Back to site

GENOMIIKKA JA SYSTEEMIBIOLOGIA

Source: http://www.bakeridi.edu.au/research/genomics_systems_biology

Tohtori Jeremy Jowett 
Head, Genomiikka ja systeemibiologia 
jeremy.jowett @ bakeridi.edu.au

Dr Jeremy Jowett vuonna Genomics and Systems Biology laboratorio

LABORATORIOTUTKIMUKSET YLEISKATSAUS

Genomiikka ja systeemibiologia laboratorio on omistettu ymmärtää prosesseja, jotka aiheuttavat lihavuutta, diabetesta ja sydän-ja verisuonitauteihin. Nämä ovat yhä useammin ei-tarttuvat sairaudet, jotka kehittävät joihinkin mutta ei kaikkia yksilöitä ja"kulkea suvussa". Tieto taudin-altistavien geenien ja niiden toiminta, ja mitä tapahtuu, kun he menevät pieleen auttavat ymmärrystä koko kehon fysiologian ja sairaudet. Tämä auttaa parannettujen terapeuttisten huumeiden ja testejä, joilla voidaan poistaa, parantamiseen tai estää niiden seurauksia vakavia terveysongelmia.

Pyrimme ymmärtämään perusteella miksi jotkut, mutta ei kaikkia yksilöitä kehittämään näitä sairauksia, ja miksi he"kulkea suvussa". Tämän tavoitteen saavuttamiseksi, käytämme uusinta teknologiaa geneettiseen analyysiin, kuten"Next Gen"DNA sekvensointi alustoilla joitakin innovatiivisia muutoksin yhdistettynä geenien ilmentymisen, että meidän suuri kokoelma ihmiskunnan ja liity ikäryhmät. Olemme esimerkiksi huomanneet 5 alueet genomin että valvonta verensokerin tasoa, ja tällä hetkellä etsivät erityisiä geneettisiä tekijöitä näillä alueilla perehtyä diabetes.

Lisäksi geenin löytö, Genomics and Systems Biology laboratorio toteuttaa molekyyli profilointia tutkimukset ihmisillä, joka antaa arvokasta tietoa sairaudesta itsensä hyvin yksityiskohtaisia ​​molekyylitasolla. Pohjalta aiemmin työstä tekemällä yhteistyötä Yhdysvaltojen tutkijat, olemme päättäneet, että geenin toimintaa veren vaikuttaa suurelta osin perinnöllinen tekijät (esim. geenejä). Tässä mielessä meidän peri DNA saa meidät olemaan"johdollista"siinä määrin, miten me yksilöinä reagoivat dynaamisesti ympäristö, jossa elämme.Näiden uusien innovatiivisia molekyyli profilointi tutkimuksia tarkastellaan paitsi geenin aktiivisuuden, mutta myös useita muita äskettäin löydetty molekyylipainon mukaan voi vaikuttaa geenin aktiivisuus (metylaation ja MikroRNA).

Loppujen lopuksi tavoitteenamme on ymmärtää näitä erityisiä geneettisiä ja ei-geneettisten tekijöiden, jotka tekevät jokaisesta meistä ainutlaatuisia, joten optimaalinen hoito voidaan soveltaa, jos tauti tulee esille.Lisäksi uusia ja parempia lääkkeitä, katsomme kohti kehitysmaiden yksilöllisen lääkehoidon vaihtoehtoja parantaa terveydenhuollon tuloksia jokaisen australialaisen.

TUTKIMUSKOHTEENA

 • Genetics of monimutkainen sairaus, kuten diabetes ja sydän-ja verisuonitauteihin
 • Ihmisen molekyyli profilointi
 • Systeemibiologia lähestyy yhdistämällä geneettisen (DNA vaihtelu) ja perimän (geenien) ymmärtää sairaudet
 • Ymmärtäminen terveysvaikutuksia meidän vuorovaikutus ympäristömme
 • Uusia terapeuttisia tavoitteita parantaa potilaan hoitoon
 • Yksilöllinen lääketiede

TUTKIMUSPROJEKTIT

Tunnistaminen uusien geenien kehitykseen vaikuttavat tyypin 2 diabeteksen

Muutokset ihmisen käyttäytymiseen ja elämäntapaan viime vuosisadan johtanut dramaattinen kasvu esiintyvyys tyypin 2 diabetes (T2D) maailmassa osittain ajaa lisäämällä liikalihavuuden. Kun diagnosoitu, tällä hetkellä saatavilla toimet ovat riittämättömiä hallitsemaan sairauden etenemistä ja on muutamia uusia hoitomuotoja kehitettäessä putken takia meidän heikko käsitys molekyyli synnyssä. Monimutkaisia ​​syy T2D uskotaan ottamaan ympäristö-ja geneettiset riskitekijät. Henkilöt, joiden suvussa on T2D on 2-6 kertaa suurempi todennäköisyys sairastua tautiin verrattuna ilman, riippumaton yhteinen familiaalinen ympäristöön.

Vaikka viime aikoina kehitys käyttäen laajamittaista yhdistys lähestymistapoja ja 40 genomialuetta osallinen, suurin osa kasvusta perinnöllistä riskiä T2D edelleen tuntematon.

Täällä käytämme viimeisintä läpimurtoja massiivisesti rinnakkaisen DNA sekvensointi perheeseen kohortti, jossa olemme tunnistaneet yksi vahvimmista ja laajalti toistettava geneettisen kytkennän alueiden T2D (kromosomissa 12q24)."Seuraavan sukupolven sekvensointi"(NGS)-tekniikka mahdollistaa täyden geneettinen leikkelyn erottamista vaihtoehtoja edistää yhteyksiä signaalin 12q24 ja takaa tunnistaminen aiheuttavan geenin (s). Geenit on validoitava funktionaalisen genomiikan lähestymistavat ja arvioitiin uusien lääkkeiden kehittämiseen.

Novel mekanismit valvonta HDL-kolesterolin homeostaasin

Todisteet epidemiologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että matala seerumin HDL"hyvä"kolesteroli (HDL-C) on vahva riskitekijä kehittämiseen sydän-ja verisuonitautien (CVD), mukaan lukien atherogenesis ja sepelvaltimotauti. Suurimmat vaikuttajat matala HDL-kolesterolitaso ovat lihavuus, tupakointi, liikunnan käyttäytymistä, tyypin 2 diabetes sekä perinnölliset tekijät, ja jälkimmäinen perinnöllinen riski osaltaan 50% kaikista luonnollista vaihtelua. Niin vähän kuin 1% lasku HDL-C antaa 2-3% lisäys riski CVD kääntää huomattavaan nousuun sairastuvuutta ja kuolleisuutta väestötasolla. 
Ruokavalio ja liikunta parantaa HDL-kolesterolitaso mutta he eivät ole kyenneet hillitsemään määrän kasvusta taudin yhteisössä. Nykyiset lääkkeet nostaa HDL-C vaihtelevasti, ja on epäselvää, vähentää riskiä siirretään, toiset jotka on vedetty markkinoilta, koska sivuvaikutuksia. Siksi on kiireesti uutta HDL nostaa hoitoja.

Tilanteen korjaamiseksi olemme yhdistäneet genomista, transcriptomic ja toimiva geneettisiä analyysejä (käyttäen systeemibiologian lähestymistapa) tunnistaa uusia geenejä, jotka osallistuvat HDL-C homeostaasin. Tässä projektissa tutkitaan vaikutusmekanismi yhteyksiä näiden geenien HDL-C homeostaasiin johtaa uusien keinojen kehittämiseen terapeuttisesta strategioita.

LAB PÄÄN PROFIILI

Tohtori Jowett suorittanut ylempää koulutusta Melbournen yliopiston genetiikan ja mikrobiologian vuonna 1985. Kolmen vuoden opiskelun geneettistä vaihtelua HIV isolaatteja on Fairfield Infectious Diseases sairaalassa Melbournessa, hän valmistui D.Phil (Ph.D astetta) Oxfordin yliopistossa (Yhdistynyt kuningaskunta) molekyyli-ja solubiologian. Vuonna 1992 hän sai arvostetun American Cancer Society apurahan jatkaakseen opintojaan molekyylibiologian University of California Los Angeles (UCLA). Tutkimukset kuuluvat HIV patogeneesiä, solukuoleman, apoptoosin ja mekanismeja taudin ilmentymä. Hänet ylennettiin Assistant tutkija biologi ja Dept of Medicine ja jatkui UCLA vuoteen 1998 asti.

Dr. Jowett palasi Australiaan ja perusti genetiikan tutkimuslaboratorio Kansainvälisessä Diabetes Institute (IDI) Melbournessa, jossa hänet nimitettiin johtajaksi Genetics Research. Täällä hän perusti verkoston kansainväliseen yhteistyöhön pyrittäessä geeneissä altistavat tyypin 2 diabetes. Teollisuuden tuki, hän setup uusinta genetiikan tutkimus lab ja ensimmäinen Sequenom MassArray järjestelmä Australiassa sen ydin.Kun Baker IDI sulautumisen hänestä tuli johtaja Genomics and Systems Biology Research Lab. Hänen nykyinen intressit ovat edistämme tietämystä lihavuuden, tyypin 2 diabetes (T2D) ja sydän-ja verisuonitautien synnyssä yhdistämällä geenien ja molekyylien profiloinnin ihmisen ikäryhmät.

SAAVUTUKSET/PALKINNOT

 • American Cancer Society Fellowship (1992)
 • NHMRC Career Development Award (2010)
 • 7 kansainvälistä patenttia

JULKAISU HIGHLIGHTS

 • Jowett JBM, Planelles V, Poon B Shah NP, Chen ML, Chen ISYS. Immuunikatovirusinfektion tyypin 1 VPR geeni pidätyksiä tartunnan T-solut G2 + M vaiheen solusyklin. lehdessä virologian 1995; 69:6304-13.
 • Jowett JB *, Curran JE, Elliott KS, Gao Y, Gluschenko K, Wang J, Abel Azim DM, Cai G, Mahaney MC, Comuzzie AG, Dyer TD, Walder KR, Zimmet P, MacCluer JW, Collier GR, Kissebah AH, Blangero J. geneettistä vaihtelua selenoproteiini S vaikuttaa tulehdusreaktion. Nature Genetics 2005; 37:1234-41. * yhtäläinen ensimmäinen kirjoittaja on Curran JE
 • Göring HHH, Curran JE, Johnson MP, Dyer TD, Charlesworth J Cole SA, Jowett JBM, Abraham LJ, Sadevesi DL, Comuzzie AG, Mahaney MC, Almasy L, MacCluer JW, Kissebah AH, Collier GR, Mooses EK, Blangero J. Discovery ilmaisun QTLs käyttävien suurten transkription profilointi ihmisen lymfosyyttejä. Nature Genetics 2007; 39:1208-16.
 • Jowett JBM, Curran JE, Johnson MP, Carless MA, Göring HHH, Dyer TD, Cole SA, Comuzzie AG, MacCluer JW, Mooses EK, Blangero J. geneettinen vaihtelu FTO locus vaikuttaa RBL2 geenien ilmentymistä. Diabetes 2010; 59:726 -32.
 • Bozaoglu K, Curran JE, Stocker CJ, Zaibi M, Segal D, KONSTANTOPOULOS N, Morrison S, Carless M, Dyer TD, Cole SA, Goring HHH, Mooses EK, Walder K, Cawthorne MA, Blangero J, Jowett JBM.Chemerin, romaani adipokine säätelyyn angiogeneesiä. Journal of Clinical Endokrinologia ja aineenvaihduntaa 2010; 95:2476-85.

AVAINHENKILÖIDEN

Tieteellinen henkilöstö: Dr Kiymet Bozaoglu 
Nik Cummings
Maelene Kristensen
Ala Abuelfilat
Opiskelijat: Dominic Lee
SEWA Rijal
Bradley Hayward
 
translated by OL
Published (Last edited): Apr 20