Back to site

Large Hadron Collider kone täysin Lego

Source: http://universitypost.dk/article/large-hadron-collider-machine-entirely-lego


ИССЛЕДОВАНИЙ Lego человек в Большом адронном коллайдере
ФОТО: САША MEHLHASE
внутри детектора Atlas Большого адронного коллайдера, человек лего делают некоторые ремонтные работы

Onko se löytää Higgsin hiukkanen? Kööpenhamina fyysikko on rakentanut mallin CERNin atomin smasher ilmaisimen lelupalikoita

BY MADHURA MUKHOPADHYAY

Kun kirjoitamme, tutkijat yrittävät selvittää vaikeasti Higgsin bosoni hiukkanen oli vilaukselta on Large Hadron Collider (LHC) Genevessä, tankkaus valtava jännitystä. Jos partikkeli, joka tunnetaan myös Jumala hiukkasten, oli todellisuudessa on olemassa, se tekee fysiikan historiaa.

LHC tiedemiehet eivät vielä ole tarpeeksi tietoa vaatia löydön. Mutta sillä välin kotona Kööpenhaminassa, yksi fyysikko Sascha Mehlhase siitä Niels Bohr-instituutti on tehnyt osan Collider, Atlas ilmaisin, Legoista lelupalikoita.

Katso kuvat Large Hadron Collider Atlas ilmaisin lego täällä.

Kesti useita viikkoja

Sascha laittaa 81 tuntia kovaa työtä rakentaa malliin. Hän toivoo, että tämä uusi idea piques etu opiskelijat kaikista ikäryhmistä ja edistää tervettä fysiikan.

Malli kokeilu saattaa myös auttaa selittämään käsitteen kävijää tapahtumissa, kuten Kööpenhaminan yö kulttuurin Kulturnatten.

»Se kesti noin 48 tuntia rakentaa 3D-mallin kannettavan tietokoneen ja toinen 33 tuntia todella koota kaikki palaset, tämä koko prosessi usealle viikkojen" kertoo Sascha.

Opiskelijat, kollegat, vaimo auttoi

Ajatus alkoi joidenkin kollegojen kanssa noin vuosi sitten. Mutta sitten Sascha Mehlhase päätti aloittaa alusta ja tehdä 3D-malli aivan itse.

»Rakentamisen aikana minulla oli jonkin verran apua opiskelijoille ja enimmäkseen vaimoni lajittelu kappaletta ja kokoonpano lyhyitä.Mutta kai olen viettänyt noin 27 tuntia itseäni ", hän sanoo.

Malli on valmistettu 9500 Lego tiiliä ja on noin 1:50 mittakaavassa.Ei rakentaminen käsin vielä, mutta pian yksi, hän sanoo hänen verkkosivuilla. Malli on hyvin monimutkainen, vaikka näyttää sisimmän pikselin ilmaisin.

Ei suunnitelmia maailmanennätystä

Tämä LHC malli on sijoitettu Niels Bohr-instituutissa Blegdamsvej 17.Kuitenkin pian saattaa olla muitakin versioita sijaitsevat muissa paikoissa.

»Oli hetkiä koko prosessi, joka ei ollut hauskaa, mutta koko prosessi oli hauska ja informatiivinen", hän sanoo.

Kuitenkin kysyttäessä, tuleeko lisää vastaavia malleja tulevaisuudessa, hän vain vastaa siihen suspenseful: »Odota hämmästymään!".

Ei rakentaminen käsin vielä

Raaka-aineita tarvitaan rakentaa LHC malli maksaa noin 2.000 euroa, rahoittaa korkean energian fysiikka ryhmä edistää vaihtoehtoisia tapoja oppia.

Yritys rakentaa lego tiilet (tavaramerkittyä isoilla kuin LEGO) ei toistaiseksi ole reagoinut professori Mehlhase ehdotukseen rakentaa malliin.

»Valitettavasti LEGO sinänsä ei ole vastannut mitään minun kysyy, vaikka en ole parhaillaan yhteydessä Kööpenhaminassa LEGO myymälän," Sascha sanoo ja lisää, ettei hänellä ole rakentamisen käsin, vielä.

Katso kuvat Large Hadron Collider Atlas ilmaisin lego täällä.

FACTS

Large Hadron Collider
The LHC or the Large Hadron Collider is the world’s largest and highest-energy particle accelerator at the European Organization for Nuclear Research (CERN) in Switzerland.

Atlas
ATLAS (A Toroidal LHC ApparatuS) is one of the six particle detector experiments constructed at the LHC.

Scientists around the world hope that the LHC will be useful in answering some of the most fundamental questions in physics.

The lego model
The model of the ATLAS experiment is in LEGO® bricks. It illustrates all details, from the muon and magnet system to the innermost pixel detector.

Key features:

• 9500 pieces
• roughly 1:50 in scale
• material cost of about 2,000 euros (payed by the high energy physics group at the Niels Bohr Institute)
• about 1 m x 0.5 m x 0.5 m in size
• approximately 33 hours construction time (spread out over several weekends and after hours)
• around 48 hours to build the 3D model

Sascha Mehlhase
Sascha Mehlhase is a post doc at the Niels Bohr Institute in Copenhagen, working on searches for stable massive particles in Atlas, the Danish air shower array and various outreach projects.

GALLERY15 IMAGES

Legopsysics11

SEE GALLERY

 

Published (Last edited): Apr 11