Honolulu, Hawaii.

Keskustelee siteet sää ja toimeentulosta Kodiak alueella, kuten ongelmat sää aiheuttaa metsästäjille. Luetellaan myös elinkustannukset.

Location: Tekijä.

Heizer, Robert F.

1956 Arkeologia ja Uyak Sivuston Kodiak Island, Alaska. Kalifornian yliopiston antropologisen Records 17:1.

Kuvaa Hrdlicka n * kokoelmia "Our Point," lähellä nykyisen kylän Larsen Bay, joka sisältää tiedot hautauksista ja taloja.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resources.

Hrdlicka, Ales *

1975 Antropologian Kodiak Island. Philadelphia: Wistar Institute of anatomian ja biologian. Uusintapainoksia vuoden 1944 painos, AMS Press, New York.

Osa I on ensisijaisesti lainauksia historiallisista lähteistä. Part II on arkeologinen tutkimus Kodiak Islands. Osa III sisältää päivittäin muistiinpanoja Uyak kaivaukset Our Point, Jones Point, ja Larsen Bay, ja yhteenveto arkeologinen työ. Osa IV käsittelee fyysinen antropologia Kodiak.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource.

Jordan, Richard H.

1992 Qasqiluteng: Kalasatama ja Ceremonialism joukossa perinteinen Koniag on Kodiak Island. Antropologiassa Pohjois Pacific Rim. William W. Fitzhugh ja Valerie Chaussonnet, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press.

Kuvaa perinteinen Koniag elämän ja paikkoja esineitä Kodiak Island kulttuurisessa kontekstissa käyttäen arkeologiset tiedot sekä lausunnot alussa eurooppalaisia tarkkailijoita.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Alaska Resource Homer Public Library.

Jordan, Richard H. ja Richard A. Knecht.

1986 arkeologinen tutkimus Western Kodiak Island, Alaska: kehittäminen Koniag Culture. Loppuvuodesta Prehistoric kehittäminen Alaskan alkuperäisasukkaat. RD Shaw, RK Harritt, ja DE-Dumond, toim. Anchorage: Aurora IV, Alaska Antropologinen Association. Pp. 225-306.

Laatii näkymä jatkuvuuden välillä Koniag kulttuurin ja aiempien vaiheiden Alutiiq esihistoria.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, Alaska Resource, UAA.

Kemp, Kenneth L.

1981 Differential kehittäminen Village Koko sosiaali yksikköä. Julkaisematon Ph.D. väitöskirja, University of New Mexico.

Paikkakunta: UMI Väitöskirjan Services.

Moss, Madonna L. ja Jon M. Erlandson
1992 linnakkeet, Refuge Rocks ja Puolustava Sivustot: antiikin of Warfare Pitkin Pohjois Pacific Coast Pohjois-Amerikassa. Arctic Anthropology 29 (2):73-90.

Katso videot alla Warfare.

Pullar, Gordon L. ja Philomena Häusler-Knecht

1990 jatkuva miehitys Larsen Bay/Uyak by Qikertarmiut. Paperi valmistellaan Native American Rights Fund.

Tämä paperi on kirjoitettu tukemaan Larsen Bay kansasta pyrkimyksiä hakea ja rebury ihmisen on otettu yhteisöä Hrdlicka * vuonna 1930. Se dokumentoi jatkuvuuden ammattia Larsen Bay/Uyak sen osoittamiseksi, että ihmiset, joiden jäännökset kaivettiin olivat esi asuville että kylässä, ja koko Kodiak Island, nykyhetkessä.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Simon, James JK ja Amy F. Steffian

1994 Kannibalismi tai Complex Mortuary Behavior: Analyysi Kuviolliset vaihtelu hoitoon ihmisen jäänteitä Kachemak perinne Kodiak Island. Vuonna Reckoning With Dead: Larsen Bay kotiuttaminen ja Smithsonian Institution. Tamara L Bray ja Thomas W. Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 75-100.

Osa luista Hrdlicka * osoitteessa Uyak sivustolla oli muutettu kuoleman jälkeen, ja hän ajatteli tämä oli todisteita kannibalismia. Simon ja Steffian väittävät, että kannibalismi ja väkivalta eivät yksin pysty selittämään monimutkaista ruumishuone käyttäytymistä Kachemak-aikakauden ihmisiä. Kirjoittajat paikka luun muutoksia suuremman kulttuurisessa kontekstissa, että ihmisen luut on saatettu käytetty rituaali esineitä ja alueellinen merkkejä.

Paikkakunta: Kodiak ja Anchorage kirjastot.

Urcid, Javier

1994 Kannibalismi ja kuratoitu Skulls: Bone ritualismin on Kodiak Island.Vuonna Reckoning With Dead: Larsen Bay kotiuttaminen ja Smithsonian Institution. Tamara L. Bray ja Thomas W. Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 101-121.

Kuten Simon ja Steffian (1994), tämä kirjoittaja vastaa Hrdlicka n * johtopäätökseen, että luu muutos on Kodiak Island oli todisteita kannibalismia. Urcid tutkii porattu ja kalloja ja luita Uyak sivustosta. Hän ehdottaa, että kallot tiettyjen henkilöiden käytettiin jälkeen kuolemien rituaali esineitä.

Paikkakunta: Kodiak ja Anchorage kirjastot.

Workman, William B.

1980 jatkuvuus ja muutos Prehistoric Record eteläisestä Alaskasta. Vuonna Alaska Native Kulttuuri ja historia. Y. Kotani ja W. Workman, toim. Senri etnologinen n: o 4, sivut 49-101. Senri, Osaka (Japani): National Museum of Kansatiede.

Kattava tiivistelmä esihistoriasta koko Alutiiq alueella, kartta merkittäviin arkeologisiin kohteisiin. Workman ehdottaa, että kulttuurin alalla nimetä Itä sektori North Pacific merenkulun "co-perinne." Yhteistyön perinne konttorit ovat perinteitä itäisen Alaskan niemimaan, Kodiak saariston ulko Cook Inlet ja Prince William Sound.

Paikka: KMM, Alaska Resource, AEB.

Workman, William B.

1992 Life and Death in First Millennium AD Alaskanlahdella Culture: Kachemak Tradition Seremoniallinen Complex. Vuonna Ancient Kuvat, Ancient Thought: Archaeology of ideologian. S. Goldsmith, S. Garvie, D. Selin, ja J. Smith, toim. Proceedings of 23. varsinaisen Chacmool Conference. Golgatan Arkeologiset ry.

Paikkakunta: Ei löytynyt.

Yarborough, Linda F.

1993 Prehistoric käyttö Cetacea lajit Pohjois Alaskanlahdella. Paperi esitetty 20. vuosikokouksessa Alaskan Antropologinen Association, Anchorage.

Yhteenveto etnografinen tietoa Alutiiq valaanpyyntiä. Luetellaan myös elinkustannukset.

Location: Tekijä.

Yesner, David R.

1992 kehitys toimeentuloon Kachemak Traditio: arviointi pohjoisen Tyynenmeren Maritime vakaus malli. Arctic Anthropology 29 (2):167-181.

Mukaan jotkut Kachemak ihmisten intensiivinen hyödyntäminen merinisäkkäiden voinut johtaa kuoleman kulttuurista, tai ainakin niiden riippuvuus sen sijaan tallennettavissa resursseja kuten lohen sijaan. Kodiak on keskusteltu muun alueilla.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, KMM, AEB kokoelma.

III.C HISTORIA: Venäjän vallan 1784-1867

Bancroft, Hubert Howe
1959 History of Alaska, 1730-1885.

Seikkailut Venäjän promyshlenniki ja tunnettuja liikemiehiä kuten Shelikhov, Baranov ja Rezanov kerrotaan värikkäitä tavalla. Suuri osa kirjan oletetaan olleen haamu-kirjoittanut Ivan Petroff, joka asui Kodiak vuonna 1880 ja oli Bancroft tutkimus avustaja

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, Alaska Resource, Valdez Consortium.

Birket-Smith, Kaj

1941 Varhainen kokoelmia Tyynenmeren Eskimo kansatieteellisen tutkimuksen, Nationalmuseets Skrifter Etnografisk Raekke 1:121-163. Kööpenhamina, Tanska: Gyldendal.

Kuvaa Alutiiq kohteita keräämät Holmberg on Kodiak ja Prince William Sound.

Paikka: University of Washington

Musta, Lydia, trans. ja ed.

1977 Konyag (asukkaat saaren Kodiak) by Iosaf [Bolotov] (1794-1799) ja Gideon (1804-1807) Arctic Anthropology 14 (2):79-108.

Kaksi asiakirjoja papit Venäjän ortodoksisen tehtävän Kodiak Sisältää johdanto kertoo mitä kukin heistä tekevät Kodiak. Yksi oli Archmandrate Iosaf pää alkuperäisen tehtävän vuonna 1794, ja toinen on Pappismunkki Gideon, joka lähetti kirkon Moskovassa vuonna 1804, todennäköisesti tutkimaan tilannetta Amerikan siirtomaa Gideon. erityisesti antaa yksityiskohtaista etnografinen tieto Teksti on vaikeaa, koska venäläisiä ja Alutiiq sanoja. Kuitenkin lopussa on sanaston ole näitä, samoin kuin listan kasvien ja eläinten tarkoitetut tekstissä.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, KMM, AEB kokoelma.

Musta, Lydia T.

1992 Venäjän valloitus Kodiak. Osuusmaksujen Antropologian Southcentral ja Lounais-Alaskassa. Richard H. Jordan, Frederica de Laguna, ja Amy F. Steffian, toim. Antropologinen Papers of University of Alaska 24 (1 & 2).

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, Valdez Consortium.

Clark, Donald W.

1987 Misty Päivä näet Takaisin 1805: Ethnohistory ja historiallinen arkeologian siitä Kaakkois Siden Kodiak Island, Alaska. Antropologinen Papers of University of Alaska 21 (1-2):105-132.

Lisiansky havainnot 1805 kyliä verrataan arkeologisia jäänteitä näiden siirtokuntien. Asutusrakenne on tutkittu ja käsitelty.

Location: KMM.

Crowell, Aron
1992 Postcontact Koniag Ceremonialism on Kodiak Island ja Alaskan niemimaan: Todisteet Fisher Collection. Arctic Anthropology 29 (1):18-37.

Keskustelee seremoniallinen artikkeleita kerätään Kodiak Island ja Alaskan niemimaalla luonnontieteilijä William J. Fisher välillä 1879 ja 1885. Fisher teetti myös Chugach kohteita. Läsnäolo tanssi naamarit, päähineet ja shamaanin artikkelit osoittavat, että perinteinen uskonnollinen toiminta jatkui ja venäjän jälkeen yhteyttä.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, KMM, AEB kokoelma.

Davydov, Gavriil Ivanovich

1977 Kaksi Voyages Venäjän Amerikkaan, 1802-1807. Colin Bearne, trans. Richard A. Pierce, ed. Kingston, Ontario: Limestone Press.

Tulli, seremonioita, aineellisen kulttuurin ja luonne "Koniagas" havaittuna nuoren Venäjän laivaston upseeri. Paljon siteerattu lähde.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

D'Wolf, John

1968 Matka Pohjois-Pacific. Fairfield, Washington: Ye Galleon Press.

Faksin 1861 painos. Kuvaa matkustaa Venäjän Amerikkaan ja Siperiaan, 1804-1807. D'Wolf (1779-1872) vieraili Kodiak heinäkuussa 1806 kuvattu s. 63-66. Hän myös vieraili Kukak on Alaskan niemimaalla.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, KMM, Valdez Consortium.

Fedorova, Svetlana G

1973 Venäjän väestö Alaskassa ja Kaliforniassa: Late 18th Century - 1867. Richard A. Pierce ja Alton S. Donnelly, trans. ja ed. Kingston, Ontario: Limestone Press.

Korostaminen työsuhteissa siirtomaa. Muun muassa. Fedorova käsittelee edellytyksiä suurelle joukolle kreolit Venäjän Amerikassa. Yksittäiset viittaukset Kodiak, nimeltään Kad'iak.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, KMM, Valdez Consortium.

Gibson, James R.

1976a Imperial Venäjä Frontier America: Muuttuva maantiede Supply Venäjän Amerikassa 1784-1867. New York: Oxford University Press.

Analyysi riviä tarjonnan Venäjän Amerikkaan, samoin kuin yritykset luoda maatalouden Alaskassa.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, KMM, Valdez Consortium.

Gibson, James R.

1976b Venäjän lähteet Ethnohistory of the Pacific Coast Pohjois-Amerikassa kahdeksastoista ja yhdeksästoista vuosisatoja. Western kanadalainen lehti Anthropology 6 (1):91-115

Paikkakunta: Ei löytynyt.

Gideon, Pappismunkki

1989 Round the World Voyage of Pappismunkki Gideonin, 1803-1809. Lydia T. Musta, trans. Richard A. Pierce, ed. Fairbanks, Alaska: Limestone Press.

Sisältää paljon samaa kuin musta 1977. Mukana on myös kirjeenvaihtoa Gideon ja kirkon kirkolliskokous, ja venäläisten American Company virkamiehet ja papisto Kadiak Spiritual Mission.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, UAA.

Golovnin, Pavel Nikolaevich

1979 loppu Venäjän America: Captain PN Golovnin viimeinen mietintö, 1862. Basil Dmytryshyn ja EAP Crownhart-Vaughan, trans. ja ed. Portland: Oregon Historical Society.

Huomautuksia ja kirjaa Venäjän Alaskan siirtokunta, mukaan lukien kuvaus olosuhteista, menojen koostumus meri metsästys osapuolten yhteenveto kauppaa turkisten sekä väestönlaskennassa. Golovnin ilmoittaa venäläisen yhtiön aikomuksesta kehittää kaupallista kalastusta klo Karluk.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Golovnin, Vasilii M.

1985 muistion kapteeni toinen Sijoitus Golovnin koskevan kunto Aleuts siirtokunnissa Venäjän amerikkalaisen yhtiön ja sen Promyshlenniki. Katherine Arndt, trans. ja ed. Alaska History 1 (2):59-71.

Tutkintakertomuksista vuonna 1817 väärinkäytön kansasta siirtomaassa klo Kodiak ja muualla. Golovnin pyysi tietoja "munkki Saksan" (nyt St. Herman). Tämä sekä todistus kansasta ja yrityksen promyshlenniki johti hänet ymmärtämään, että ylitöistä ja julmuus olivat yleisiä Venäjän siirtomaa, joka johtaa kuolemaan monien kansasta.

Paikka: KMM, AEB kokoelma

Gormly, Mary

1977 Early Kulttuuri Yhteys luoteisrannikolla, 1774-1795: analyysi espanja lähdemateriaalin Luoteis antropologisen Research Notes 11 (1):1-80.

Kuvaa Espanjan ja Meksikon käsikirjoitukset, joihin harvinaisia julkaisuja. Sisältää monet epämääräiset viitetiedot Kodiak, Prince William Sound, ja Cook Inlet.

Paikka: Alaska State Library.

Hassen, Harold

1978 vaikutus eurooppalaisten ja amerikkalaisten Yhteys Chugach Eskimo Prince William Sound, Alaska, 1741-1930. Julkaisematon Ph.D. väitöskirja, University of Wisconsin-Milwaukee.

Ehdottaa menetelmiä kehittää yleinen selittävä malli jälkeisen tapaamisen jälkeen Etelä-Alaskassa. Luetellaan myös History: American Era.

Paikka: Alaska Resource.

Holmberg, HJ

1985 Holmbergin Etnografinen Sketches. MW Falk, ed. Fritz Jaensch, trans. Rasmuson Kirjasto Historiallinen Translation Series-1. Fairbanks: University of Alaska Press.

Tärkein etnografisen osa on osa-luvun kappaleessa nimeltään "The Tlingits ja Koniags." Luvussa "kehitys Venäjän amerikkalaisen" myös osa sisältää joitakin omakohtaisesti merkinnät Holmberg koskevia historiallisia henkilöitä on Kodiak. Koniags on kuvattu sivuilla 35-61. Holmberg riippuu pitkälti Davydov kuvausta matkansa vuonna 1851, ks Davydov 1977.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Knecht, Richard A. ja Richard H. Jordan

1985 Nunakakhnak: Aikakausi Koniag Village Karluk, Kodiak Island, Alaska. Arctic Anthropology 22 (2): 17-35.

Kirjoittajat analysoivat havainnot yhdeksästoista vuosisata sivusto Karluk käyttäen historiallisia sekä arkeologisia tietoja, jotta voitaisiin ymmärtää prosessin kulttuurin muutosta Kodiak Island. Sivusto sisälsi Euroopan esineitä, kuten keramiikka, sekä perinteisiä kohteita. Luetellaan myös Venäjän vallan.

Paikkakunta: KMM kirjasto, AEB kokoelma.

Liapunova, Roza G.

1994 Eskimo naamioita Kodiak Island kokoelmat Pietari Suuren museon antropologian ja etnografian, St. Petersburg. Kun Antropologian Pohjois Pacific Rim. William W. Fitzhugh ja Valerie Chaussonnet, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 175-203.

Kertoo hengellisen ja taiteelliset ominaisuudet Kodiak naamioita, ja niiden paikka perinteiseen Koniag uskonnollisia seremonioita. Jotkut maskien kokoelmaan käytettiin kaavamaisena pelata tunnetaan "kuuden toimi salaisuuden".

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Alaska Resource Homer Public Library.

Lisiansky, Urey

1968 Voyage Round the World in vuosina 1803, 1804, 1805 ja 1806. New York: N. Israel.

Jos Kodiak luvussa IX, X luvun ja liitteen III (Vocabulary). Tämä on yksi arvokkaimmista etnografinen lähteitä Koniags. Se kuvailee tekijän vuorovaikutusta kansasta on Kodiak Island.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, UAA.

Merck, Carl H

1980 Siperiassa ja Luoteis-Amerikassa 1788-1792: The Journal of Carl Heinrich Merck, Naturalist Venäjän tiede Expedition Led kapteenit Joseph Billings ja Gavril Sarychev. Kingston, Ontario: Limestone Press.

Merckin on yksi tärkeimmistä ja varhaisin tilit Kodiak ja Koniags, kuuluu myös lyhyt raportti kapteeni Billings. Merck kertoo tansseja, ulkonäkö ja pukeutuminen, ruokavalio, tulli ja pelejä Kodiak kansasta ja mainitsee Chugach kansasta. Kuten luonnontieteilijä, hän oli erityisen kiinnostunut kasviston ja eläimistön alueiden hän vieraili.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Museovirasto (Suomi)

1988 Alaska, Venäjä Amerikassa. Exhibit luettelo. Helsinki, Suomi: Museovirasto.

Kaunis valokuvia Alutiiq vaatteita, joissa yksinkertaista tekstiä.

Paikkakunta: Kana Cultural Heritage Center

Naughton Sharon Cissna

1978 samovaareja Kodiak: Two Cultures Met. Kodiak, Alaska: Kodiak Historical Society.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, UAA.

Oswalt, Wendell

1979 Eskimot ja Explorers. Novato, California: Chandler ja Sharp.

Pp. 233-272 käsitellä Alaskan Yuit myös Koniag ja Chugach. Piirustus toissijaisista lähteistä, Oswalt nojaa vahvasti Davydov (1977) ja Birket-Smith (1953).

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Pierce, Richard A., ed.

1978 Venäjän ortodoksinen Religious Mission Amerikkaan. Colin Bearne, trans. Kingston, Ontario: Kalkkikivi.

Rajoita n Gedeon n (Gideonin) etnografinen muistiinpanot (joita on käännetty myös Lydia Musta (katso Musta 1977 ja Gideon 1979) ja muun ensisijaisen lähdeaineistoa, kuten elämästä "munkki saksalainen," nyt kutsutaan Saint Herman.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Pierce, Richard A.

1990 Venäjän Amerikka: henkilötiedot Dictionary. Kingston: Kalkkikivi Press.

Merkittävä historiallinen lähde, kuvataan toimintaa ja usein yllättäviä yksityiskohtia elämän eri tunnettuja lukuja Venäjän Amerikassa.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Pinart, Alphonse

1871-72 Field Notes from Kodiak Island alueella. Käsikirjoitus.

Katso videot alla Uskonto, taide ja Folklore.

Shelikhov, Grigorii I.

1981 Matka Amerikkaan 1783-1786. Marina Ramsay, trans. Richard A. Pierce, ed. Kingston, Ontario: The Kalkkikivi Press.

Shelikhov toiminta Kodiak, muun muassa perustamalla venäläisen virkaan Three Saints Bayssa 1784, näkyvät sivuilla 36-57. Shelikhov oli altis liioittelua hänen raporteissa. Käyttöönotto kertoo Shelikhov elämästä ja antaa puistattavia yksityiskohtia hänen valloituksen Alutiiq ihmisiä.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, KMM, Valdez Consortium.

Smith, Barbara S.

1980 Ortodoksisuus ja intiaanien: Alaskan Mission. Syosset, New York: Pyhän Vladimirin seminaarin paina.

Korostaa, että Native johto on aina ollut tärkeä ja välttämätön osa Venäjän ortodoksisen kirkon Alaskassa. Luetellaan myös Uskonto ja mytologia.

Paikkakunta: Anchorage Municipal.

Smith, Barbara S. ja Redmond J. Barnett, toim.

1990 Venäjän America: The Forgotten Frontier. Tacoma: Washington State Historical Society.

Kirja liittyy museon näyttelyyn. Se on muokattu tilavuus kohtien etsintään ja löytämiseen, kauppaa ja diplomatiaa, elämä Venäjän Amerikassa, venäläisiä ja intiaanien sekä Venäjän perintö Pohjois-Amerikassa. Ei koske erityisesti Kodiak, mutta on ajoittain viittauksia saarelle, kuten Ty L. Dilliplane kuvaukseen venäläisvalmisteisia Lähi Bay tiili uunissa.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, UAA.

Stevens, Gary

1990 Woody Island Ice Company. Venäjällä Pohjois-Amerikassa: Proceedings of toisessa kansainvälisessä konferenssissa Venäjän Amerikkaan, Sitka, Alaska, 19-22 08 1987. Richard A. Pierce, ed. Kingston: Kalkkikivi 192-212.

Jään Yhtiö liikennöi välillä 1853 ja 1979, ensin venäläiset ja sitten amerikkalaiset. Luetellaan myös History: American Era.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library.

Tikhmenev, Petr Aleksandrovitš

1978 historia venäläis-amerikkalainen yhtiö. Richard A. Pierce ja AS Donnelly, trans. ja ed. Seattle: University of Washington Press.

Tikhmenev oli venäläinen upseeri, joka vuonna 1857 sai tehtäväkseen kirjoittaa historiaa venäläis-amerikkalainen yhtiö. Luku 20, "Jotkut tilasto-ja kansatieteellisen Tiedot venäläisten siirtokuntien." kertoo maan ja meren kasvistoon ja eläimistöön venäläisten Amerikassa sekä lyhyet kuvaukset Alkuperäiskansat. Sillä Alutiiq kulttuurin alueella, Tikhmenev lainaa Davydov ja muita tunnettuja lähteitä.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Tikhmenev, Petr Aleksandrovitš

1979 historia venäläis-amerikkalainen yhtiö, Vol 2: Documents. Dmitri Krenov, trans. Richard A. Pierce ja Alton S. Donnelly, toim. Kingston, Ontario: Limestone Press.

Vastaavuus Baranov, Shelikhov ja muita merkittäviä venäläisiä. Baranov n vuorovaikutusta Chugach kansasta, l-6, 59-77. Vastaus Kodiak toimistosta Venäjän-amerikkalainen yhtiö Epäillyn pahoinpitelyn kansasta, s. 132-133.

Paikkakunta: Kodiak College, UAA.

Sisar Victoria

1974 Venäjän Experience. Vuonna Native, venäläiset ja amerikkalaiset kokemuksia Kenai alueen Alaska. James C. Hornaday, ed. Valmius konferenssin Kenai alueen historia, Kenai Central High School, Kenai, Alaska, 07-08 marraskuu 1974. Pp. 45-76.

Tässä kirjassa keskitytään Kenai vaan tehdään lukuisia viittauksia Kodiak. Toiminta venäläis-amerikkalaisen ja venäläisen ortodoksisen papiston in Kenai alueella on kuvattu.

Paikka: KMM, Homer Public Library, AEB kokoelma.

Zerries, Otto ja Jean-Loup Rousselot

1978 Die Eskimo. Herausgegeben vom Staatlichen Museum für Volkerkunde. München: Das Museum.

Näytteissä Eskimo kokoelma Saksan valtion museon etnografinen. Aineisto erät keräsi Krusenstern retkikunta (1803-1807), ja joidenkin johtuu Leuchtenbergin keräämiseen ja edeltävältä ajalta 1839. Kohteet Kodiak Island ja Prince William Sound sisältyy harppuuna nuoli heittämistä koukut, rivi caribou jänne, koverokirves, koreja, työ pussi, lippis, päähine, gut sadetakki, lunni lasku helistimet, puinen vati ja sarvi kauhat. Artikkeli on epäselvä ja ole Englanti, mutta se kuvastaa monet Alutiiq esineitä, useimmat amerikkalaiset lukijat enää koskaan nähdä toisin.

Location: Alaska State Library ja UAF.

III.D. HISTORIA: AMERICAN ERA, 1868-1964

Anonyymi
1943 Poro kertomus kaikkia Alaska.

Sisältää 1921 sopimuksen Simeon Agnot, poro oppipoika kello Alitak.

Paikkakunta: Kana Cultural Heritage Center tiedostoja.

Bailey, Marie

1949 Old Harbor. Alaska Sportsman 15 (4):6-11, 38-40.

Tekijä ja hänen miehensä olivat opettajia Old Harbor. Artikkelissa mainitaan useita asukkaat, myös toimitusjohtaja Mike Inga ja Rolf Christiansen perhettä. Se kuvaa metsästyksen (erityisesti karhun metsästys), kalastus ja kasvien kerääminen sekä joulun vietossa kylässä. On 18 valokuvaa.

Paikkakunta: AEB kokoelma, A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource.

Bean, Tarleton H.

1891 raportti Lohi ja lohi Alaskassa. Kun Bulletin Yhdysvaltain Fish komissio Vol.. 9 (1889). Washington, DC: Government Printing Office. Pp. 165-208.

Kartat ja levyt, hyvä lähde on Kodiak.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, UAA.

Befu, Harumi

1971 Etnografinen Sketch of Old Harbor. Kodiak: Eskimo Village. Arctic Anthropology 6 (2):29-42.

Perustuu tutkimukseen vuonna 1960, tässä kertomuksessa keskitytään taloustieteen, sukulaisuus, uskonto ja koulutus. Tekijä tuodaan esiin, että vaikka vanha satama asukkaat ovat vahvasti mukana läntisen talousjärjestelmän, ne eivät ole ottaneet amerikkalaiset arvot.

Paikkakunta: KMM kirjaston mikrofilmille.

Birket-Smith, Kaj

1953 Chugach Eskimo. Nationalmuseets Publikationsford, Ethnographisk Raekke 6. Kööpenhaminassa.

Tutkimusta tämän monografia tehtiin vuonna 1933. Onko biografinen muistiinpanoja tekijän suuret Chugach konsultit, joista yksi vielä muistaa Venäjän siirtomaa-ajan. Tietoa metsästys, kuljetus, työnjako, sukulaisuudesta, riitteihin passage, suhteita muiden ryhmien (erityisesti Koniag), uskonto ja folklore. Birket-Smith sanoo, että useimmat shamaanit olivat naisia (s. 116), mutta tarinat tässä tilavuus noin kuuluisa shamaanit ovat yksinomaan miehistä. On Chugach sanaston.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, UAA.

Borroughs, John

1904 Kauko-ja Lähi. Boston: Houghton Mifflin.

Pp. 1-129 sisältävät luvut koskevat Kodiak.

Paikkakunta: Anchorage Municipal.

Bureau of Indian asioiden

1916 vuosikertomuksessa Akhiok School. National Archives and Records Service. Bureau of Indian asioiden ennätys ryhmä, laatikko 143, tiedosto ei. 357, kansio 1916-1917 Akhiok School.

24 s. käsin käsikirjoituksen. Muita vuosikertomukset Akhiok ja muut koulut ovat läsnä, mutta vuoden 1916 raportti on huomionarvoista sen pituuden ja kommentoidaan olosuhteissa.

Paikkakunta: National Archives, Anchorage.

Bureau of Indian asioiden

1934-1950 kyläkoulu kuvaukset, potilastiedot, elintarvikkeiden tutkimus ja väestönlaskennan tiedot Afognak, Aiaktalik, Alitak, Chenega, Chignik, Cordova, Englanti Bay, Kaguyak, Karluk, Larsen Bay, Old Harbor, Ouzinkie, Perryville, Port Graham, Tatitlek, Woody Island.

Paikkakunta: Kana Arkistot ja National Archives, Anchorage.

Colby, Merle

1939 Guide to Alaska: Last American Frontier. Federal Writers Project American Guide Series. New York: MacMillan.

Tulli ja Chugachmiut myös reseptejä Chugach "rakkauden juoma" teki yrttejä, hyljeöljy sekä kuivatut ja jauhetut meduusoja, ovat sivuilla 224-5. Ellamar ja "Tatilek" mainitaan sivulla. 231. On p. 317 opimme, että Seldovia nimi on peräisin "seldovoi mukaan" sillin. Lisäksi mainitaan sivuilla 319 ovat Afognak, Kodiak Island, ja Alaska niemimaan kylissä Kanatak, Chignik, Perryville, King Cove, ja Unga.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Curtiss, Marion

1948 stricken Village. Public Health Nursing. Joulukuussa.

Selvitys epidemian Old Harbor.

Paikkakunta: Volume ole KMM kirjastossa, mutta tässä lehdessä on omistus Washington State University ja Western Washington University.

Erskine, Wilson Fiske

1960 White Water: Alaskan Adventure. Lontoo: Abelard-Schuman.

Elämä Kodiak koska poika Whaler ja myöhemmin kalastus kapteeni. Erskine jätti Kodiak vaimonsa kanssa toisen maailmansodan jälkeen. Hän oli järkyttynyt, koska hyökkäystä väestön sodan aikana olivat vahingoittaneet alueen, esimerkiksi hänen mielestään Buskin joki oli pilattu sillä kalastusalueella.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Griggs, RF

1914 Havaintoja Edge of Forest Kodiak alueella Alaskassa. Torrey Botanical Club Bulletin 41 (7): 381 385. Osuudet Botanyn Department of Ohio State University nro 81.

Mielenkiintoista, koska metsä on jatkanut etelää vuodesta 1914 lähtien, kun tämä julkaistiin.

Paikkakunta: Ei löytynyt.

Halferty, ZT

1924 Historic Kodiak. Pathfinder kuusi (6):4-5, 33-38. Valdez: Pioneers of Alaska.

Uusintapainos vuoden Kodiak Daily Mirror 28. joulukuuta 1971.

Paikkakunta: Anchorage Municipal.

Hall, George L.

1945 Joskus Again (E'lot Neg-oo-soo-li). Seattle: Superior Publishing Company.

Impressions of Alaska on armeijan upseeri luopuneet siellä toisen maailmansodan aikana. "War Comes Kodiak "on luvussa 3 (s. 28-48). Kun luku 5 (s. 62) kertoja ei ole enää Kodiak.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Harvey, Lola

1991 Derevnia tyttäret: Saga of Alaskan Village Manhattan, Kansas: Sunflower University Press.

Kollektiivinen elämäkerta Von Scheelen perheen Afognak kylässä.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Hassen, Harold

1978 vaikutus eurooppalaisten ja amerikkalaisten Yhteys Chugach Eskimo Prince William Sound, Alaska, 1741-1930 julkaisemattomat Ph.D. väitöskirja, University of Wisconsin-Milwaukee.

Katso videot alla Historia: Venäjän Era.

Heizer, Robert F.

1952 Huomautuksia Koniag aineellinen kulttuuri.Antropologinen Papers yliopiston Alaska 1 (1):11-24.

Kuvaa kohteita keräyspisteeseen Kalifornian yliopiston Museum of Anthropology, saatu Alaska Commercial Company. Heizer toteaa, että on luoteisrannikolla vaikutteita läsnä Kodiak.

Paikkakunta: KMM, AEB kokoelma

Hinckley, Theodore C. ja Caryl, toim.

1966 Ivan Petroff Journal of Matka Alaskaan vuonna 1878. Lehdessä West 5 (1):25-70.

Henkilötiedot muistiinpanoja värikäs hahmo, tiedetään olevan exaggerator ja suoranainen valehtelija. Petroff oli väestönlaskenta ottajalle vuonna 1880 ja 1890 väestönlaskennassa, ja työskenteli sijaisena keräilijä on Kodiak 1883-1888. Vuonna 1892 hän myönsi asiakirjojen väärentämistä. Hän kertoi päiväkirjaansa, että hän sai muumio vuodesta Nuchek. Hän käsittelee myös sotien välillä Koniags ja Aleuts.

Paikkakunta: KMM kirjasto, AEB kokoelma.

Huggins Eli Lundy

1981 Kodiak ja Afognak Life, 1868-1870. Richard A. Pierce, ed. Kingston, Ontario: Kalkkikivi Press.

Nuoret armeijan luutnantin mielikuvia Kodiak, kuten huomautuksia luonnetta "Kadiaks" ja kreolit ", kun hän oli sijoitettuna sinne kahden vuoden välittömästi myynnin jälkeen Alaskasta Yhdysvaltoihin.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Jackson, Sheldon

1893a Koulutus Alaskassa: 1889-90. Reprint 17 luvun raportin komissaari koulutus 1889-90. Koko nro 191. Washington: Government Printing Office. Pp. 1245-1300.

Lyhyt raportti ehtoja Kodiak s.. 1248, kerronta vierailun Kodiak, s.. 1295.

Paikkakunta: National Archives, Anchorage.

Jackson, Sheldon

1893b Koulutus Alaskassa: 1890-91. Reprint 25 luvun raportin komission Koulutus ja 1890-91. Koko nro 203. Washington: Government Printing Office. Pp. 923-960.

Lyhyt raportti Kodiak, Afognak ja Karluk koulut, s.. 929.

Paikkakunta: National Archives, Anchorage.

Jackson, Sheldon

1894 Koulutus Alaskassa: 1891-92. Toistoa 28 luvun raportin komissaari koulutus 1891-92. Koko nro 214. Washington: Government Printing Office. Pp. 873-892.

Lyhyt raportti kouluista Afognak ja muualla "Kadiak District", s.. 877. Kodiak oppilaat sanotaan olevan hyvin ja rakastaa laulaa.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan ja National Archives, Anchorage.

Jackson, Sheldon

1896a Koulutus Alaskassa: 1893-94. Reprint 12 luvun raportin komissaari koulutus 1893-94. Koko nro 229. Washington: Government Printing Office. Pp. 1451-1492.

Lyhyt lausunto Kodiak piirin kouluihin (s. 1461) ja kerronta kiertueella Kodiak alueen (s. 480-481) ja yhteenveto aikaisempien tietojen julkaistuista lähteistä.

Paikkakunta: National Archives, Anchorage.

Jackson, Sheldon

1896b Koulutus Alaskassa: 1894-95. Reprint 33 ryhmän raportin ja komission jäsenen koulutus 1894-95. Koko nro 231 kanssa. Washington: Government Printing Office Pp. 1424-1455.

Lyhyt kuvaus Kodiak ja Afognak koulut ja Woody Island Mission.

Paikkakunta: National Archives, Anchorage.

Jackson, Sheldon

1898 Koulutus Alaskassa: 1896-97. Reprint luvun 35 raportin komissaari koulutus 1896-97. Koko Nro 246. Washington: Government Printing Office. Pp. 1601-1646.

Historia Baptist operaation Kodiak alueella s. 1622-23, olosuhteet Kodiak ja Karluk keskustellaan s. 1606-07.

Paikkakunta: National Archives, Anchorage.

Jackson, Sheldon

1899 Koulutus Alaskassa: 1897-98. Reprint luvun 31 ja 32 raportin komissaari koulutus 1897-98. Koko nro 267. Washington: Government Printing Office. Pp. 1373-1432.

Lyhyt raportti Kodiak ja Woody Island koulut, s. 1376-77.

Paikkakunta: National Archives, Anchorage.

Kutchin, Howard

1903 raportti lohen kalastukseen sekä Alaska, 1902. Washington: Government Printing Office.

Kutchin oli "Special Agent" on Yhdysvaltain Department of Fisheries, joka matkusti vuonna 1902 tarkastaa Alaskan kalaa, kuten Karluk, Uyak (lähes nykyisen kylän Larsen Bay), Alitak (lähes Akhiok), ja Chignik. Sivuilla 55-7 hän keskustelee ahdinko kansasta elää Afognak saarella, joka oli kiellettyä myydä lohta kaupallisesti. Afognak Island oli julistettu valtion varauman voidakseen aloittaa lohi hautomo siellä, mutta hanke oli hylätty. Kutchin suositeltavaa yksityinen tai osuuskunnan hautomo toimilupa, ilmeisesti tarjota työtä ja tulevaisuuden lohikantojen kansalle Afognak.

Paikkakunta: KMM. Pp.55-57 on AEB kokoelma.

McKeown, Martha F.

1960 Trail Led North: Monte Hawthorne tarina. Portland, Oregon: Binfords ja Mort.)

Muistikuvia kirjoittajan setä, joka työskenteli ja rakennettu kalaa vuonna Chignik ja Karluk noin 1890. Luku 5, s. 51-60, on oikeus "Venäläinen intiaanien Kodiak Island." Sisältää myös tarinoita kiinalaisten työläisten Alaskan kalaa.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Moser, Jefferson F.

1899 Lohi ja lohen kalastukseen Alaskassa. Raportti toiminnan Yhdysvaltojen Fish komissio Steamer Albatross päättyneeltä tilikaudelta 30 kesäkuu 1898. Yhdysvaltain Fish komission vuodelta 1898, Vol.. 18. Washington, DC: Government Printing Office. Pp. 1-178.

Kodiak ja Chignik kalaa on kuvattu sivuilla 144-171.

Paikkakunta: KMM on mahdotonta luettavia mikrofilmillä.

Opheim, Edward N., Sr

1976 Real kuoren Sourdoughs. Alaska 42 (11):16-18, 66-68.

Tarinoita värikkäitä hahmoja elävät Kuusi Island (pohjoiseen Kodiak) ja vuosisadan alkupuolen.

Paikkakunta: KMM, AEB kokoelma.

Opheim, Edward N., Sr

1977 How I Made No Money nostaminen Ketut. Alaska 43 (6):23-25, 87.

Seikkailuja 1940 nostaa siniketun lähellä Ouzinkie, jota mies itse kuvattuja Norja, Venäjä, Aleutit ja Irlannin laskeutuminen.

Paikkakunta: KMM, AEB kokoelma.

Opheim, Edward N., Sr

1981 Vanha Mike on munkin Lagoon. Vantage Press.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, UAA.

Opheim, Edward N., Sr

1884 kertomus Väestö, Industries, ja resurssit Alaskassa. Washington: Department of Interior, Census Office, kymmenes Census.

Sisältää etnografinen luonnoksia perustuvat pääasiassa julkaistu lähteistä, ja huomattava raaka ja faktatietoa. "Kadiak District", s. 24-29 sisältää yhteisöjä Kodiak saariston, Ala Cook Inlet, Alaska niemimaan ja Prince William Sound, joista monet vielä nykyäänkin. "Kaniagmute" ja "Chugachmute" on esitetty sivuilla 136-146.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, UAA.

Porter, Robert P.

1893 raportti väestö ja resurssit Alaska on Yhdennentoista Census: 1890. Sisäministeriö, Census Office. Washington: Government Printing Office.

Raportti "Kadiak District" on s. 65-80.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Roppel, Patricia

1986 lohi Kodiak: historia lohen kalastus on Kodiak, Alaska. Alaska Historiallinen komissio Studies in History nro 216.

Sisältää keskustelua Kodiak alueen alkuasukkaiden osallistumista lohenkalastuksesta. Hyvä tilit kalaa vuonna Karluk, Larsen Bay, Alitak, Afognak ja Ouzinkie.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Roscoe, Fred

1992 Vuodesta Humboldt Kodiak, 1886-1895: Recollections of Frontier Lapsuus ja perustajajäsen ensimmäisen American School ja Kastajan lähetysasema Kodiak, Alaska. Stanley N. Roscoe, ed. Kingston, Ontario: Limestone Press.

Muistoja kirjailijan lapsuus Kodiak Kastajan lähetysasema Woody Island. Roscoe vanhemmat, Ida ja Ernest Roscoe, otettiin palvelukseen Sheldon Jackson löysi orpokodin ja koulun.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, UAA.

Stevens, Gary

1990 Woody Island Ice Company. Venäjällä Pohjois-Amerikassa: Proceedings of toisessa kansainvälisessä konferenssissa Venäjän Amerikkaan, Sitka, Alaska, 19-22 08 1987. Richard A. Pierce, ed. Kingston: Kalkkikivi Press. Pp. 192-212.

Katso videot alla Historia: Venäjän Era.

Stover, Paul H. "Smokey "

1984 Eläkkeellä laiminlyönti. Bryn Mawr: Dorrance & Co Ensimmäinen julkaistiin vuonna l976.

Huvittavaa escapades edesmenneestä kirjailija, tunnettu hahmo Kodiak. Vaikka Natives mainitaan vain vähän tietoa voidaan päätellä noin Alutiiq kulttuurista.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, KMM, Valdez Consortium.

Will, Anne M.

1981 historia kaupungin Kodiak. Anchorage: Alaska Historical komissiolle.

Lähinnä ei-kansasta. Luetellaan myös nykyinen etnografinen.

Location: Alaska Resource

Williamson, Harriet

1941 Kodiak kasvaa. Alaska Sportsman 7 (7):14-15, 22-24.

Tekee kyseenalainen väite, että nimi "Kodiak" on peräisin "kyak" viitaten kajakin siellä. Kirjailija kuvailee Kodiak vuonna 1940. Kun hän kirjoitti, suuret muutokset alkoivat tulla yli Kodiak valmisteltaessa sotilaallisen erän, joka olisi siellä loppuun asti World War II. Väestö oli turvotusta, ja siellä oli uusia rakennushankkeita.

Paikkakunta: KMM kirjasto, AEB kokoelma

Woodworth, Jim

1958 Kodiak Bear. Harrisburg, Pennsylvania: Stackpole Company.

Adventures of ammatillisen karhun oppaan. Kirjoittaja on ei-Native mutta ei mainita paikalliset Alutiiq ihmisiä.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, KMM, Valdez Consortium.

III.E. 1912 KIINNIKKEEN Katmai purkaus

Davis, Nancy Yaw
1984 Contemporary Pacific Eskimo. Handbook of North American Indians: Arctic. Voi. 5. D. Damas, ed. Washington, DC: Smithsonian Institution. Pp. 198-204.

Katso videot kenraali.

Erskine, Wilson Fiske

1962 Katmai, True kertomukset. New York: Abelard-Schuman.

Narratiivinen vuoden 1912 Katmai purkauksen ja sen vaikutus kaupungin Kodiak. Ote päiväkirjat ja lokit silminnäkijöiden myös tekijän vanhemmille.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, UAA.

Gilman, Isabel Ambler

1928 Alaska: American Northland. Yonkers-on-Hudson, New York: World Book Company.

"The Ashes of Kodiak" dramaattinen kuvaus Mount Katmai tulivuori 1912, on sivuilla 310-317.

Location: KMM.

Griggs, Robert Fiske

1922 Valley of Ten Thousand polttaa. National Geographic Society.

Tutkimus vuoden 1912 Mount Katmai purkauksen. Records kokemuksia asukkaiden Kodiak, Katmai kylässä ja muualla. Sisältää useita kuvia, erityisesti tuhkan laskun Kodiak.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Kodiak Historical Society

1976 Tuhkaa ja vesi. Kodiak: Page Valokuva.

Sisältää silminnäkijä huomioon vuoden 1912 Katmai purkaus by Hildred D. Erskine.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, UAA.

Harvey, Lola

1991 Derevnia tyttäret: Saga of Alaskan Village. Manhatten, Kansas: Sunflower University Press.

Yksi luku käsittelee tilapäinen siirtäminen Alaskan niemimaan asukkaiden Afognak jälkeen Mount Katmai purkauksen. Katso videot alla History: American Era.

Partnow, Patricia

1993 Alutiiq Etnisyys. Julkaisematon Ph.D. väitöskirja, University of Alaska.

Keskity tarinan ja collactive kokemus 1912 Mount Katmai purkauksen. Katso videot alla Nykyinen etnografinen.

Paikkakunta: AEB Collection.

III.F. Vuoden 1964 maanjäristys ja tsunami

Davis, Nancy Yaw
1970 rooli Venäjän ortodoksisen kirkon Viisi Tyynenmeren Eskimo Kylät ilmeni maanjäristys. Suuri Alaska Earthquake, Human Ecology Volume. Washington: National Research Council. Pp. 125-145.

Aste ja laatu osallistuminen Alutiiq kylien Venäjän ortodoksinen kirkko käytetään perustana arvioitaessa vastauksensa vuoden 1964 maanjäristys ja tsunami.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Davis, Nancy Yaw

1971 vaikutukset vuoden 1964 maanjäristys, tsunami ja uudelleensijoittamista on Two Koniag Eskimo Villages. Julkaisematon Ph.D. Väitöskirja, University of Washington.

Kaksi kylää tutkittavalla Kaguyak ja Old Harbor, on Kodiak Island. Kaguyak tuhottiin ja sen asukkaat siirrettiin Akhiok. Vanha Satama rakennettiin. Tekijä kuvailee tapahtumia katastrofin ja sen jälkimainingeissa, ja tutkii kulttuurisen muutoksen kylissä seurauksena sekä luonnonkatastrofien ja vuorovaikutus muiden kyläläisten ja viranomaisten kanssa, kun maanjäristys ja tsunami.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Alaska Resource, UAA.

Davis, Nancy Yaw

1984 Contemporary Pacific Eskimo. Handbook of North American Indians: Arctic. Voi. 5. D. Damas, ed. Washington, DC: Smithsonian Institution. Pp. 198-204.

Katso videot kenraali.

Davis, Nancy Yaw

1986a Maanjäristys, tsunami, uudelleensijoittamista ja selviytyminen Kaksi Pohjois-Tyynenmeren Alaskan Native Villages. Luonnonkatastrofien ja kulttuuri vastaukset. Anthony Oliver-Smith, ed. Tutkimukset kolmannen maailman Societies julkaisu nro 36. Pp. 123-154.

Disaster ja kulttuurinen vastauksen Old Harbor ja Kaguyak. Tekijä käsittelee seurauksia tapahtumista ennen, sen aikana ja sen jälkeen vuoden 1964 maanjäristys ja tsunami, mukaan lukien uudelleensijoittamisesta Kaguyak asukkaiden lähellä Akhiok.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Kachadoorian, Reuben ja George Plafker

1967 vaikutukset maanjäristyksen 27. maaliskuuta 1964 tehdyn yhteisöjen Kodiak ja läheisille saarille. Geological Survey Professional Paper 542-F. Washington, DC: Government Printing Office.

Valokuvia ja kuvaus korvausta maanjäristyksen ja tsunamin Kodiak, Afognak "Uzinki" (Ouzinkie). Old Harbor, ja Kaguyak. Akhiok, Karluk ja Larsen Bay mainitaan, mutta nähtiin melko muuttumattomana.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Kodiak Historical Society

1976 Tuhkaa ja vesi. Kodiak: Page Valokuva.

Sisältää faksilla kirjeen "Betty" noin vuoden 1964 maanjäristys ja tsunami.

Location: KMM.

Opheim, Edward N., Sr

1984 Waves of Destruction. Alaska 50 (3):30-32, 75.

Elämyksiä at Pleasant Harbor puolesta Kuusi saarella lähellä kylän Ouzinkie aikana ja sen jälkeen 1964 maanjäristys ja tsunami.

Paikkakunta: KMM.

Plafker, George, Reuben Kachadoorian, Edwin B. Eckel ja Lawrence R. Mayo

1969 vaikutukset maanjäristyksen 27. maaliskuuta 1964 erilaisissa yhteisöissä. Geological Survey Professional Paper 542-G. Washington, DC: Government Printing Office.

Kertoo aiheuttamien vahinkojen maanjäristyksen ja tsunamin erilaisissa yhteisöissä Prince William Sound ja Cook Inlet. Yhteisöt ja Alutiiq populaatioiden Chenega, Tatitlek, Cordova, Englanti Bay, Port Graham ja Seldovia.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

III.G. CURRENT etnografia, 1965-PRESENT

Barsh, Russel Lawrence
1985 Karluk River Study. Kodiak: Kodiak Area Native Association.

Sivut 27-66 koskevat, ihmisten käyttöön alueen tutkittavana. Tekijä tukeutuu ensisijaisesti sekundaarilähteet keskustelemaan historiaan kalastuksen Karluk River, nykypäivän kaupallisia, päiväraha-ja virkistyskäytön sekä mahdollisuuksia taloudelliselle kehitykselle.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Braund, Stephen R. ja SR Behnke

1979 Lower Cook Inlet Sosiokulttuurinen systeemianalyysin. Alaska OCS Sosioekonomiset Studies Program Technical Report No 47. Minerals Management Service. Anchorage: US Department of Interior.

Laatimansa sisäministeriö n Alaska Outer Continental Shelf (OCS)-ohjelma selvittää mahdollisia vaikutuksia öljyn kehitykseen. Vaikutus skenaariot ovat "base tapauksessa" etsintä vain, korkea etsiä ja keskisuurten löytää. The Alutiiq yhteisöt Port Graham ja Englanti Bay (nykyisin Nanwalek) ovat osa tutkimusta.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Buck, Eugene H., William J. Wilson, Larry S. Lau, Caedmon Liburd ja Harold W. Searby

1975 Kadyak: Taustaa Living. Anchorage: Arctic Environmental ja Data Center.

Ilmoitettu Tämän asiakirjan tarkoituksena on "tulkita ympäristön Kodiak saariryhmä ja lähivesillä, kuten Chirikof Island, ja selittää prosesseja, jotka määräävät resurssien esiintyminen ja vaikuttavat luonnonvarojen käyttöön" (s. 2 Sen tarkoituksena on tarjota Kodiak ihmisille tietoa, johon resurssi päätökset voivat perustua. Jakso, jossa historiasta Kodiak alue sisältää Koniag, Venäjän ja Yhdysvaltojen aikakaudet (s. 38-43). On luvuissa luonnonkatastrofeissa, turvallinen navigointi, luonnonvarojen käyttöön ja ympäristön laatua. Koniag navigointi käsitellään sivuilla 146-147.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Clark, Marvin H., Jr.

1980 Pinnell ja Talifson: Last of the Great Karhu Men. Anchorage: Great Northwest Publishing and Distribution Co

Ihaillen kirja kahden tunnetun karhu oppaita joka asui ja työskenteli Olga Bay eteläpäässä Kodiak Island vuodesta 1938 1980-luvulle.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Cordova High School Discovery-ohjelma

1980 Out of Our Time: Early Native Life, rautatie-ja Mining päivät, Fish Tales, Earthquake, Fire.

Yksi useita ohjelmia toteutettiin 1980-luvun alussa alueella. Lukion oppilaat haastattelivat paikallisia asukkaita historiasta ja kansanperinteestä alueen.

Paikkakunta: Valdez Consortium.

Davis, Nancy Yaw

1976 askelta kohti ymmärrystä Rapid kulttuuri muutos Native Rural Alaskassa. Komission tutkimus 16. Yhteinen Federal-State kaavoituksessa komission Alaska.

Tutkimus tehtiin Old Harbor vuonna 1975 testata menetelmän ymmärtämiseen kulttuurinen muutos.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, Alaska Resource, KMM, AEB kokoelma.

Davis, Nancy Yaw

1977 Luku 1: katsaus historiaan. In Ggwangkumtenek Sungcarluta. Gregg Brelsford, ed. Anchorage: North Pacific Rim.

Sisältää esihistoria ja historia, sekä luonnoksia Chugach yhteisöt Seward, Cordova, Valdez, Tatitlek, Port Graham, ja Englanti Bay. On toteaa terveyden historiasta.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Davis, Nancy Yaw

1978 haastattelu Karl Armstrong, 07.11.78

Keskustelu keskittyy kaupalliseen kalastukseen Kodiak.

Paikkakunta: Kana Cultural Heritage Center tiedostoja.

Davis, Nancy Yaw

1979 Kodiak Native Sosiokulttuurinen vaikutukset. Western Gulf of Alaska. Petroleum Development Skenaariot Alaska OCS Sosioekonomiset Studies Program Technical Report No 41. Anchorage: US Department of Interior.

Osa sarjan teettämän sisäministeriö n Alaska Outer Continental Shelf (OCS)-ohjelma selvittää mahdolliset kulttuuriset vaikutukset öljyn etsintään ja kehittämiseen. Raportti sisältää katsauksen menneisyyden muutoksia ja ajankohtaisia asioita Kodiak alueella yhteisöissä. On kuvaus Kodiak Native organisaatioissa. Kodiak-alueen yhteisöt ovat jaettu kolmeen maantieteellisesti ja socioculturally erillistä ryhmää: Etelä (Akhiok ja Old Harbor), Pohjoinen (Ouzinkie ja Port Lions) ja Länsi (Larsen Bay ja Karluk). Myös osio kaupungin Kodiak. Kirjoittajan projisoi sosiaalisen muutoksen tilanteita, niin tuloksena OCS kehittämiseen ja muista tekijöistä.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Davis, Nancy Yaw

1986b Sosiokulttuurinen Kuvaus Pieni Yhteisöille Kodiak/Shumagin alue. OCS Technical Report No 121, Minerals Management Service Anchorage: Cultural Dynamics Ltd

Yksitoista kyliä on ominaista, kuusi Kodiak alueella ja viisi Chignik alueen etelärannikolla Alaskan niemimaan Jokaisessa kylässä kuvaus sisältää tietoa historiasta, sosiaalinen organisaatio, poliittinen järjestö, taloudellinen organisaatio, arvot ja vastaajien näkemyksiä öljy kehittämisestä.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Davis, Nancy Yaw

1987 Englanti Bay: Historia ja jatkuvuus Paper valmis Alaska Lakipalvelut.

Historia kylässä, keskittyen sen valtiomuodon.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Eliot, John L.

1993 Kodiak, Alaska n Island Refuge. National Geographic-marraskuussa. Pp. 35-58.

Erityinen huomio on karhuja ja yhteisö Old Harbor.

Paikkakunta: Kaikki kirjastot, AEB kokoelma.

Endter-Wada, Joanna, Rachel Mason, Jon Hofmeister ja Joanne Mulcahy

1992 Kodiak alue. Vuonna Sosiaaliset indikaattorit tutkimus Alaskan rannikkokylät. Keskeiset Informant Tiivistelmät. Voi. 2: Aikataulu B alueet. Alaska OCS Region teknisiä nro 152. Anchorage: US Department of Interior. Pp. 665-882.

Yhteenveto keskeisistä ilmiantajan haastattelujen ja sekundaaristen lähdetiedot kerätty Social Indicators hankkeen nelivuotisen tutkimuksen yhteiskunnallisen muutoksen Alaskan rannikon yhteisöissä. Kun i989 Exxon Valdezin öljyonnettomuuden, tutkimus laajensi kohdistus myös sosiaalisten vaikutusten katastrofin. Tämä raportti käsittelee pääasiassa Kodiak kaupunkiin. On osioita historiallinen tausta, väestö-, yhteisö organisaatio ja talous, kotitalouden organisaatio, ideologia, ja vaikutukset Exxon Valdezin öljyvuoto. Luetellaan myös vaikutukset Exxon Valdezin öljyvuoto.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Englanti Bay [Nanwalek] Elementary ja lukiolaisille

1980-1981 Aleksandrovsk: Englanti Bay sen perinteiseen tapaan. Englanti Bay: Kenai Peninsula Borough School District.

Lehdessä Englanti Bay historiaa, kansanperinnettä ja kulttuuria. Haastattelut paikallisten asukkaiden, mukaan lukien Englanti ja Sugcestun versiot. Tarinat ja muistot, tiedot paikallisista tavoista jotka liittyvät mm Venäjän ortodoksinen kirkko, reseptejä ja kuvaus lääkkeen käytön kasveja.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Grubis, Stephen F

1981 Osallistuminen Koulutus Alaskan Native yhteisö: Case Study. Julkaisematon Ph.D. Väitöskirja, Simon Fraser University.

Tutkimus yhteisön osallistuminen koulutukseen päätöksentekoon Alutiiq kylässä Alaskan niemimaan nimimerkillä "Nuna."

Paikkakunta: MICROMEDIA (Kanadan väitöskirjat).

Klein, Janet

1981 historia Kachemak Bay: Country, yhteisöt. Homer, Alaska: Homer Society of Natural History.

Ei käsitellä Alutiiq yhteisöihin Port Graham ja Englanti Bay (Nanwalek) paitsi ohimennen, vaikka kirjoittaja mainitsee, että jotkut ihmiset eivät usko näiden kylien osana "Kachemak Bay." On lyhyt osio arkeologiset kaivaukset vuonna Kachemak Bay ja Dena'ina kulttuuri (s. 28-33). Seldovia keskustelivat sivuilla 33-38, on sanottu olevan kohtauspaikkana Eskimo, Aleutit, Intian, Venäjän, Skandinavian ja Saksan kulttuureissa.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium

Kodiak Area Native Association

1986-1987 Adaq'wy Oral Histories Project Efraim Agnot, 5.08.86, Mike ja Jenny Chernikoff, jossa Fred ja Esther Chernikoff, 10/86, Nida Chya, 7/86, Katie Ellanek, 2/86, Nick ja Christine Ignatin, 7/86, John Larsen ja Betty Nelson, 12/86, Larry ja Martha Matfay, 2/87, Alex Panamaroff Sr, 8/86, Lawrence Panamaroff, 9/86, John ja Julia Pestrikoff, 12/86 Laurie Mulcahey, haastattelija.

Nauhat ja selostukset haastatteluja Kodiak alueen vanhimmat noin eri näkökohtien perinteisen kylän elämää.

Paikkakunta: Kana Cultural Heritage Center tiedostoja.

Kodiak Area Native Association

1987 Adaq'wy. Kertomus Alaska Department yhteisön ja alueellisissa kysymyksissä. Kodiak: Kodiak Area Native Association.

Sisältää "Hidden Story," paperi esittämä Laurie Mulcahey klo 14. vuosikokouksessa Alaskan Antropologinen Association, ja otteita haastatteluista Kodiak alueen vanhimmat.

Paikkakunta: Kana Cultural Heritage Center tiedostoja, A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, UAA.

Kodiak Area Native Association

1987-1990 Bobby Leima haastattelut. Neljä haastattelua Laurie Mulcahey, 12/87, mukaan lukien olennaiset maalla saukonmetsästykseen, karhu tarinoita, ja meri saukonmetsästykseen. Neljä haastattelujen Deborah Robinson, 12/88, 4/89, 10/89 ja 12/89. Alutiiq Dictionary, Jäljentänyt Deborah Robinson, 8/90.

Nauhat ja selostukset haastatteluja vanhin, joka on kotoisin Chugach alueella ja asuu nyt Kodiak.

Paikkakunta: Kana Cultural Heritage Center tiedostoja.

Kodiak Area Native Association

1991 Kadonnut Villages Project. Sven Haakanson Sr, 6.29.91, Eagle Harbor, George Inga Sr, 6.29.91, Eagle Harbor, Mooseksen Larionoff, 6.28.91, Aiaktalik, Mary Morris, 9.07.91, Kanatak; Natalie Simeonoff, 07.09.91, Woody Island, Mike Tunohun, 6.28.91, Woody Island, Anakenti Zeedar, 6.28.91, Kaguyak. Deborah Robinson, haastattelija.

Nauhat ja selostukset haastatteluja entisten asukkaiden Kodiak alueen kylissä ei ole enää olemassa.

Paikkakunta: Kana Cultural Heritage Center tiedostoja.

Kodiak lukiolaisille

1976-86 Elwani/Iluani. Lehdessä Kodiak alueen kulttuuria. Voi. 1, n: ot 1-10, Voi. 2, nro 1-5. Anchorage: AT Publishing.

Haastattelut paikallisten asukkaiden on lukiolaisille.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, KMM, Homer Public Library.

Mason, Rachel

1993 Kalastus ja Drinking Kodiak, Alaska: Laajakuva uudelleen luominen uhanalaisten Lifestyle julkaisemattomat Ph D. väitöskirja, University of Virginia.

Väitöskirja käsittelee lähinnä ulkomaalaisille, mutta keskustelua Kodiak alueen alkuasukkaiden osallistumista kaupallisiin ja toimeentulon kalastuksesta sekä Native raittius liikkeen.

Paikkakunta: UMI Väitöskirjan Services.

Morrison, Eric

1992 Tatitlek. Vuonna Sosiaaliset indikaattorit tutkimus Alaskan rannikkokylät. IV. Postspill Key Ilmiantaja Tiivistelmät C luettelo yhteisöt, osa 1. Alaska OCS Region Sosioekonomiset Studies Program Technical Report No 155. Anchorage: Department of Interior. Pp. 425-436

Luku Tatitlek on hyvin lyhyt verrattuna muihin yhteisöihin Sosiaaliset indikaattorit tutkimuksen, koska tekijä pyysi kylään virkamiehiä lähteä Tatitlek jälkeen alle yhden päivän Tutkimuksen virkamiehet ohjeiden niiden asianajajien uhkaava öljyvuoto riita, joiden mielestä mitään tutkimusta ole suoraa valvontaa osapuolet voisivat käyttää Euroopan yhteisöä vastaan. Luetellaan myös 1989 Exxon Valdezin öljyvuoto.

Paikkakunta: Minerals Management Service.

Mulcahy, Joanne B.

1988 Knowing Naiset: Kertomuksia of Healing ja perinteinen Elämän Kodiak Island, Alaska. Julkaisematon Ph.D. väitöskirja, University of Pennsylvania.

Naisten kertomukset antavat tietoa heidän elämäänsä kuin perinteiset parantajat ja kätilöt Kodiak alueen kylissä. Luetellaan myös Medicine.

Paikkakunta: UMI Väitöskirjan Services.

Oleska, Michael

1982 Three Saints Bay ja kehitys Aleutit Identity. Anchorage: Alaska Pacific University HCRS Village Histories Project.

Kirjoittaja ehdottaa, että uuden Venäjän ortodoksisuuden ei välttämättä tarkoita loppua pre-contact Native uskonto, vaan mukaan tietyt seremoniallinen elementtejä jatkaa. Luetellaan myös Uskonto, taide ja Folklore.

Paikkakunta: UAF.

Ouzinkie lukiolaisille

1981 Ukulaha. Lehdessä Ouzinkie kulttuuria.

Kuten Elwani/Iluani (Kodiak) ja Aleksandrovsk (Englanti Bay), tämä Foxfire-tyyppinen kokoelma opiskelijan hankkeiden ominaisuuksia haastattelemalla paikallisia asukkaita paikalliseen historiaan ja kulttuuriin.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, UAA.

Partnow, Patricia

1993 Alutiiq Etnisyys. Julkaisematon Ph.D. väitöskirja, University of Alaska.

Keskity tarinan ja kollektiivista kokemusta 1912 Mount Katmai purkauksen. Kenttätyö tehty 1990-luvun alussa. Luetellaan myös 1912 Katmai Purkaus.

Paikkakunta: AEB kokoelma, UMI väitöskirja palvelut.

Pedersen, Elsa

1983 Englanti Bay. Suuremmassa historia Kenai Peninsula. Elsa Pedersen, ed. Chicago: Adams Press. Pp. 153-156.

Lyhyt kuvaus yhteisön valmistetaan lähellä viitaten Aleksandrovsk lehdessä Englanti Bay (Nanwalek) peruskoulun ja lukion oppilaat (1980-1981).

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, Alaska Resource, UAA. Homer Public Library.

Pedersen, Elsa ja Billi JoAnne Kaho

1983 Seldovia. Suuremmassa historia Kenai Peninsula. Elsa Pedersen, ed. Chicago: Adams Press. Pp. 141-150.

Yhteenveto yhteisön historiaa, l983 päivityksen. Tämän päivän Venäjän siirtomaa, Seldovia oli asuu Alutiiqs, Aleuts ja kreolit.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library.

Port Graham lukio ja Elementary Opiskelijat

1981-1982 Maitohorsma Cillqaq. Kenai Peninsula Borough School District.

Haastattelut paikallisten asukkaiden, paikallista historiaa, perinteisiä tarinoita ja reseptejä. Jotkut osat ovat Alutiiq.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal. KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Tornit, Curtiss Takada

1992 Kodiak Area Periphery, Native yhteisöt Sosiaaliset indikaattorit tutkimus Alaskan rannikkokylät. IV. Postspill Key Informant yhteenvedot. Aikataulu C yhteisöt, osa 2. Alaska OCS Region Sosioekonomiset Studies Program Technical Report No 155. Anchorage: Department of Interior. Pp. 723-849.

Raportit keskeisistä ilmiantaja tutkimukseen Karluk, Old Harbor, ja Chignik. Luvut jokaiseen kylään käsiteltävä myös historiallinen tausta, sosiaalinen organisaatio, talous, ideologia ja vaikutteita muutoksen. ja vaikutukset Exxon Valdezin öljyvuoto. Luetellaan myös 1989 Exxon Valdezin öljyvuoto.

Paikkakunta: Minerals Management Service.

Rostad, Michael

1988 Time to Dance: Life of Alaska Native. Anchorage: AT Publishing.

Elämäntarinan Larry Matfay, Alutiiq vanhin varttunut Akhiok, vietti monta vuotta vanhaa satamaa, ja asuu nyt Kodiak.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, KMM, Homer Public Library.

Sawden, Feona J.

1983 Port Graham. Suuremmassa historia Kenai Peninsula. Elsa Pedersen, ed. Chicago: Adams Press. Pp. 151-152.

Lyhyt kuvaus yhteisön, mukaan lukien luettelo perheet asuvat siellä.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library.

United States Fish and Wildlife Service

1989 Kodiak National Wildlife Refuge: Final kokonaisvaltainen Conservation Plan, ympäristövaikutusten arviointi, ja Wilderness Review. Anchorage: US Department of Interior.

Pp. 109-142 keskustella ihmisen ympäristössä yhteisöjen viereisen Kodiak National Wildlife Refuge. Mukana ovat esihistoria, historia, väestönkehitys ja taloudelliset olosuhteet. On karttoja toimeentulon pyyntialueen Kodiak kyliin.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, USFWS.

Vick, Ann, toim.

1983 Cama-i Book. Garden City, New York: Anchor Books.

Kooste opiskelijoiden haastatteluja vanhimpien ja muiden paikallisten ihmisten, myös otteita Kodiak n Elwani/Iluani.

Paikkakunta: Kodiak College, Anchorage Municipal, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

White, Mark

1973 höyryävä Alaskans, The Banya. Alaska 39 (11):16-17.

Yleisönosasto S. Haakanson Alaskassa 40 (1): 28 ja T. Rowland 40 (2): 32 kommentin tästä artikkelissa.

Paikkakunta: KMM, AEB kokoelma.

Will, Anne M.

1981 historia kaupungin Kodiak. Anchorage: Alaska Historical komissiolle.

Katso videot alla American Era.

III. H. Vuoden 1989 Exxon Valdez öljyntorjuntaan

Endter-Wada, Joanna, Rachel Mason, Jon Hofmeister ja Joanne Mulcahy
1992 Kodiak alue. Vuonna Sosiaaliset indikaattorit tutkimus Alaskan rannikkokylät. Keskeiset Informant Tiivistelmät. Voi. 2: Aikataulu B alueet. Alaska OCS Region teknisiä nro 152. Anchorage: US Department of Interior. Pp. 665-882.

Katso videot alla Nykyinen etnografinen.

Fall, James

1990 Oleskelu käytöt Fish and Wildlife sekä Exxon Valdezin öljyvuoto. Paperi esitellään 17. vuosikokouksessa Alaska Antropologinen Association, Fairbanks, Alaska.

Raportit tutkimusta toimeentulon sadot 15 Alutiiq kylissä vuonna vuoden 1989 Exxon Valdezin öljyvuoto. Sadonkorjuuta laski merkittävästi kymmenessä yhteisöissä. Jyrkin lasku oli Ouzinkie, jossa oli sato 76,6 prosenttia pienempi kuin tallennettu 1989 tutkimuksessa. Luetellaan myös elinkustannukset.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Fall, James A. ja Charles J. Utermohle, toim.

1994 Tutkimukset Sosiokulttuurinen seuraukset Outer Continental Shelf Development Alaskassa. Alaska OCS Sosioekonomiset Studies Program Technical Report - Luonnos. Anchorage: US Department of Interior.

Kolmevuotinen tutkimus toimeentuloon satojen, sosiaaliset vaikutukset Exxon Valdezin öljykatastrofin ja asenteet öljyn ja kaasun kehitys keskuudessa asukkaiden Alutiiq yhteisöjen vaikutusalueella öljyvuodon. Kaksi ohjaus yhteisöjä Pohjois-Alaskassa kartoitettiin myös.

Paikkakunta: ADF & G. Minerals Management Service.

Haggerty, James C., Christopher B. Wooley, Jon M. Erlandson, ja Aron Crowell

1991 1990 Exxon Cultural Resource Program alueiden suojelua ja merellisen kulttuuriperinnön ekologia Prince William Sound ja Alaskanlahdella. Anchorage: Exxon Shipping Company ja Exxon Company, USA

Katso videot kenraali.

Vaikutusten arviointi, Incorporated

1990a Taloudelliset, sosiaaliset ja Pschological vaikutusten arviointi Exxon Valdezin öljyvuoto. Loppuraportti Öljytty kaupunginjohtajat alivaliokunnan, Alaska konferenssi kaupunginjohtajat.

Lopullinen yhteenveto tilaaman tutkimuksen öljytty kaupunginjohtajat. Ainutlaatuinen kyseisen öljyvuodon vaikutuksista tutkimus, on huomiota psykologisiin vaikutuksiin, kuten yleinen ahdistuneisuushäiriö, post-traumaattinen stressihäiriö, ja masennus.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson.

Vaikutusten arviointi, Incorporated

1990b sosiaaliset ja psykologiset vaikutukset Exxon Valdezin öljyvuoto. Kolmas Osavuosikatsaus Öljytty kaupunginjohtajat Tutkimus talous, sosiaaliset ja psykologiset vaikutukset Exxon Valdezin öljyvuoto.

Hanke tilaamassa öljytty kaupunginjohtajat, joukko paikallisia johtajia yhteisöissä vaikutti vuoden 1989 öljyvuodon. Tämä raportti on yhteenveto tutkimusten tulokset ja keskeiset ilmiantaja haastattelut tutkimuskohde, joka vastaa suunnilleen Alutiiq kulttuurin alueella.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson.

Mason, Rachel

1990 Loppuraportti: yhteisön valmistelu ja Vastaus Exxon öljyvuoto Kodiak, Alaska. Quick Response tutkimus, luonnonkatastrofit tutkimuksen ja sovellusten Information Center, Boulder, Colorado.

Kertomus öljyntorjunta ponnisteluja ja vaikutukset yhteisöjä Kodiak alueella kesällä 1989.

Location: Tekijä.

Mason, Rachel

1991 Kirjoittaminen Tarinat ja tekee selvitykset on Kodiak Island Exxon Valdezin öljyvuoto. Paperi esitellään vuosikokouksessa Society for Applied Anthropology, Charleston, South Carolina.

Vastaajien reaktioita erilaisiin tutkimus tehdään vuoden 1989 öljyvuodon. Esimerkkejä on otettu Kodiak alueen yhteisöjä.

Paikkakunta: Tekijä.

Mobley, Charles M., et 21

1990 Vuoden 1989 Exxon Valdez Cultural Resource Program. Anchorage: Exxon Shipping Company ja Exxon Company, USA.

Katso videot kenraali.

Morrison, Eric

1992 Tatitlek. Vuonna Sosiaaliset indikaattorit tutkimus Alaskan rannikkokylät. IV Postspill Key Informant Tiivistelmät C luettelo yhteisöt, osa 1. Alaska OCS Region Sosioekonomiset Studies Program Technical Report No 155. Anchorage: Department of Interior Pp. 425-436

Katso videot alla Nykyinen etnografinen.

Pálinkás, Lawrence A, Michael A Downs, John S Petterson, ja John Russell

1993 sosiaaliset, kulttuuriset ja psykologiset vaikutukset Exxon Valdezin öljyntorjuntaan inhimilliselle järjestelmälle 52 (1):1-13.

Esitetään yhteenveto öljyvuoto vaikutusten arviointi tehdään vaikutusten arviointi, Inc. (1990a ja 1990b) sopimussuhteessa öljytty kaupunginjohtajat.

Paikkakunta: AEB kokoelma. UAA.

Tornit, Curtiss Takada

1992 Kodiak Area Periphery, Native yhteisöt. Vuonna Sosiaaliset indikaattorit tutkimus Alaskan rannikkokylät. IV. Postspill Key Informant yhteenvedot. Aikataulu C yhteisöt, osa 2. Alaska OCS Region Sosioekonomiset Studies Program Technical Report No 155. Anchorage: Department of Interior. Pp. 723849

Katso videot alla Nykyinen etnografinen.

IV. SPECIAL AIHEET

IV. A. KIELI

Christiansen, Matrona, Doris Lind, Thomas Phillips, Ralph Phillips ja Mike Sam
1977 Alaska niemimaan Alutiiq työkirja. Fairbanks: Alaska Native Language Center, University of Alaska.

Sisältää kappaleet, erikoisyksiköitä ja aakkoset tai opetuksen Alutiiq. Valmistettu Alaska niemimaalta Alutiiq työpaja järjestettiin Pilot Point vuonna 1975. Teksti Äidinkieli ja Englanti.

Paikkakunta: KMM.

Dumond, Don E.

1965, Eskaleut kielitiede, Arkeologia ja esihistoria. Amerikkalainen antropologi 67:1231-1257.

Sisältää osio Alutiiq kieltä.

Location: Alaska Resource, UAA mikrofilmillä.

Gibbs, George ja WH Dall

1877 Yleiskielen Kaniag'mut innuit (Kadiak Island). Osuusmaksujen Pohjois-Amerikan Kansatiede. WH Dall. I osan lisäykseen, heimot Extreme Luoteis. Washington: sisäministeriö, Yhdysvaltain Maantieteellinen ja Geologian tutkimuskeskus Kalliovuorten alueella. Pp. 135-142.

Saatiin miehen ja naisen venäläisen aluksen, Victoria, kesäkuu 1857, George Gibb.

Paikkakunta: KMM Canadiana Mikrokorttilaitteet nro 14847.

Krauss, Michael E.

1982 alkuperäiskansojen ja kielet Alaskassa. Fairbanks: Alaska Native Language Center, Center for Northern Educational Research, University of Alaska.

Katso videot kenraali.

Krauss, Michael E

1980 Alaska Native Languages: menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus. Alaska Native Language Center Research Paper nro 4. Fairbanks: Alaska Native Language Center.

Krauss toteaa painokkaasti säilyttämiseen Alaska Native kieliä, jotka ovat vaarassa kuolla sukupuuttoon. Alutiiq keskustelivat sivuilla 99-102, on uhanalaisten luettelosta.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Alaska Resource, UAA.

Leer, Jeff

1978a Puhekielen Dictionary of Kodiak Alutiiq. Fairbanks: Alaska Native Language Center, University of Alaska.

Englanti on Alutiiq vain. Sanakirja on tulos 1978 työpaja, johon Alutiiq-kaiuttimet Kodiak alueen kylistä.

Paikkakunta: Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Valdez Consortium.

Leer Jeff

1978b Nanwalegmiut Paluwigmiut-llu Nupugnerit: Puhekielen Alutiiq Dictionary, Kenai Peninsula Alutiiq. Anchorage: Kansallinen Kaksikielinen Materiaalit Development Center.

Englanti on Alutiiq vain. Käyttää jokainen sana tai lause lauseessa.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, UAA.

Leer, Jeff

1985 Prosodia in Alutiiq. Vuonna Yupik Eskimo Prosodic Systems: Kuvaileva ja vertailevia tutkimuksia. Michael Krauss, ed. Fairbanks: Alaska Native Language Center Research Paper nro 7. Pp. 77-133.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, KMM, Valdez Consortium.

Leer, Jeff Nina Zeedar ja muiden vanhimpien

1990 Luokkahuone kielioppi Koniag Alutiiq, Kodiak Island Murre. Fairbanks: Alaska Native Language Center, University of Alaska.

Paikkakunta: UAF, Alaska Native Language Center.

Woodbury, Anthony C.

1984 Eskimo ja Aleutit kielet. Handbook of North American Indians. Voi. 5: Arctic. David Damas, ed. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 49-63.

Kirjoittaja kertoo, että Tyynenmeren Yupik (tunnetaan myös nimellä Alutiiq) on kaksi murteita, Koniag ja Chugach. Koniag murre on kaksi subdialects, toinen puhutaan Kodiak saariston ja toinen Alaskan niemimaalla. The Chugach murre on myös kaksi subdialects, toinen puhutaan Prince William Sound ja toinen Kenai Peninsula.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, UM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

IV. B. sukulaisuus

Befu, Harumi
1964 Eskimo Systems sukulaisuuden Käyttöehdot - niiden monimuotoisuuden ja yhtenäisyyden Arctic antropologian 2 (1):84-9

Vertaa sukulaisuus suhteen Chugach, ilmoittamiin Birket-Smith l953, muiden Eskimo ja Aleutit ryhmiä.

Paikkakunta: UAA mikrofilmillä.

Taylor, Kenneth

1964 Väestörakenteen tutkimus Karluk, Kodiak Island, Alaska, 1962-1964. Arctic Anthropology 3 (2):211-240.

Taylor toteaa, että väestön Karluk oli raskaasti uros aikaan tutkimuksen (1962-1964). Hänen teorian mukaan enemmän naisia kuin miehiä siirtynyt pois kylän sisällä kylään, oli myös muutamia aviopuolisoiden että olisi sallittua Venäjän ortodoksisen kirkon sääntö kieltää avioliiton jopa pikkuserkut. Lisäksi paheksutaan naimisiin "kirkon suku" tai sukulainen kummia. Taylor sisältää yksityiskohtaisen vaikka sekava sukulaisuus kaavio.

Location: UAA mikrofilmillä.

IV.C. OLESKELUKUSTANNUSKORVAUKSET

Alaska Department of Fish and Game
1985 Alaska Habitat Management Guide, Varsinais-alue. Voi. 2: Ihmisen käyttö Fish and Wildlife. Juneau: Alaska Department of Fish and Game.

Commercial, virkistys-, ja oleskelukustannukset käyttää kalojen ja riistan Varsinais Alaskan yhteisöjä, myös Kodiak ja Chignik alueilla. Tietoa toimeentulon käyttöön vedetään tehdyt tutkimukset Alaska Department of Fish and Game Division toimeentuloon. Johdon historia on esitetty tässä, samoin kuin sato data.

Paikkakunta: Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Crowell, Aron

1994 Koniag Eskimo myrkytetty-Dart valaanpyyntiä. Kun Antropologian Pohjois Pacific Rim. William W. Fitzhugh ja Valerie Chaussonet, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 217-242.

Tietoa valaanpyynti menetelmistä oli poimittu pääasiassa kirjoitukset varhaisen eurooppalaisia tarkkailijoita. Myrkky käyttämä Koniag valaanpyytäjät oli ukonhattu, otettu juureen monkshood kasvi. On epätodennäköistä, että myrkky itse tappoi valaan. Sen sijaan se todennäköisesti halvaannuttanut yksi valaan flippers, jolloin se peittää.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Alaska Resource Homer Public Library.

Dyson, George

1986 Baidarka. Edmonds: Alaska Northwest Publishing Co

Sisältää joitakin piirroksia harvoin muualla, heidän joukossaan Shields piirustukset Kodiak kahden ja kolmen-luukku kajakit, ca. 1798.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Fall, James A.

1991 Oleskelu käytöt Fish and Wildlife sekä Exxon Valdezin öljyvuoto. Paperi esitellään 17. vuosikokouksessa Alaska Antropologinen Association, Fairbanks, Alaska.

Katso videot alla vaikutukset Exxon Valdezin öljyvuoto.

Fall, James ja Charles J. Utermohle, toim.

1994 tutkiminen Sosiokulttuurinen seuraukset Outer Continental Shelf Development Alaskassa. Alaska OCS Sosioekonomiset Studies Program Technical Report - Luonnos. Anchorage: US Department of Interior.

Katso videot alla vaikutukset Exxon Valdezin öljyvuoto.

Fall, James A. ja Robert J. Walker

1986 Oleskelu sadot Six Kodiak yhteisöt, 1986. Alaska Department of Fish and Game, osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 193.

Paikkakunta: ADF & G (Juneau)

Graham, Frances Kelso

1985 Kasvi Lore of Alaska Island. Anchorage: Alaska Northwest Publishing Company.

Perinteisesti käytetty kasvien Ouzinkie, Spruce Island.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Homer Public Library, Valdez Consortium.

Haynes, Terry L ja Craig Mishler

1991 Oleskelu Sadonkorjuu ja käyttö Stellar Sea Lions Alaskassa. Alaska Department of Fish and Game, osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 198.

Tämä raportti on valmis avustamaan valmistelussa tai elvytyssuunnitelma Stellar Sea Lion väestöstä, joka oli herkkä toimeentuloon käyttötarkoituksiin. Tietoa esihistoriallisia, historiallisia ja nykyaikaisia käyttötapoja sekä kansanperinteen noin merileijonat. Raportti sisältää Sea Lion satoa tiedot yhteisöjä Kodiak saariston, Ala Cook Inlet, Prince William Sound, ja Ala-Alaskan niemimaalla, samoin kuin muillakin aloilla.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Häusler-Knecht, Philomena

1993 Early esihistoria Kodiak saariston. Paperi esitetty kansainvälisessä seminaarissa alkuperästä, kehitys ja leviäminen Pohjois Tyynenmeren Beringinmerellä Maritime Cultures, Honolulu, Hawaii.

Katso videot alla esihistoriaa.

Heizer, Robert F.

1943a Pacific Eskimo keksinnön Valas Metsästys Historic Times. American Antropologi 45 (1):120-122.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, UAA mikrofilmillä.

Heizer, Robert F.

1943b Aconite Poison Valaanpyynti Aasiassa ja Amerikassa: Aleutian siirto uuteen maailmaan. Bureau of American etnologian tiedotteen 133:415-468. Antropologinen Papers nro 24.

Valaanpyynti tehtiin ukonhattu myrkytys joukossa Ainu, Koryak, Chukcnee, Aleuts ja Alutiiqs. Keskustelu Kodiak Island alue on sivulla. 433. Heizer käyttää tietoa historiallisista lähteistä kuten Holmberg, Davydov ja Lisiansky.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Josephson, Karla

1974 käyttö Sea Alaskan kansasta - Historiallinen näkökulma. Alaska Sea Grant nro 73-11. Anchorage: Arctic ympäristötieto ja Data Center.

Muodostuu pääasiassa lainaukset julkaistu lähteistä kutakin useita alueita. Kodiak on sivulla. 12.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, UAA.

Kodiak Area Native Association ja Alaska Department of Fish and Game osasto elinkustannukset

1983 Kodiak Island Area Paikallinen kalan ja riistan Resource Guide.

Oleskelu toimintaa asukkaiden Kodiak alueen kylien, Kodiak kaupunki, Kodiak tie järjestelmän ja Kodiak Coast Guard Base. Within Kodiak kaupunki, toimeentulon sadot Alaskan kansasta ja filippiiniläistä tutkittiin osiksi suurempaan otokseen. Raportti on vedonnut Langdon 1986.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Langdon, Steven J.

1986 kaupallisen kalastuksen ja oleskelu toiminta. Kun kuvaus taloudellisia ja sosiaalisia järjestelmiä ja Kodiak-Shumagin alueella. William E Davis, ed. OCS Technical Report No 122, Minerals Management Service, Anchorage: Cultural Dynamics Ltd Pp. 5-196

Luvussa kaupallisen kalastuksen Kodiak ja Chignik alueet (s. 5-149) käsittelee kansasta osallistumista, erityisesti lohen osalta rajoitettu pääsy. Luvussa on toimeentuloon toiminnasta (s. 151-196) vedetään pääasiassa tutkimus tehdään yhdessä Kodiak alueen Native Association ja Alaska Department of Fish and Game (ADF & G), Division of elinkustannukset vuonna 1983, ja ADF & G toimeentuloon tutkimukset tehdään Chignik alueella vuosina 1982 ja 1983.

Paikkakunta: AEB kokoelma

Lantis, Margaret

1938a Alaskan Whale Cult ja sen samankaltaisuus. Amerikkalainen antropologi 40:438-464.

Tutkimus perustuu historiallisiin ja etnografinen tilit joka sisältää Alutiiq kulttuurin alueella.

Location: UAA mikrofilmillä.

Lubischer, Joseph

1988 Baidarka kuin Living Vessel. Satunnainen Papers Baidarka Historical Society nro 1. Port Moody, British Columbia.

Enimmäkseen noin Aleutit kajakkeja, mutta sisältää joitakin tietoja Kodiak veneissä. Keskustelee rakentaminen baidarkas ja hengellinen merkitys.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal.

Mishler, Craig

1991 määrällisestä laadulliseen: Oleskelu Ruoka sadot ja Alutiiq kulttuuriperinteitä. Paperi esitellään 18. vuosikokouksessa Alaskan Antropologinen Association, Anchorage.

Kirjoittaja hypothesizes että toimeentulo sato tasot ovat yhteydessä myös muihin kulttuuriperinteiden kuten Alutiiq kieli, sitoutuminen Venäjän ortodoksisen uskonnon tai osallistua juhliin, kuten peitto tai nimipäivät. Hän kuitenkin toteaa, että kylät eniten toimeentulo sadot eivät ole välttämättä kaikkein "perinteinen".

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Morehouse, Thomas A. ja Marybeth Holleman

1994, jolloin Arvot Conflict: Vastaantulevaisuus Alaska Native elinkustannukset. Institute of Sosiaalinen ja taloudellinen tutkimuskeskus Occasional Paper nro 22. Anchorage: University of Alaska, Anchorage.

Ei erikseen käsitellä Alutiiq kulttuurin alueella, mutta antaa hyvän yleiskuvan historiasta toimeentuloon lainsäädännön ja oikeusjuttuihin, ja ristiriitaisten arvojen ilmenneitä viitaten toimeentuloon asiaa.

Paikkakunta: Institute of Social ja Economic Research (KMM).

Morris, Judith Marek

1987 Fish and Wildlife Käyttää Six Alaskan niemimaan yhteisöt: Egegik, Chignik, Chignik Lagoon, Chignik Lake, Perryville ja Ivanof Bay. Alaska Department of Fish and Game osasto oleskelu Technical Paper nro 151.

Tutkimus viidestä Chignik alueen kyliä sekä Egegik, on Alaskan niemimaalla. Sisältää yhteisö profiilit, sosioekonominen tausta, vuodenaikojen kierrosta toimeentulon toimintaa, käyttöä alueilla sato tasolle ja vertailut ihmisten yhteisöissä. Suurin osa tutkimukseen tätä kertomusta varten toteutettiin vuosina 1984 ja 1985.

Paikkakunta: KMM, AEB kokoelma, ADF & G (Juneau).

Opheim, Edward

1974 Dories by Opheim. Alaska 40 (11):8-11-57-58.

Kirjailija elää kuusta saaren lähellä kylän Ouzinkie. Hän väittää paras dories Alaskan veneen-rakennuksessa historia rakennettiin. Vuosina 1920 ja 1940 Ouzinkie miesten Native Venäjän syntyperää.

Paikkakunta: KMM, AEB kokoelma.

Russell, Patricia N.

1991 Kodiak Alutiiq Plantlore. Käsikirjoitus.

Käyttö kasvien ruokaa ja lääkkeitä. Luetellaan myös Medicine.

Paikkakunta: Kana Cultural Heritage Center.

Stanek, Ronald T.

1982 Luonnonvara sadon Port Graham ja Englanti Bay, 1982: Osavuosikatsaus. Alaska Department of Fish and Game, osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 32.

Raportit toimeentulon satoja. Huhtikuusta 1981 maaliskuuhun 1982. Tutkimus valmistui satoja tai kaikkia resursseja, mutta erityistä kiinnostusta lohta. Special kalenterit jaettiin asukkaille ilmoittamaan satoja.

Paikkakunta: ADF & G (Juneau).

Stanek, Ronald T.

1985 Patterns of Wild luonnonvarojen käytöstä Englanti Bay ja Port Graham, Alaska. Alaska Department of Fish and Game osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 104.

Tietoa toimeentulon toiminnasta saatiin Englanti Bay (Nanwalek) ja Port Graham vuosina 1981 ja 1983. Tutkimusmenetelmät sisältyvät itse raportoinnin sato kalenterit, kentän havainnointi ja tärkeimpiä ilmoittajan haastatteluja. Tämä kirja sisältää historiallista taustaa ja yhteisön ominaisuudet sekä erittäin kattava osio nykyajan käyttötavoista.

Paikkakunta: AEB kokoelma, ADF & G (Juneau).

Stanek, Ronald T.

1991 Contemporary Wild Food ruoat valmistetaan Port Graham ja Englanti Bay. Paperi esitellään 18. vuosikokouksessa Alaskan Antropologinen Association, Anchorage.

Miten toimeentulo elintarvikkeita käsitellään ja valmistetaan.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Stanek, Ronald T., James A. Fall, ja Dan Foster

1982 Oleskelu Simpukat Käyttö Three Cook Inlet Villages, 1981: Alustava raportti. Alaska Department of Fish and Game, osasto elinkustannukset, tekninen raportti nro 34.

Paikkakunta: ADF & G (Juneau).

Stratton, Lee

1981 Chugach Region yhteisön Oleskelukustannukset Profiilit: Resource Book for Pohjois-Tyynenmeren ja alkuperäiskansojen yhteisöjen alueella. Julkaisematon paperi.

Paikkakunta: ADF & G (Juneau).

Stratton, Lee
1990 Resurssien Harvest ja Käyttö Tatitlek, Alaskassa. Alaska Department of Fish and Game osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 181.

Historialliset ja nykyajan malleja satoa ja villieläinten käyttö resursseja tähän Alutiiq yhteisössä Prince William Sound. Contemporary tulokset perustuvat kyselyihin vuosina 1988 ja 1989.

Paikkakunta: AEB kokoelma, ADF & G (Juneau).

Stratton, Lee ja Evelyn B. Chisum

1986 Luonnonvarojen käyttö Patterns in Chenega, Western Prince William Sound: Chenega 1960 ja Chenega Bay 1984-1986. Alaska Department of Fish & Game osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 139.

Vertailu toimeentuloon toiminnan Chenega 1960-luvun alussa, ennen kuin kylä tuhoutui vuoden 1964 maanjäristyksessä, jossa toimeentulo toimintaa uuden kylän Chenega Bay perustama ja sijoittaneet uudelleen Chenega eloonjääneiden vuonna 1954. Tutkimus 1960 toiminnasta tehtiin kysymällä entisten asukkaiden Chenega kutsumaan ennen maanjäristyksen satoja. Nykyajan toiminta oli dokumentoitu kotitaloustutkimuksia annetaan vuosina 1985 ja 1986.

Paikkakunta: AEB kokoelma, ADF & G (Juneau).

Tuten, Merry Allyn

1977 esitutkimus toimeentuloon elinkeinoministerin Tyynenmeren rannikolla Ehdotettu Aniakchak Caldera National Monument. Osuuskunta Park yksiköltä Occasional Paper nro 4. Fairbanks: University of Alaska.

Oleskelu toimintaa ja 1975 sadoista asukkaiden kolmen Chignik kylää. Tutkimus tehtiin valmisteltaessa luoda National Monument.

Location: Alaska Resource. UAA.

Wennekens, Alix Jane

1985 Perinteiset Plant KÄYTTÖ Chugach kansasta Around Prince William Sound ja Ala Kenai Peninsula. Julkaisematon pro gradu, University of Alaska, Anchorage.

Haastateltiin asukkaita Tatitlek, Cordova, Port Graham ja Englanti Bay löytää perinteiset käyttötavat kasvien ruokaa ja lääkkeitä. Sisältää latinaa ja Alutiiq nimiä kasveja. Luetellaan myös Medicine.

Paikkakunta: KMM.

Yarborough, Linda F.

1993 Prehistoric käyttö Cetacea lajit Pohjois Alaskanlahdella. Paperi esitetty 20. vuosikokouksessa Alaskan Antropologinen Association, Anchorage.

Katso videot alla esihistoriaa.

IV.D. Sodankäynti

Golder, Frank A.
1909b Primitive Warfare joukossa kansasta Länsi Alaska. Journal of American Folklore 22:336-339.

Location: KMM kirjaston mikrofilmille

Moss, Madonna L. ja Jon M. Erlandson

1992 linnakkeet, Refuge Rocks ja Puolustava Sivustot: Antiikin of Warfare pitkin pohjoiseen Pacific Coast Pohjois-Amerikassa. Arctic Anthropology 29 (2):73-90.

Arkeologisia todisteita sodankäynnin keskuudessa Aleutit, Alutiiq ja luoteisrannikolla intiaanit. Luetellaan myös esihistoriaa.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, KMM, AEB kokoelma.

IV. E. uskonnon, taiteiden ja folklore

Afonsky, Gregory (Bishop)
1977 historia ortodoksisen kirkon Alaska (17941917). Kodiak: St. Hermanin teologisessa seminaarissa Press.

Tiedot Kodiak Mission, joka toi ensimmäiset Venäjän ortodoksisen papiston Alaskaan sekä työt merkittäviä kirkonmiehet kuten Veniaminov (Saint Innocent). Sisältää kronologia Venäjän ortodoksinen kirkko Alaskassa.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, Alaska Resource, UAA.

Musta, Lydia T.

l991 Glory Remembered: Puiset Päähineet Alaskan Sea Hunters. Juneau: Friends of Alaska State Museum.

Sisältää toistoa "Aleutit Metsästys Päähineet ja sen koristelun" by SV Ivanov, 1930. Musta esittelee opinnäytetyön että Kodiak Island on keskellä tai kehitystä taivepuuta päähineitä. Äänenvoimakkuus on runsaasti kuvitettu, viisi ennen julkaisematonta valokuvaa pienoisveistokset Kodiak.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, UAA.

Musta, Lydia T.
1994 Selvittämisessä Aleutit/Koniag iconography. Antropologiassa Pohjois Pacific Rim. William W. Fitzhugh ja Valerie Chaussonnet, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution.

Essee symboliikkaa Aleutit ja Alutiiq taivepuuta kypärät.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Alaska Resource Homer Public Library.

Donta, Christopher

1992 Koniag Ceremonialism. Julkaisematon Ph D. väitöskirja, Department of Anthropology, Bryn Mawr College.

Katso Kohta esihistoriaa.

Donta, Christopher

1994 Jatkuvuus ja Tehtävä Ceremonial materiaali kulttuurin Koniag Eskimo. Vuonna Reckoning kanssa Dead: The Larsen Bay kotiinkuljetus asia ja Smithsonian Institution. Tamara L. Bray ja Thomas W. Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 122-136.

Katso Kohta esihistoriaa.

Golder, Frank A.

1903 Tales from Kodiak Island. Journal of American Folklore 16:16-31, 85-103

Location: Alaska Resource.

Golder, Frank A.

1907 Kodiak Island Story: The White Faced Bear. Journal of American Folklore 20:296-299.

Karhun metsästäjä muuttuu karhu valkoiset kasvot ja tassut.

Location: Alaska Resource.

Golder, Frank A.

1909a Eskimo ja Aleutit tarinoita Alaskasta. Journal of American Folklore 22:10-24.

Location: Alaska Resource.

Johnson, John FC

1984 Chugach Legends: tarinat ja valokuvat Chugach alueen. Anchorage: Chugach Alaska Corporation.

Monet tarinat ovat peräisin Birket-Smith 1953. Joitakin viittauksia Kodiak. Valokuvat ovat Alutiiq, Eyak, Athabaskan ja Tlingit ihmiset otettuna ensimmäisessä osassa vuosisadan.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Anchorage Municipal, KMM, Valdez Consortium.

Lantis, Margaret

1938b mytologia Kodiak Island, Alaska Journal of American Folklore 51:123-172

Antaa synopses ja Kodiak myyttejä ja tarinoita kerätään Lisiansky, Holmberg, Pinart ja Golder. Järjestää myyttejä aiheen ja vertaa aiheita kanssa löytyy Baffin Land ja Grönlannissa.

Paikka: Alaska Resource

Lantis, Margaret

1947 Alaskan Eskimo Ceremonialism. American kansatieteellisen Society monografia 11. New York.

Tutkimus perustuu historiallisiin ja etnografinen tilinpäätös, joka sisältää materiaalia Alutiiq kulttuurin alueella.

Paikkakunta: Anchorage Kunnan, UAA.

Lee, Molly

1981 Pacific Eskimo Kuusen Root korit. American Indian Art Magazine 6 (2):66-73

Prince William Sound ja mahdollisesti Kodiak korit mukana.

Paikkakunta: Anchorage Municipal.

Mason, Rachel

1988 Venäjän ortodoksinen kirkko Lukijoiden Kodiak alueella Villages. Paper esitteli vuoden 1988 Kodiak Cultural Heritage Conference, Kodiak, Alaska.

Lähes kaikki Native antaa lukijalle Venäjän ortodoksinen kirkko käytetään olla mies. Yhä kuitenkin naiset ottavat tämän roolin. Esimerkit ovat peräisin Kodiak alueelta ja Aleutian yhteisöjä.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Oleksa, Michael

1982 Three Saints Bay ja kehitys Aleutit Identity. Anchorage: Alaska Pacific University HCRS Village Histories Project.

Katso videot alla Nykyinen etnografinen

Oleksa, Michael, ed.

1987 Alaskan Lähetystyö Spirituality. New York: Paulist Press.

Käsittelee lähinnä Venäjän ortodoksisen kirkon Alaskassa yhdeksästoista luvulla. Onko luettelo Aleutit ja Creole kirkonmiehet.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, KMM, Valdez Consortium.

Pinart, Alphonse

1871-72 Field Notes from the Kodiak Island alueella. Käsikirjoitus.

Tämä usein mainitut hämärä käsikirjoituksen ranskan ja venäjän sisältää etnografinen havaintoja ja kerätään aineistoa Koniag kieltä, kansanperinnettä ja uskonto. Luetellaan myös historia: Venäjän Era.

Paikkakunta: Banc-usein Library, University of California, Berkeley.

Rathburn, Robert R

1981 Venäjän ortodoksinen kirkko Native Institution joukossa Koniag Eskimo on Kodiak Island, Alaska. Arctic Antropologia 18 (1):12-22.

Lähinnä vetää havaintoja Ouzinkie ja Kodiak. Kirjoittaja väittää, että vaikka Venäjän ortodoksisen uskonnon otettiin käyttöön eurooppalaisten on nyt Native laitos.

Paikka: KMM, AEB kokoelma.

Smith, Barbara

1980 Ortodoksisuus ja intiaanien: Alaskan Mission. Syosset, New York: Pyhän Vladimirin seminaarin paina.

Katso videot alla Historia: Venäjän Era.

IV.F. LÄÄKETIETEELLINEN

Fortuine, Robert
1985 Lansetit of Stone: perinteisiä kirurgian joukossa Alaskan kansasta. Arctic Anthropology 22 (1):23-45.

Kertoo menetelmät ja tarkoitukset perinteisen leikkauksen, kun tietoa Koniags ja Chugach julkaistuista lähteistä. Mukaan luokkaan "leikkaus" ovat rituaalin menettelyjä, kuten tatuointi tai korva-, nenä-ja huuli lävistys, hieronta, roskan poistaminen, poistaminen munuaiskivien (lithotomy) hoitoon silmäsairauksia pistolaite, verenvuoto, ja akupunktio. Monet viittauksia Kodiak.

Paikkakunta: KMM kirjasto, AEB kokoelma.

Fortuine, Robert

1989 vilunväristykset ja kuume: Health and Disease in Early History of Alaska. Anchorage: University of Alaska Press.

Monet viittauksia Kodiak. Painopiste on epidemiat historiallisen aikakauden, kuten isorokko ja tuberkuloosi.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson, Kodiak College, Anchorage Municipal, Alaska Resource, KMM, Valdez Consortium.

Mulcahy, Joanne B

1938 Knowing Naiset: Kertomuksia of Healing ja perinteinen Elämän Kodiak Island, Alaska. Julkaisematon Ph D. väitöskirja, University of Pennsylvania.

Katso videot alla Nykyinen etnografinen.

Mulcahy, Joanne B.

1993 "Kuinka he tiesivät": Naisten Keskustele Parantuminen Kodiak Island, Alaska. Feministisessä viestit. Joan N. Radner, ed. Urbana: University of Illinois Press Pp. 133-202.

Essee Kodiak Island naisten tietämystä paranemista ja kätilöiden, miten naisten tarinat kommunikoida maailmankuva.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Mulcahy, Joanne B. Marian Petersen

1993 Mary Petersen: Life of Healing ja uusiminen. Kun Wings of Lintuniisikankaat: Women of Color ja kokemukset terveyden ja sairauden. B. Bail ja S. Cayliff, toim. Wayne State Press.

Elämäkerta ja Kodiak Island nainen, joka oli kätilö ja perinteinen parantaja (hän viittasi hänen työstään "auttaa") ja Kodiak Island kylässä.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Russell, Patricia N.

1991 Kodiak Alutiiq Plantlore. Käsikirjoitus.

Katso videot alla elinkustannukset.

Wennekens, Alix Jane

1985 Perinteiset Plant KÄYTTÖ Chugach kansasta Around Prince William Sound ja Ala Kenai Peninsula. Julkaisematon pro gradu, University of Alaska, Anchorage.

Katso videot alla elinkustannukset.

IV. G. CULTURAL elvyttäminen

Bray, Tamara L ja Thomas W. Killion, toim.
1994 Reckoning kanssa Dead: The Larsen Bay kotiinkuljetus asia ja Smithsonian Institution. Washington, DC.: Smithsonian Institution Press

Katso yksittäiset kohdat Clark (1994b), Donta, Dumond, Pullar, Simon ja Steffian ja Urcid, tästä määrästä.

Paikkakunta: Kodiak ja Anchorage kirjastot.

Jordan, Richard H. ja Richard. Knecht

1990 Alkuasukkaat ja Arkeologit: The Kodiak Experience kirjassa esitellään Kanadan arkeologisen yhdistyksen kokouksissa, Whitehorse, Yukon.

Vanhempi kirjailija suunnattu Bryn Mawr kaivauksiin Karluk vuonna 1980, ja molemmat kirjoittajat työskenteli tällä sivustolla.

Paikkakunta: Kirjailija Richard Knecht.

Knecht, Richard

1994 Arkeologia ja Alutiiq Cultural Identity Kodiak seura American Archaeology Bulletin 12 (5):8-10.

Paikkakunta: Tekijä.

Mulcahy, Joanne B.

1987 Puhdistusohjeet etninen identiteetti: Kodiak Island "Aleuts" Alaska Native Magazine, huhtikuu, s. 12-14.

Osoitteet kysymyksiin etnisen identiteetin Kodiak Island kansasta, joka ajoista Venäjän siirtomaa on kutsuttu ja ovat kutsuneet itseään "Aleuts." Tämä paperi oli kirjoitettu ennen termiä "Alutiiq" saavutti nykyisen suosion.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Parfit, Michael

1985 Kodiak "kaksi kertaa niin hyvä kuin kuka tahansa" saaret Magazine, helmikuu, s. 40-59.

Keskustelee Kodiak kyliä, nykyaikainen Alutiiq kysymyksiä ja Kodiak Native johtaja Karl Armstrong.

Paikkakunta: Ei löytynyt.

Pullar, Gordon L.

1981 Koniag: puolimatkassa. Kansakunnat: Native American Magazine 1 (1):11-13.

Vuonna 1981 alueelliset Native yritykset olivat puolivälissä Alaska Native korvausvaatimusten lain kahdenkymmenen vuoden käynnistyksen aikana. Tekijä raportoi liiketoiminnan Koniag, Inc. keskitymme konsernin fuusion usean kylän yritykset. Pullar mainitsee myös, että koska laajaa seka välillä kansasta ja venäläisiä Kodiak alueella. ja koska Venäjän siirtomaa käytetään termiä "Creole" oli aluksi vaikeuksia, kenestä oli oikeutettu ilmoittautuminen Koniag, Inc.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Pullar, Gordon L.

1989 Hrdlicka * Legacy ja Koniag Spirits. Paperi esitetty Circumpacific esihistoria konferenssissa, Seattle, Washington.

Asiakirja esitettiin taas Native ihmiset Kodiak Island olivat keskellä taistelua noutaa Smithsonian ja rebury luuston jäänteitä Alutiiq esivanhempien keräämien Ales Hrdlicka * in Larsen Bay.

Paikkakunta: AEB kokoelma.

Pullar, Gordon

1990a Kodiak Island arkeologinen projekti. Sen säilyttäminen on Varaukset: Native amerikkalaiset, Native American Lands ja arkeologia. AL Klesert ja AS Downer, toim. Navajo Nation Papers in Anthropology nro 26. Pp. 269-274.

Location: Alaska Resource.

Pullar, Gordon L.

1990b Koniagmiut Renaissance Paper valmis "Talteen Heritage"-paneeli, seitsemäs Inuit Studies Conference, University of Alaska, Fairbanks.

Kirjailija asiakirjat tapahtumia ja toimintaa, jotka ovat johtaneet Alutiiq kulttuurin elvyttämistä, etenkin ohjelmat Kodiak alueen Native Association aloitettiin 1980-luvun puolivälissä.

Paikkakunta: AEB kokoelma

Pullar, Gordon

1992 Etninen identiteetti, kulttuuri Pride ja sukupolvet matkatavara. Henkilökohtainen kokemus. Arctic Anthropology 29 (2): 198-209.

Alutiiq etninen identiteetti ja kulttuurinen elvyttäminen liikkeen laitetaan yhteydessä sukupolvien katastrofeista kuten epidemioiden, Lasten sijoittaminen laitoksiin ja alkoholin väärinkäyttö. Kirjoittaja on entinen presidentti Kodiak alueen Native Association.

Paikka: KMM, AEB kokoelma.

Pullar, Gordon L.

1994a Alutiiq. Vuonna Native Amerikan Twentieth Century: Encyclopedia. Mary B. Davis, ed. New York: Garland Publishing. Pp. 29-31.

Katso videot kenraali.

Pullar, Gordon L.

1994b Qikertarmuit ja tutkija: Fifty Years of olla ristiriidassa Views.In Reckoning With The Dead: The Larsen Bay kotiuttaminen ja Smithsonian Institution. Tamara L. Bray ja Thomas W. Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press.

Selittää kiistanalainen historia haku Larsen Bay ruodot Smithsonian Institution, jotta rebury ne esimerkkinä ristiriitaisia maailmankuvaa. Larsen Bay Alkuasukkaat näkivät kysymyksen asiasta kunnioitusta. Smithsonian tiedemiehet väittivät, että Hrdlicka * saanut luvan kaivaa vuonna Larsen Bay, että vielä otettu Larsen Bay ei ollut niitä ihmisiä, esi on nykyajan asukkaille, ja että Smithsonian nyt omistaa ne.

Paikkakunta: Kodiak ja Anchorage kirjastot.

V. VIDEOT ja tietokoneohjelmistot

Häusler-Knecht, Philomena
1993 Alutiiq Studies Curriculum.

Tietokoneohjelmistot, videoita, kokemuksia ja työkirjoja suunniteltu opettamaan Alutiiq kieltä. Yksi opetussuunnitelmaa on kehitetty Chugach murretta. puhealue Port Graham, toinen Kodiak murretta. Neljän luotto college kurssi Kodiak Alutiiq on laadittu kautta avustusta National Park Service.

Paikkakunta: Kana Cultural Heritage Center.

National Geographic

1994 saari Giant Bears.

Tämä video perustuu marraskuu 1993 National Geographicin juttu näytettiin PBS 12. tammikuuta 1994. On erityistä huomiota vanhan satama.

Paikkakunta: Kodiak ja Anchorage kirjastot.

Peterson, Judy

1987 Meidän Aleutit Historia: Alaskan kansasta in Progress.

Video Petersonin perhe-ja perintö, mukaan lukien monia vanhoja valokuvia.

Paikkakunta: A. Holmes Johnson.

Smithsonian Institution

nd Hrdlicka n * kaivaukset Uyak Bay.

Video valmistettu vanhan ajan kuvamateriaalia Hrdlicka n * kaivaa lähellä Larsen Bay 1930-luvulla.

Paikkakunta: Kana Cultural Heritage Center.

VI. AAKKOSELLINEN LÄHDELUETTELO

Afonsky, Gregory (Bishop)
1977 historia ortodoksisen kirkon Alaska (1794-1917). Kodiak: St. Hermanin teologisessa seminaarissa Press.

Alaska osasto Yhteisön ja alueellisten asioiden

1981 Village profiilit valmistetaan DOWL Engineers, Pohjois-Tyynenmeren Aerial Selvitykset ja Honda Graphics. Akhiok, Karluk, Larsen Bay, Old Harbor, Ouzinkie, Port Lions.

Alaska Department of Fish and Game

1985 Alaska Habitat Management Guide, Varsinais-alue Vol.. 2: Ihmisen käyttö Fish and Wildlife. Juneau: Alaska Department of Fish and Game.

Alaska Maantieteelliset

1977 Kodiak, Island of Change. Alaska Geographic 4 (3).

Alaska Maantieteelliset

1979 Alaskan alkuperäisasukkaat. Alaska Geographic 6 (3).

Alaska Maantieteelliset

1992c Kodiak. Alaska Geographic 19 (3).

Alaska Maantieteelliset

1992b Prince William Sound. Alaska Geographic 20 (1).

Alaska Maantieteelliset

1994 Alaskan niemimaalla. Alaska Geographic 21 (1)

Anonyymi

1943 Poro kertomus kaikkia Alaska. Sisältää 1921 sopimuksen Simeon Agnot, poro oppipoika kello Alitak.

Arnold, Robert D.

1976 Alaska Native Land vaateita. Anchorage: Alaska Native Foundation.

Bailey, Marie

1949 Old Harbor. Alaska Sportsman 15 (4):6-11, 38-40.

Bancroft, Hubert Howe

1959 History of Alaska, 1730-1885

Barsh, Russel Lawrence

1985 Karluk River. Tutkimus Kodiak: Kodiak Area Native Association.

Bean, Tarleton H.

1891 Kertomus lohta ja lohi Alaskassa. Kun Bulletin Yhdysvaltain Fish komissio Vol.. 9 (1889). Washington, DC: Government Printing Office. Pp. 165-208.

Befu, Harumi

1964 Eskimo Systems sukulaisuuden Käyttöehdot - monimuotoisuutta ja yhtenäisyyttä. Arctic Anthropology 2 (1):84-98.

Befu, Harumi

1971 Etnografinen Sketch of Old Harbor. Kodiak: Eskimo Village. Arctic Anthropology 6 (2):29-42.

Birket-Smith, Kaj

1941 Varhainen kokoelmia Pacific Eskimo. Kansatieteellisen Studies, Nationalmuseets Skrifter. Etnografisk Raekke 1:121-163. Kööpenhamina, Tanska: Gyldendal.

Birket-Smith, Kaj

1953 Chugach Eskimo. Nationalmuseets Skrifter, Ethnographisk Raekke 6. Kööpenhaminassa.

Musta, Lydia T., trans. ja ed.

1977 Konyag (asukkaat saaren Kodiak) by Iosaf [Bolotov] (1794-1799) ja Gideon (1804-1807). Arctic Anthropology 14 (2):79-108.

Musta, Lydia T.

1991 Glory Remembered: Puiset Päähineet Alaskan Sea Hunters. Juneau: Friends of Alaska State Museum.

Musta, Lydia T.

1992 Venäjän valloitus Kodiak. Antropologinen Papers yliopiston Alaska 24 (1 & 2).

Musta, Lydia T.

1994 Selvittämisessä Aleutit/Koniag iconography. Kun Antropologian Pohjois Pacific Rim. William W. Fitzhugh ja Valerie Chaussonnet toim. Washington, DC: Smithsonian Institution 133-146.

Borroughs, John

1904 Kauko-ja Lähi. Boston: Houghton Mifflin.

Braund, Stephen R. ja SR Behnke

1979 Lower Cook Inlet Sosiokulttuurinen systeemianalyysin. Alaska OCS Sosioekonomiset Studies Program Technical Report No 47. Minerals Management Service. Anchorage: U S. Department of Interior.

Bray, Tamara L. ja Thomas W. Killion, toim.

1994 Reckoning kanssa Dead: Larsen Bay kotiinkuljetus asia ja Smithsonian Institution. Washington, DC: Smithsonian Institution Press.

Buck, Eugene H., William J. Wilson, Larry S. Lau, Caedmon Liburd ja Harold W. Searby.

1975 Kadyak: Taustaa Living Anchorage: Arctic Environmental ja Data Center.

Bureau of Indian asioiden

1916 vuosikertomuksessa Akhiok School. National Archives and Records Service. Bureau of Indian asioiden ennätys ryhmä, laatikko 143, tiedosto ei. 357, kansio 1916-1917 Akhiok School.

Bureau of Indian asioiden

1934-1950 kyläkoulu kuvaukset, potilastiedot, elintarvikkeiden tutkimus ja väestönlaskennan tiedot Afognak, Aiaktalik, Alitak, Chenega, Chignik, Cordova, Englanti Bay, Kaguyak, Karluk, Larsen Bay, Old Harbor, Ouzinkie, Perryville, Port Graham, Tatitlek, Woody Island.

Case, David S.

1984 Alaska Alkuasukkaat ja American Law. Fairbanks: University of Alaska Press.

Chaffin, Yule, Trisha Hampton Krieger, ja Michael Rostad

1983 Alaskan Konyag Country. Pratt Publishing.

Christiansen, Matrona, Doris Lind, Thomas Phillips, Ralph Phillips ja Mike Sam

1977 Alaska niemimaan Alutiiq työkirja. Jeff Leer, ed. Fairbanks: Alaska Native Language Center, University of Alaska.

Clark, Donald W.

1974 Koniag Esihistoria. Tübinger Monographien zur Urgeschichte, Band 1. Stuttgart, Saksa: Verlag W. Kohlhammer.

Clark, Donald W.

1975 Koniag-Tyynenmeren Eskimo Bibliography. Ottawa: kansalliset museot Kanadassa.

Clark, Donald W.

1984a Pacific Eskimo: Historical etnografinen. Handbook of North American Indians: Arctic. Voi. 5. D. Damas, ed. Washington, DC: Smithsonian Institution Pp. 185-197.

Clark, Donald W.

1984b esihistoria Tyynenmeren Eskimo alueella. Handbook of North American Indians: Arctic. Voi. 5. D. Damas, ed. Washington, DC: Smithsonian Institution. Pp. 136-148.

Clark, Donald W.

1987 Misty Päivä näet Takaisin 1805: Ethnohistory ja historiallinen arkeologian koskevat Kaakkois Siden Kodiak Island, Alaska. Antropologinen Papers yliopiston Alaska 21 (1-2):105-132.

Clark, Donald W.

1988 kansojen ja historia Kodiak Island, Alaska: Bibliografia. Ottawa, Ontario, Kanada: Julkaisematon käsikirjoitus ja levyke.

Clark, Donald W.

1992 Vain Skin Vene Load tai Two: The Role of Muuttoliike Kodiak esihistoriaa. Arctic Antropologia 29 (1):2-17.

Clark, Donald W.

1994a Arkeologia on Kodiak: Quest for esihistorian ja sen vaikutukset Pohjois-Tyynenmeren esihistoriaa. Antropologinen Papers yliopiston Alaska 24 (1 & 2).

Clark, Donald W.

1994b Still Big Story: esihistoria Kodiak Island. Vuonna Reckoning With Dead: Larsen Bay kotiuttaminen ja Smithsonian Institution. Tamara L. Bray ja Thomas W. Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 137-149.

Clark, Marvin H., Jr.

1980 Pinnell ja Talifson: Last of the Great Karhu Men. Anchorage: Great Northwest Publishing and Distribution Co

Colby, Merle

1939 Guide to Alaska: Last American Frontier. Federal Writers Project American Guide Series. New York: MacMillan.

Cordova High School Discovery-ohjelma

1980 Out of Our Time: Early Native Life, rautatie-ja Mining päivät, Fish Tales, Earthquake, Fire.

Crowell, Aron

1992 Postcontact Koniag Ceremonialism on Kodiak Island ja Alaskan niemimaan: Todisteet Fisher Collection. Arctic Anthropology 29 (1):18-37.

Crowell, Aron

1994 Koniag Eskimo myrkytetty-Dart valaanpyyntiä. Antropologiassa Pohjois Pacific Rim. William W. Fitzhugh ja Valerie Chaussonnet, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press Pp. 217-242.

Curtiss, Marion

1948 stricken Village. Public Health Nursing. Joulukuussa.

Davydov, GI

1977 Kaksi Voyages Venäjän Amerikkaan, 1802-1807. Colin Bearne, trans. Richard A. Pierce, ed. Kingston, Ontario: Limestone Press.

Davis, Nancy Yaw

1970 rooli Venäjän ortodoksisen kirkon Five Tyynenmeren Eskimo Kylät ilmeni maanjäristys. Suuri Alaska Earthquake, Human Ecology Volume. Washington: National Research Council. Pp. 125-145.

Davis, Nancy Yaw

1971 vaikutukset vuoden 1964 maanjäristys, tsunami ja uudelleensijoittamista on Two Koniag Eskimo Villages. Julkaisematon Ph.D. Väitöskirja, University of Washington.

Davis, Nancy Yaw

1976 askelta kohti ymmärrystä Rapid kulttuuri muutos Native Rural Alaskassa. Komission tutkimus 16. Yhteinen Federal-State kaavoituksessa komission Alaska.

Davis, Nancy Yaw

1977 Luku 1: katsaus historiaan. In Ggwangkumtenek Sungcarluta. Gregg Brelsford, ed. Anchorage: North Pacific Rim terveystoimi.

Davis, Nancy Yaw

1978 haastattelu Karl Armstrong, 7.11.78. In Kana-tiedostoja.

Davis, Nancy Yaw

1979 Kodiak Native Sosiokulttuurinen vaikutukset. Western Gulf of Alaska. Petroleum Development skenaariot. Alaska OCS Sosioekonomiset Studies Program Technical Report No 41. Anchorage: US Department of Interior.

Davis, Nancy Yaw

1984 Contemporary Pacific Eskimo. Handbook of North American Indians: Arctic Vol.. 5. D. Damas, ed. Washington, DC: Smithsonian Institution Pp. 198-204.

Davis, Nancy Yaw

1986a Maanjäristys, tsunami, uudelleensijoittamista ja selviytyminen Kaksi Pohjois-Tyynenmeren Alaskan Native Villages. Luonnonkatastrofien ja kulttuuri vastaukset. Anthony Oliver-Smith, ed. Tutkimukset kolmannen maailman Societies julkaisu nro 36. Pp. 123-154.

Davis, Nancy Yaw

1986b Sosiokulttuurinen kuvaus pienten yhteisöjen Kodiak/Shumagin alue. OCS Technical Report No 121, Minerals Management Service. Anchorage: Cultural Dynamics Ltd

Davis, Nancy Yaw

1987 Englanti Bay: Historia ja jatkuvuus. Paperi valmistellaan Alaska Lakipalvelut.

de Laguna, Frederica

1934 Archaeology of Cook Inlet, Alaska. Philadelphia: University of Pennsylvania Museum.

de Laguna, Frederica

1956 Chugach Esihistoria. Seattle: University of Washington Julkaisut Antropologia, Vol.. 13.

Donta, Christopher

1988 arkeologinen Viitteitä muuttuviin yhteiskunnallisiin monimutkaisuutta on Kodiak Island, Alaska. Julkaisematon tutkielma, Department of Anthropology, Bryn Mawr College.

Donta, Christopher

1993 Koniag Ceremonialism. Julkaisematon Ph.D. väitöskirja, Department of Anthropology, Bryn Mawr College.

Donta, Christopher

1994 jatkuvuus ja toiminta Ceremonial aineellisen kulttuurin Koniag Eskimo. Vuonna Reckoning kanssa Dead: The Larsen Bay kotiinkuljetus asia ja Smithsonian Institution. Tamara L. Bray ja Thomas W. Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 122-l36.

Dumond, Don E.

1965, Eskaleut kielitiede, Arkeologia ja esihistoria. Amerikkalainen antropologi 67:1231-1257.

Dumond, Don E.

1994 Uyak Site esihistoriasta. Vuonna Reckoning With the Dead: The Larsen Bay kotiinkuljetus asia ja Smithsonian Institution. Tamara L Bray ja Thomas W Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 43-53.

D'Wolf, John

1968 Matka Pohjois Tyynenmeren. Fairfield, Washington: Ye Galleon Press.

Dyson, George

1986 Baidarka, Edmonds: Alaska Northwest Publishing Co

Eliot, John L.

1993 Kodiak, Alaska n Island Refuge. National Geographic, marraskuu Pp. 35-58.

Endter-Wada, Joanna, Rachel Mason, Jon Hofmeister ja Joanne Mulcahy

1993 Kodiak alue. Vuonna Sosiaaliset indikaattorit tutkimus Alaskan rannikkokylät. IV. Postspill Key Informant yhteenvedot. Aikataulu C yhteisöt, osa 2. Alaska OCS Region Sosioekonomiset Studies Program Technical Report No 155. Anchorage: US Department of Interior. Pp. 551-721.

Englanti Bay [Nanwalek] High School ja asteiden oppilaille

1980-1981 Aleksandrovsk: Englanti Bay sen perinteiseen tapaan. Lehdessä Englanti Bay kulttuurin laatinut opiskelijoille. Vols. l ja 2.

Erskine, Wilson Fiske

1962 Katmai. New York: Abelard-Schuman.

Fall, James A.

1991 Oleskelu käytöt Fish and Wildlife sekä Exxon Valdezin öljyvuoto. Paperi esitellään 17. vuosikokouksessa Alaska Antropologinen Association, Fairbanks, Alaska.

Fall, James A. ja Charles J. Utermohle, toim.

1994 tutkiminen Sosiokulttuurinen seuraukset Outer Continental Shelf Development Alaskassa. Alaska OCS Sosioekonomiset Studies Program Technical Report - Luonnos. Anchorage: US Department of Interior.

Fall, James A. ja Robert J. Walker

1986 Oleskelu sadot Six Kodiak yhteisöt, 1986. Alaska Department of Fish and Game, osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 193.

Fedorova, Svetlana G.

1973 Venäjän väestö Alaskassa ja Kaliforniassa, Late 18th Century - 1867. Richard A. Pierce ja Alton S. Donnelly, trans. ja ed. Kingston, Ontario. Kalkkikivi Press.

Fitzhugh, William W. ja Aron Crowell, toim.

1988 Crossroads maanosista: Cultures-Siperiassa ja Alaskassa. Washington: Smithsonian Institution Press.

Fortuine, Robert

1985 Lansetit of Stone: perinteisiä kirurgian joukossa Alaskan kansasta. Arctic Anthropology 22 (1):23-45.

Fortuine, Robert

1989 vilunväristykset ja kuume: Health and Disease in Early History of Alaska. Anchorage: University of Alaska Press.

Gibson, James R.

1976a Imperial Venäjä Frontier America: The Changing maantiede Supply Venäjän Amerikassa 1784-1867. New York: Oxford University Press.

Gibson, James R.

1976b Venäjän lähteet Ethnohistory of Pacific Coast Pohjois-Amerikassa kahdeksastoista ja yhdeksästoista vuosisatoja. Western kanadalainen lehti Anthropology 6 (1):91-115.

Gideon, Pappismunkki

1989 Round the World Voyage of Pappismunkki Gideonin, 18031809. Lydia T. Musta, trans. Richard A. Pierce, ed. Fairbanks, Alaska: The Kalkkikivi Press.

Gibbs, George ja WH Dall

1877 Yleiskielen Kaniag'mut innuit (Kadiak Island). Osuusmaksujen Pohjois-Amerikan Kansatiede. WH Dall. I osan lisäykseen, heimot Extreme Luoteis. Washington: Department of Interior, Yhdysvaltain Maantieteellinen ja Geologian tutkimuskeskus Rocky Mountain alueella. Pp. 135-142.

Gilman, Isabel Ambler

1928 Alaska: American Northland. Yonkers-on-Hudson, New York: World Book Company.

Golder, Frank A.

1903 Tales from Kodiak Island. Journal of American Folklore 16:16-31, 85-103.

Golder, Frank A.

1907 Kodiak Island Story: The White Faced Bear. Journal of American Folklore 20:296-299.

Golder, Frank A.

1909a Eskimo ja Aleutit tarinoita Alaskasta. Journal of American Folklore 22:10-24.

Golder, Frank A.

1909b Primitive Warfare joukossa kansasta Länsi Alaska. Journal of American Folklore 22:336-339.

Golovnin, Pavel Nikolaevich

1979 loppu Venäjän America: Captain PN Golovnin viimeinen mietintö, 1862. Basil Dmytryshyn ja EAP Crownhart-Vaughan, trans. ja toim. Portland: Oregon Historical Society.

Golovnin, Vasilii M.

1985 muistion kapteeni toinen Sijoitus Golovnin siitä kunto Aleuts on järjestelypankin Venäjän amerikkalaisen yhtiön ja sen Promyshlenniki. Katherine Arndt, trans. ja ed. Alaska History 1 (2):59-71.

Gormly, Mary

1977 Early Kulttuuri Yhteys luoteisrannikolla, 1774-1795: analyysi espanja lähdemateriaalia. Northwest Antropologinen Research Notes 11 (l): L-80.

Graham, Frances Kelso

1985 Kasvi Lore of Alaska Island. Anchorage: Alaska Northwest Publishing Company.

Griggs, RF

1914 Havaintoja Edge of Forest Kodiak alueella Alaskassa. Torrey Botanical Club Bulletin 41 (7):381-385. Osuudet Botanyn Department of Ohio State University nro 81.

Griggs, RF

1922 Valley of Ten Thousand polttaa. National Geographic Society.

Grubis, Stephen F.

1981 Osallistuminen Koulutus Alaskan Native yhteisö: Case Study. Julkaisematon Ph.D. Väitöskirja, Simon Fraser University.

Haggerty, James C., Christopher B. Wooley, Jon M. Erlandson, ja Aron Crowell

1991 Vuoden 1990 Exxon Cultural Resource Program alueiden suojelua ja merellisen kulttuuriperinnön ekologia Prince William Sound ja Alaskanlahdella. Anchorage: Exxon Shipping Company ja Exxon Company, USA

Halferty, ZT

1924 Historic Kodiak. Pathfinder kuusi (6):4-5, 33-38. Valdez: Pioneers of Alaska.

Hall, George L.

1945 Joskus Again (E'lot Neg-oo-soo-li). Seattle: Superior Publishing Company.

Harvey, Lola

1991 Derevnia tyttäret: Saga of Alaskan Village. Manhattan, Kansas: Sunflower University Press.

Hassen, Harold

1978 vaikutus eurooppalaisten ja amerikkalaisten yhteystiedon Chugach Eskimo Prince William Sound, Alaska, 1741-1930. Julkaisematon Ph.D. väitöskirja, University of Wisconsin-Milwaukee.

Häusler-Knecht, Philomena

1993 Early esihistoria Kodiak saariston. Paperi esitetty kansainvälisessä seminaarissa alkuperästä, kehitys ja leviäminen Pohjois Tyynenmeren Beringinmerellä Maritime Cultures, Honolulu, Hawaii.

Haynes, Terry L. ja Craig Mishler

1991 Oleskelu Sadonkorjuu ja käyttö Stellar Sea Lions Alaskassa. Alaska Department of Fish and Game, osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 198.

Heizer, Robert F.

1943a Pacific Eskimo keksinnön Valas Metsästys Historic Times. American Antropologi 45 (1):120-122.

Heizer, Robert F.

1943b Aconite Poison Valaanpyynti Aasiassa ja Amerikassa: Aleutian Siirtyminen New World. Bureau of American etnologian tiedotteen 133:415-468. Antropologinen Papers nro 24.

Heizer, Robert F.

1952 Huomautuksia Koniag aineellinen kulttuuri. Antropologinen Papers yliopiston Alaska 1 (1):11-24.

Heizer, Robert F.

1956 Arkeologia ja Uyak Sivuston Kodiak Island, Alaska. Kalifornian yliopiston antropologisen Records 17:1.

Hinckley, Theodore C. ja Caryl, toim.

1966 Ivan Petroff Journal of Matka Alaskaan vuonna 1878. Lehdessä West 5 (1):25-70.

Holland, Kathryn M.

1992 Wake of Prehistoric North Pacific merinisäkkäiden Hunters. Arctic Anthropology 29 (2):63-72.

Holmberg, H J.

1985 Holmbergin Etnografinen Sketches. MW Falk, ed. Fritz Jaensch, trans. Rasmuson Kirjasto Historiallinen Translation Series-1. Fairbanks: University of Alaska Press.

Hrdlicka, Ales *

1930 Antropologinen Survey in Alaska: Ote neljäskymmeneskuudes vuosikertomus Bureau of American etnologian. Washington: Government Printing Office.

Hrdlicka, Ales *

1944 Antropologian Kodiak Island. Philadelphia: Wistar Institute of anatomian ja biologian. Uusintapainos AMS Press, New York.

Huggins Eli Lundy

1981 Kodiak ja Afognak Life, 1868-1870 Richard A. Pierce, ed. Kingston, Ontario: Kalkkikivi Press.

Vaikutusten arviointi, Incorporated

1990a Taloudellinen, sosiaalinen ja psykologinen vaikutus arviointi Exxon Valdezin öljyvuoto. Loppuraportti Öljytty kaupunginjohtajat alivaliokunnan, Alaska konferenssi kaupunginjohtajat.

Vaikutusten arviointi, Incorporated

1990b sosiaaliset ja psykologiset vaikutukset Exxon Valdezin öljyvuoto. Kolmas Osavuosikatsaus Öljytty kaupunginjohtajat Tutkimus talous, sosiaaliset ja psykologiset vaikutukset Exxon Valdezin öljyvuoto.

Jackson, Sheldon

1893a Koulutus Alaskassa: 1889-90. Reprint 17 luvun raportin komissaari koulutus 1889-90. Koko nro 191. Washington: Government Printing Office. Pp. 1245-1300.

Jackson, Sheldon

1893b Koulutus Alaskassa: 1890-91. Reprint 25 luvun raportin komissaari koulutus 1890-91. Koko nro 203. Washington: Government Printing Office. Pp. 923-960.

Jackson, Sheldon

1894 Koulutus Alaskassa: 1891-92. Toistoa 28 luvun raportin komissaari koulutus 1891-92. Koko nro 214. Washington: Government Printing Office Pp. 873-892.

Jackson, Sheldon

1896a Koulutus Alaskassa: 1893-94. Reprint 12 luvun raportin komission Koulutus ja 1893-94. Koko nro 229. Washington: Government Printing Office. Pp. 1451-1492.

Jackson, Sheldon

1896b Koulutus Alaskassa: 1894-95. Reprint 33 ryhmän raportin ja komission Koulutus ja 1894-95. Koko nro 231 kanssa. Washington: Government Printing Office. Pp. 1424-1455.

Jackson, Sheldon

1898 Koulutus Alaskassa: 1896-97. Reprint luvun 35 raportin komissaari koulutus 1896-97. Koko Nro 246. Washington: Government Printing Office. Pp. 1601-1646.

Jackson, Sheldon

1899 Koulutus Alaskassa: 1897-98. Reprint luvun 31 ja 32 raportin komission Koulutus ja 1897 98. Koko nro 267. Washington: Government Printing Office. Pp. 1373-1432.

Johnson, John FC

1984 Chugach Legends: tarinat ja valokuvat Chugach alueen. Anchorage: Chugach Alaska Corporation.

Jordan, Richard H.

1992 Qasqiluteng: Kalasatama ja Ceremonialism joukossa perinteinen Koniag on Kodiak Island. Kun Antropologian Pohjois Pacific Rim. William W. Fitzhugh ja Valerie Chaussonnet, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press.

Jordan, Richard H. ja Richard A. Knecht.

1986 arkeologinen tutkimus Western Kodiak Island, Alaska: kehittäminen Koniag Culture. Loppuvuodesta Prehistoric kehittäminen Alaskan alkuperäisasukkaat. RD Shaw, RK Harritt, ja DE-Dumond, toim. Anchorage: Aurora IV, Alaska Antropologinen Association. Pp. 225-306.

Jordan, Richard H. ja Richard A. Knecht.

1990 Alkuasukkaat ja Arkeologit: The Kodiak Experience. Paperi esitetty Kanadan arkeologisen yhdistyksen kokouksissa, Whitehorse, Yukon.

Josephson, Karla

1974 käyttö Sea Alaskan kansasta - Historiallinen näkökulma. Alaska Sea Grant nro 73-11. Anchorage: Arctic ympäristötieto ja Data Center.

Kachadoorian, Reuben ja George Plafker

1967 vaikutukset maanjäristyksen 27. maaliskuuta 1964 yhteisöjen Kodiak ja läheisille saarille. Geological Survey Professional Paper 542-F. Washington, DC: Government Printing Office.

Kemp, Kenneth L.

1981 Differential kehittäminen Village Koko sosiaali yksikköä. Julkaisematon Ph D. väitöskirja, University of New Mexico.

Klein, Janet

1981 historia Kachemak Bay: The Country, The yhteisöt. Homer, Alaska: Homer Society of Natural History.

Knecht, Richard

1994 Arkeologia ja Alutiiq Cultural Identity Kodiak. Society for American Archaeology Bulletin 12 (5):8-10.

Knecht, Richard A. ja Richard H. Jordan

1985 Nunakakhnak: Aikakausi Koniag Village Karluk, Kodiak Island, Alaska. Arctic Anthropology 22 (2): 17-35.

Kodiak Area Native Association

1986-1987 Adaq'wy Oral Histories Project. Efraim Agnot, 5.08.86, Mike ja Jenny Chernikoff, jossa Fred ja Esther Chernikoff, 10/86, Nida Chya, 7/86, Katie Ellanek, 2/86, Nick ja Christine Ignatin, 7/86, John Larsen ja Betty Nelson, 12/86, Larry ja Martha Matfay, 2/87, Alex Panamaroff Sr, 8/86, Lawrence Panamaroff, 9/86, John ja Julia Pestrikoff, 12/86. Laurie Mulcahey, haastattelija. Yhteenveto projektin, jossa otteita haastatteluista, laadittu vuonna 1987.

Kodiak Area Native Association

1987 Adaq'wy. Raportti myöntää laitokselle, Alaska Department yhteisön ja alueellisissa kysymyksissä. Kodiak: Kodiak Area Native Association.

Kodiak Area Native Association

1987-1990 Bobby Leima haastattelut. Neljä haastattelua Laurie Mulcahey, 12/87, mukaan lukien olennaiset maalla saukonmetsästykseen, karhu tarinoita, ja meri saukonmetsästykseen. Neljä haastattelujen Deborah Robinson, 12/88, 4/89, 10/89 ja 12/89. Yksi tapahtui Mission Beach kerättäessä merileijona viikset Rick ja Philomena Knecht. Alutiiq Dictionary, Jäljentänyt Deborah Robinson, 8/90.

Kodiak Area Native Association

1991 Kadonnut Villages Project. Sven Haakanson Sr, 6.29.91, Eagle Harbor, George Inga Sr, 6.29.91, Eagle Harbor, Mooseksen Larionoff, 6.28.91, Aiaktalik, Mary Morris, 9.07.91, Kanatak; Natalie Simeonoff, 07.09.91, Woody Island, Mike Tunohun, 6.28.91, Woody Island, Anakenti Zeedar, 6.28.91, Kaguyak. Deborah Robinson, haastattelija.

Kodiak Area Native Association

1993 Alutiiq Studies Curriculum. Teksti, tietokoneohjelma ja videoita.

Kodiak Area Native Association ja Alaska Department of Fish and Game osasto elinkustannukset

1983 Kodiak Island Area Paikallinen kalan ja riistan Resource Guide.

Kodiak lukiolaista

1976-1986 Elwani/Iluani. Lehdessä Kodiak alueen kulttuurin laatinut opiskelijoille. Voi. 1, n: ot 1-10, Voi. 2, nro 1-5. Anchorage: AT Publishing.

Kodiak Historical Society

1976 Tuhkaa ja vesi Kodiak, Alaska: Page Valokuva.

Krauss, Michael E.

1974 alkuperäiskansojen ja kielet Alaskassa. Fairbanks: Alaska Native Language Center, Center for Northern Educational Research, University of Alaska.

Krauss, Michael E.

1980 Alaska Native Languages: menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus. Alaska Native Language Center Research Paper nro 4. Fairbanks: Alaska Native Language Center.

Kutchin, Howard

1903 raportti lohen kalastukseen sekä Alaska, 1902. Washington: Government Printing Office.

Langdon, Steven J.

1986 kaupallisen kalastuksen ja oleskelu toimintaansa. Kuvaus taloudellisia ja sosiaalisia järjestelmiä ja Kodiak-Shumagin alueella. William E. Davis, ed. OCS Technical Report No 122, Minerals Management Service, Anchorage: Cultural Dynamics Ltd Pp. 5-196.

Langdon, Steve J.

1987 Native People of Alaska Anchorage: Greatland Graphics.

Lantis, Margaret

1938a Alaskan Whale Cult ja sen samansuuntaiset amerikkalainen antropologi 40:438-464.

Lantis, Margaret

1938b mytologiaa Kodiak Island, Alaska. Journal of American Folklore 51:123-172.

Lantis, Margaret

1947 Alaskan Eskimo Ceremonialism. American kansatieteellisen Society monografia 11. New York.

Lee, Molly

1981 Pacific Eskimo Kuusen Root korit. American Indian Art Magazine 6 (2):66-73.

Leer, Jeff

1978a Puhekielen Dictionary of Kodiak Alutiiq. Fairbanks: Alaska Native Language Center, University of Alaska.

Leer Jeff

1978b Nanwalegmiut Paluwigmiut-llu Nupugnerit: Puhekielen Alutiiq Dictionary, Kenai Peninsula Alutiiq. Anchorage: Kansallinen Kaksikielinen Materiaalit Development Center.

Leer, Jeff

1985 Prosodia in Alutiiq. Vuonna Yupik Eskimo Prosodic Systems: Kuvaileva ja vertailevia tutkimuksia. Michael Krauss, ed. Fairbanks: Alaska Native Language Center Research Paper nro 7. Pp. 77-133.

Leer, Jeff

1991 Promiscuous numero Merkintä: Northern luoteisrannikolla Areal ilmiö. Paperi esitellään 18. vuosikokouksessa Alaskan Antropologinen Association, Anchorage.

Leer, Jeff Nina Zeedar ja muiden vanhimpien

1990 Luokkahuone kielioppi Koniag Alutiiq, Kodiak Island Murre. Fairbanks: Alaska Native Language Center, University of Alaska.

Liapunova, Roza G.

1994 Eskimo naamioita Kodiak Island Kokoelmat-ja Pietari Suuren museon antropologian ja etnografian, St. Petersburg. Kun Antropologian Pohjois Pacific Rim. William W. Fitzhugh ja Valerie Chaussonet, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 175-203.

Lisiansky, Urey

1968 Voyage Round the World in vuosina 1803, 1804, 1805 ja 1806. N. Israel.

Lubischer, Joseph

1988 Baidarka kuin Living Vessel. Satunnainen Papers Baidarka Historical Society nro 1. Port Moody, British Columbia.

Mason, Rachel

1988 Venäjän ortodoksinen kirkko Lukijoiden Kodiak alueella Villages. Paper esitteli vuoden 1988 Kodiak Cultural Heritage Conference, Kodiak, Alaska.

Mason, Rachel

1990 Loppuraportti: yhteisön valmistelu ja Vastaus Exxon öljyvuoto Kodiak, Alaska. Quick Response tutkimus, luonnonkatastrofit tutkimuksen ja sovellusten Information Center, Boulder, Colorado.

Mason, Rachel

1991 Kirjoittaminen Tarinat ja Doing Maatilojen Kodiak Island jälkeen Exxon Valdez öljyntorjuntaan. Paperi esitellään vuosikokouksessa Society for Applied Anthropology, Charleston, South Carolina.

Mason, Rachel

1993 Kalastus ja Drinking Kodiak, Alaska: satunnaisesta uudelleen luominen uhanalaisten Lifestyle. Julkaisematon Ph.D. väitöskirja, University of Virginia.

McKeown, Martha F.

1960 Trail Led North: Monte Hawthorne tarina. Portland, Oregon: Binfords ja Mort.

Merck, Carl H.

1980 Siperiassa ja Luoteis-Amerikassa 1788-1792: The Journal of Carl Heinrich Merck, Naturalist Venäjän tiede Expedition Led kapteenit Joseph Billings ja Gavril Sarychev. Kingston, Ontario: Limestone Press.

Mishler, Craig

1991 määrällisestä laadulliseen: Oleskelu Ruoka sadot ja Alutiiq kulttuuriperinteitä. Paperi esitellään 18. vuosikokouksessa Alaskan Antropologinen Association, Anchorage.

Mobley, Charles M., et. ai.

1990 1989 Exxon Valdez Cultural Resource Program. Anchorage: Exxon Shipping Company ja Exxon Company, USA.

Morehouse, Thomas A. ja Marybeth Holleman

1994, jolloin Arvot Conflict: Vastaantulevaisuus Alaska Native elinkustannukset. Institute of Sosiaalinen ja taloudellinen tutkimuskeskus Occasional Paper nro 22. Anchorage: University of Alaska, Anchorage.

Morris, Judith Marek

1987 Fish and Wildlife Käyttää Six Alaskan niemimaan yhteisöt: Egegik, Chignik, Chignik Lagoon, Chignik Lake, Perryville ja Ivanof Bay. Alaska Department of Fish and Game, osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 151.

Morrison, Eric

1992 Tatitlek Vuonna Sosiaaliset indikaattorit tutkimus Alaskan rannikkokylät. IV. Postspill Key Informant yhteenvedot. Aikataulu C yhteisöt, osa 1. Alaska OCS Region Sosioekonomiset Studies Program Technical Report No 155. Anchorage: Department of Interior Pp. 425-436.

Moser, Jefferson F.

1899 lohi ja lohen kalastukseen Alaskassa. Raportti toiminnan Yhdysvaltojen Fish komissio Steamer Albatross päättyneeltä tilikaudelta 30 kesäkuu 1898. Yhdysvaltain Fish komission vuodelta 1898, Vol.. 18. Washington: Government Printing Office. Pp. 1-178.

Moss, Madonna L. ja Jon M. Erlandson

1992 linnakkeet, Refuge Rocks ja Puolustava Sivustot: Antiikin of Warfare pitkin pohjoiseen Pacific Coast Pohjois-Amerikassa. Arctic Anthropology 29 (2):73-90.

Mulcahy, Joanne B.

1987 Puhdistusohjeet etninen identiteetti: Kodiak Island "Aleuts." Alaska Native Magazine, huhtikuu, s. 12-14.

Mulcahy, Joanne B.

1988 Knowing Naiset: Kertomuksia of Healing ja perinteinen Elämän Kodiak Island, Alaska. Julkaisematon Ph.D. väitöskirja, University of Pennsylvania.

Mulcahy, Joanne B.

1993 "Kuinka he tiesivät": Naisten Keskustele Parantuminen Kodiak Island, Alaska. Feministisessä viestit. Joan N. Radner, ed. Urbana: University of Illinois Press. Pp. 183-202.

Mulcahy, Joanne B. Marian Petersen

1993 Mary Petersen: Life of Healing ja uusiminen. Kun Wings of Lintuniisikankaat: Women of Color ja kokemukset terveyden ja sairauden. B. Bail ja S. Cayliff, toim. Wayne State Press.

Museovirasto (Suomi)

1988 Alaska, Venäjä Amerikassa. Exhibit Catalog. Helsinki, Suomi: Museovirasto.

National Geographic

1994 saari Giant Bears. Videohaku

Naughton Sharon Cissna

1978 samovaareja Kodiak: Two Cultures Met. Kodiak, Alaska: Kodiak Historical Society.

Oleksa, Michael

1982 Three Saints Bay ja kehitys Aleutit Identity. Anchorage: Alaska Pacific University HCRS Village Histories Project.

Oleksa, Michael, ed.

1987 Alaskan Lähetystyö Spirituality. New York: Paulist Press.

Opheim, Edward N., Sr

1974 Dories by Opheim. Alaska 40 (11):8-11-57-58.

Opheim, Edward N., Sr

1976 Real kuoren Sourdoughs. Alaska 42 (11):16-18, 66-68.

Opheim, Edward N., Sr

1977 How I Made No Money nostaminen Ketut. Alaska 43 (6):23-25, 87.

Opheim, Edward N., Sr

1981 Vanha Mike on munkin Lagoon. Vantage Press.

Opheim, Edward N., Sr

1984 Waves of Destruction Alaska 50 (3): 30-32, 75.

Orth, Donald J.

1967 Dictionary of Alaska paikannimet. Washington: Geological Survey Professional Paper 567.

Oswalt, Wendell

1979 Eskimot ja Explorers Novato, California: Chandler ja Sharp.

Oswalt, Wendell

1987 Alaskan eskimot San Francisco: Chandler Publishing.

Ouzinkie lukiolaista

1981 Ukulaha lehdessä Ouzinkie kulttuurin laatinut opiskelijoille.

Pálinkás, Lawrence A., Michael A. Downs, John S. Petterson, ja John Russell

1993 sosiaaliset, kulttuuriset ja psykologiset vaikutukset Exxon Valdezin öljyntorjuntaan inhimilliselle järjestelmälle 52 (1):1-13.

Parfit, Michael

1985 Kodiak "kaksi kertaa niin hyvä kuin kuka tahansa" saaret, helmikuun numerossa, s. 40-59.

Partnow, Patricia

1993 Alutiiq Etnisyys. Julkaisematon Ph D. väitöskirja, University of Alaska.

Pedersen, Elsa

1983 Englanti Bay. Suuremmassa historia Kenai Peninsula. Elsa Pedersen, ed. Chicago: Adams Press. Pp. 153-156.

Pedersen, Elsa ja Billi JoAnne Kaho

1983 Seldovia. Suuremmassa historia Kenai Peninsula. Elsa Pedersen, ed. Chicago: Adams Press. Pp. 141-150.

Peterson, Judy

1987 Meidän Aleutit Historia: Alaskan kansasta in Progress. Videotape.

Petroff, Ivan

1884 Kertomus Väestö, Industries, ja Alaska Washington: Department of Interior, kymmenes Census.

Pierce, Richard, ed.

1978 Venäjän ortodoksinen Religious Mission Amerikkaan. Colin Bearne, trans. Kingston, Ontario: Kalkkikivi Press.

Pierce, Richard A.

1990 Venäjän Amerikka: Henkilökuva Sanakirja Kingston: Limestone Press.

Pinart, Alphonse

1871-72 Field Notes from the Kodiak Island alueella. Käsikirjoitus.

Plafker, George, Reuben Kachadoorian, Edwin B. Eckel ja Lawrence R. Mayo

1969 vaikutukset maanjäristyksen 27. maaliskuuta 1964 erilaisissa yhteisöissä. Geological Survey Professional Paper 542-G. Washington, DC: Government Printing Office.

Port Graham lukio ja Elementary Opiskelijat

1981-82 Maitohorsma Cillqaq. Kenai Peninsula Borough School District.

Porter, Robert P.

1893 raportti väestö ja resurssit Alaska on Yhdennentoista Census: 1890. Sisäministeriö, Census Office. Washington: Government Printing Office.

Pullar, Gordon L.

1989 Hrdlicka * Legacy ja Koniag Spirits. Paperi esitetty Circumpacific esihistoria konferenssissa, Seattle, Washington.

Pullar, Gordon

1990a The Kodiak Island arkeologinen projekti. Sen säilyttäminen on Varaukset: Native amerikkalaiset, Native American Lands ja arkeologia. AL Klesert ja AS Downer, toim. Navajo Nation Papers in Anthropology nro 26. Pp. 269-274.

Pullar, Gordon L.

1990b Koniagmiut Renaissance. Paperi valmistellaan "Talteen Heritage" paneeli, seitsemäs Inuit Studies Conference, University of Alaska, Fairbanks.

Pullar, Gordon

1992 Etninen identiteetti, kulttuuri Pride ja sukupolvet Baggage: Henkilökohtainen kokemus. Arctic Anthropology 29 (2): 198-209.

Pullar, Gordon L.

1994a Alutiiq. Vuonna Native Amerikan Twentieth Century: Encyclopedia. Mary B. Davis, ed. New York: Garland Publishing Pp. 29-31.

Pullar, Gordon L.

1994b Qikertarmiut ja tutkija: Fifty Years of olla ristiriidassa Views.In Reckoning With Dead: Larsen Bay kotiuttaminen ja Smithsonian Institution. Tamara L. Bray ja Thomas W. Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press.

Pullar, Gordon L. ja Philomena Häusler-Knecht

1990 jatkuva miehitys Larsen Bay/Uyak by Qikertarmiut. Paperi valmistellaan Native American Rights rahastoista.

Rathburn, Robert R.

1981 Venäjän ortodoksinen kirkko Native Institution joukossa Koniag Eskimo on Kodiak Island, Alaska. Arctic Antropologia 18 (1):12-22.

Tornit, Curtiss Takada

1992 Kodiak Area Periphery, Native yhteisöt. Vuonna Sosiaaliset indikaattorit tutkimus Alaskan rannikkokylät. IV. Postspill Key Informant yhteenvedot. Aikataulu C yhteisöt, osa 2. Alaska OCS Region Sosioekonomiset Studies Program Technical Report No 155. Anchorage: Department of Interior. Pp. 723-849.

Roppel, Patricia

1986 lohi Kodiak: historia Lohen kalastuksessa ja Kodiak, Alaska. Alaska Historiallinen komissio Studies in History nro 216.

Roscoe, Fred

1992 Vuodesta Humboldt Kodiak, 1886-1895: Recollections of Frontier Lapsuus ja perustajajäsen ensimmäisen American School ja Kastajan lähetysasema Kodiak, Alaska. Stanley N. Roscoe, ed. Kingston, Ontario: The Kalkkikivi Press.

Rostad, Michael

1988 Time to Dance: Life of Alaska Native. Anchorage: AT Publishing.

Russell, Patricia N.

1991 Kodiak Alutiiq Plantlore. Käsikirjoitus.

Sawden, Feona J.

1983 Port Graham. Suuremmassa historia Kenai Peninsula. Elsa Pedersen, ed. Chicago: Adams Press. Pp. 151-152.

Shelikhov, Grigorii I.

1981 Matka Amerikkaan 1783-1786. Marina Ramsay, trans. Richard A. Pierce, ed. Kingston, Ontario: Limestone Press.

Simon, James JK ja Amy F. Steffian

1994 Kannibalismi tai Complex Mortuary Behavior: Analyysi Kuviolliset vaihtelu hoitoon ihmisen jäänteitä Kachemak perinne Kodiak Island. Vuonna Reckoning With Dead: Larsen Bay kotiuttaminen ja Smithsonian Institution. Tamara L. Bray ja Thomas W. Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 75-100.

Smith, Barbara S.

1980 Ortodoksisuus ja intiaanien: Alaskan Mission. Syosset, New York: Pyhän Vladimirin seminaarin paina.

Smith, Barbara S. ja Redmond J. Barnett, toim.

1990 Venäjän Amerikka: Forgotten Frontier. Tacoma: Washington State Historical Society.

Smithsonian Institution

nd Hrdlicka n * kaivaukset Uyak Bay. Videohaku

Stanek, Ronald T.

1982 Luonnonvara sadon Port Graham ja Englanti Bay, 1982: Osavuosikatsaus. Alaska Department of Fish and Game osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 32.

Stanek, Ronald T.

1985 Patterns of Wild luonnonvarojen käytöstä Englanti Bay ja Port Graham, Alaska. Alaska Department of Fish and Game osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 104.

Stanek, Ronald T., James A. Fall, ja Dan Foster

1982 Oleskelu Simpukat Käyttö Three Cook Inlet Villages, 1981: Alustava raportti. Alaska Department of Fish and Game, osasto elinkustannukset, tekninen raportti nro 34.

Stanek, Ronald T.

1991 Contemporary Wild Food ruoat valmistetaan Port Graham ja Englanti Bay. Paperi esitellään 18. vuosikokouksessa Alaskan Antropologinen Association, Anchorage.

Stevens, Gary

1990 Woody Island Ice Company. Venäjällä Pohjois-Amerikassa: Proceedings of toisessa kansainvälisessä konferenssissa Venäjän Amerikkaan, Sitka, Alaska, 19-22 08 1987 Richard A. Pierce, ed. Kingston: Limestone Press Pp. 192-212.

Stover, Paul H "Smokey"

1984 Eläkkeellä laiminlyönti. Bryn Mawr: Dorrance & Co Ensimmäinen julkaistiin vuonna 1976.

Stratton, Lee

1990 Resurssien Harvest ja Käyttö Tatitlek, Alaskassa. Alaska Department of Fish and Game osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 181.

Stratton, Lee ja Evelyn B. Chisum

1986 Luonnonvarojen käyttö Patterns in Chenega, Western Prince William Sound: Chenega 1960 ja Chenega Bay 1984-1986. Alaska Department of Fish & Game osasto elinkustannukset, tekninen paperi nro 139.

Taylor, Kenneth

1964 Väestörakenteen tutkimus Karluk, Kodiak Island, Alaska, 1962-1964. Arctic Anthropology 3 (2):211-240.

Tikhmenev, Petr Aleksandrovitš

1978 historia venäläis-amerikkalainen yhtiö. Richard A. Pierce ja AS Donnelly, trans. ja toim. Seattle: University of Washington Press.

Tikhmenev, Petr Aleksandrovitš

1979 historia venäläis-amerikkalainen yhtiö. Voi. 2: Dokumentit. Dmitri Krenov, trans. Richard A. Pierce ja Alton S. Donnelly, toim. Kingston, Ontario: Limestone Press.

Townsend, Joan B.

1980 Ranked Societies of Alaska Pacific Rio. Vuonna Alaska Native Kulttuuri ja historia. Y. Kotani ja W. Workman, toim. Senri etnologinen sarja nro 4. Senri, Osaka (Japani): National Museum of Kansatiede. Pp. 123-156.

Townsend, Joan B.

1983 Pre-yhteys poliittisen järjestäytymisen ja orjuuden Aleutit yhteiskunnassa. Kehittämisessä Poliittinen järjestö intiaanien Pohjois-Amerikassa. Elizabeth Tooker, ed. Philadelphia: American kansatieteellisen Society. Pp. 120-132.

Tuten, Merry Allyn

1977 esitutkimus toimeentuloon elinkeinoministerin Pacific Coast ehdotetun Aniakchak Caldera National Monument. Osuuskunta Park yksiköltä Occasional Paper nro 4. Fairbanks: University of Alaska.

United States Fish and Wildlife Service

1989 Kodiak National Wildlife Refuge: Final kokonaisvaltainen Conservation Plan, ympäristövaikutusten arviointi, ja Wilderness Review. Anchorage: US Department of Interior.

Urcid, Javier

1994 Kannibalismi ja kuratoitu Skulls: Bone ritualismin on Kodiak Island.Vuonna Reckoning With the Dead: The Larsen Bay kotiuttaminen ja Smithsonian Institution. Tamara L. Bray ja Thomas W. Killion, toim. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 101-121.

Sisar Victoria

1974 Venäjän Experience. Vuonna Native, venäläiset ja amerikkalaiset kokemuksia Kenai alueen Alaska. James C. Hornaday, ed. Valmius konferenssin Kenai Area History, Kenai Central High School, Kenai, Alaska, 07-08 marraskuu 1974. Pp. 45-76.

Vick, Ann, toim.

1983 Cama-i Book. Garden City, New York: Anchor Books.

Wennekens, Alix Jane

1985 Perinteiset Plant KÄYTTÖ Chugach kansasta Around Prince William Sound ja Ala Kenai Peninsula. Julkaisematon pro gradu, University of Alaska, Anchorage.

White, Mark

1973 höyryävä Alaskans, Banya Alaska 39 (11):16-17.

Will, Anne M.

1981 historia kaupungin Kodiak. Anchorage: Alaska Historical komissiolle.

Williams, Ann Elizabeth

1994 Isä Herman: Syncretic Symbol jumalallisen oikeutuksen. Julkaisematon pro gradu, Department of Anthropology, University of Alaska, Fairbanks.

Williamson, Harriet

1941 Kodiak kasvaa. Alaska Sportsman 7 (7):14-15, 22-24.

Woodbury, Anthony C.

1984 Eskimo ja Aleutit kielet. Handbook of North American Indians. Voi. 5: Arctic. David Damas, ed. Washington, DC: Smithsonian Institution Press. Pp. 49-63.

Woodworth, Jim

1958 Kodiak Bear. Harrisburg, Pennsylvania: Stackpole Company.

Workman, William B.

1980 jatkuvuus ja muutos Prehistoric Record eteläisestä Alaskasta. Vuonna Alaska Native Kulttuuri ja historia. Y. Kotani ja W. Workman, toim. Senri etnologinen sarja nro 4. Senri, Osaka (Japani): National Museum of Kansatiede. Pp. 49-101.

Workman, William B.

1992 Life and Death in First Millennium AD Alaskanlahdella Culture: Kachemak Tradition Seremoniallinen Complex. Vuonna Ancient Kuvat, Ancient Thought: Archaeology of ideologian. S. Goldsmith, S. Garvie, D. Selin, ja J. Smith, toim. Proceedings of 23. varsinaisen Chacmool Conference. Golgatan Arkeologiset ry.

Yarborough, Linda F.

1993 Prehistoric käyttö Cetacea lajit Pohjois Alaskanlahdella. Paperi esitetty 20. vuosikokouksessa Alaskan Antropologinen Association, Anchorage.

Yesner, David R.

1992 kehitys toimeentulon Kachemak Traditio: arviointi Pohjois-Tyynenmeren Maritime vakaus malli. Arctic Anthropology 29 (2):167-181.

Zerries, Otto ja Jean-Loup Rousselot

1978 Die Eskimo. Herausgegeben vom Staatlichen Museum für Volkerkunde. München-Das Museum.

Kartta Alutiiq RegionSiirry University of Alaska University of Alaska Fairbanks on myönteinen toiminta/tasa-arvoinen työnantaja ja oppilaitoksen ja on osa Alaskan yliopiston järjestelmään.


Alaska Native Knowledge Network
University of Alaska Fairbanks
PO Box 756730
Fairbanks AK 99775-6730
Puhelin (907) 474.1902
Fax (907) 474.2477
translated by MS
Published (Last edited): Apr 18