Back to site

Eurooppalainen aloite kestävän kehityksen Nanoteknologia

Source: http://www.nanofutures.eu/

Nanoteknologia on perustana seuraavalle teollisen vallankumouksen. Meillä on useita näytteitä menestyksekästä liiketoimintaa tapauksista esim. osoitteessa kemian teollisuudessa. Nanoteknologia on kaikkialla, vaatteet, autot, ikkunat, tietokoneen ja näyttää, jopa meidän kosmetiikassa ja lääketieteen uusia toimintoja, älykkyys, integraatiot, siirrettävyys ja verkkoliitäntä monien uusien tuotteiden suuri markkinapotentiaali. Nanoteknologia on avain markkinoille miljardeja dollareita vuodessa. Nanoteknologian avulla Euroopassa voidaan vastata maailmanlaajuisiin haasteisiin, kuten ilmastonmuutokseen, rajoitukset energian tuotannossa ja resurssipula, riittämättömät mahdollisuudet puhtaan veden ja elintarvikkeiden turvallisuutta sekä yleistä sairauksista ja kohtuuhintaisen terveydenhuollon maailmanlaajuisesti. Kuitenkin todellinen potentiaali nanoteknologian ei ole vielä hyödynnetty tyhjentävästi. NANOfutures tuo yhteen teollisuuden, tutkimuslaitokset, verkostot kansalaisjärjestöjen kaikilla tasoilla yhteistä liikettä kohti uutta teollisuutta.

NANOfutures  verkostoituminen

NANOfutuurit' Networking

NANOfutuurit aloite

NANOfutures ympäristö on EVinkki European Technology integrointi ja innovaatiofoorumin, monialaista, cross-ETP yhdistämällä alustan tavoitteena on yhdistää ja yhteistyön sekä edustus teknologiayhteisöjen jotka vaativat nanoteknologian niiden teollisuuden ja tuotteita. NANOfutures ja sen operatiivinen haara NANOfutures yhdistys toimii "Nano-Hub" yhdistämällä teknologia-aloitteet, yhdistykset, ETP asiantuntija ryhmien yhteistyöhön ympäristön.

NANOfutures sen perusta on avoin teollisuutta, pk-yritykset, kansalaisjärjestöt, rahoituslaitos, tutkimuslaitoksen, yliopistojen ja kansalaisyhteiskunnan osallistuminen jäsenvaltioiden kansallisella ja alueellisella tasolla. Se on ympäristö, jossa kaikki nämä erilaiset yhteisöt voivat olla vuorovaikutuksessa ja tulla ulos yhteinen näkemys nanoteknologian tulevaisuuden. NANOfutures yhteistyötä teknologiayhteisöjen pohjalta yhteisymmärryspöytäkirjan.

 

NANOfutures' yhdentävästi

NANOfutuurit' yhdentävästi


NANOfutuurit lähestymistapa

NANOfutures tunnistaa tärkeimmät solmut strategisesti nano-toimintaa ja kehittämään strategioita, joilla nanoteknologian haasteisiin alojen välinen lähestymistapa. Tämä saavutetaan tiivis vuorovaikutus vaaka työryhmissä, joissa käsitellään monialaisesti horisontaalisia kysymyksiä, ja alakohtaisten ryhmien edustajat (esim. ETP edustajaa).

NANOfutures käsitellään monialaisia ​​horisontaalisia kysymyksiä

Työryhmät ovat järjestettiin 3 tärkeintä aihealueita by NANOfutures: "teknologia", "sääntely ja vaatimukset" ja "innovaatio". Tavoitteet horisontaalisten työryhmien tulee esittää suosituksia strategisille kunkin näistä kolme pääteemaa.

Kaavio NANOfutures lähestymistavan

Kaavio NANOfutuurien lähestymistavan

Strateginen visio

Nykyään on olemassa valtava määrä tietoa noin nanoteknologian tulevat aktiiviset toimijat ja lukuisat aloitteet. Tässä monimutkaisessa ympäristössä on selkeä puute alojen väliselle mielestäni ratkaiseva keskeisissä solmukohdissa strategisten nano toimintaa, mukaan lukien yhteiskunnan tarpeet, politiikan ja ympäristöasiat (mikä on "Vastuullinen Governance of Nanotechnology"), jonka avulla voidaan optimoida ja maksimoida voimavaroista, välttää päällekkäisiä, irti ja hajanaisia ​​toimia ja toiminta, yleensä alle yhden viite-vastaava pystyy kommunikoimaan yleisön ja poliittisia instituutioita ja toimijoita kaikilla tasoilla (paikallisella, alueellisella, kansallisella, Euroopan ja koko maailman).

Tukeakseen Euroopan teollisuuden onnistuneesti voittoa nanoteknologia useita kysymyksiä on puututtava: osallistuminen yleistä ja selkeät suuntaviivat kaikki yritykset tuoda hyötyä yhteisölle, sirpaloituminen tutkimusta ja innovointia, koska tieteidenvälisyys ja monimutkaisuus nanotieteen; tarvitsevat toisiaan lähestymistapaa, joka edellyttää vuorovaikutusta biotieteitä, kemiaa, mikroelektroniikan ja muiden alojen väliset erot Euroopassa. 

Kaikki tämä vaatii erilaista lähestymistapaa hyödyntämällä näitä uusia teknologioita. Tarvitaan selkeitä markkinoita kuljettajille - esimerkkejä korkean profiilin teollisia ongelmia, jotka voidaan todistetusti ratkaista soveltamalla nanoteknologian - jos nanoteknologian oli kehittää teknologisia ratkaisuja lopputuote. Teollisuuden ennakointi on hyödynnettävä perustettu sekä uusia yrityksiä valmiita jatkamaan mahdollisia. Lisäksi yleinen käsitys on ratkaiseva. Ennalta varautumisen lähestymistapaa turvallisuuteen ja selkeää viestintää tarvitaan.

Nämä kaikki esteet kaupallistamiseen jotka voidaan tehokkaasti puuttua integroitu, cross-platform, yhteistyöhön perustuvaa menetelmää: NANOfutures aloitteesta. 

translated by OL
Published (Last edited): Apr 11