Back to site

Ohjelmisto aerodynamiikka ja koria (WH Mason, Virginia Tech)

Tämä sivu sisältää useita ohjelmia, jotka saattavat osoittautua hyödylliseksi aerodynamiikka ja design luokan oppilaille. Nämä ovat useimmiten vanhanaikaisia koodit ilman graafista käyttöliittymää. Itse asiassa tämä oli alunperin kaikki FORTRAN lähdekoodia. Olen kuitenkin viime aikoina alkanut lisätä ajettavat koska FORTRAN lähdetiedostot yleensä voi käyttää nykyistä opiskelijaa. Lisäksi jotkut menetelmät annetaan MATLAB m-tiedostoja. Toinen lähde klassikko aerodynamiikan koodien on CD myymä Ralph Carmichael, Public Domain Lentotekniikka Software (PDA). Tärkeä huomautus: Monet näistä ohjelmista vaativat tekstitiedosto syötteenä. ÄLÄ upota välilehtien näitä tiedostoja. MYÖS, sijainti tulo kullakin rivillä on kriittinen. Tulo-ohjeet annetaan usein nimellä "kortit", päivistä, jolloin tekstitiedostot olivat fyysisesti kannella tietokoneen kortteja. Etäisyys määritelmät käyttää FORTRAN terminalogy.Tee itsellesi palvelus ja oppikaa, mitä tämä tarkoittaa. Esimerkiksi F10 tarkoittaa reaaliluvun (jossa desimaalipilkun) ottaa 10 tiloihin. Tutki näyte syötetiedostojen esimerkkejä siitä, miten tämä toimii (oikeastaan aina suorita näytteen tapauksessa ennen kuin tehdään mitään näitä koodeja). Saat ohjeita käynnissä koodeja lukea kappale minun Applied Computational aerodynamiikka toteaa, tietokoneet, koodit ja Engineering (pdf-tiedosto). Joissakin tapauksissa olen nyt lisännyt linkkejä muualla, missä keskeiset koodit ovat käytettävissä. Muita hyödyllisiä online Java-ohjelmat ovat saatavilla www.engapplets.vt.edu. Kommentteja tai kysymyksiä? Ota minua whmason@vt.edu. Viimeksi muokattu: 27. joulukuuta 2007.

Nykyiset ohjelmistot

Aerocal Pak # 1 Airfoil sukupolvi: NACA 4 & 5-sarja *
itsenäisiä NACA 1135 * Airfoil sukupolvi: NACA 6 & 6A Series *
Standard ilmapiiri Käyttää laminaattilevyä kaarevassa puristusmuo Analysis
Nicolain mitoitus ohjelma (t) * Propulsion
Takeoff Etäisyys laskeminen * Landing Gear Integration
Yksinkertainen Nosto Line Theory * Pintakitkan/muoto Drag *
Induced drag Vortex Lattice Menetelmät
Airfoil aerodynamiikka Supersonic aerodynamiikka
Vakaus ja valvonta tulossa : meidän Matlab-pohjainen Mission ohjelma
* - Executable käytettävissä


Aerocal Pak # 1

Tämä ohjelmisto on BASIC-ohjelma, joka toteuttaa vanhan Aerocal Pak # 1, Basic aerodynaaminen suhteet. Se on NACA 1135 taulukoita, Prandtl-Meyer kulma ja käänteinen, ominaisuudet vino häiriöiden Rayleigh/Fanno rivi taulukosta ja vuoden 1976 standardi-ilmakehässä. Alunperin kirjoitettu ohjelmoitavaa laskinta, koodi on QuickBASIC, ja toimii kuten on Mac QuickBASIC. Yksi rivi muutosta vaaditaan suorittaa sen IBM tyyppi PC. Tiedosto on ASCII-tekstiä.

Takaisin koodia valikkoon


stand alone NACA 1135

Nämä koodit lasketaan puristamista virtaus tehtävät annetaan NACA 1135, sekä muutamia hyödyllisiä suhteita. Nämä ovat ohjelmatiedostoja, jotka korvaavat NACA 1135 osat Aerocal Pak # 1 edellä, mikä ei toimi monta tietokonetta enää.

Takaisin koodia valikkoon


Airfoil sukupolvi: NACA 4 & 5-sarja

Tämä on interaktiivinen FORTRAN ohjelma, jonka avulla käyttäjä voi rakentaa kantopintoja käyttäen NACA 4-numeroinen tai muutetaan 4 numeroinen airfoil paksuus jakaumia ja NACA 4 numeron 5 numeroa tai 6 - ja 6A sarjan camber linjoja. Erilaisia tuotannon vaihtoehdot ovat käytettävissä ruudulle. Se voi myös luoda tiedoston käytettäväksi tulona airfoil analyysiohjelmiin. Tämä tiedosto on niin sanottu "Jameson muoto". Tiedosto on ASCII-tekstiä. Sen pitäisi toimia millä tahansa FORTRAN compiler.The teoreettinen kuvaus käytettäviä yhtälöitä on saatavana pdf-tiedostona, joka on oikeastaan liitteeksi Applied Computational aerodynamiikka Notes.

Takaisin koodia valikkoon

Airfoil sukupolvi: NACA 6 & 6A Series

Tämä on Fortran-ohjelma, jonka avulla käyttäjä voi saada (suunnilleen) NACA 6-numeroinen tai 6A numero kantopintoja. Ohjelma kirjoitettiin NASA on Cuyler Brooks ja Charles Ladson. Se näyttää pidettävä julkisia. Tiedosto on ASCII-tekstiä. Sen pitäisi toimia millä tahansa Fortran-kääntäjä. Teoreettinen kuvaus yhtälöt camber linjat on saatavana pdf-tiedostona, joka on oikeastaan liitteeksi Applied Computational aerodynamiikka Notes. Paksuus jakautumisen vuoksi kantopintoja ei kuvata yhdellä yhtälö.

Takaisin koodia valikkoon


Käyttää laminaattilevyä kaarevassa puristusmuo Analysis

Tämä ohjelmisto sisältää BASIC-ohjelma, joka toteuttaa vanhan Aerocal Pak # 2, Basic Geometry for aerodynamiikka. Laitoin sitä varten pikku käyttää laminaattilevyä kaarevassa puristusmuo ja siipi tutkimusohjelmista, joita pidän vieläkin hyödyllinen, mutta nyt sen pitäisi olla laskentataulukossa. Se myös luo muodot useita klassisen elinten vallankumouksen, ja on BASIC (alkuperäinen) versio FORTRAN ohjelman FOILGEN edellä varten NACA kantopintoja.Alunperin kirjoitettu ohjelmoitavaa laskinta, ja sitten käännetty Applesoft, koodi on QuickBASIC, ja toimii kuten on Mac QuickBASIC. Yksi rivi muutosta vaaditaan suorittaa sen IBM tyyppi PC. Tiedosto on ASCII-tekstiä.Teoreettinen kuvaus on saatavana pdf-tiedostona, joka on oikeastaan liitteeksi Applied Computational aerodynamiikka Notes. Executable ja FORTRAN-ohjelma julkaistaan myös täällä yhdessä käsin, näytteen syöttö ja mallitulosteita.

Takaisin koodia valikkoon


Nicolain mitoitus ohjelma (t)

Olen mukana neljä tiedostoa täältä. Ne toteuttavat Nicolain lentokoneen koon algoritmi QuickBASIC ja viime REALbasic. Acsize, tarjoaa koon, kun taas toinen koodi, acsweep, käsittää joukon takeoff bruttopainon, jossa tyhjät paino niitä on saatavilla. Niiden pitäisi ajaa joko Mac-tai IBM tyypin PC. Vuonna QuickBASIC versioissa, data-arvot on asetettu ohjelmassa, siinä toivossa, että käyttäjät tarkastellaan koodia ja katso mitä tapahtuu. Tiedostot ovat ASCII-tekstiä. REALbasic ohjelmat ovat suoritettavia sekä Mac-että PC. Ainoa muutos Nicolain merkintätapa on nopeammat tehtävä jalka.

Takaisin koodia valikkoon


Yksinkertainen Nosto Line Theory

Tämä on interaktiivinen FORTRAN-ohjelma, joka ratkaisee klassisen Prandtl nosto linjan teorian avulla yksitaso yhtälö. Tiedosto on ASCII-tekstiä. Sen pitäisi toimia millä tahansa Fortran-kääntäjä.

Takaisin koodia valikkoon


Standard ilmapiiri rutiinit

Alunperin FORTRAN aliohjelma (oikeastaan TI-59 ja sitten Applesoft), MATLAB tiedosto myös. stdatmtest.m on ajaa skripti tiedosto MATLAB funktion tiedoston. Aliohjelma voidaan käyttää muissa ohjelmissa. Se on samaa rutiinia käytettiin Pak # 1 edellä. Yksiköt on lueteltu alirutiinissa otsikossa. Näyte pääohjelma sisältyy kuvaamaan käyttöön ohjelman, ja se pitäisi ajaa jollakin Fortran-kääntäjä tai MATLAB. Huomaa, että MATLAB versio alun perin muuntaa FORTRAN Paul Buller.

Seuraavat Web-pohjainen standardi-ilmakehässä laskimet ovat ehdottaneet opiskelijat:

Takaisin koodia valikkoonPintakitkan/muoto Drag estimointi

Ohjelma voidaan arvioida perus kitka kiihdyttävä lentokone. Juuri Masonin Applied Computational aerodynamiikka luokka, ja Acrobat käsikirja on App. D.5 luokan muistiinpanoja. Sen pitäisi toimia millä tahansa Fortran-kääntäjä.Yhdessä oppaat ja koodi, näytteen syöttö ja tuloksena mallitulosteita tarjotaan. Marraskuussa 2002 suoritettavan version on lisätty.

DigitalDATCOM vakaus ja valvonta arviointi

(Näyte tulo vain tiedostot)

Digital DATCOM on koodia, jota voidaan käyttää arvioimaan stabiilisuus-ja valvonta-johdannaiset. Se on meidän Design Lab tietokoneisiin. On teollisuuskäyttöön koodin, joka on ei-triviaali oppimiskäyrä. Se on kuitenkin kyky arvioida vakaus-ja säätöominaisuudet ääntä nopeammilla nopeuksilla. Tätä tietoa ei ole saatavissa Roskam myyntivolyymi, joten meidän piti lisätä sen computing kirjastoon.

Takaisin koodia valikkoon

Yhden moottorin minimi ohjaus nopeus, VMCA

VMCA on MATLAB-tiedosto laskea yhden moottorin vähimmäistarkastusastetta nopeus jet lentokonetta. Sen on kirjoittanut Mike Cavanaugh ja käyttää vakaus ja valvonta johdannaiset arvioida sivusuunnassa/suunta ohjelman Joel Grassmeyer, edellä mainitut.

Takaisin koodia valikkoon


Vortex ristikko muotoilu saada 2D camber linjan tietyn chordload

Camber linja valmistamiseen tarvitaan määritelty sointu Kuormitusjakauman on laskettu käyttämällä lähes pyörre ristikko menetelmä professori Lan on Kansasin yliopistossa. Menetelmä on voimassa kaksiulotteinen kokoonpuristumattoman virtaus, ja on alkuperäinen (ja hyvin yksinkertainen ohjelma). Kiitos Tom Zeiller parannuksia ja virheiden korjauksia.

Takaisin koodia valikkoon


Vortex ristikko analyysi ja muotoilu: VLMpc

John Lamar kaksi pinnasta pyörteeseen ristikko, joka on kehitetty NASA Langley. Ohjelma käsittelee kaksi nosto pinnat jopa 200 paneelit. Vortex virrat on arvioitu käyttäen eturivin imu vastaavasti. Ohjelma on kirjoitettu vuonna NASA TN D, joka sisälsi luettelon, jonka opiskelijat Applied Computational aerodynamiikka lähes 10 vuotta sitten. John Lamar ei ole kopiota koodin enää. Sitä on muutettu toimimaan WATFOR ja tuottaa 80 sarakkeen tuloste. Nyt se toimii Compaq Visual Fortran. Marraskuussa 2002 suoritettavan on lisätty. Lähde nyt myös PC luettelonumero erityisesti tietokoneisiin.

Takaisin koodia valikkoon


Vortex ristikko analyysi ja muotoilu: VLM 4,997 manuaalinen

VLM 4,997 on NASA Langley Vortex Lattice Program joka käsittelemään neljä planforms ja jopa 400 paneelit. Se on laajentamiseen ja parantamiseen kahden pinnan koodin edellä. Tämä on Acrobat manuaalinen. Jos haluat koodin sinun täytyy ottaa yhteyttä NASA Langley. Meidän versio on opiskelijoiden käyttöön Design Lab.

Takaisin koodia valikkoon


Vortex ristikko analyysi koodia MATLAB: Tornado

Tornado on Vortex Lattice Program kirjoitettu MATLAB. Se tulee KTH, Royal Institute of Technology, Tukholma, Ruotsi. Tomas Melin kirjoitti ohjelmaa ja professori Arthur Rizzi oli hänen neuvonantajana. Se on erittäin joustava ohjelmaa, ja se voi käsitellä erilaisia kuvioita. Lisäksi se on vielä kehitteillä, joten tarkista sivustosta päivitettyjä versioita.

Takaisin koodia valikkoon


Laajennettu pyörre ristikko koodia professori Drela MIT ja Harold Youngren: AVL

Avlis hyvin yleinen Vortex Lattice Program. Se tulee MIT, ja on tekijän yleisesti käytetty XFOIL airfoil analyysi ja suunnittelu koodia. Se on erittäin joustava ohjelmaa, ja se voi käsitellä erilaisia kuvioita.

Takaisin koodia valikkoon


Subsonic Airfoil analysointi ja suunnittelu: XFOIL 6,9

XFOIL on airfoil analyysi ja suunnittelu ohjelma professori Mark Drela MIT. Se on pohjimmiltaan kokoonpuristumaton yksittäinen elementti kantopintoja. Kuitenkin se sisältää viskoosi vaikutuksia, ja sitä voidaan käyttää käänteistä tilassa, jossa paineen jakautuman on sisäänmeno ja haluttu geometria havaittu. Se toimii työasemien ja Win32 PC-järjestelmiä. Jotkut erittäin hyvä airfoil työ on tehty tarkoituksella luokan oppilaat tällä koodilla.

Takaisin koodia valikkoon


Subsonic Airfoil analyysi ja suunnittelu: Pablo

Pablo on subsonic airfoil analyysi ja suunnittelu ohjelma. Se tulee KTH, Royal Institute of Technology, Tukholma, Ruotsi. Christian Wauquiez kirjoitti ohjelmaa ja professori Arthur Rizzi oli hänen neuvonantajana. Pablo sanoista "Potential virtaus noin kantopintoja kanssa Boundary Layer yhdistettynä One-way". Se on MATLAB koodia, joten sinun täytyy olla MATLAB käyttää sitä. Lopulta tämä url menee pois, ja kun näin tapahtuu, professori Rizzi on antanut meille luvan laittaa tämän ylös sivustollamme osoitteessa Virginia Tech.

Takaisin koodia valikkoon

Subsonic Airfoil analyysi ja suunnittelu: JavaFoil

JavaFoil on subsonic airfoil analyysi ja suunnittelu ohjelma. Se on kotoisin Saksasta, ja Martin Hepperle. Se tekee paneelin menetelmää liuoksen ja rajakerroksen laskennan. Opiskelijamme tällaista ohjelmaa.

Takaisin koodia valikkoon


Transonic airfoil analyysi: TSFOIL2

TSFOIL2 annetaan äärellisen ero liuos Transonic pienen häiriön yhtälö. Se toimii Macin kanssa mitään ongelmaa. Lähdekoodia vakiona ascii tekstiä. Koodia on kirjoittanut Earll Murman ja työtoverit, ja se sisältää tuulitunnelin seinä vaikutuksia. Se oli lähtöisin NASAn Ames. Se on hyvin vanha, mutta näyttää olevan julkisia. Listautuminen oli mukana NASA CR joka on viitattu mini-manual jos täällä pdf-tiedostona. NASA CR (3064) on nyt saatavilla pdf-tiedostona NASA Technical Reports Server.

Takaisin koodia valikkoon


Supersonic aerodynamiikka nuolen siivet

nuoli on koodi laskea lineaarisen teorian hissi kaltevuus, aerodynaaminen keskus ja vedä johdosta nostaa nuolen siipiä yliääninopeuteen.

Takaisin koodia valikkoon


Propulsion

Paras lähde käyttövoima tietoa ja ohjelmisto on sivusto professori Jack Mattingly. Hän on ollut mukana kirjoittamassa ja AIAA Aircraft Engine suunnittelu kirjan, ja ohjelmisto, joka menee sen kanssa. Eri koodit ovat saatavilla häneltä.

Takaisin koodia valikkoon


Landing Gear Integration Codes

Näiden ohjelmien avulla suunnittelija voi arvioida kokoonpano vastaan laskutelineen vaatimukset, ja myös jalkakäytävälle paksuus vaatimuksia. Lopuksi on koodi, joka arvioi laskuteline painoa. Raportti ja koodit ovat saatavilla erillisellä sivulla, johon pääsee katsomalla html kansilehti mietinnöstä ja ohjelmisto MAD 96-09-01, "Landing Gear Integration in Aircraft konseptisuunnittelu. "

Takaisin koodia valikkoon


Takeoff etäisyystiedot

Tämä ohjelma laskee lentoonlähtöä päässä, kuten tasapainoinen pituus. Ohjelma käyttää menetelmää Krenkel ja Salzman. Kaksi mallia on saatavilla. Alkuperäinen FORTRAN-ohjelma on kirjoittanut Sean Lynn kuin perustutkintoa tutkimushanke. Alkuvuosien jälkeen kokemusta, muutamia parannuksia numeriikan tehtiin Pete MacMillin, joka oli pakko muuntaa koodin c. Jos testi tapauksessa, on hyvin vähän eroa vastauksia kaksi eri koodia.Tulo-tiedostot ovat myös hieman erilaiset eri Fortran-ja C-verisons. Teoriaa sisältyy Seanin, loppuraportti, joka on saatavana pdf-tiedostona.

Takaisin koodia valikkoon

suora kommentteja ja kysymyksiä WH Mason, whmason@vt.edu

Published (Last edited): Mar 19 , source: http://www.dept.aoe.vt.edu/~mason/Mason_f/MRsoft.html