Back to site

Herpes simplex

Herpes simplex on yleinen virusinfektio, joka esittelee ja paikallisia rakkuloita. Se vaikuttaa useimmat ihmiset yhden tai useamman kerran elämänsä aikana.

On olemassa kahta päätyyppiä herpes simplex-viruksen (HSV), vaikkakin on huomattava päällekkäisyyttä.

Sekä tyypin 1 ja tyypin 2 herpes simplex virus asuu piilevä tilassa hermoja, jotka toimittavat tunne iholla. Aikana hyökkäys, virus kasvaa alaspäin hermoja ja ulos iholle tai limakalvoille, jossa se kertoo, jolloin kliininen vaurio. Jokaisen iskun se kuolee takaisin "ylös hermo kuitua ja menee lepotilaan uudelleen.

Ensimmäinen ja tärkein iskujen Tyypin 1 infektioita esiintyy lähinnä vauvoilla ja pikkulapsilla, jotka ovat yleensä lieviä tai piilevä. Vuonna tungosta, alikehittyneiden alueiden maailmassa jopa 100% lapsista on saanut tartunnan 5-vuotiaita. Korkea sosioekonomisten ryhmien esiintyvyys on alhaisempi, esimerkiksi alle puolet yliopistojen tulokkaiden Britanniassa on saanut tartunnan.

Tyypin 2 infektioita esiintyy lähinnä murrosiän jälkeen siirtyvät usein seksuaalisesti. Alkuperäinen infektio tavallisemmin aiheuttaa oireita.

Miten saada tartunnan?

Tartunta voidaan siirtyvän joku muu aktiivinen infektio, ja se voidaan myös siirtää henkilöiltä ilman oireita.

Virus erittyy sylkeen ja sukupuolielinten eritteet aikana kliinisen hyökkäyksen ja muutaman päivän tai viikon jälkeen. Määrä irtoa aktiivista vauriot on 100 1000 kertaa suurempi kuin silloin, kun se ei ole aktiivinen. Leviäminen on suorassa kosketuksessa tartunnan eritteiden.

Pieniä vammoja auttaa rokottaa virus ihoon. Virus voidaan siirrostettiin tahansa ruumiin kohtaan, aiheuttaa uuden infektio, onko vai ei ollut edellisen infektio joko tyyppiä. Lähde virus voi olla muualla kehossa erityisesti kynsien biters tai peukalo luuserit. Herpes simplex voidaan myös siirrostettiin ulkoisista lähteistä. Esimerkkejä ovat:

Jälkeen alkuperäisen tartunnan immuniteetti kehittyy, mutta ei täysin suojaa edelleen hyökkäyksiä. Kuitenkin kun koskemattomuus on puutteellista, sekä perus-ja toistuvia infektioita yleensä esiintyy useammin ja ovat voimakkaampia ja jatkuvaa.

Ensisijainen herpes simplex

Ensisijainen infektiot voivat olla lieviä ja huomaamatta, mutta ne ovat usein vakavampia kuin toistuminen. Ensimmäiset tartunnat tyypin 2 virus ovat yleensä selkeämpiä kuin tyypin 1 virus.

Herpeksen gingivostomatitis
herpeksen gingivostomatitis (suutulehdus) on yleisin kliininen ilmenemismuoto ensisijaisen tyypin 1 infektio. Useimmissa tapauksissa esiintyy lapsilla välillä 1 ja 5-vuotiaita.

Sen jälkeen kun itämisajan 4-5 päivää oireita alkaa kuume, joka voi olla korkea, levottomuus ja liiallinen kuljetus. Juominen ja syöminen ovat kivuliaita, ja hengitys on virhe. Ikenet ovat turvoksissa ja punaiset ja vuotavat helposti. Rakkuloita (pikku rakkuloita) esiintyy valkoisia laikkuja kielen, nielun, kitalaen ja sisäosat posket. Valkoiset läiskät seuraa haavaumia kellertävä pinnoitteella. Paikalliset imusolmukkeet on laajentunut ja tarjouksen.

Kuume laantuu jälkeen 3-5 päivää, ja toipuminen on yleensä täydellistä 2 viikon kuluessa.

Sukupuolielinten herpes
-infektio tyypin 2 HSV tapahtuu alkamisen jälkeen yhdyntää ja aiheuttaa sukupuolielinten herpes. Peniksen haavaumat mistä herpetic infektio on yleisin syy sukupuolielinten haavaumat nähdään seksuaaliterveyttä klinikoilla. Haavat ovat yleisimpiä on glans, esinahka ja varsi penis. Ne ovat arat tai kivulias ja kestää 2-3 viikkoa, jos ei hoideta.

Kun nainen, Samanlaisia muutoksia esiintyy ulkoisten sukuelinten ja limakalvoturvotus vulva, vagina ja kohdunkaula. Kipu ja virtsaamisvaikeuksia ovat yleisiä. Infektio kohdunkaula voivat kehittyä vaikean haavaumia.

Toistuvat herpes simplex

Kun alkuperäinen infektio, onko ilmeinen tai huomaamattomia, ei ehkä enää kliinisiä oireita läpi elämän. Tauti on useammin tyypin 2 sukuelinherpes kuin tyypin 1 suullinen herpes. toistuminen voidaan laukaista:

Monissa tapauksissa mitään syytä purkauksen on ilmeinen.

Toistuvat infektiot eroavat ensimmäisestä infektioiden pienempiä rakkulat ja heidän läheisilleen ryhmittely. Toistuminen Tyypin 1 infektio voi esiintyä minkä tahansa sivuston, mutta ne ovat useimmiten kasvoissa, etenkin huulten (herpes simplex labialis). Ne eivät yleensä johda rakkuloita suun sisällä.Toistuminen Tyypin 2 Tartunta voi myös esiintyä millään sivuilla, mutta useimmiten vaikuttavat sukuelimiin tai pakaroihin. Toistuvia HSV yleensä aina vaikuttavat samalla alueella, mutta ei välttämättä ole identtinen päällä.

Kutina tai polttava jälkeen tunnin tai kaksi myöhemmin pientä, tiivistä ryhmitelty rakkuloita punainen pohja. Ne yleensä parane 7-10 päivää ilman arpia.Yleensä kyseinen henkilö tuntee hyvin, mutta ne saattavat kärsiä kuumetta, kipua ja on laajentunut imusolmukkeiden lähellä.

Vaikka rakkulat muodostavat yleensä epäsäännöllinen klusteriin, ne voivat olla järjestetty linjan paremminkin kuin laattojen (vyöruusumainen jakelu), varsinkin silloin, kun vaikuttava alarinta tai ristiselän alueen.

Valkoisia läikkiä tai arpia saattaa esiintyä sivuilla toistuvia HSV hyökkäyksiä, jotka voivat olla selvempi joilla ruskea iho.

Toistuvat herpes simplex labialis Herpes simplex
Herpes ja koripallo pelaaja
Herpes simplex
Ensimmäinen episodi herpes
Herpes simplex
Herpeksen whitlow
Herpes simplex kynsivallintulehdus
© Dr Ph Abimelec - dermatologue
Herpes simplex
Arpia ja rakkuloita on pakaroiden
Toistuvat herpes simplex

Useampi kuva herpes simplex...

Komplikaatiot

Silmätulehdus
Herpes simplex voi aiheuttaa turvotusta ja sidekalvotulehdus ja opasiteetti ja pinnallisia haavaumia sarveiskalvon (dendritic haava). Imusolmuke edessä korva on usein laajentunut ja tarjouksen.
Kurkkutulehdus
Kurkun infektiot voivat olla hyvin tuskallista.
Ihottuma herpeticum
HSV potilailla, joilla on atooppinen ihottuma tai Darier sairaus voi aiheuttaa vaikean ihottuman tunnetaan eczema herpeticum. Lukuisat rakkuloita ja rupia puhkeavat kasvot tai muualla, liittyy imusolmukkeiden turpoaminen ja kuumetta.
Erythema multiforme
Toistuva erythema multiforme on harvinainen reaktio herpes simplex. Erythema multiforme lähinnä näkyy kädet, käsivarret ja sääret ja sille on ominaista kohde vaurioita, jotka joskus läpipainopakkauksessa.
Hermosto
Hermot kasvojen voi tartunnan HSV, tuottamalla tilapäinen halvaus vaikuttaa lihaksiin, joskus jokainen hyökkäys. Harvoin hermosärkyä kipu voi edeltää kunkin toistumisen herpes 1 tai 2 päivää (Maurice syndrooma). Aivokalvontulehdus on harvinaista.
Laaja infektio
Tämä on todennäköisesti syntyä heikkokuntoisten potilaiden ja saattavat olla vakavia.
Ihottuma herpeticum
Ihottuma herpeticum
Ihottuma herpeticum
Ihottuma herpeticum
Erythema multiforme
Erythema multiforme
Komplikaatiot herpes simplex-infektion

Hoito

Lievä yksinkertainen purkaukset herpes simplex vaadi hoitoa. Ne voivat olla kata haluttaessa, esimerkiksi, jossa hydrokolloidia laastarin.

Koska auringolle altistuminen usein laukaisee kasvojen herpes simplex, suojakerroin käyttämällä korkean suojakertoimen aurinkovoiteet ja muut toimenpiteet ovat tärkeitä.

Vakava infektio saattaa vaatia hoitoa viruslääke. Tyypillisiä annoksia suun viruslääkkeiden ja huuliherpes ovat:

Uudessa-Seelannissa, valasikloviirille ja famsikloviirin ei nykyisellään rahoittaa Pharmac.

Viruslääkkeet pysähtyy herpes simplex-viruksen kertomalla sen jälkeen, kun se saavuttaa ihon tai limakalvojen kanssa, mutta eivät pysty poistamaan viruksen se lepää vaiheessa sisältyvät hermosolut. Tämän vuoksi ne voivat lyhentää ja estää hyökkäykset, mutta yksi ei tietenkään voi estää tulevia hyökkäyksiä. Toistuvat voidaan määrätä tai lääkitys voidaan ottaa jatkuvasti estää usein hyökkäyksiä.

Ajankohtaisia asikloviirin tai Pensikloviirin muodossa voidetta levitetään psoriaasialueille, lyhentää hyökkäykset toistuvien herpes simplex, jos se aloitetaan riittävän ajoissa.


Aiheeseen liittyvää

On DermNet NZ:

Muut sivustot:

Published (Last edited): Mar 19 , source: http://dermnetnz.org/viral/herpes-simplex.html