Back to site

Hyperbolic geometrian käyttämällä Cabri

Source: http://mcs.open.ac.uk/tcl2/none/none.html


Tämä sivu ja linkkien ylläpitää 
Tim Lister, tclister@open.ac.uk Viimeisin päivitys: 24/09/01
Tiladiagrammiin hyperboliset tasossa H-2 (Poincarén laite levyn Model) (2-i, i) kolmiot, joka on, jonka kulmat (90, 0, 0). Jokaisessa kolmiossa on kaksi pistettä levyn rajan (äärettömään). Kuvio koottiin alkuperäisestä kolmion kanssa, jonka huippukulma on keskellä, heijastus-(inversio, että levystä viiva) noin yhdellä sivullaan. Viiva tässä mallissa on kaaren ympyrän kohtisuorassa levyn reunaa. Osat tiladiagrammiin on esitetty vaihtelevalla kerrosten kussakin neljännestä.

Koko näytön versio kaavion 

(2, i, i) tessellation
Kesällä 97 Minulla oli valtavan hauskaa leikkii joitakin ihmeellisiä ohjelmisto, Cabri Geometry Cabri kuvake Sekä luomaan rakenteet käytettäväksi opetuksen perusajatuksia geometrian kurssin laittaa päälle avoimessa yliopistossa. Nämä alkoi joitakin lukuja osoittamaan muodonmuutosten Inversive Geometria ja eteni luvut Arbelos, inversors sekä Peucellier ja Hart, Coaxial Circles ja niin paljon joka ajoi löydettiin Dover painos on pieni helmi Kirjan "Advanced Euklidinen geometria (Modern Geometry) alkeis translitteratio geometria kolmio ja ympyrä" (antamaan täyden nimi) on kirjoittanut Roger A. Johnson ja julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 1929. Se oli kitui minun kirjahyllystä, joka on ostettu vuosi sitten 20 senttiä (Etelä-Afrikkalainen) joissakin myynnin tai muun.  Voin suositella sitä kiehtovaa lukea, tai vain kun on henkeäsalpaava monimutkaisuuden monien käsityönä kaavioita löytyy sen sivuilta.
Niihin verrattuna mekaanikko ja staattista piirustukset kauneus Cabri luku on, että voit "napata ja vetää" erilaisia ​​esineitä, ja tämä liike kuvassa usein antaa selkeä ja varmasti uutta tietoa taustalla tulokseen tai konsepti. Cabri symboli yllä, ja sen "tarttumalla käsi", täydellisesti kaappaa suuri vahvuus tämän ohjelman. Juuri tässä mielessä, että aloin rakentaa sarjan Cabri makroja ja alati kasvava menu rakenteet liioiteltuja (tai Epäeuklidinen) geometria Poincaré levyn malliin. Valikon komentoja voidaan piirtää lukuja, jotka osoittavat joitakin mielenkiintoisia tuloksia ja luvut löytyvät hyperboliseen tasossa.

Lataa hyperbolisessa geometria menu sekä muistiinpanoja sen käyttöön.

Uusin innovaatio on Cabri Java. Täysin interaktiivinen Cabri luvut näkyvät sivun kautta Java-sovelman. 

Lataa komentoja Hyperbolinen Geometry.

d-linjat Poincare levy, yhtäläisyyksiä ja ultra leveyspiirit

d-linjat

 

 

Laatoitustyöt levy säännöllisesti kolmioiden

Mosaiikit

ei euklidinen etäisyys

etäisyys
Puheessaan at CabriWorld 2001, Montreal 
Cabri Java käsikirja

Niitä voivat olla esimerkiksi:

Kokoelma lukuja, animoituja gif-ja ladattavia Cabri (kuva)-tiedostoja.
Rajatut Circle. Seurausta sekä euklidisen ja Hyperbolinen geometria.
Isometries H2-
Mosaiikki H 2 tavallisella kolmioita.
translated by MS
Published (Last edited): Apr 6