Back to site

Comanche HISTORIA

Voit lopettaa mysteeri ja tulevaisuutta silmällä pitäen, American Indian agentit Louisiana kehotettiin luomaan yhteyksiä "Hietans." Dr. John Sibley oli ensimmäinen virallinen tapaaminen Comanche "pääasiallinen Chief" vuonna 1807 at Natchitoches. Hän antoi lahjoja, ja myöhemmin lisensoitu amerikkalainen kauppias heille. Muut lisenssit seurasi. Yksi hänen seuraajiensa, John Jamison, oli muita käyntejä Comanche päälliköt vuonna 1816 ja 1817. Nämä kontaktit ja kaupan lisenssejä katsella hälytys espanjaksi Texasissa. Kauppiaat paitsi myydä tuliaseita Comanches ja Wichitas, mutta jos valmiit markkinat varastettuja hevosia ja muuleja. Kun Espanjan sääntö päättyi Meksikon vallankumouksen vuonna 1821, amerikkalaiset ryntäsi sisään William Becknell avasi Santa Fé Trail välillä Missouri ja Santa Fé että vuosi ja englantilais-amerikkalaiset alkoivat asettua Texasissa.Kaikki tämä dramaattisesti lisääntynyt yhteyksiä Comanches ja amerikkalaisia.

Pitkin Santa Fé Trail, ensimmäiset tapaamiset amerikkalaisten ja Comanches olivat lähes aina ystävällinen. Silti, se oli parasta amerikkalaisille, jos he halusivat pitää kaupan tavaroita ja hevosia, matkustaa suurissa, hyvin aseistettuja puolueiden... varotoimi edellyttämiä yhtä paljon Osage, Pawnee ja Kiowa, niinkuin Comanches. Oikeastaan Comanches oli suhteellisen rauhallista, jos ne nähneet ollenkaan, mutta tehokkain heimon alueella, ne yleensä saivat kunnian hävitys. Pawnee ja Osage näyttävät olleen enemmän vaarallisia matkustajille. Texas, kuitenkin, American kokemukset Comanches olivat erilaisia, vaikka syyllisiä olivat usein Wichitas. Comanches katsottuna maailma melko paljon suhteen omat poliittiset järjestöt. Vuonna 1700 he näkivät Espanjan siirtokuntia, ei osana kokonaisuutta, mutta kuten Texas, Pohjois-Meksikossa ja New Mexico. Silloinkin, tehden rauhan Espanjan kanssa oli vaatinut suuria muutoksia Comanche poliittisia suhteita. Vuosina 1820 ja 30-luvuilla, suurin Comanches vielä tehnyt eron amerikkalaisten ja Texans. Se, että Texas oli itsenäinen kansakunta sen ensimmäiset kymmenen vuotta ainoastaan vahvistivat tämän mielessään. Koska Comanche suhteet Texas olivat tänä aikana usein vihamielisiä, amerikkalaisten Sante Fé Trail ei yritä korjata tätä.

American ongelmia Comanches alkoi vuoden 1820 kanssa siirtämistä heimoja itään Mississippi River Kansas ja Oklahoma. Oikeastaan ongelma aluksi ei ollut paljoakaan Comanches, mutta Osage jonka alueelle oli välittömästi vaikuttaa. Puolustautumaan Osage, Delaware, Fox, Sauk, Cherokee ja toiset alkoivat pitää liittoutumia Comanches ja tasankojen heimojen. Kun tulokkaat alkoivat metsästys länteen uusiin koteihinsa, he tulivat ristiriidassa Comanches. Sulkea pois mahdollisuutta laajan sodankäynnin, eversti Henry Dodge johti suuri voima Dragoons Fort Gibson Länsi Oklahoma kesällä 1835 kun show voima ja tavata Comanches. Miten vaikuttunut Hois olivat mukana Dragoons hikoilu sisällä niiden fancy univormut on kyseenalainen, mutta elokuussa ne (ja Wichita) allekirjoittivat Camp Holmes perustamissopimuksen Yhdysvaltain edustajien lupaamaan rauhaa ja ystävyyttä Osage, Quapaw, Seneca, Cherokee, Choctaw ja Creek.

Sopimus heijastuu myös toinen amerikkalainen huolenaihe ja taattu turvallinen kulku on Santa Fé polkua. Vuoden kuluessa Comanches pahoitteli tätä sopimusta ja oli tuhonnut heidän kopio. Kun Yhdysvaltojen liitteinä Texas vuonna 1846, se periytyy sen ongelman Comanche ryhmäveneillä ja rajalinjan välillä siirtokuntia ja Comancheria. Välittömänä toimenpiteenä, että Yhdysvallat oli tiedottaa valtansa ja allekirjoittaa sopimus, jossa Comanches ja muut Texas heimojen tilalle Texas sopimuksen edellisvuodesta. Tämä tapahtui toukokuussa 1846 ylemmän Brazos River (Butler-Lewis sopimus). Allekirjoittama Penateka/Hois Comanches (myös Ioni, Anadarko, Caddo, Lipan, Wichita, ja Waco), sopimus lupasi lisäksi rauhaa ja ystävyyttä, kauppapaikat, vierailun Comanche valtuuskunnan Washington DC, ja yhden kerran maksaa 18.000 dollaria tavaroiden. Rajalinja oli viitattu, mutta ei ole määritelty. Comanche valtuuskunta kävi idässä pian tämän jälkeen ja tapasi presidentti Polk, vaan Meksikon sodan alkamassa, kongressi oli enemmän merkittäviä huolenaiheita, ja senaatti keskeytetyksi ratifioimatta sopimusta.

Mennessä sopimusta muutettiin ja ratifioitu maaliskuussa 1847, että Comanches olivat hyvin järkyttyneitä ja eräiden heidät oli petetty. Sota vältyttiin vain kauppiaiden ja Intian edustajat Lisähyvitysvaltuutus lähettää osan luvatun lahjoja. Kun muutokset luettiin Comanches kokous melkein päättynyt, mutta lopulta he suostuivat muutokset. Lisää rahaa on anastanut lisää lahjoja, mutta jälleen kerran, rajalinja ei koskaan perustettu. Samaan aikaan oli vakava kysymys siitä, kenen vastuulla oli käsitellä Texas heimojen, liittovaltion tai osavaltion hallitus. Ongelma ei koskaan ratkaistu vasta kansalaissodan jälkeen. Sillä välin, politiikka asetti molemmat, ja tämä oli sekava, joten 1846 rauhansopimuksen tuonut juurikaan rauhan Texas.

Toukokuussa 1847 Texas sallittua Saksan uudisasukkaat lähellä Fredericksburg ja New Braunfels tehdä omaa sopimusta kanssa Texas Comanches. Vastineeksi maa, saksalaiset lupasivat kauppapaikkana ja lahjoja.Valitettavasti saksalaiset paitsi puuttui yli sovitun rajan, mutta olivat hitaita maksaa, minkä johdosta Comanches tehty ratsioita. Rajalinja lopulta asettamia Teksasin kuvernööri mutta oli tarkoitus täytäntöön Yhdysvaltain armeija, joka oli ottanut linjan Texas linnoituksia rajalla. Armeijan komentajat kokivat ollut toimivaltaa valtion lakeja, ja sillä välin Texas jatkoi toimintaansa sen vartioasemalle yrityksiä sotilasjoukot eivät liittovaltion hallintaan. Rangers ei tehnyt mitään estääkseen leviämisen Comanche lands mutta vastatoimilla, jos uusia siirtokuntia yli linjan kimppuun hyökättiin. Jotta asiat pahempaa, vain Penateka oli allekirjoittanut 1846 sopimusta.The Nokoni, Tenawa ja muut Comanches ei pitänyt itseään sopimus sitoo ja jatkoivat ryöstää Texasissa.

Vuoden toisella puolella Comancheria, moni asia oli muuttunut alussa Meksikon sodan vuonna 1846. Yhdysvaltain armeijan kenraali Stephan Watts Kearny takavarikoitiin Santa Fé ja siirtyi Kaliforniaan. Santa Fe Trail tuli raskaasti matkustanut sotilaallinen tarjonta reitti, ja linnoituksia rakennettiin suojaamaan sitä. Viisi yritystä Missourin vapaaehtoisia lähetettiin varuskunnan virkojen kesällä 1847 ja siitä tuli nopeasti mukana taisteluita tasangoilla intiaaneja. Ainakin yksi näistä Fort Mann mukana Pawnee. Muissa tapauksissa, taistelut olivat luultavasti Kiowa, Cheyenne ja Arapaho, ja määrä Comanche osallistuminen on epävarmaa. Ensimmäinen osa 1848 oli suhteellisen rauhallinen, ja kyseisen vuoden aikana, Texas Comanches edes säädetty oppaita selvityksen reitin uuden Butterfield (California) polku poikki Etelä Texasin El Paso ja Kaliforniassa. Rauhallinen muuttui yhtäkkiä löytämisen kultaa Kaliforniassa tuhansia kultaa hakijoita ajoi länteen, he tarvitsivat hevosia, ja Comanches siirtyi vastaamaan tähän uuteen kysyntään kanssa standardimenetelmää. Horse ratsiat kasvoi Texasissa, mutta pääkohde oli Pohjois-Meksikossa. Comanche ratsiat iski syvälle Coahuila, Chihuahua, Sonora, ja Durango, saavuttaa huippunsa vuonna 1852, kun se iski Tepic Jalisco, 700 km etelään rajan El Paso.

Suojaamiseksi maahanmuuttajan reitit tasankojen, Yhdysvallat kutsui "rauhasta Plains" konferenssin Fort Laramie (Wyoming) vuonna 1851. Tämä oli yritys lopettaa tai ainakin rajoittaa, intertribal sodankäynnistä määrittelemällä väliset rajat heimojen alueilla. Lähes joka tasangot heimo osallistui ja allekirjoitettuna (1851 Fort Laramie sopimus) ja sai lahjoja lukuun ottamatta Comanches ja Kiowa. Epidemia oli puhjennut kyliinsä, ja siellä oli syvä epäluottamus pohjoisten heimojen. Koska Santa Fé Trail oli elintärkeä reitti oli tärkeää päästä sopimukseen heidän kanssaan. Koska Etelä tasankojen heimojen kerääntyivät Fort Atkinson varten jakamisesta elinkorkojen pois Fort Laramie sopimusta, suuret Kiowa ja Comanches myös tulivat, ja he eivät olleet hyvällä tuulella. Lopulta, 6000 ja 9000 intiaanien koottiin läheisyydessä, ja tilanne oli tulossa vaarallinen.Amerikkalainen agentti otti asiakseen jakaa 9000 dollaria vuonna lahjoja Comanches ja Kiowa ja 1853 Kiowa ja Yamparika allekirjoittaneet oman sopimus Fort Atkinson. Vastineeksi turvallinen liikkuminen ja lupaus lopettaa ryhmäveneillä Meksikossa, Yhdysvalloissa suostui maksamaan heille 18.000 dollaria/vuosi kymmenen vuoden ajan.

Siellä oli useita syistä Comanches ja Kiowas ollut vihainen vuonna 1852. Ensimmäinen oli se oli viime aikoina ollut paljon kauhea vihollinen kuin Texas Rangers tai Yhdysvaltain armeija. Ensimmäinen kokemus oli ollut isorokon (1780-81). Tämä epidemia oli ollut niin vakava, että se keskeytetään väliaikaisesti ratsioita ja aiheutti katoaminen joidenkin Comanche divisioonaan. He joutuivat taas isorokko talvella 1816-17. Aalto Maahanmuuton Kalifornian kultakuume nosti ensin isorokko (1848) ja sen jälkeen kolera (1849) on Great Plains. Nämä olivat tuhoisia kaikille Plains heimoon, mutta erityisesti Comanches ja Kiowa. Hallitus väestönlaskenta arvioitu lasku Comanches "1849 väkiluku on 20000 ja 12000 vuoteen 1851, ja Comanches koskaan toipunut tästä menetyksestä. Enemmän isorokko iski New Mexicosta aikana 1862 ja uskotaan olleen yhtä tuhoisa. Kolera palasi vuonna 1867. Vuoteen 1870, Comanches numeroitu vähemmän kuin 8000, ja vielä putoaa nopeasti.

The Comanches pitäneet lupaustaan turvallinen liikkuminen on Santa Fe Trail, mutta pysyi vihainen tapahtumista Texasissa. Valkoinen ratkaisu oli vakaasti ottaa enemmän ja enemmän Comancheria ja Texas Rangers vielä hyökkää heitä. Kun raja kehittynyt, amerikkalainen armeija oli rakentanut uuden linjan linnoitukset, jonka jälkeen kolmannella rivillä. Aluksi ne oli miehitetty jalkaväki, ja Comanche yksinkertaisesti ohittaa ne. Muutaman vuoden jalkaväki oli korvattu uusilla kevyen ratsuväen rykmenttiä. Kaikkiaan kesti kolme riviä linnoituksia ja suurin osa armeijan pre-Civil War voimaa pitää Comanches out of Texas. Vielä raskauttava siitä Comanches näkökulmasta oli viestiä kuin Fort Stockton at Comanche Springs joiden tarkoituksena oli estää "Great Comanche War Trail" johtaa Pohjois-Meksikossa. Amerikkalaiset olivat perustamissopimuksen vaatima Guadalupen Hildago estää ratsioita Meksikoon. Vuosina 1848 ja 1853, Meksikossa jätti 366 eri väitteitä Comanche ja Apache ratsioita peräisin rajalta pohjoiseen.

Kaikkia pyrkimyksiä käsitellä Texas Comanches rajoittuivat sotilaallista voimaa. Vuonna 1854 Texas lainsäätäjä on säätänyt 23000 eekkeriä Yhdysvalloissa perustettiin kolme varaumaa ylä Brazos River Texas heimoja.Lisäksi Caddo, Delaware, Wichita, ja Tonkawa, Yhdysvallat Intian agentti Robert Naapurit vakuuttunut jotkut Penateka Comanche siirtyä näihin paikkoihin. Camp Cooper (komensi vuonna 1856, jonka LTC Robert E. Lee) rakennettiin lähellä. Melkein heti, paikalliset asukkaat alkoivat syyttää varauksen heimot varastaa hevoset ja muut hävitys. Suuri osa oli joko liioittelua, suoranaiset valheet, tai tehdä Comanches siitä panoksestasi Plains. Tilanne muuttui vaaralliseksi vuonna 1858 Armeijan jälkeen luovuttiin Camp Cooper. Keväällä 1859, gsm 250 uudisasukkaiden kimppuun varauksen, mutta ne torjuttiin. Koska Yhdysvallat Intian agentti Robert Naapurit tuli kiivasta vihan paikallisten Texans, vaan pikemminkin kuin taistella niitä vastaan, hän järjesti sulkea varauksia ja siirtää asukkaita Intian alueelta. Ei vain ollut rauhanomainen Penateka pakko lähteä Texas, mutta heimot, jotka eivät koskaan taistellut Texans, kuten Tonkawa, Caddo ja Delaware joka oli palvellut uskollisesti kuin partiolaisia varten Texas Rangers. Jätettyään maksut uusi Wichita IEA Anadarko, naapurit alkoivat takaisin kotiinsa Texasiin. Hän ei koskaan tehnyt! Lähellä Belknap, Texas hänet väijytykseen ja ammuttiin selkään.

Sen jälkeen voiton vastaan Brazos varauksen, Texas kehotti armeijan tehostamaan toimiaan vastaan Comanches rajojensa ulkopuolelle. Texas Rangers jatkaa sodan osapuolet olivat havainneet, että Kiowa ja Comanches käyttivät Intian Territory turvapaikkana, josta ryöstää Texasissa ja sitten väistää harjoittamisesta. Vuosina 1858 ja 1860, armeijan uusi kevyen ratsuväen rykmenttiä käytettiin hyökkäyksen Comanches Oklahomassa.Toukokuussa 1858 eversti John Fordin Texas Rangers huomioimatta pienet juridiikan kuin valtio-line, iski ensin ja hyökkäsi Comanche kylän Pikku Robe Creek. Kolme kuukautta myöhemmin hän Caddo, Delaware, ja Tonkawa partiolaisia karkotettiin Texas kuin toivottuina. Lokakuussa 1858 kapteeni Earl Van Dorn hyökkäsi Comanche kylän Rush Springs tappaa 83. Seuraavat May, Van Dorn iski Comanches at Crooked Creek Kansasissa. Tämän seurauksena hyökkäys armeijan ja Rangers oli aiheuttaa ongelmia muualla. Hyökkäsi Texas, Comanches ja Kiowa jaettu pieniin bändejä ja muutti pohjoiseen lähellä Santa Fé Trail. Vastauksena kasvoi Intian hyökkäykset trail kesällä 1860, kolme saraketta ratsuväen lähetettiin osaksi alueen rankaisuretkikunta. Heinäkuussa komennon kapteeni Samuel Sturgis oli ainoa, joka suuren yhteyttä. Kun kahdeksan päivän chase, hän taisteli taistelun Kiowa, Cheyenne, Arapaho, ja oletettavasti joitakin Comanches.

Ajoitus yhteenotot voinut olla huonompi. Kun liittovaltion sotilaat vetäytyivät itään alussa sisällissota, Confederates korvasi ne. Albert Pike, Konfederaation Intian agentti allekirjoitettu kaksi sopimusta, joilla Comanches elokuussa 1861: toisen Penateka ja toisen kanssa Nokoni, Yamparika, Tenawa ja Kotsoteka. Tavanomaisten lupaukset rauhan ja ystävyyden, Comanches luvattiin paljon tavaroita ja palveluja. Koska Konfederaation tarvitaan joka sentin sen täytyi taistella sodan Comanches koskaan saanut mitä on luvattu. Kun Texas lähetti miehiä itään taistelemaan Konfederaation suurin osa vanhan liittovaltion armeija virkaa luovuttiin. Kun raja puolustuskyvyttömiä ja konfederaation sopimus lupaa täyttämättä, Comanches aloitti ratsiat tarkoitus ajaa ratkaisua takaisin kohtaan he tunsivat se kuului.

Texas raja perääntyi yli 100 mailin sisällissodan aikana, ja Pohjois-Meksikossa osui uuden aallon Comanche ratsioita. Sota tarjosi myös Comanches mahdollisuuden saada edes Tonkawa. Tämä ei ollut pelkästään heidän palveluksestaan partiolaisten kanssa Texas Rangers. Texas Comanches oli erityinen viha Tonkawa lähtien olivat tappaneet ja syöneet veli yksi niiden päälliköiden. Comanches eivät lempeä ihmisiä, mutta he löysivät kannibalismia vastenmielinen. Kun Texas Intian edustajat oli siirtynyt hallinnosta Wichita viraston Oklahoma, Comanches osallistui hyökkäys viraston (lokakuu 1862), jonka pro-Union Delaware ja Shawnee Kansasista.Kun se oli ohi, 300 Tonkawa oli murhattu. Omaisten kulkivat Punaisen joen ja asettui lähelle Fort Griffin. Seuraavina vuosina, ne olisivat täsmälleen heidän kostaa toimimalla partiolaiset vastaan Comanches.

Kun 1861 Comanches, Kiowa, Cheyenne ja Arapaho lähes onnistuttu kaventamaan Santa Fé Trail. Kun liittovaltion virkamiehet Fort Viisas tietää Comanches oli allekirjoittanut sopimukset, joilla Konfederaation, he olivat varmoja, että heistä oli tullut vihamielisiä. Vaikka muu kansakunta oli verenvuoto itsensä kuoliaaksi Itä taistelukentillä, joukkoon unionin armeijaa rajalla olivat täynnä miehiä, jotka: ei ole työtä, ei halunnut taistella sodassa, ja vihasivat intiaaneja. Kun syksyllä 1863, suorituskyky nämä "sotilaat" olivat herättäneet yleistä liitto Lakota, Cheyenne, Arapaho, Kiowa, Comanches ja Kiowa-Apache. Syksyllä 1864, eversti Kit Carson lähetettiin kärjessä sarakkeen Fort Bascom, New Mexico osaksi Stake Plains on kurittaa the Comanches ja Kiowa. Hänen Jicarilla ja Ute partiolaisia paikalla leireillä 24. marraskuuta. Carsonin ongelma oli hän oli löytänyt enemmän Comanches ja Kiowa kuin hän voisi kurittaa, ja ensimmäinen taistelu Adobe Walls oli hyvin lähellä olevan "Carsonin Last Stand." Vain taitava käyttö tykistön piti Yamparika ja Kiowa päässä massoittelu ja ylityksellä hänen asemansa. Myöhemmin Carson palasi New Mexico ja jätti chastising ja Comanches muille. Viisi päivää sen jälkeen, Carsonin taistelun, Chivington n Coloradon vapaaehtoisten hyökkäsi nukkuvan intialainen kylä Sand Creek Etelä-Colorado. Se oli jopa lentävät Yhdysvaltain lipun osoittaa se oli rauhassa. Kun vapaaehtoisille oli lopettanut verilöylyjä ja mutilating 300 Cheyenne, enimmäkseen naisia ja lapsia, he olivat ryhtyneet tasangoilla tuleen.

Vuoden viimeisinä päivinä Civil War, Konfederaation teki lopullisen yritys käyttää vihamielisyyden tasankojen heimoista, jotka olivat yllyttäneet liittovaltion vapaaehtoisia. Toukokuussa 1865 valtuusto kokoontui Washita joen Länsi Oklahoma. Se oli hyvin osallistui Comanches ja muut heimot, mutta Lee oli luopunut Virginiassa kaksi viikkoa ennen, ja Konfederaation oli valmis. Tämä kesä, kun taas unioni juhli voittoa, tasangot olivat katastrofi. Santa Fe ja Overlandin polkuja suljettiin, ja lähes kaikki tasangoilla heimo oli sodassa Yhdysvaltojen kanssa. Koska liittovaltion joukot alkoivat uudelleen miehittää virkansa Texasissa, Great Plains ja Intian Territory, hallitus komissaarit tapasivat lokakuussa tasangoilla heimojen koskevat Pikku Arkansas-joen lähellä Wichita järjestää rauhaan. The Little Arkansas sopimus antoi Comanches ja Kiowa Länsi Oklahoma, koko Texas Panhandle, ja lupasi elinkorot dollaria 15/person 40 vuotta.

Oikeastaan oli kaksi Pikku Arkansas sopimuksia. Niistä Comanche rajapintojen vain Yamparika, Nokoni, Penateka ja Tenewa oli osallistunut sopimukseen, mutta Kwahada ja Kotsoteka ei ollut. The Kiowa olivat vielä niin järkyttynyt, että Kiowa-Apache ei allekirjoita Comanche-Kiowa version vaan pyysi kuulumista Cheyenne-Arapaho sopimus. Tämä oli hyvä osoitus siitä, miten epävakaa asiat olivat vielä. Kun annuiteettia saapui, oli laajalti pettymys. Mitä Comanches odottivat olivat aseet, ammukset ja laadukkaita tuotteita. Mitä he saivat olivat lahonneet sisällissodan annokset ja halpaa peitot että hajosi sateessa. Rauha Pian rikkonut molemmat osapuolet ja sota jatkui vielä kaksi vuotta. Se oli katkera taistelu, ja kenraali William Sherman lopulta määräsi armeijaa ei maksa lunnaita valkoisia vankeja hallussa intiaanit välttää antamasta heille kannustin vangita vieläkin.Vaikka armeija teki oman suunnitelmansa käsitellä vihollisia väkisin, liittohallitus päätti tehdä viimeisen pyrittävä ratkaisemaan konfliktin kautta sopimusta. Tuloksena oli virstanpylväs rauhan pidetyssä konferenssissa Medicine Lodge Creek Etelä Kansas (lokakuu 1867). Vastineeksi vankkurikaravaania lahjoja tuomia komissaarit ja maksaa vuosittaisen elinkorot, Comanches ja Kiowa allekirjoittivat Medicine Lodge perustamissopimuksen vaihtaa Comancheria kolmen miljoonan eekkerin varauksen Lounais Oklahoma.

Järjestely ei toimi tarkoitetulla tavalla. Koska koleraepidemian puhkeaminen leireillä, Kwahada eikä osallistui konferenssiin eikä allekirjoitettu. Sen jälkeen he eivät pitäneet itseään sido Medicine Lodge sopimusta ja päätti pysyä panoksestasi Plains. Useimmat muut Comanches siirtyi lähelle Fort Cobb ja pysyi varata talven, mutta koska sopimusta ei ole vielä ratifioitu, ei ollut rahaa maksaa annokset. Kun nälkäinen talven, useimmat Comanches ja Kiowa lähti Fort Cobb ja palasi tasangoilla kesällä 1868. Jälleen kerran ratsiat tehtiin osaksi Texas ja Kansas, ja uusi varaus käytettiin pyhäkön estämään harjoittamiseen armeija. Jopa Fort Dodge, Kansas hyökättiin, ja sen hevosen lauma varastettu. Turhautuneet Intian aine Fort Cobb juuri erosi ja meni itään jättää sotkua käsissä hänen avustajansa.

Sopimus ratifioitiin heinäkuussa, ja varat myönnettiin, mutta vastuu hallinnosta eläkkeiden asetettiin armeijan kanssa. General Phillip Sheridan aloitti suunnitelmat talven kampanjan 1868-69 vastaan vihollisia Länsi Oklahoma ja panoksestasi Plains. Tilauksen jälkeen kaikki heimot raportoida Fort Cobbin tai pitää vihamielinen, Sheridan asettaa tämän liikkeessä. LTC George Custer ja 7. ratsuväen hyökkäsi Etelä Cheyenne kylä Washita marraskuussa, ja majuri Andrew Evans iski Comanche kylän Soldiers kevään joulupäivänä. Sen jälkeen useimmat Comanches ja muut heimot edelleen tasangoilla palasi agencies.In maaliskuussa 1869 Comanche-Kiowa virasto siirrettiin Fort Sill ja Cheyenne-Arapaho virasto Darlington. Vain Kwahada olivat vielä panoksestasi Plains. The Kiowa ja muut Comanches olivat varauksen, mutta syksyllä 1869 pienten sodan osapuolet olivat joskus jättää ryöstää Texasissa.

Eräällä tällaisella ratsioita lähellä Jacksboro (toukokuussa 1871), Kiowa melkein tappoi William Sherman, komentava kenraali Yhdysvaltain armeijassa. "Great Warrior" Sherman oli suorittaa tarkastus kierros Länsi virkaa, kun Kiowa sodan osapuoli huomasi yksinhuoltajat ambulanssi ja pienet saattueen. He valitsivat mieluummin hyökätä lähellä tarjontaa juna. Kun Sherman tietää hänen kapea paeta, hän oli raivoissaan ja eteni suoraan Fort Sill. Kun hän löysi Kiowa päälliköt olivat avoimesti bragging uusimmat raid, hän käski heidän pidätyksensä ja lähetti heidät Texas oikeudenkäyntiä. Kun Texas tuomioistuin tuomitsi heidät elinkautiseen vankeuteen, että Comanches ja Kiowa käynnistänyt sarjan iskuja kostoksi joka tappoi yli 20 Texans vuonna 1872. Samaan aikaan, Texas siviilejä oli 1900 hevosta heimojen Fort Sill.

Samaan aikaan armeija Texasissa yritti selviytyä hyökkäykset pois varaus ja massiivinen varkauksista Texas karjan jonka Kwahada myytäväksi New Mexico Comancheros. Lokakuussa 1871 raid johtama Quanah Parker oli 70 hevosia armeijan Rock Station. Komentaja, eversti Ranald Mackenzie, ei joku ottaa tätä kevyesti. Saat seuraavan kahden vuoden Mackenzie ja hänen musta ratsuväen sotilaat olivat the paalutti Plains jahtaa Kwahada. Kampanja päättyi hyökkäyksen Comanche kylän McClellan Creek (syyskuu 1872). Mackenzie kiinni 130 naista ja lasta ja piti niitä panttivankeina Fort Concho. Tämä todella hidasti ryhmäveneillä kun Comanches neuvoteltu heidän vapauttamistaan. Huhtikuussa 1873 heidät vapautettiin ja lähetettiin saattajan Fort Sill. Kiertotie oli tehtävä noin Jacksboro estää mellakka.

Pyynnöstä sihteerin sisäasiainministeriö, Texasin kuvernööri EJ Davis ehdonalaiseen the Kiowa päälliköt lokakuussa, kun he olivat olleet vasta kaksi vuotta ehdoksi ryhmäveneillä pysäkki. The Kiowa olivat kiitollisia, mutta satunnaisesti sodan osapuoli kuitenkin luiskahtanut pois varauman ylitti Red River, ja suuntasi etelään Texasissa. Samaan aikaan suuri teurastus tasankojen buffalo oli alkanut. Vuosina 1865 ja 1875, numero puhveleita on Great Plains laski viidestätoista alle miljoona. Epävirallisesti oikeutettua armeijan komentajat, jotka myönnetään ilmaiseksi ammuksia metsästäjille, se tuhosi perustan tasankojen heimojen elämäntapaan. Talvella 1873-74, Cheyenne metsästäjät palasi Darlington virasto ilmoittaa, että Kansas buffalo metsästäjät olivat tuhoamassa eteläisen buffalo karjaa. Koska tämä uutinen levisi, väkivaltaisuudet puhkesivat on Darlington ja Wichita virastot, jotka piti laittaa alas joukot. Myöhemmin suuret Cheyenne jätti varauksen ja lähti tasangoilla.

Aluksi Comanches ja Kiowa piti Cheyenne olivat väärässä, mutta tarina tasankoja täynnä kuolleiden buffalo lopulta vahvistettiin. Joulukuussa on ihmeellinen tunne ajoitus, hallitus päätti toimia ankarasti kanssa Kiowa ja Comanches lopettaa hyökkäykset Texasissa. Agentti Fort Sill käskettiin rajoittamaan annoksia ja keskeyttää jakelun ammuksia. Tunne yleistä paniikkia asetettu, ja toukokuussa useita ryhmiä Comanches ja Kiowa oli jättänyt varauksen. Aluksi he olivat epävarmoja mitä tehdä. Useat Comanches oli äskettäin kuollut Teksasissa on Tonkawa partiolaisia, ja jotkut ensimmäiset ajatukset olivat kostoa. Kuitenkin agentti oli oppinut niiden lähtöä ja tarkoituksen ja oli varoittanut armeijan. Muutaman keskustelun, päätettiin hyökätä puhvelin metsästäjille panoksestasi Plains. Kesäkuussa 1874 suuri Comanche-Cheyenne sodan osapuoli hyökkäsi 23 puhvelin metsästäjiä leiriytyivät Texas Panhandle työmaalla Carsonin 1864 taisteluun Adobe Walls.

Toinen taistelu Adobe Walls alkoi Buffalo War (tai Red River War) (1874-75), viimeinen suuri intialainen sodan Etelä tasangoilla. Kun ensimmäisen kiire epäonnistui, Comanches joutui tulen metsästäjien pitkän kantaman Buffalo aseet ja pakotettiin eläkkeelle. Kapina levisi nopeasti enemmän sotureita lähti virastojen ja liittyi vihollisia koskevan panoksestasi Plains. Voit pysäyttää tämän, sotilaat alkoivat riisua Comanches ja Kiowa jotka olivat pysyi virastoja. Elokuussa ryhmä Penateka oli rauhallisesti piirtämällä annokset on Wichita virasto kun sotilasta osoitteessa virasto vaati heidän aseensa. Kun tämä kieltäytyi, taistelu puhkesi ja Comanches pakenivat, mutta piti viraston piiritettiin kahden seuraavan päivän, kunnes se oli helpottunut joukot Fort Sill. Syyskuussa vain 500 Kiowa ja Comanche olivat edelleen varauksen. Toiset olivat ulkona panoksestasi Plains.

Samassa kuussa armeija alkoi liikkua. Kolme toisiaan sarakkeet siirtyi sydämeen The panoksestasi Plains. Väliin, Comanches, Kiowa ja Cheyenne saivat hieman levätä. Eversti Nelson Miles "sarakkeeseen teki ensimmäisen yhteydenoton ja voitti ryhmä Cheyenne lähellä McClellan Creek. Sillä Comanches, Cheyenne ja Kiowa, että isku tapahtui Mackenzie sijaitsee mixed leirin piilotettu Palo Duro Canyon (26-27 09). Ajon jälkeen pois soturit aikana lyhyen taistelun, hän poltti leirin ja tappoi 2000 vangiksi hevosia. Oli vähän muita kohtaamisia, mutta säälimättömän paine ja harjoittamisesta koko syksyn ja talven tehnyt tehtävänsä. Nälkää jäljellä Comanches, Kiowa ja Cheyenne alkoi palata virastoille, lähinnä jalka, koska he olivat joutuneet syömään hevosia. Joulukuussa oli 900 Fort Sill varauksen. Huhtikuussa 200 Kwahada, joka ei ollut koskaan esittänyt, antautuivat Fort Sill. Kesäkuussa viimeiset 400 Kwahada myös Isatai ja Quanah Parker, antautui. Sota oli ohi.

Mackenzie hävittää monet Comanchet ja Kiowa hevosilla. Annettuaan 100 hänen Tonkawa partiolaisia, hän myi 1600 hevosia ja muuleja ja 22.000 dollaria. Tuotto käytettiin ostaa lampaita ja vuohia hänen entinen vihollisensa. Vuoteen 1879 buffalo olivat poissa. Kyseisenä vuonna Kiowa-Comanche ja Wichita virastot yhdistettiin yhdeksi virasto. Aina pragmaattinen, Comanches oikaistu, vaan tyypilliseen Comanche tyyliin.Hyödyntämällä hänen Texas perinnön Quanah Parker tullut tärkeä Comanche johtaja. Hän keräsi tietulleja nautakarjaa käytetty Chisholm polku ylittää varauksen ja myydään laiduntamisen oikeudet lähellä Texas karjatilalliset. Jostain syystä muutama väitti hänen kanssaan hinnasta. Kun hänen kuusi vaimoaan, hän muutti iso, mukava talo. Se oli viisi suuret tähdet maalattu katto vakuuttaa hänellä oli enemmän tähtiä kuin yksikään armeijan kenraali. Hänet valittiin sheriffi ja toimi heimojen tuomarina. Kun hän ratsasti Theodore Roosevelt järjestäytymis paraati vuonna 1905, Quanah oli kertynyt 100 hevosta, 1000 karjaa, ja 250 hehtaaria viljeltyä maatalousmaata.

Texans mielellään kehuskelevat hänestä olevan Parker ja yksi omia. Lisäksi Geronimo ja Istuva Härkä, hän oli luultavasti tunnetuin intiaani aikansa, mutta kun he vihdoin tapasivat, natiivi etiketti edellytti, että Geronimo piti tulla Quanah, ei toisinpäin. Quanah oli merkittävä päällikkö, Geronimo ei ollut. Quanah meni suden metsästys Roosevelt ja jopa ollut ajatuksia edustaa Oklahoman Yhdysvaltain senaatissa. Kuitenkin valkoiset Oklahoma vielä näkivät hänet intialainen, ja ei ollut juurikaan toivoa siitä. Myöskään voinut Quanah lopettaa siirtolapuutarha ottamasta kansansa maa. Kolmesta miljoonaa eekkeriä takaa heille Medicine Lodge sopimuksen vuonna 1867, että Comanches säilytetään alle 10%. Vuonna 1901 varaus oli jaettu 160 eekkerin yksittäisiin siirtolapuutarhojen ja hajosi. Avaaminen muiden 90% ratkaisuun vuonna aiheutti viimeinen suuri maa kiire Amerikan historiassa.

Published (Last edited): Mar 16 , source: http://www.dickshovel.com/ComancheThree.html