Back to site

Carl Friedrich Gauss 1777-1855

Source: http://www.math.twsu.edu/history/Men/gauss.html

Carl Friedrich Gauss (1777-1855) pidetään suurin saksalainen matemaatikko yhdeksännentoista vuosisadan. Hänen löytöjä ja kirjoituksia vaikuttaa ja jätti pysyvän jälkensä alueilla lukuteoria, tähtitieteen, geodesian ja fysiikan, erityisesti tutkimus sähkömagnetismi.

Gauss syntyi Brunswick, Saksa, 30. huhtikuuta 1777, köyhille, työväenluokan vanhemmat. Hänen isänsä työskenteli niin Gardner ja tiili-kerros ja pidettiin pystyssä, rehellinen mies. Hän oli kuitenkin ankara vanhemman lannistunut hänen poikansa kouluun, jossa odotukset, että hän seuraisi yhden perheen kauppoja. Onneksi Gaussin äiti ja setä, Friedrich tunnusti Carl nerokkuudesta varhain ja tiesi, että hänen täytyy kehittää lahjakkaan älykkyyttä koulutukseen.

Vaikka aritmeettinen luokassa kello kymmenen vuotiaana, Gauss osoitti hänen taitojaan matematiikan ihmelapsi, kun perä opettaja antoi seuraavan tehtävän: "Kirjoita ylös kaikki kokonaisluvut 1-100 ja lisätä heidän summa." Kun jokainen opiskelija valmis, hän oli tuoda hänen pöydältä eteenpäin ja aseta se opettaja pöydälle, päällekkäin muiden. Opettaja odottaa aloittelijan luokka ottaa hyvän aikaa lopettaa tämän harjoituksen. Mutta muutaman sekunnin, hänen opettajan yllätykseksi Carl eteni huoneen etuosaan ja asetti liuskekivi pöydälle. Paljon myöhemmin muita opiskelijoita luovutti heidän laatat.

Lopussa classtime, tulokset tutkittiin, ja suurin osa väärin. Mutta kun opettaja katseli Carlin liuskekivi, hän oli hämmästynyt nähdä vain yksi numero: 5050. Carl oli sitten selittää hänen opettaja, että hän piti tulosta, koska hän huomasi, 1 +100 = 101, 2 +99 = 101, 3 +98 = 101, jotta hän voisi löytää 50 paria numerot kukin täsmää 101: een. Täten, 50 kertaa +101 on sama kuin 5050.

Kun neljätoistavuotiaana, Gauss pystyi jatkamaan hänen koulutus avulla Carl Wilhelm Ferdinand herttuan Brunswick. Tavattuaan Gauss, Duke oli niin vaikuttunut lahjakas opiskelija valokuvamuisti, että hän lupasi hänen taloudellinen tuki auttaa häntä jatkamaan opintojaan Caroline College.Lopussa hänen College vuotta, Gauss teki valtavia löytö, että jopa tänä aikana, matemaatikot oli uskotaan oli mahdotonta. Hän totesi, että säännöllinen monikulmio 17 sivut voidaan tehdä käyttämällä vain kompassin ja viivainta. Gauss oli niin onnellinen ja ylpeä hänen löytö, että hän luopui aikomuksestaan ​​opiskella kieliä ja kääntyi matematiikan.

Duke Ferdinand jatkoi rahoitustukea nuorelle ystävälleen Gauss jatkoi opintojaan Göttingenin yliopistoon. Vaikka hän esitti todisteen siitä, että jokainen algebrallinen yhtälö on ainakin yksi root tai ratkaisu. Tämä lause oli valittanut matemaatikot vuosisatoja ja on nimeltään "Algebran peruslause".

Gaussin seuraava löytö oli täysin eri alalla matematiikassa. Vuonna 1801 tähtitieteilijät olivat löytäneet mikä heidän mielestään oli planeetta, jonka he nimesivät Ceres. Ne hävisi lopulta näkyvistä Ceres mutta havaintoja ilmoitettiin Gauss. Tämän jälkeen hän laskettu tarkan paikan, niin että se on helposti uudelleen löydetyn. Hän myös työskenteli uusi menetelmä radat uusia asteroideja. Lopulta nämä löydöt johti Gaussin nimitettiin professori matematiikan ja johtaja observatorio at Göttingen, jossa hän pysyi hänen virallista kantaa kuolemaansa asti 23. helmikuuta 1855.

Carl Friedrich Gauss, vaikka hän omisti elämänsä matematiikan, piti ideoita, ongelmia ja ratkaisuja yksityiset päiväkirjat. Hän kieltäytyi julkaisemasta teorioita, joita ei ole valmis ja täydellinen. Silti häntä pidetään yhdessä Arkhimedes ja Newton, on yksi kolmesta eniten matemaatikot, joka on koskaan elänyt.

Contributed by Karolee Weller

Viitteet:

  1. Ball, WW Rouse. (1960). Lyhyt Selvitys Matematiikan historia. New York, NY: Dover Publications Inc.
  2. Bell, Eric T. (1937). Men of Mathematics. New York, NY: Simon ja Schuster.
  3. "Gauss, Carl Friedrich" Microsoft (R) Encarta. Copyright (c) 1994 Microsoft Corporation.Copyright (c) 1994 Funk & Wagnalls Corporation.
  4. Hall, Tord. (1970). Carl Friedrich Gauss. Cambridge, MA: MIT Press.
  5. Reimer, Luetta. (1990). Matemaatikot ovat ihmisiä, Too. Palo Alto, CA: Dale Seymour Publications.
Published (Last edited): Mar 21