Back to site

Rosetta Permittiivisyys Probe SESAME/PP

Source: http://space.fmi.fi/index.php?id=ppPermittiivisyys Probe (PP) on osa fysikaalisten ominaisuuksien paketti Pinta Sähkö, seismiset ja akustiset Monitoring Kokeiluja (Sesame) aluksella Rosettan Lander Philae. Periaate tutkijalla Dr.Walter Schmidt, Suomen Ilmatieteen instituutti/kaukokartoitusta, Helsinki, Suomi.


Ensisijaiset tavoitteet:


Määritä vesijäätä sisällön cometary pintakerroksessa ja sen vaihtelu ajan myötä komeetta lähestyy aurinkoa.


Käytettyä menetelmää:


Sähkönjohtavuus-ja permittiivisyys komeetan pintamateriaalin mitataan kvadrupolisen tekniikka, jossa kahden elektrodin, joka on kytketty generaattorin kanssa vaihtelevan jännitteen, indusoi muuttuja virtausta cometary asiaa. Kaksi muuta elektrodit havaita jolloin mahdolliset variaatiot ja niiden vaihe-ero on generaattorin virtaa.


On olemassa kolme lähettimen elektrodit Philae cometary laskeutujan (yksi Lander jalka ja muut kaksi lähellä anturit kokeiden MUPUS-Pen ja APXS). Kaksi vastaanottava elektrodit on sijoitettu osaksi pohjat on jäljellä kaksi jalkaa. Käyttäen muuttuva geometria eri lähettimen elektrodin yhdistelmiä voidaan päätellä monimutkaisia ​​permittiivisyys alas syvyys on noin 2 metriä.


Mitattujen parametrien reagoivat hyvin herkkä määrä polaarisen molekyylien, kuten veden, ja niiden lämpötila. Käyttämällä näitä tietoja voidaan laskea vesipitoisuus pinnan, joka voi vaihdella yksi komeettojen päivän ja jossa etäisyys komeetta on Sun, ja mahdollisesti myös vesihöyryn tuotantonopeutta. Tästä on mahdollista kuvata outgassing käyttäytymistä ja päätellä koostumuksen komeetan.


Seuranta vain mahdolliset vaihtelut luomatta ylimääräistä virtaa, PP-instrumentti voi havaita plasman aallot jopa 10 kHz, joka on peräisin vuorovaikutusta aurinkotuulen kanssa päästöjen cometary hiukkasten ja kaasun ja ovat mitta cometary toimintaa. 


Alla olevassa kuvassa MUPUS PEN väline lämmönjohtavuuden mittauksia PP lähettimen elektrodien mesh liitteenä. Kun lisätään mustan tangon komeetta materiaali, verkko on niillä pinnalle ja parin kapasitiivisesti AC-virtausta pintamateriaali

PP elektrodi MUPUS-Pen
translated by MS
Published (Last edited): Apr 6