Back to site

Large Hadron Collider & "God Particle": Kuusi luojia, yksi Nobel-palkinnon

Source: http://news.nationalpost.com/2011/12/03/large-hadron-collider-the-god-particle-six-creators-one-nobel-prize/

Author: Joe Brean, Source: National Post
European Centre for Nuclear Research
European Centre for Nuclear Research
Putket ympäröivät tunneli, jossa partikkelidetektorin asennettiin Large Hadron Collider, 17 kilometrin mittainen tunneli Ranskan ja Sveitsin rajalla. Tutkijat etsivät todisteita siitä, mitä tapahtui heti sen jälkeen ja kenties ennen-Big Bang.

Jos usean miljardin dollarin Large Hadron Collider Sveitsissä, ns Doomsday Machine, toimii ennusti luomalla ns God Particle, mikä osoittaa maailmalle, miksi tavaraa on massa, niin joku on saada Nobel-palkinnon siitä.

Kysymys on kuka, ja kuulla Frank Close kertoa se, että on "kiista halkeamisen."

Alan Walker/AFP/Getty Images
Emeritus professori University of Edinburgh, brittiläinen Peter Higgsin näkyy sisälle Large Hadron Collider (LHC)-tunnelin vierailullaan Euroopan ydinfysiikan tutkimusjärjestön (CERN), 5. huhtikuuta 2008 Genevessä. Higgsin tunnetaan parhaiten hänen teoriansa selittää alkuperä massan alkeishiukkasia yleensä ja Higgsin bosoni erityisesti.

Ilmeinen palkinnonsaaja on Peter Higgs, tutkija joille Higgsin bosoni on nimetty kun sitä ei kutsuta Jumalan Particle. Mutta kuten professori Close, Oxford teoreettinen fyysikko, kuvailee uudessa kirjassaan, Infinity Puzzle, että nyökkäys nimikkeistön johtui osittain lainauksen virheestä, ja luotto on oikein jakaa laajemmin. Itse asiassa hän sanoo, keskeinen ajatus löysi kolme kertaa kuusi henkilöä, itsenäisesti mutta lähes samanaikaisesti, ja kaikki toimitti paperit muutaman viikon toisistaan ​​kesällä 1964.

Useimmat, jotka voivat voittaa Nobelin on kolme, ja jokainen on elossa. Ongelma, professori Close sanoo, että jos Jumala Particle havaitaan, ja ongelma massa on ratkaistu, niin kuusi henkilöä ansaitsevat kiitosta, joista kaikki ovat vanhuksia, mutta vain yksi on kuollut, ja niin Nobel rotu voi muuttua kestävyyttä kilpailussa.

Nobel-komitea on kuuluisa palkintojen ideoita, jotka eivät ole vain elegantti ja oivaltava, mutta myös totta. He odottaa vuotta todisteita, ja vuosikymmeniä kestävä. Ja jos koskaan on tyylikäs todistamattomia idea on Higgsin mekanismi, jonka professori Close mieluummin soittaa Mass mekanismin.

"Perus siemenistä asia... on syvällinen symmetrian hemmoteltu massa", professori Close kertoi pysyvän huoneen vain yleisö Toronton yliopiston fysiikan laitoksen tällä viikolla, ennen haastattelun National Post. "Massa on asia, joka tulee tielle täydellisen symmetria hiukkasen."

Tällä hetkellä fysiikan voi oikeastaan ​​selittää, miten hiukkaset riehumaan ja vuorovaikutuksessa mukaan perus voimia. Se ei todellakaan voi selittää, miksi he ovat massan, jonka painovoima muuttuu painoa. Itse asiassa, teoria soveltuu parhaiten hiukkaset oletetaan olevan mitään massan lainkaan. Mutta tämä ei vastannut meitä ympäröivää maailmaa, jossa aika paljon kaikkea on enemmän tai vähemmän raskaita.

Mass mekanismi ratkaisee tämän hypothesizing aina läsnä alan aallot hidastaa hiukkaset, sillä ne kulkevat sen läpi, kuten atomien kärpäsiä kosmisen hunajaa.Ratkaisu on matemaattisesti elegantti ja professori Close vertaa sitä pisteet sinfoniaa, jotka ovat täynnä, mutta voimaton itsessään.

"Olet kirjoittanut sinfoniaa", hän sanoi. "Mutta ei luonto haluaa tehdä sen?"

Tapa vastata tähän kysymykseen, mutta hämmästyttävän kallista, on suhteellisen yksinkertaista. Koska kvanttimekaniikka ennustaa, että aallot ovat vastaavia hiukkasia, niin aallot, jotka muodostavat Higgsin kentän pitäisi olla vastaava hiukkanen, Higgsin bosoni, joka tunnetaan paremmin Jumalan Particle. Voit löytää sen, eurooppalainen ydinvoiman tutkimuskonsortio, CERN, jossa kansainvälinen yhteistyö esimerkiksi Kanadan, rakennettu maailman suurin ja voimakkain hiukkaskiihdytin maanalaisen lähellä Geneva, myötäpäivään ja vastapäivään palkit Superfast hiukkasia, ja nyt ne pakotettaisiin päähän -Kohtaamisonnettomuudet sisäpuolella maailman tarkin hiukkasten ilmaisimet.

Jos se toimii, se räjähdys Jumalan Particle voimaan, ehkä vain sekunnin murto-osassa.Ja se on edennyt tehdä niin lähikuukausina. Vuoden korko koe skannaa läpi eri vahvuisia hiukkasen säde, sitä on tarkasteltava silloin on koko alue, jossa Jumala Particle odotetaan löytyy. Sitten kello alkaa tikittää Nobel-lautakunta.

Menestys ei ole varmaa, tietenkään. Professori Sulje sanoi saattaa osoittautua koko perheelle uusia hiukkasia, "Higgsinos" ehkä tai uudentyyppistä atomia rahka, joista kukin osaltaan jotain ainutlaatuista "massa-ifiointi" maailmankaikkeuden. Tai ehkä ei ole mitään löytyy, ja mysteeri massan jatkuu.

Jos kokeilu onnistuu, mutta Nobel komitea on viihdyttää kilpailevia argumentteja siitä kuka saa palkinnon: Gerald Guralnik, Carl (Dick) Hagen, Tom Nappuloiden, Peter Higgs tai Francois Englert. Robert Brout, viimeinen jäsen, "Gang of Six," kuoli aiemmin tänä vuonna. Professori Close kuvaa pyrkimyksiä brittimedia parantamaan Britannian Higgs, ja selittää kuinka toiset ovat kuvitelleet salaliitto nostaa eurooppalaisten (Mr. Higgs, herra Brout, Mr. Englert) yli amerikkalaiset (Mr. Guralnik, Mr. Hagen, Mr. Nappuloiden), vaikka tämäkin on monimutkaista, sillä herra Brout tuli USA ja Mr. Nappuloiden on brittiläinen.

Professori Sulje kuvaa myös, kuinka Philip Anderson, joka voitti Nobelin vuonna 1977 jotain muuta, on myös otettu luottoa, jossa Mr. Higgs "melko pieni tekijä" ja väittää löytäneensä saman ilmiön teoriassa vuosi ennen Mr. Higgsin tehnyt virkamies.

Se on tarina alkuperäisen paperit kuitenkin, että parhaiten paljastaa vetonaula fysiikan harrastajat professori Close kirjan, jonka tavoitteena on paljastaa "miten tiedettä tapahtuu todellisessa maailmassa, toisin kuin tasainen sankarillisen etenemistä kuvataan joidenkin voittajia" tilejä. "

Kesällä 1964 Britannian kesti useita postin lakoista. Imperial Collegessa Lontoossa, herrat Guralnik, Hagen ja Nappuloiden oli saada valmis julkistamaan teoria syntyy massan teoreettisesti massattomia järjestelmään, kun he saivat postia kolme konseptia, joka oli viivästynyt ruuhkaa: yksi jäsen. Brout ja Mr. Englert, ja kaksi Mr. Higgsin.Näissä asiakirjoissa oli näyttöä siitä, että he olivat nappasi on kysymys päivän.

Professori Sulje kuvaa kertoo Mr. Guralnik että tämä on ollut pahin hetki uransa, ellei hänen elämänsä.

"Tiedätkö mitä", hän lainaa Mr. Guralnik "vasta jälkikäteen se oli huono hetki. Tosiasia on, että en tuntenut, että [muut julkaisut] oli suuri paino. Minun reaktioni oli, että herra Brout ja Mr. Englert tehnyt hallitsematon arvioita ja Mr. Higgs ei tarjoa näkemystä, että olimme kehittäneet. Kirjoitin ne paperit pois. Tämä osoittaa kuinka väärässä voi olla 45 vuotta. Nämä olivat havaintoja kiireessä ja yltäkylläisyys nuorison. "

Saat vihjeitä siitä, miten Nobel kilpailu saattaa osoittautua jos Jumala Particle on todellinen, professori Sulje kirja näyttää toiselle liittyvän löydön, yhdistyminen sähkömagnetismin ja heikon ydinvoimalla, joka tunnetaan myös sähköheikon teoria, jonka kolme miestä - Steven Weinberg, Abdus Salam ja Sheldon Glashow - sai Nobelin vuonna 1979, ja yksi, John Ward, sai akseli.

Se oli Mr. Weinberg n lainaus virhe, muuten, jossa hän sekoittaa kahden muun yhtä nimeltä lehtiä, Physical Letters-ja Physical Review Letters, joka jähmettyi väärän vaikutelman kirjallisuudessa että Mr. Higgsin oli julkaissut ensin, vaikka se oli Mr. Englert ja Mr. Brout.

Mutta se oli John Ward, joka kuvaa ihmisen foibles on piilotettu historiallinen marssi tieteen.

1960-luvun alussa, herra Ward, niin vanhempi luku oli lounaalla ja nuorempana tutkijana Mr. Guralnik. Jokainen oli löytänyt puolet teoriaa, jonka Mr. Weinberg, herra Salam ja Mr. Glashow myöhemmin sai Nobelin, mutta vanhempi Ward on oppinut merkityksen harkintavaltaa taistelussa luoton korkean tieteen.

Kun lounas, Mr. Ward ", jatkoi antaa minulle luennon siitä, miten minun pitäisi olla vapaa minun julkaisemattomia ideoita, koska ne on varastettu, ja usein julkaistaan ​​ennen minulla oli tilaisuus loppuun käsittelet niitä," professori Close lainaa Mr. Guralnik sanonta.

Professori Close tekee tuskallinen päätelmä. "Oliko Guralnik ja Ward olleet avoimempia toistensa kanssa, he olisivat voineet jakaa Nobelin palkinnon, siirsi Salam, Weinberg ja Glashow myös-rans", hän kirjoittaa.

Kuten sulkee sisään Jumalaan Particle, viimeisimmät uutiset pois CERN ei ollut kyse Jumalasta Particle ollenkaan, vaan pikemminkin kokeilu, joka muka oli neutriinoja, mystinen tyyppi hiukkanen, joka tuskin vuorovaikutuksessa mitään, matkustaa valoa nopeammin, ja todistaa siis Albert Einstein oli väärässä, koska hän totesi mikään voi kulkea valoa nopeammin.

Jos se on oikea, se on luultavasti suurin esiintymä serendipity koskaan kohtaava tiedettä, ja suurin tiedettä tarinan viimeisen sadan vuoden aikana. Jos se on väärä, se on vain yksi kokeilu, joka ei onnistunut.

Seuranneessa meteli on hyvä esimerkki epävarmuuden tieteen, professori Close kertoo.Todennäköisesti hän sanoi, järkyttävä tulos sisältämien suuri virhemarginaali, koska ongelma mittaamalla erittäin nopea molekyylitason tapahtumia ja valtavia matkoja. Se on myös kokeilu, joka ei ole suunniteltu tuloksen se väittää, melkein kuin tarkastellaan yksi asia ja nähdä toinen ulos nurkassa silmään, professori Close kertoo. Lopuksi jäljelle jää ongelma vuoden 1987 supernova, joka havaittiin sekä valon ja neutriinoja, ja jos neutriinoja liikkui valoa nopeammin, he olisivat saapuneet neljä päivää etuajassa. He eivät.

Niin houkutteleva kuin otsikon hakee Einstein oli väärässä, professori Close mukaan on epätodennäköistä, että hän oli sen enempää väärässä kuin Isaac Newton, jonka teoriaa kosmisen dynamiikka oli imeytynyt, mutta ei vääräksi, jota Einsteinin yleisen suhteellisuusteorian.

Samoin löydettiin Jumalan Particle ei häiritse tiede, joka on tullut ennen, vaan pikemminkin kiihdyttää sitä. On sen puuttuminen, jotka aiheuttavat eniten ongelmia, jolloin massa puuttuvan palan kosmisen palapeli.

Kuten Mr. Higgsin itse kerran sanoi juhlapäivällisillä hänen kunniakseen, hänen vaikutusvaltainen (jaettu) näkemyksen: "Työvoiman määrän oli melko pieni, ja olen hämmästyneitä seurauksista."

National Post

jbrean@nationalpost.com

translated by OL
Published (Last edited): Apr 11