Back to site

Miksi ohjelmisto on erilainenHuom: Tämä ei ole sivun siitä, miksi ohjelmisto ideoista ei pitäisi voida patentoida.

Tämä sivu asiakirjat miksi ohjelmistoja voidaan käsitellä erillisenä domain eli miksi patenttijärjestelmä ei välttämättä tuota samoja vaikutuksia ohjelmistoja kuten se konetekniikan tai lääketutkimuksessa.

Toisaalta ohjelma on samanlainen kuin innovatiivinen aloilla, kuten kirjallisuuden, elokuvan ja muoti.

Sisältö

[muokata]

Tutkimukset käyttötapoja

2008 Berkeley Patent Survey paljasti suuria eroja ohjelmistotalot ja biotekniikan yrityksiä niiden patenttien käytön.

[s] oftware patentit ovat yli kaksi kertaa niin todennäköisesti riitautetuista muihin patentteihin "- Bessen & Meurer kello 22.

[muokata]

Practitioner profiilia

Laitteisto aloilla, kaikille tuottajille merkittäviä kaupallisia vaikutuksia ovat keskisuuret ja suuret yritykset. On harrastajia, jotka tuottavat autoja, mutta ne tuottavat niin vähän, että heidän työnsä ei luultavasti koskaan houkutella huomiota patentin haltijoille. Ohjelmiston on hyvin erilainen, koko käyttöjärjestelmät (esim. GNU/Linux) on kirjoitettu lähinnä ihmisiä, joiden toimet eivät tukena tahoa suuria taloudellisia ja oikeudellisia resursseja.

[muokata]

Ongelmat ja ratkaisut on sidottu

On monia tapoja parantaa kumia. Näitä menetelmiä voidaan parantaa erilaisia ​​kumi-ja ulostulo tulee olemaan käyttökelpoinen minkä tahansa tuotetta, joka vaaditaan parantunut kumia. Tulot ja lähdöt eivät määritellä, mitä menetelmää kumia kovettuvat on käytettävä - curer ei ole velvollisuutta tietyn menetelmän käyttämiseen.

Sen sijaan on ohjelmisto videosoitin toimivaksi, se on luettava videot täsmälleen muodossa, jossa videoiden olemassa. Eli, ohjelmistot video pelaajien täytyy lukea MPEG videoformaatteja, esimerkiksi voidakseen hyötyä. Joten patentin ulkopuolelle kehittäjien koko kentän sijaan että niitä ei pelkästään yksi tapa tehdä se toimiala.

[muokata]

Jatkuvat

(Pääartikkeli: Ohjelmisto perustuu inkrementaalinen kehitys)

Ohjelmoijat uusia ideoita ja samalla kehittää ohjelmistoja. Eli taas Ideat he aikoivat toteuttaa, ne on luonnollisesti ajatella muita ajatuksia.

[muokkaa]

Kuinka patenttia eri aloilla vaikuttavat yhteiskuntaan

Yksi asia pitää mielessä on, että paljon asioita joita ei voi patentoida. Syrjäytyä ei tarkoita, että ohjelmisto on erityinen.

Valmistusta varten autojen, sinun täytyy miettiä, miten patentteja vaikuttaa:

 1. kustannukset massatuotannon
 2. vaikutusta laatuun/turvallisuudesta, mitä tarjotaan kansalaisille
 3. vaikutus talouteen koko

Puolestapuhujat ohjelmistopatentteja vastaan ​​eivät yleensä ole yleisiä asiantuntijoita näitä aiheita, joten emme välttämättä tiedä, innovaatioita autoteollisuuden pitäisi olla patentoitavissa vai ei.

Ohjelmistojen, on samantapaisia ​​kysymyksiä kolme edellä, lisäksi on neljäs kysymys henkilökohtaisen vapauden ja tehokkuuden yhteisöihin.

Tällä kysymyksellä ei ole merkitystä autonvalmistukseen koska yksilöt ja yhteisöt eivät valmista autoja merkittävässä määrin - tai ollenkaan.

Jos joku patentit menetelmä tehdä auton, joka ei vähennä ihmisten vapautta. Making autot vaatii paljon rahaa ja materiaaleja, ja on jo monia lakeja, jotka paikoin asetuksia ja rajoituksia valmistamaan autoja. Joten ihmiset ovat jo syrjäytyneet. Lisääminen patentti ongelmaa ei muuta mitään.

Ensinnäkin ohjelma on massatuote yksilöiden ja ryhmien, jotka eivät saa maksaa suoraan kyseiseen työhön (tai tehdä se ei-kaupallisista syistä). Lisäämällä kustannukset patenttijärjestelmä on epäreilua näitä ihmisiä.

Yhteisöt kirjoittaa mahtava ohjelma (yhteisö kirjoitti useimmat GNU/Linux). Ihmisten pitäisi edelleen oikeuttaan osallistua kehittämiseen ja jakeluun ohjelmistojen ja jatkaa hyötyä työn suurta yhteisöä, joka kehittää ohjelmistoja, että ihmiset käyttävät. Patentit aiheuttaisi ongelmia yksilön vapauden ja yleisestä ohjelmistokehitykseen, joka koko yhteiskunnan etuja.

Tämä osa ei lukijaystävällisempiä. Apua haetaan jotta tämä teksti:

 • Lyhyemmät (pidämme erittäin tiiviin tekstejä en.swpat.org)
 • Selkeämpi
 • Ovatko linkit todistaa jokaiselle näppäimelle selvitys


[muokkaa]

Matemaattisia

(Katso myös: Ohjelmisto on matematiikka ja # Aineettomat)

Sääntöjen ulkopuolelle ohjelmistojen patentoitavuuden sitä vedoten samankaltaisia ​​kuin matematiikan: sinun ei pitäisi voida patentoida puhdasta ilmauksia matematiikan ja logiikan tai niiden käyttöä olemassa koneella johtaa mitään uutta keksintöä fysiikan. Tämä on juuri sitä, mitä meillä on, joko pidämme ohjelmisto tekstinä, tai kun katseli kuin portaita (algoritmit) suorittamasta koneella pelkästään määritellä uusi vastaus johonkin, muuttaa tallennetut tiedot, ja tuloksista tiedottaminen (säädöksiä, jotka edellyttävät vain "mieli" ja triviaaleja käyttö nykyisen fyysisen käytettyjen osien niiden tavallisten tavoin, jopa ihmisen käyttää mieli kun käytät silmät ja korvat hankkia lisätietoja ja lopulta suu ja kädet perus astiat kommunikoida ja ennätys mitä käsitelty mielessä - ei uutta keksintöä fysiikan todella luotu).

[muokata]

Abstraction

Ohjelmisto on erittäin abstrakti: Et voi tarkastella kahta kappaletta ohjelmiston ulkopuolelta onko ne näyttävät samalta. Kaksi insinöörit kuvataan saman ohjelmiston osa hyvin erilaisin ehdoin. Se on siis hyvin subjektiivinen onko ideoita kätkeytyvän yksi pala ohjelmisto on pääosin vastaavat ajatukset toiseen. Lyhyesti sanottuna, ei ole olemassa objektiivista tarkastelua rikkomisesta.

[muokata]

Monimutkaisuus abstraktio

Ohjelmisto on hyvin monimutkainen, jotta voidaan pelkistämällä (kuvataan jäljempänä) monin eri tavoin, jonka patentin. Tämä tarkoittaa yhteistyöhön teos neroja ole juurikaan suljettu niin helposti kuin on hyvin pieni "päiväkoti laatu" työtä, koska jokainen voi abstraktisti kuvata samalla lyhyt patenttivaatimuksen sanoja riippumatta niiden monimutkaisuus ja laatu.

Kirjallisuus vastaavasti alkaa kuvailemaan ongelmaa yhteiskunnalle mahdollistaa monimutkaisten ja laadukkaita töitä estettäväksi perustua otetun kuvauksiin.

[muokata]

Aineettomat

Kuten matematiikan, [fiktio], musiikki, ja laki, ohjelmistot (kiitos digitalisointiin) on pelkästään tuote mielen ole luontaista tie fyysiseen.

Jotkut ominaisuudet huomautuksen.

 • Aineettomat tuotteet eivät liity muotoiluun fyysisiä elimiä kattamiseksi kunkin teollis idea.
 • Tämä puute raskaan ankkuri johtaa nopeaan kehitykseen henkisiin tuotteisiin verrattuna fyysiseen keksintöjä.
 • Ei luonnon niukkuus: Jokainen voi kirjoittaa niin paljon ohjelmistoja kuin he haluavat ja voivat tehdä niin monta kopiota kuin he haluavat.Patentti voidaan siis tuhota rajattoman määrän jopa pitkälti alkuperäisen maksuja (ja ennakoimatta tekijänoikeuslaki).
 • Monet osanottajat vaikuttivat. Kustannukset voidaan osaltaan ohjata aineettomien tuote on omaa aikaa ja nykyisten suhteellisen halvoista materiaaleista. Laaja patentointi tarkoittaa entistä useammat ihmiset kärsivät. Patentti voidaan siis tukahduttaa monet yksityishenkilöt.
 • Synergiaetuja ja pääsyn tehostaa internetin sovelletaan. Patentit sijoittaa nämä hyödyt vaarassa.
 • Se on abstrakti järjestelmä [erillinen] todellisuudesta.

Esittelyssä patentteja tällä alalla on radikaali muutos.

[muokata]

Testi ilmeisyyttä

Koska ohjelmisto on abstrakti, testi onko ajatus on ilmeistä "yhteen alan asiantuntijalle" on hyvin vaikea toteuttaa. Testi ei voi perustua verran vaivaa kulutettava treenata idea, koska vähiten ilmeinen ideat ovat usein yksinkertaisia. Ei myöskään ole selvää, mitä se merkitsee: mitä jos idea on selvää tuhat parhaat ohjelmoijat maailmassa, mutta ei selvää miljoona muille? Samanaikainen ja riippumaton keksintö ei ole ainutlaatuinen ohjelmistoalan, mutta se on varmasti ominaista ohjelmistojen että hyvä ohjelmoijat pyrkivät tulemaan samaan ratkaisuun itsenäisesti.

[muokata]

Tekniikan taso

Koska ohjelmisto on näkymätön, määrittää tekniikan on tunnetusti vaikeaa. Monet ohjelmistopatentit näyttävät myönnetty, vaikka ideat ovat hyvin tiedossa harjoittajia, mutta se voi olla hyvin vaikeaa löytää hyväksyttävä todistus siitä, että ajatukset ovat jo laajasti käytössä. Useimmat ohjelmoijat eivät julkaise kirjallista papereita heidän työstään, sillä eri syistä: he ovat liian kiireisiä, he eivät pidä ajatusta merkittäviä, tai he eivät halua kilpailijoiden tietävän, mitä he tekevät.

Patentti tarkastajien jää paljon tekniikan, koska ne eivät ole lain tai asetuksen nojalla tarkistaa valtava määrä julkisia lähdekoodia. Itse asiassa, kuten kuulu [pilkku kaksi tämän vastaväitteet valtion Street päätöstä] (ennen State Street on "uutta ja hyödyllistä" testi horjuta Bilski), kukaan ei voi kesyttää kaikki nykyiset art.

Tämä mittava epätäydellisyys on olennainen ja välttämätön osa järjestelmää tarkoittaa, että ilman erittäin edullinen tapa laillisesti kumota vaateeseen rikkomisesta ja/tai ilman vakavia seuraamuksia niille, jotka esittää väitteitä, jotka eivät pidä myöhemmin tuomioistuimessa, patenttijärjestelmä jatkossakin (ab) käytetään helposti välineenä ravistaa alas henkilöille ja pk-yritysten ja tukahduttaa kilpailua.

[muokkaa]

Pieni riski

(Katso myös: Matala riski)

Paholaisen kaupat voidaan kutsua edullinen vain, jos se hyödyttää joku lisäksi paholainen. Tärkeä perustelu kaupat, kannustaa tullut uusia ihmisiä, uusia ideoita teollisuuden korkean kustannustason maahantulo, eli suuri riski, ei koske ohjelmistokehitystä. Ohjelmistokehitys on poikkeuksellisen halpaa, joten pieni riski.

[muokata]

Software on toisin ammattikorkeakoulu

Ohjelmisto on yksi perustavanlaatuinen ero verrattuna muihin tieteenaloihin, ja se ennustettavuus. Muut toimialat, kuten lääketeollisuus ja valmistus vaativat huomattavan määrän tutkimuksen luonteesta ja eräänlainen alkemian oppiakseen salaisuuksia hallussa luonteeltaan pelkästään välttämättömiä edistyksen. Patentit suojaavat investointeja, jotka menevät tällainen tutkimus vastineeksi jakaa hankittua tietoa maailman joten se ei häviä.

Kun ohjelmisto, se on erilaista. Pelkällä määritelmän tulos ohjelmisto on aina deterministinen ja ennustettavissa. On melko ennustettavissa, että yhdistämällä levyn puristus käyttöjärjestelmän tuottaa käyttöjärjestelmä joka voidaan puristaa enemmän tiedostoja päälle levylle. On melko ennustettavissa, että yhden napsautuksen tilaus on nopeampi ja helpompi kuin kaksi tai kolme osoita tilaus. Kumpikaan näistä vaadi mitään merkittävää määrä tutkimusta. Päätarkoituksena patentti on kannustaa tietojen luonnon merkitystä salaisuuksia yleishyödyllisiin, jossa yksinoikeuden, joka tulee valtion kustannuksella.

Toisin resepti penisilliini, "ilmoitus", että yhdellä napsautuksella tilaaminen on kätevää ei tullut jälkeen miljardia dollaria tutkimukseen. Ei ole mitään syytä olisi palkitaan yleisön kustannuksella samalla tavalla.

[muokata]

Liittyvät sivut en.swpat.org

[muokata]

Aiheesta muualla

[muokata]

Counter artikkelit


Tämä wiki on osa End ohjelmistopatentteja (ESP) kampanja (lahjoita). Saat Lisätietoja: >> EndSoftwarePatents.org - pääsivuston << >> News: news.swpat.org << Tämä wiki on julkisesti muokattavissa. (Katso: en.swpat.org: Noin) Se allas tietoja, eikä ilmoitus ESP: n näkemyksiä tai politiikkaa, niin ei lupaa tarvita. Lisää tietosi! (Katso: Ohje: Miten hyvä lisäPublished (Last edited): Mar 19 , source: http://en.swpat.org/wiki/Why_software_is_different