Back to site

HIILI

HIILI-koalitio Taide ja kestävä kehitys, perustettu Ranskassa vuonna 2008, on yhdistys, joka kokoaa yhteen ammattilaiset nykytaiteen, kestävää kehitystä ja tutkimusta.

HIILI tukee keskeinen rooli luomisen ja kulttuurin toteutukset ja toteutuksia konkreettisia ratkaisuja ja toiminta edesauttaa kulttuuria ekologia. HIILI edistää yhdentymistä taiteilijan sisällä sidosryhmien verkosto yhteiskunnallisiin ja ympäristökysymyksiin ja nykyinen on käynnistämällä ehdotuspyyntöjä, tapahtumia, näyttelyitä, julkaisuja yhteistyössä taiteilijoita, tutkijoita, kulttuurilaitokset, kansalaisjärjestöt, yhteisöt ja yritykset. Hiili on myös foorumi, asianajo, tietoa ja yhdistää maailman taiteen ja ekologian, joka tarjoaa tieteellistä ja lähdeviitteet ja lanka aattona uutiset art liittyvät ekologiaa ja kestävää kehitystä.

HIILI on perustanut hinta HIILI Art & Ympäristö, palkittiin vuonna 2010 taiteilija Thierry Boutonnier sen maanviljelykseen projektin Viljelykierto. Palkinto myönnettiin ensimmäisen painoksen tukea Kulttuuri ja viestintä sekä National Center of Plastic Arts. Niistä näyttelyn kuraattori nykytaiteen johtavien teeman ekologian esittämä HIILI vuonna 2010 ovat: Harvennus, Le Quai - Forum Performing Arts, Denver, End of Time sekä joustavuutta, alue Sheet Metal Art, Clermont-Ferrand, Brut Nature, taide trail ja biodiversiteetin, WWF / puistot ja puutarhat Pariisin kaupungin, Panorama, 1.618/Palais Salon de Tokyo, Paris...

FOR KULTTUURI ekologian

Mielessä, että karhu ekologia ja kestävä kehitys olisi perusta uuden yhteiskunnallisen projektin. Tämä muutos on kulttuurinen luonne. Siinä keskitytään arvoihin, maailmankuvan, tapoja tehdä asioita, järjestämisestä arkuuden, ehdoilla yhteiskunnallisen ja poliittisen osallistumisen ja kyseenalaistaa suhdettamme luontoon.

Kulttuuri ekologia ja kestävä kehitys nykyään kasvaa nopeasti mutta on edelleen heikko, hajanainen ja käytännöllinen. Tätä voidaan selittää ettei osallistuminen kulttuuri-ja henkinen.Samaan aikaan ristiriitoja ja välinpitämättömyys, ruokkivat liikettä vastaan-kulttuuri "anti-luonnonsuojelija" kasvaa. Polku että edessä on onnistunut kulttuurinen kestävän kehityksen on pitkä, koska perustuu vapaaehtoiseen noudattamiseen uutta sosiaalista hanketta. Se perustuu periaatteeseen "aktiivinen kansalainen" ja että "kansalaisyhteiskunta", jolloin tärkeän osapuolen mukana. Jäsenyys ja osallistuminen yksilöt menevät läpi jakamisen merkityksen ja vision. Kulttuuri, kantaa yhdellä silmäyksellä ja fantasia yhtiöstä, niin on keskeinen rooli järjestämisessä jakamiseen.

Taiteilija, visionääri ja herkkä ilmaisu kansalaisyhteiskunnan ja harvoin puolueettomia agentti ilman sosiaalista osallistumista erityisiä etuja muille kuin omaa, on perusteltua esittää yhteiskunnallinen hanke. Hänen osallistuminen mukana kollektiivista tietoisuutta ja siirtymistä kohti oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää. Lähde mielikuvitus, luovuus, osallistuminen ja innovaatiokulttuuri on häiriöitä energiaa tuottavia myönteisiä muutoksia meidän käyttäytymistä ja esityksiä.

Täsmäytyslaskelmat kulttuuri, taide, ekologia ja kestävä kehitys ovat nyt aiheena todellisen dynaamisen ympäri maailmaa osoituksena vahva taiteellinen läsnäolo vaikkapa COP 15.Vuodesta 2005, ennennäkemätön käänne otettiin. Monissa maissa, instituutiot, taidekeskukset, taiteilijat, yhteisöt maksuun kysymys ekologian ja kestävän kehityksen ympärillä resurssikeskuksissa ryhmä tutkimusta ja toimintaa, näyttelyitä, festivaaleja, seminaareja, residenssit jne..

Tänään voimme erottaa toisiaan täydentäviin teoreettisen lähestymistavan aiheesta:
- Kulttuuri "neljäs pilari" Kestävän kehityksen kannata yhtäläiset kulttuurin yhteiskunnassa "kestävä."
- kulttuuri huomioon sen monimuotoisuudesta, rinnakkain monimuotoisuuteen, ja se on tarpeellinen säilyttämiseen ja parantamiseen.
- Kulttuuri muutosvoima kohti kestävämpää yhteiskuntaa, muutosta sietää on ensisijassa kulttuurinen tyyppi.
- Kulttuuri ala integroida kehittämiseen kestäviä käytäntöihin ja toimintaan.

Ranskassa tämän dynaamisen on hiljalleen muuttumassa. Taiteellinen luominen harvoin yhdistää merkittäviä ympäristö-ja yhteiskunnallisiin haasteisiin. Toisaalta toimijoiden kestävän kehityksen on vähän valittaa taidetta ja kulttuuria päätöksentekoa, heijastus, viestintä-tai toiminta, paitsi heille johtoaseman, koristelu tai viihdettä.

Taiteilijat ovat yleensä kaukana lähestymistapoja mukana usean puolueen täyttää ympäristöjärjestöjen, ammattiyhdistysten ja kuluttajaryhmiä. Grenelle ympäristöfoorumi, kulttuuriala oli poissa (lukuun ottamatta ehdotus ei esitetty COMOP 34 "4,2 aktivoidaan verkoston museoiden ja keskusten tieteellisen kulttuurin kohtaamispaikkoina kanssa julkisen ja verrokit ja / tai pilot lähestymistapoja ja laaja osallistuvaa havainnointia ").

Hiili on nyt ensimmäinen suuri Ranskan aloitteen toimia roolin kulttuurin muutosvoima.

Published (Last edited): Mar 19 , source: http://www.projetcoal.org/coal/coal/