Back to site

Mikhail Pletnev

Source: http://www.russianarts.org/rno/pletnev.cfmMikhail Pletnev

Perustaja ja taiteellinen johtaja

Mikhail Pletnev on taiteilija, jonka nero pianistina, kapellimestarina ja säveltäjänä lumoaa ja hämmästyttää yleisöä ympäri maailmaa. Hänen muusikkous käsittää häikäisevä tekninen teho ja provosoiva tunneasteikon ja etsimällä tulkinta, sulakkeet vaisto ja äly. Kun näppäimistö ja palkintokorokkeelle yhtälailla Pletnev on tunnustettu yhdeksi hienoimmista taiteilijoiden aikamme. Pletnev oli kultamitali ja ensimmäisen palkinnon voittaja vuoden 1978 Tšaikovski-pianokilpailussa, kun hän oli vasta 21-palkinnon, joka sai hänet varhain tunnustusta maailmanlaajuisesti. Kutsu esiintymään vuoden 1988 suurvalta huippukokouksessa Washington johti ystävyyttä Mihail Gorbatshovin ja historiallisen tilaisuuden musiikin taiteellinen vapaus.

Vuonna 1990 Pletnev muodostivat ensimmäisen riippumattoman orkesterin Venäjän historiassa. Riskejä tässä vaiheessa, vaikka Gorbatshovin merkintä oli valtava ja se oli Pletnev mainetta ja sitoutuminen, joka teki hänen pitkäaikaisen haaveen. Jakaminen hänen visionsa uuden mallin esittävän taiteen monet maan parhaista muusikoista tuli Pletnev käynnistää Venäjän National Orchestra. Hänen johdollaan RNO aikaan muutama vuosi jyrkät maine joukossa maailman orkestereita. Pletnev kuvaa RNO kuin hänen suurin ilon ja nykyään toimii taiteellinen johtaja ja rehtori kapellimestari. Vuonna 2006 hän aloitti Mihail Pletnev rahaston tukea kansallisen kulttuurin, voittoa tavoittelematon järjestö, joka tukee suuria kulttuurisia aloitteita ja hankkeita, myös RNO vuosittain Volga Tour ja yhteistyössä Deutsche Grammophon, Mihail Pletnev Beethoven Project.

Koska vierailevana kapellimestarina, Pletnev ilmestyy säännöllisesti johtavien orkestereiden, kuten Lontoon Philharmonia Orchestra, Mahler Chamber Orchestra, Tokyo Philharmonic, Concertgebouw-orkesteri, London Symphony Orchestra, Los Angeles Philharmonic ja City of Birmingham Symphony Orchestra. Vuonna 2008 hänet nimettiin ensimmäinen vieras orkesteria della Svizzera Italiana Luganossa, Sveitsissä.

Kun soolo pianisti ja resitalistina, Pletnev ilmestyy säännöllisesti maailman musiikki pääkaupungeissa. Hänen tallenteita ja live-esitykset ovat osoittautuneet hänen olevan erinomainen tulkki laajan ohjelmiston. London Telegraph huomautti, "mistä Pletnev n sormet ja aivot tulevat ideat elävöittää musiikkia ja tehdä siitä kuhise raikkautta ja nokkeluutta. [hän] teki musiikin positiivisesti hypähtää ilosta." Times kuvailee pelaamalla "syntyneet ihmeellinen taituruus Mielikuvituksen törkeän sen kauneutta. "

Pletnev levytykset ovat saaneet useita palkintoja, muun muassa vuonna 2005 Grammy-palkinnon CD oman järjestelyn, kahdelle pianolle, Prokofjevin Tuhkimo, kirjataan Martha Argerich ja Pletnev on koskettimet. Hän sai Grammy-ehdokkuutta ja CD Schumannin sinfoninen Etudes (2004) ja hänen kirjaamisesta Rahmaninovin ja Prokofjevin Piano Concerto nro 3 kanssa RNO ja kapellimestari Mstislav Rostropovich (2003). Hänen albumin Scarlatti n Keyboard Sonatas (Virgin/EMI) sai Gramophone-palkinnon vuonna 1996. BBC Music Magazine nimeltään tallennus "pianonsoiton suurimmillaan... tämä suorituskykyä yksinään riitä varmistamaan Pletnev joukossa suurimpia pianisteja koskaan tuntenut. " Vuonna 2007 hän levytti kaikki Beethovenin pianokonserttoa Deutsche Grammophon, ja tallennus konserttojen 2 ja 4 oli nimeltään "Best Concerto kirjaaminen 2007" by Tokion Record Academy.

Säveltäjänä Pletnev teokset kuuluvat Klassinen sinfonia, Triptych Symphony Orchestra, Fantasy Kazakstanin Teemat ja Capriccio pianolle ja orkesterille. Hänen vertaansa vailla transkriptiot pianolle sekä Tshaikovskin Pähkinänsärkijä Suite ja prinsessa Ruusunenvalittiin yhdessä hänen suorituskyky Tšaikovskin toisen pianokonserton ja Vuodenajat, vuoden 1998 antologiassa "Great pianisteja 20th Century" (Philips Classics).

Poika muusikko vanhempien Pletnev oli suorittaa ja oppimista useiden välineiden lapsi ja tuli Moskovan konservatoriossa kuin teini. Nykyään hän on yksi Venäjän arvostetuimmista ja vaikutusvaltaisimmista taiteilijoita. Neuvonantajana Venäjän kulttuuri-neuvostossa vuonna 2007 Pletnev sai presidentin palkinnon panoksestaan taide-elämä maan. Pianisti, kapellimestari, säveltäjä ja kulttuurinen johtaja - kaikki ovat merkittäviä puolia Mihail Pletnev elämästä taiteilijana. Silti hän pitää itseään, yksinkertaisesti, muusikko.

Published (Last edited): Mar 22