Back to site

UNAIDSlAction Kehys:Universal Access miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transseksuaalien

Source:http://www.unaids.org/en/media/unaids/contentassets/dataimport/pub/report/2009/jc1720_action_framework_msm_en.pdfUNAIDS/09.22E-JC1720E (Englanti alkuperäinen, toukokuu 2009)


© Yhdistyneiden kansakuntien yhteisen ohjelman hiv/aids (UNAIDS) 2009.


Kaikki oikeudet pidätetään. Julkaisut tuottamaa UNAIDS saa UNAIDS Content Management Team. Pyynnöt luvan lainata tai kääntää UNAIDS julkaisuihin joko myytäväksi tai kaupalliseen jakeluun, olisi myös osoitettava Content Management Team alla olevaan osoitteeseen tai faksilla kello+41 22 791 4835, tai e-mail:publicationpermissions@unaids.org.


Nimitykset ja materiaalin esitystapaa tässä julkaisussa ei tarkoita ilmaus mielipidettä mitenkään osaa UNAIDSin koskee oikeudellista asemaa minkään maan, alueen, kaupungin tai alueen tai niiden viranomaisten tai jotka koskevat rajaaminen sen rajoja ja rajoja.


Maininta tiettyjen yritysten tai tiettyjen valmistajien tuotteiden kanssa ei tarkoita, että he saavat kokoon tai suosittelemia UNAIDSin muiden sijaan samantyyppisiä, joita ei ole mainittu. Virheet ja laiminlyönnit poikkeuksen, nimet omaa tuotteet erottuvat alkupääomaa kirjaimia.


Kaikki kohtuullisiin varotoimiin on ryhdytty UNAIDS tarkistaa tiedot tässä julkaisussa. Kuitenkin julkaistu materiaali jaetaan ilman minkäänlaista takuuta, suoraa tai epäsuoraa. Vastuu tulkinnasta ja materiaalin käyttö kuuluu lukija. Missään tapauksessa UNAIDS vastaa vahingoista, jotka aiheutuvat sen käytöstä.


WHO kirjasto Luettelointi-in-julkaisu Data


UNAIDS Action Framework:Universal Access miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transseksuaalien People


"UNAIDS/09.22E/JC1720E".


ISBN (NLM luokitus:WC)


UNAIDS T (+41) 22 791 36 66 distribution@unaids.org


20 Avenue Appia F (+41) 22 791 48 35 www.unaids.org CH-1211 Genève 27 Sveitsi


 


"Maissa ilman lakeja suojellakseen seksityöntekijöiden, huumeiden käyttäjien ja miehet, joilla on seksiä miesten kanssa, vain murto-osa väestöstä on ennaltaehkäisy. Toisaalta maissa, joissa oikeusturvaa ja ihmisoikeuksien suojelu näille ihmisille, monet palveluiden saanti. Tämän seurauksena on vähemmän infektioita, vähemmän kysyntää antiretroviraalihoidon ja vähemmän kuolemia. Ei vain se on epäeettistä ole näiden ryhmien suojelemiseen, ei ole mitään järkeä terveyden kannalta. Se sattuu meille kaikille."


Ban Ki-moon, pääsihteerille Yhdistyneiden Kansakuntien


Elokuu 2008


1. Johdanto


"Business as usual'ei ole enää kannattavaa vastaus HIV-riskiä miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten [1]. Jos tiedot olemassa HIV näissä ryhmissä, ne osoittavat, että meidän yhteisiä toimia epäonnistuvat huomattavasti useammin kuin ne saavuttavat mittakaavassa tai seuraavasta. Aivan kuten hämmentävää, että monissa osissa maailmaa, on se, että vain harvoja luotettavia tietoja ole lainkaan.


Pääsihteerin kutsu hälytyksen näin tulee kriittisellä hetkellä. On yhä selvempää, että sitoutumista ja resursseja hiv-ohjelmointi miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten jäävät kauaksi siitä, mitä tarvitaan saavuttamaan yleisen saatavuuden asianmukaisia ​​hivin ehkäisyyn, hoitoon ja tukipalveluja eri puolilla maailmaa. Kesäkuun 2008 Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokouksen korkean tason kokous aidsin, vähemmän maata ilmoitti palveluja näille ryhmille kuin muita, ja nämä raportit, jotka olivat saatavilla heijastui, keskimäärin matalampi talletussuojan tason miehille, joilla on seksiä miesten kanssa kuin väestössä tai muita eniten vaarassa väestön [2].


Ei vastata asianmukaisesti ihmisoikeuksia ja kansanterveyden tarpeisiin miesten kanssa seksiä miesten ja transsukupuolisten ihmisten näkyy epidemiologista tietoa. Lähes kaikki, jopa yleistynyt HIV-epidemiat, miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa enemmän hiv kuin väestöllä [3]. Biologisesti, suojaamaton vastaanottavainen anaali seksiä aiheuttaa paljon suurempi riski kuin suojaamattomassa vastaanottavainen emätin sukupuoleen, onko tämä Anal Sex on hetero-tai homoseksuaali. Lisäksi ihmiset syrjäytyvät seksuaalista tai sukupuoleen identiteettejä tai käyttäytymistä joskus puuttuu kyky tai halu suojautua tartunnalta, johtuu rakenteellisista tekijöistä, kuten itsensä leimaamista, syrjinnän ja ole pääsyä tietoihin ja palveluihin. Joissakin tutkimuksissa HIV:n levinneisyys miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa on todettu olevan jopa 25% Ghanassa, 30% Jamaikalla, 43% rannikon Keniassa ja 25% Thaimaassa [4]. Keskuudessa transgender ihmiset, hiv:n levinneisyys uskotaan olevan vielä suurempi. Tiedot esitetään vuoden 2008 kansainvälisessä aids-konferenssissa Meksikossa osoitti HIV esiintyvyyden yli 25% keskuudessa transsukupuolisten ihmisten kolmessa Latinalaisen Amerikan maiden ja esiintyvyyden vaihtelee 10%:sta 42% viidessä Aasian maissa [5].


Kaiken hiv-epidemia miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa edistää merkittävästi laajempia HIV-epidemiat. Useimmissa maailman maissa, suurin osa miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa myös seksiä naisten kanssa. Matalan tulotason maissa keskimäärin 20% miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa raportoivat seksistä naisen kanssa jossain vaiheessa, 16% miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa myös raportoida seksiä ja naisia ​​viime vuonna, ja 16 % miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa myös ilmoittaneet olevansa naimisissa [6]. Tutkimus ja noin Mombasa, Kenia, miehiä, jotka seksiä


sekä miehillä että naisilla todettiin HIV esiintyvyys oli 12,3%, enemmän kuin kaksinkertainen Kenian arvioitu aikuisten hiv esiintyvyys 6,1% aikaan tutkimuksen (2005) [7]. Tietyissä yhteyksissä, ei myöskään voi olla merkittävä vahvistaminen epidemian dynamiikkaa, kuten jotkut miehet, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten osallistuvat myös seksityö ja/tai huumausaineita suonensisäisesti. Esimerkiksi Hanoi, Vietnam, 9% miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa, ilmoitti, että he ovat huumeita suonensisäisesti ainakin kerran elämässään [8]. Puhuessaan HIV-epidemian syrjäytyneiden ryhmissä ei ole vain tärkeä itsessään, se on usein yksi tehokkaimmista vähentää hetero puolison siirrossa ja estämään suurempien hetero epidemioita.


Vuonna 2007 Global HIV ehkäisy työryhmän koolle Bill & Melinda Gates Foundation ja Henry J. Kaiser Family Foundation, arvioi HIV ehkäisy palvelut tavoittavat vain 9% miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa [9]. Uusin maailmanlaajuinen tietojen (UNGASS 2008 maa kertomukset) prosenttiosuus miehistä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa saa hivin palvelut osoittavat, että vaikka 71% maista ei raportoida tätä indikaattoria, jossa tiedot raportoidaan saada HIV palveluja miehet, joilla on seksiä miesten kanssa vaihteli 12%:Afrikassa 43% Latinalaisessa Amerikassa [10]. Tiedetään vähän saa asianmukaista HIV-hoidon, hoivan ja tuen miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten, mutta on kohtuullista olettaa, että leimautumista, syrjintää ja pelkoa väestön altistumisesta merkitsee, että monissa maissa, nämä kaksi ryhmää ovat vähemmän todennäköisesti saada asianmukaisia ​​palveluja kuin muut ryhmät. On näyttöä siitä, että useat tekijät haittaavat saada asianmukaista HIV interventiot:haluttomuus hallituksia investoimaan terveyteen miesten kanssa seksiä miesten ja transsukupuolisten ihmisten ja vaikutus sosiaalisen syrjäytymisen haluun saada terveyteen liittyvät palvelut ja yhtäläinen pääsy näihin palveluihin sekä sosiaalietuuksia. Vaikka hyvin vähän HIV tuloksia seksistä naisten välillä, rakenteelliset tekijät, kuten seksuaalinen väkivalta voi lesbot ja muut naiset, joilla on seksiä naisia ​​suuremmassa vaarassa hankkia HIV kuin muuten ajatellut [11]. Leimautumista, syrjintää ja tiedon puute koskien lesbot ja muut naiset, joilla on seksiä naisten kanssa on myös ajatus tehdä tällaisia ​​naisille heikommat mahdollisuudet käyttää asianmukaista HIV-hoidon ja hoivapalvelujen jos he ovat saaneet tartunnan. Koska suhteellisen alhainen HIV naisilla seksiä naisten kanssa, tämä puiteasiakirjasta keskittyy pääasiassa HIV miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten takia HIV riskin ja taakan HIV-tauti yhdistettynä kanssa usein järjestelmällistä syrjintää.


On selvää, että on kiireellisesti ei vain lisää ohjelmointia, mutta myös uusia ja parempia lähestymistapoja ohjelmointiin. Perustuu paikallinen epidemiologinen ja yhteiskunnallinen tilanne ja parantaa hoitovastetta on yhdistettävä keskityttiin erityisesti miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten huomiota niiden tarpeisiin laajemmissa HIV vastauksia, ja silta-rakennus, jossa laajempia pyrkimyksiä tasa-arvon, ihmisoikeuksien edistämiseen ja suojella kansanterveyttä. Maat on tiukasti valvonnassa kehittymisestä HIV-epidemiat, riskikäyttäytyminen ja verkot-uudelleenkalibrointia vastauksiaan tarpeen.


Koska keskeiset maailmanlaajuiset normien asettajan, YK:n on johdettava, eikä noudata antamassaan vastauksessa. UNAIDS [12] toimia HIV miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten on olennainen


osa laajempaa pyrkimystä saavuttaa yleisen saatavuuden vuoteen 2010 ja vuosituhannen kehitystavoitteet vuoteen 2015 mennessä. Nämä sitoumukset puolestaan ​​rakentuvat arvot yleismaailmallisia ihmisoikeuksia, joista ilmenee, että kaikkia ihmisiä, myös miehiä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten on oikeus mahdollisimman hyvään terveyteen, syrjimättömyyden ja yhdenvertaisuuden lain edessä, ja ilmaisunvapaus ja yhdistymisvapaus, muun muassa [13]. Riippumatta ihmisoikeuksien, on selkeä ja vahva julkisen terveydenhuollon perustelut tehokkaan ehkäisyn miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten. Jos haluamme estää hiv-tartuntojen, on tärkeää, että tehokkaampia ennaltaehkäiseviä toimia (jotka liittyvät erottamattomasti hoitoon), ryhmien välillä on suurempi esiintyvyyden tehtävä.


Tätä varten näissä puitteissa annetaan suunta parantaa toiminnan UNAIDSin sihteeristön ja UNAIDSin Cosponsors on uros-uros sukupuolen, transseksuaalit kysymyksiä ja hiv. Käyttämällä tätä viitekehystä, YK:n virastojen välinen työryhmä miehiä, joilla on seksiä miesten kanssa, transseksuaalit ja HIV kysymyksiä kehittää yksityiskohtaisempia toiminnallisia työsuunnitelmien ja suosituksia tehokkaampi koordinoitu toiminta on kahdesti vuodessa.


On selvää, UNAIDS perhe on vain yksi monista yhteistyökumppaneina hankkeessa. Merkittäviä aloitteita on hyvässä vauhdissa ulkopuolella UNAIDSin käsitellään HIV-tarpeet miehiä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmistä, joista tarkoituksena on tarjota teknistä ja taloudellista tukea maan ja yhteisön toimintaa. Monenvälisten, kahdenvälisten ja yksityiset rahoittajat keskittyvät yhä enemmän tukemaan HIV-ohjelmat miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten. Yksi merkittävä rahallisesti-maailmanlaajuinen rahasto aidsin, tuberkuloosin ja malarian (Global Fund)-on julkistanut uuden kiinnitettävä sukupuolten myös huomiota seksuaalisten vähemmistöjen sen rahoitukseen suuntaviivoissa Kierros 8 alkaen [14]. Muut aloitteet ovat kehittämisessä ja vahvistamisessa maailmanlaajuiseen Miehet, joilla on seksiä miesten kanssa, ja joitakin vahvoja alueellisia verkkoja, kuten Aasian ja Tyynenmeren Coalition miehelle seksuaaliterveys ja Karibian haavoittuvien yhteisöjen verkosto. Työ maatasolla on lisääntynyt, miesten kanssa seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten esiintyy useamman kansallisen aids suunnitelmia, kehittäminen ja tarjoaminen HIV-palveluja valtion ja kansalaisjärjestöille. Aloitteet keskittyy sukupuoleen ja seksuaalisuuteen (esim. International Gay ja Lesbo ihmisoikeuskomission työtä hiv ohjelmasta saatavuutta ja samaa sukupuolta seksuaalisuuteen Afrikassa [15]) on käsitelty myös HIV-asioista. HIV ehkäisy palvelujen tarjoamisen kansalaisyhteiskunnan organisaatioiden, kuten STOP SIDA ohjelma (joka on ollut käynnissä Comunidad Homoseksuaaliset Argentiina yli 20 vuotta), ja Voices Against 377-verkkoa toimivien järjestöjen kumota anti-homoseksuaalista käyttäytymistä laki Intian on onnistunut saamaan kansallisen aids-ohjelman siellä tukeaksemme asemansa sillä perusteella, että laki estää HIV-työhön miehiä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten. Diplomaattiset aloitteet käsitellään kriminalisointia yhteisymmärryksessä aikuisen homoseksuaalisuuden ovat käynnissä myös useissa maissa. Esimerkiksi Britannian hallitus on laatinut strategian ja suuntaviivat sen valtuuskuntien vierailut homoseksuaalisuuden ja trans kysymyksiä, kuten oikeudellisia uudistuksia, ja 18. joulukuuta 2008, 66 kansakunnat tukee yhteisen lausunnon kehottaen kaikkia kansoja"edistää ja suojella ihmisoikeuksia


kaikkia henkilöitä, riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteettiin."Tämä yhteinen lausuma luettiin YK:n yleiskokouksen Argentiinan suurlähettiläs YK:n ja laati useissa jäsenvaltioissa, kuten Brasilia, Kroatia, Ranska, Gabon, Japani, Hollanti ja Norja [16]. Tämä kehys käsittää työtä useiden kumppanien monella tasolla ja monissa yhteyksissä.


Jotta voitaisiin kääntää HIV tartuntojen miehillä, joilla on seksiä miesten ja transsukupuolisten ihmisten ja saavuttaa tehokkaammin aidsin torjuntaan, YK:n ja muiden toimijoiden on toimittava entistä tehokkaammin yhdessä suunnittelemaan ja toteuttamaan hienosäädettyä ja näyttöön tietoa interventioita. Miehet, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten on myös keskeinen rooli käynnistämiseen, ylläpitämiseen ja keksiä yhteisö ja self-help vastauksia, kuten myös näihin liittyvät kulttuuriset ja poliittiset pyrkivään. Muut kansalaisyhteiskunnan toimijat ovat keskeisiä liittolaisia, kuten esimerkiksi naisten oikeuksia ajavat ryhmät, AIDS organisaatiot, lesbo/homo/bi/transsukupuolisten oikeuksien liikkeitä, ihmisoikeuksien puolustajien ja uskoon perustuvan oppilaitosten etiikan välittämisen ja osallisuuden. Hallitukset myös ovat keskeisiä kumppaneita. Heillä on velvollisuus vastata sekä kansanterveyden ja ihmisoikeuksien kannalta, kansallisten hallitusten peliä keskeisiä poliittisia rooleja ja paikallishallinnon, kuten kunnat, usein kärjessä terveydenhuollon palvelujen tarjoamisen, ja usein valvoa poliisi-ja koulutuspalvelut. Julkiset ja yksityiset rahoittajat suostutella sijoittamaan tehokkaita ja kohdennettuja toimia, jotka perustuvat todisteet merkittävä rooli näiden väestöryhmien HIV-epidemia.


2. Tavoite ja periaatteet


Tavoitteena puitteissa on mahdollistaa UNAIDS edistää ja tukea saavuttamista yleisen saatavuuden asianmukaisia ​​hivin ehkäisyyn, hoitoon, hoito ja tuki miehet, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten. UNAIDSin sihteeristö ja UNAIDS Cosponsors tunnustavat, että kaikkien saatavilla olevaa asianmukaista hiv-ohjelmat miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten on tärkeä osa saavuttaa yleinen saatavuus hivin ehkäisyyn, hoitoon ja tukea koko. Tämän lähestymistavan tavoitteena on vähentää hiv kaikkialla ja samalla suojella terveyttä ja oikeuksia paitsi nämä marginaaliryhmien myös niiden naisten seksuaalisen kumppaneiden ja muun väestön.


Tämä strategia on ankkuroitu kolmeen ohjaavat periaatteet.


► Toimet tulee perustua ymmärrystä ja sitoutumista ihmisoikeuksiin. Leimautumista ja syrjintää miehiä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten on yleistä suuressa osassa maailmaa. Samaa sukupuolta käyttäytyminen aikuisten miesten välinen vapaaehtoinen on laitonta 86 maassa, seitsemässä josta se seuraa kuolemanrangaistus [17]. Syrjiviä lakeja, asenteet ja käyttäytyminen heikentää tehokasta ohjelmointia ja on vastustettava ja tarkistetaan tilaisuuden tullen. Oikeuksiin perustuva lähestymistapa varmistaa, että miehet, joilla on seksiä miesten kanssa, transseksuaalit ja heidän naisten seksuaalinen kumppanit voivat käyttää oikeuttaan saada tietoa ja hyödykkeitä, jotta ne voivat suojautua HIV ja muiden sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden, kuten


sekä oikeus saada asianmukaista ja tehokasta hivin ehkäisyyn, hoitoon ja tukea parasta mahdollista laatua, toimitetaan ilman syrjintää.


► Toiminta on ilmoitettava todisteet. On selvää näyttöä siitä, että miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten on suhteettoman riski HIV-tartunnan. On myös selvää, että yhdistelmät HIV-toimista, myös yksilötasolla, yhteisön tason ja rakennetukien, riittävän leveä ja laatu, voimakkuus, kesto ja laajuus voidaan vähentää hiv miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transgender ihmisiä. Tämänhetkiset tiedot osoittavat, että monipuolisempi ja mielenkiintoisempi vastaukset ovat välttämättömiä ja kiireellisiä. Samaan aikaan, prosessi jalostaa ja syventää tietopohjaa ja seurannan kehitystä HIV-epidemiat ja riski miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten on jatkettava, jotta interventiot voivat kehittyä asianmukaisesti sekä kehityksen ja sijaintia spesifisyys epidemia.


► Toimia vaaditaan laaja kumppaneiden käsitellään samanaikaisesti sekä lyhyen ja pitkän aikavälin tarpeita ja mahdollisuuksia. Tehokkain ja kestäviä ratkaisuja hiv miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten rakennetaan synergiaa monien toimijoiden, kuten altistuneiden yhteisöjen, liittolaiset, hallitukset, yksityinen sektori ja YK:n. UNAIDSin ja kymmenestä Cosponsors on ainutlaatuinen mandaatti ja kykyä työskennellä kumppaneiden kanssa saavuttaa enemmän mahdollisuuksia tarjoava ympäristö hivin ehkäisyyn, hoitoon ja tukea pitkällä aikavälillä, samalla hyödyntää useita lähtökohtia ja mahdollisuuksia vaikuttaa lyhyellä aikavälillä. Silti paljon voidaan tehdä laajemmassa yhteydessä, kehittämällä ja vahvistamalla kumppanuuksia olennaisena osana maailmanlaajuisen, alueellisen ja kansallisen aids vastauksia.


3. Beyond"business as usual":tavoitteena tehostaa toimintaa, saavutusten pohjalta toistaiseksi


Haasteista huolimatta sopiva yhdistelmä toimintaa ja investointien kaikkien sidosryhmien voi tehdä dramaattisen eron hivin ehkäisyyn, hoitoon ja tukeen. Monet ensimmäisistä ja dramaattisin HIV ehkäisy menestystä ympäri maailmaa mukana miehiä, joilla on seksiä miesten kanssa [18].


UNAIDSin ja kaikki kymmenen Cosponsors jo työtä kumppanien kanssa kaikkialla maailmassa toteuttaa toimeksiannon tueksi yleisen saatavuuden ja vuosituhannen kehitystavoitteet. UNAIDS voidaan rakentaa kollektiivista HIV-työtä miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten foorumi nykyisten sitoutumisen ja kokemuksen [19]. Useimmat Cosponsors on mukana jonkin verran työtä nimenomaan vastata HIV liittyviin tarpeisiin miesten kanssa seksiä miesten ja transsukupuolisten ihmisten ja sitoutuneita yksilöitä eri virastot ovat varmistaneet, että YK:lla on keskeinen rooli näiden kysymysten Useissa maissa. Näitä toimia on suosiota, tukea, laajennettu ja kerrottuna.


Maailmanlaajuisia toimia, mukaan luettuina UNAIDSin ja sen Cosponsors, ei ole vielä riittävä vastaamaan nykyistä katastrofi HIV miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten. Jos maailmanlaajuinen ja kansalliset resurssit strategisesti kohdennettuja ja institutionaalisesti tuettuja, HIV toimenpiteet voidaan tuoda mittakaavassa, joka on riittävä vähentämään ja vaikutuksia HIV-tartunnoista.


Jotkut hiv-ohjelmat miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten tekemä UNAIDSin sihteeristö ja Cosponsors on koordinoitu maailmanlaajuisella, alueellisella ja yksittäisten maiden tasolla, tämä olisi jatkettava ja parannettava tarvittaessa 20. Samalla on tärkeää korostaa, että ylivoimaisesti tärkeintä on lisääntynyt toiminta, ei riitä tällä hetkellä tapahtuu luomaan merkittäviä koordinointi taakkaa. Rajoituksia kannalta politiikan suunnittelua ja resursseja on korjattava ennen UNAIDSin ja sen Cosponsors voidaan saavuttaa parannettu vastausta. Puuttuminen poliittista tahtoa, johtajuutta ja sitoutumista suhteessa miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV ovat keskeinen tekijä luotaessa ja laajentamisessa tehokkaampi yhteisen vastauksen.


Tässä yhteydessä ehdotamme välittömästi kolme tavoitetta, joista jokainen seuraa joukko ensisijaisia ​​toimia. Tarkempia tavoitteita ja toimintaa yhdessä UNAIDSin strategia näitä kysymyksiä kehitetään, kuten yksityiskohtaisia ​​organisaation strategiat ja suunnitelmat, tarpeen mukaan.


Tavoite 1:Parannetaan ihmisoikeustilanne miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten kulmakivi tehokkaasti hivin


UNAIDS ja sen Cosponsors edistää oikeuksiin perustuvaa lähestymistapaa varmistaa tukevan oikeudellisen ja sosiaalisen ympäristön toimittamisesta asianmukaisen HIV ohjelmia suunnattu miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten mittakaavassa riittävät tehtävään. Tämä sisältää politiikkaa ja poliittista vaikutusvaltaa ja johtajuutta näissä asioissa ja tukea ohjelmia suunnattava sitoumusten aikaansaamiseksi yleistä saatavuutta hivin ehkäisyyn, hoitoon ja tukea miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten.


Tämä työ rakentuu mitä UNAIDS ja sen Cosponsors ovat jo tehneet dokumentoida ja vastata tavalla, että ihmisoikeudet ovat tai eivät ole, kunnioitetaan, suojellaan ja täyttänyt valtioiden ja valtioista riippumattomien toimijoiden (joihin kuuluvat yhteisö, uskoon perustuvan ja sosiaalisen instituutiot). On näyttöä siitä, että varmistetaan ihmisoikeuksien suojelu auttaa lieventämään vaikutuksia HIV. YK on kartoitettu ja analysoitu oikeudellisista ja ihmisoikeuksia ympäristöissä, dokumentoitu ihmisoikeusloukkauksia, antanut ohjeita oikeuksiin liittyvä lainsäädäntö ja oikeudellisia uudistuksia sekä tukea tiedotusvälineiden ja viestinnän ihmisoikeuksien edistämiseksi.


Jos tehostettu vaste uros-uros sukupuolen, transseksuaalit ihmisiä ja HIV, UNAIDS ja sen Cosponsors jolla:


► kehittää, vahvistaa ja edistää oikeuksiin perustuvia normeja ja standardeja


integrointi miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten osaksi kansallista aids vastauksia ja antaa konkreettisia politiikkoja ja ohjeita oikeuksiin perustuvia ja näytön tietoon ohjelmia ja palveluita;


► tukeminen ja vahvistaminen kumppanuuksien käsitellä poliittisia, sosiaalisia, oikeudellisia ja taloudellisia esteitä asianmukaisesti hivin liittyviä kysymyksiä miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten ja


► Kehitetään ja toteutetaan järjestelmä YK käsittelemään kiireellisiä ihmisoikeustilanteita, myös linkkejä laajempiin pyrkimyksiä puuttua lesbo, homo, bi-ja trans-ihmisiä.


Tavoite 2:Vahvistetaan ja edistetään tietopohjan miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV


Tietojen laadun osoitteen HIV ja monipuolinen seksuaalisuuden ja sukupuolen identiteetit voidaan parantaa tiedottaa, kehittää ja ajaa asianmukaisia ​​poliittisia ja ohjelmallisia ratkaisuja. Tällä hetkellä UNAIDS ja sen Cosponsors käydä monien kumppanien kanssa vahvistaa asiaan liittyvät todisteet. Tämä sisältää epidemiologia, käyttäytymiseen ja yhteiskunnallinen tutkimus, operatiivinen tutkimus sekä tiedonkeruu on näyttöä tehosta eri toimenpiteitä eri aloilla, tutkimukseen ihmisoikeuksista ja oikeudellisia kysymyksiä, ja ohjelman seuranta ja arviointi. UNAIDS ja sen Cosponsors tehostaa tätä työtä tarvitaan, ja varmistaa, että tiedot saadaan mahdollisimman laaja eri lähteistä tarvittaessa.


Jos tehostettu vaste uros-uros sukupuolen, transseksuaalit ihmisiä ja HIV, UNAIDS sihteeristö ja Cosponsors jolla:


► Varmista, että maiden kumppanien ja muiden kumppanien kanssa on riittävästi tietoa kehittämään ja tukemaan asianmukaisten politiikkojen ja ohjelmien käsitellään uros-uros sukupuolen, transsukupuolisten ihmisten ja hiv tukemalla parani epidemiologiset ja käyttäytymisen seuranta, ohjelman seurannan ja arvioinnin, sekä niihin liittyvät toiminnalliset tutkimus miehet, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten nähden HIV (väkilukuun epidemiologisia, käyttäytymis-, sosiaali-, ihmisoikeus-ja muita näkökohtia, tarvittaessa ja kiinnittäen huomiota eri miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuoliset identiteetit, käyttäytymistä ja tilanteita, kuten mies seksityöläisten, suonensisäisten huumeiden käyttäjien ja vankien), myös asianmukaiset HIV erityisseurannan, samalla opastusta ja teknistä tukea tietojen keruun;


► Kehitetään dokumentti ja osuus näyttöä menestyksekkäiden hiv-ohjelman malleja osoite miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten sekä saatuja kokemuksia, helpottaa parannettu, tarkemmin kohdennettuja ja skaalataan ylöspäin ohjelmointi;


► Tuetaan hyödyntämistä laadukkaan strategisen tiedon varmistamalla, että oikea tieto on tunnistettu oikein ja käyttää valtioiden ja muiden ilmoittamaan kehittää asianmukaisia ​​HIV-politiikan suhteen miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten.


Tavoite 3:On kehitettävä ja edistettävä kumppanuuksia varmistaa laajempia ja parempia vastauksia miehille, joilla on seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV


Riittävän kapasiteetin hallitustenvälisten ja kansalaisjärjestöjen on asianmukaisesti huomioon erilaisia ​​seksuaalisuus ja hiv on tärkeää, jos ihmiset, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten on päästä kaikkien oikeus päästä hiv liittyviä palveluja. Tämä ei koske pelkästään vastaaviin organisaatioihin kehittää politiikkaa ja toteuttamalla ohjelmia, mutta rahoittajien ja muiden sidosryhmien kanssa. Yhdessä eri tyyppisten organisaatioiden ja eri organisaatiot voivat auttaa varmistamaan, että asianmukaisia ​​politiikkoja ja ohjelmia kehitetään ja että UNAIDSin ja sen Cosponsors tukevat yhdenmukaistamista vaivaa ja täytäntöönpanon"Three Ones"-periaatteet [20]. Jotta YK:n henkilökunnan jäsenillä on tarvittavat tiedot, taidot ja asenne toteuttamaan ja edistämään tätä työtä, koulutusta materiaaleja kehitetään ja järjestetään koulutusta.


UNAIDS ja sen Cosponsors ovat jo sitoutuneet paljon työtä suhteessa uros-uros sukupuolen, transsukupuolisten ihmisten ja hiv levittämällä normatiivinen ja teknisiä ohjeita ja puitteita, jotka tukevat koulutusta valtion, kansalaisyhteiskunnan ja muiden kumppanien kanssa, jotka tarjoavat rahoitusta ja teknistä tukea hiv interventioiden kansalaisyhteiskunnan järjestöt, jotka tarjoavat rahoitusta ja teknistä tukea varten maiden ja alueellisten kansalaisyhteiskunnan verkostojen ja tukea kansallisten ja alueellisten maailmanlaajuisen rahaston ehdotuksen kehittämiseen valtion ja kansalaisyhteiskunnan koalitioita. Tätä työtä olisi jatkettava ja tehostettava.


Jos tehostettu vaste uros-uros sukupuolen, transseksuaalit ihmisiä ja HIV, UNAIDS sihteeristö ja Cosponsors jolla:


► arvioi ja lujitetaan tarvittaessa, sekä hallitustenvälisten, mukaan lukien kansallisia aids-ohjelmia ja muita osastoja, jotka kattavat muun muassa terveyteen, koulutukseen, oikeus (myös poliisi) sekä nuoriso-ja kansalaisjärjestöjä, kansainvälisellä, alueellisella ja paikallisella tasolla, tehdä yhteistyötä, kehittämään asianmukaisia ​​ja kohdennettuja ohjelmointi tavoittaa miehiä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten, mihin sisältyy myös risteyksissä useita riskejä, kuten seksityö ja suonensisäisten huumeiden käyttö miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transgender ihmiset (katso laatikko jälkeen kattavan joukon toimenpiteitä, joilla HIV-asioista miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten);


► Tunnista ja puoltaa lisärahoitusta puuttumaan hiv miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten auttaa kaikkia näitä resursseja sinne, missä niitä eniten tarvitaan, sekä tuetaan hallituksia ja kansalaisyhteiskunnan vastaanottamisessa ja soveltamisessa varoja HIV-työhön, joka käsittelee uros-uros sukupuolen ja transsukupuolisten ihmisten;


► nimetä tunnustettuja yhteysyksiköiden keskeisten UNAIDSin cosponsoring virastojen ja UNAIDS sihteeristö luo oma kyky koordinoida ja vastata nopeasti liittyviä kysymyksiä uros-uros sukupuolen, transsukupuolisten ihmisten ja hiv;


► Varmista, että UNAIDS-tukenut alueellista tietoa navat ja tekninen tuki tilat pystyvät tuottamaan oikea-aikaista tukea ja strategisten tietojen uros-uros sukupuolen, transsukupuolisten ihmisten ja hiv;


Kehittää ja tarjota"in-ulottuvilla koulutusta YK henkilöstön liittyvissä kysymyksissä uros-uros sukupuolen, transgender ihmisiä ja HIV.


9


Kohti kattavaa toimenpidekokonaisuutta käsitellä HIV liittyviä asioita miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten


Tarve suotuisan oikeudellisen, politiikka ja sosiaalinen ympäristö edellyttää:


► edistää ja taata ihmisoikeuksien miesten kanssa seksiä miesten ja transsukupuolisten ihmisten, mukaan luettuna suojelu syrjintää ja lainsäädännöllisten esteiden poistamista saada asianmukaista HIV-ehkäisyn, hoidon, hoivan ja tukipalvelut heille, kuten lakeja kriminalisoimaan sukupuoli miehillä;


► arviointi ja ymmärtäminen numerot, ominaisuudet ja tarpeet miehet, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten osalta HIV ja siihen liittyvistä asioista, myös riskeistä suonensisäisten huumeiden käyttö, seksityöläisiksi vankila synnytys jne.;


► varmistaminen, että miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten asianmukaisesti käsitellään kansallisia ja paikallisia aids suunnitelmia, että riittävä rahoitus on budjetoitu työtä, ja että tämä työ on suunniteltava ja toteutettava riittävästi koulutettu ja asianmukainen henkilöstö;


► voimaantumista miehet, joilla on seksiä miesten kanssa ja transgender yhteisöjä osallistumaan tasavertaisesti yhteiskunnalliseen ja poliittiseen elämään;


► varmistaminen osallistumisen miesten kanssa seksiä miesten ja transsukupuolisten ihmisten suunnitteluun, toteuttamiseen ja tarkistamiseen HIV-vastausta, joista tukea kansalaisjärjestöjen ja lähiyhteisön järjestöt, mukaan lukien järjestöjen HIV;


► julkisten kampanjoiden käsitellä homofobiaa ja transseksuaalien syrjintää;


► Koulutus ja herkistymistä terveydenhuollon tarjoajien ei syrjittäisi, ja varmistamaan asianmukaisen HIV-palveluja, miesten kanssa seksiä miesten ja transsukupuolisten ihmisten;


► Pääsy lääketieteellistä ja oikeudellista apua pojille, miehille ja transsukupuolisten ihmisten kokemaan seksuaalista hyväksikäyttöä, ja


► edistää monialaisia ​​yhteyksiä ja koordinoitua päätöksentekoa, suunnittelua ja ohjelmointia, kuten terveys, oikeudenmukaisuus (myös poliisi), koti-, sosiaali-, samanlaisia ​​ja niihin liittyvät ministeriöt, kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla.


Kaikkien toimien on oltava näyttöön perustuvaa, kehitetty, ja suojella oikeuksia, miehiä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten ja olisi turvallinen käyttää:


► Tiedotus ja valistusta Hivin ja muiden sukupuoliteitse tarttuvista taudeista, ja tukea turvaseksiä ja turvallisempaa huumeiden käytön kautta sopivia palveluita (mm. peer-johdolla, hallinnoi ja jos palvelut);


► Kondomit ja vesipohjaisia ​​voiteluaineita;


► luottamuksellisia, vapaaehtoisia HIV-neuvonta ja testaus;


► havaitseminen ja hoito sukupuolitaudeista tarjoamalla kliinisiä palveluja (henkilöstön jäsenet koulutetaan toimimaan sukupuolitauteja, sillä ne vaikuttavat miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten);


► Referral järjestelmiä oikeus-, sosiaali-ja terveyspalveluista ja asianmukaisten palvelujen saatavuuden;


► turvallisempia huumeiden käytön hyödykkeitä ja palveluja;


► asianmukaiset antiretroviraalista ja niihin liittyviä hoitoja, tarvittaessa yhdessä HIV-hoitoa ja tukea;


► ehkäisy ja hoito virushepatiitin;


► Lähetteet välinen ennaltaehkäisy, hoito-ja hoitopalveluihin, ja


► palvelut, joissa käsitellään HIV-liittyvät riskit ja tarpeet naisten seksikumppaneiden miesten kanssa seksiä miesten ja transsukupuolisten ihmisten.


Asiat, joihin on puututtava nimenomaan suhteessa transsukupuolisten ihmisten:


► saada asianmukaista tietoa, neuvontaa ja tukea transgender kysymyksissä;


► saada lääkkeitä, sukupuolenvaihdoksen menettelyjä ja tukea tarvittaessa;


► kyky muuttaa ihmisen nimi ja sukupuoli-identiteetti virallisiin asiakirjoihin, ja laillinen oikeus elää kuin toinen sukupuoli, vapaa leimautuminen ja syrjintä;


► ymmärtää vaikutuksia HIV antiretroviruslääkkeiden ja HIV opportunistinen infektio hoitoja transsukupuolisten ihmisten ottaen sukupuolenvaihdoksen huumeita, ja


► Työ ymmärtää HIV liittyvän riskin sukupuolenvaihdoksen lääkehoidon ja kirurgian toimenpiteissä.


Perusteella suosituksia WHO kuulemistilaisuuteen miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa, HIV ja muut sukupuolitaudit, joka pidettiin Genevessä, 15-17 09 2008, WHO:elokuu 2008 julkaisu, ensisijaisten toimien:HIV/aidsin ehkäiseminen, hoito ja hoidon Health Sector, UNAIDS 2007-julkaisuun, käytännön suuntaviivat tiivistäminen HIV ehkäisy:Kohti Universal Access ja UNAIDS Policy Brief hiv ja miesten välinen seksi.


4. Roolit, vastuut ja kumppanuudet


On tärkeää, että UNAIDSin ja sen Cosponsors olisi jatkettava, laajentaa ja koordinoida työtään eri virastojen on uros-uros sukupuolen ja transsukupuolisten ihmisten osana strategian kehittämisessä ja täytäntöönpanossa. Toimistot yhdessä monista seikoista, mutta kukin virasto suhteessa sen toimeksiannon, työnjako ja sopimus johtaa etenkin alueilla.


► UNAIDS sihteeristö johtaa käytön strategisen tiedon ja koordinoinnista pyrkivään sekä integrointi pyrkimykset liittyvät miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten laajempi HIV-työtä.


► UNDP johtaa liittyvissä kysymyksissä miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten kokonaisuutena, osana sen sukupuolen ja ihmisoikeuksien mandaatti, ja toimii UNAIDSin ja muiden Cosponsors kehittää ja toteuttaa strategia parantaa sihteeristön ja Cosponsors"työtä miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV-liittyvät kysymykset.


► WHO keskittyy erityisesti vastauksia terveydenhuollon alalla HIV:n ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä seksuaali-ja lisääntymisterveyden palveluja ja johtaa strategisia tietoja, kuten määritelmiä, väestömäärää arvioita, biologiset ja käyttäytymisen seuranta sekä ohjelmien seurantaa ja arviointia muun muassa järjestely-pohjainen tallennus ja raportointi ja käyttöä sekä muut tiedot näyttöön perustuvien palvelujen suunnitteluun ja laadun parantamiseen.


► UNODC keskittyy suonensisäisten huumeiden käyttöä miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten ja hivin ehkäisyyn, hoitoon ja tukea miesten vankiloissa.


► Unesco tukee kokonaisvaltaisesti koulutussektorin vastaukset AIDS, mukaan lukien kehittäminen oppimateriaalin käytettäväksi miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten kehittäminen opetussuunnitelmien kattavat seksuaalisen monimuotoisuuden seurantaa ja arviointia koulutusohjelmien Miehiin jotka seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten.


► UNFPA, joka keskittyy seksuaali-ja lisääntymisterveydestä sekä HIV ehkäisy, mukaan lukien kattavat kondomi ohjelmoinnin käsitellään erityisesti kysymyksiä miesten kanssa seksiä miesten ja transsukupuolisten ihmisten sekä osallistuvien seksityö ja eniten riskiryhmiin nuorille, että vastaukset näihin kysymyksiin ovat ihmisoikeuksiin perustuva ja niissä keskitytään vähentämään leimautumista ja syrjintää.


► Maailmanpankki kautta UNAIDS aids-strategian ja toimintasuunnitelman (ASAP)-palvelu, keskitytään miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten AIDS strategioihin, kuten ohjaa näyttöä. Voit auttaa maita avata ja käyttää sitä näytön, Maailmanpankki sitoutuu synteesiä analyysit maiden epidemiologisten ja vastauksen tiedot.


► UNHCR, UNICEF, ILO, Maailmanpankki ja Maailman elintarvikeohjelman käsittelee miehiä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV asioita työssään, tarvittaessa.


Partners monilla aloilla, maissa ja alueilla on ratkaisevan tärkeää resursseja tämän strategian toteuttamisessa. Kumppanuudet tarjoavat UNAIDS ja sen Cosponsors kanssa strategista neuvontaa, teknistä, poliittista ja rahoitustukea, ja väyliä ulottuvuus ja viestintään. UNAIDSin, ja jokainen Cosponsor kannustetaan tiivistämään kumppanuutta, keskityttiin strategiaan, todisteet, parhaita käytäntöjä, politiikka, rahoitus ja tietoliikenne seuraavat alat:


► hallitukset, mukaan lukien valvonnasta vastaaville terveyspalvelut, terveydenhuollon tutkimus, koulutus, laki ja lainvalvonta


► Muut maailmanlaajuisten ja alueellisten hallitustenvälisten elinten, kuten Euroopan unioni, Afrikkalainen unioni, Amerikan valtioiden järjestön, Kaakkois-Aasian maiden, Commonwealth, ranskankielisten, järjestön islamilaisen konferenssissa, G8 ja G20,


► Kansalaisjärjestöt ja verkostot kaikilla alueilla maailmassa, myös johdolla ja/tai edustavat miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten ja muut ryhmät keskittyvät naiset, nuoret, AIDS, lesbo/homo/bi/trans-oikeuksia, ja ihmisoikeuksia yleensä ja


► rahoittajien, kuten hallitusten, yksityisen ja julkisen sektorin, valtion ja yksityiset laitokset.


5. Seuranta, arviointi ja tarkistaminen


Tämä järjestelmä perustuu periaatteeseen, jonka mukaan virastojen välinen UNAIDS toiminta parantaa maailmanlaajuista ja kansallista HIV-työtä miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten, lähinnä koordinointia UNAIDSin ja sen Cosponsors, laajentaa ja parantaa niiden johtamisen ja työn näitä kysymyksiä, kehittää ja tarjoaa teknistä ja muuta tukea, edistetään asianmukaisia ​​politiikkoja ja tekee tiivistä yhteistyötä kumppaneiden maailmanlaajuisella, kansallisella ja paikallisella tasolla.


Interagency työryhmä miehiä, joilla on seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV kysymyksistä:kehittää järjestelmän, jolla seurataan ja arvioidaan lähestymistavan ja työ ehdotetut puitteissa kehittämään UNAIDSin ja sen Cosponsors strategista lähestymistapaa tähän kysymykseen, kehittää, seurata ja arvioida yksityiskohtaisesti työsuunnitelmien tarpeen, säännöllisesti tarkasteltava ja arvioitava niiden strategista lähestymistapaa, ja kertomus toteutetuista toimista tämän lähestymistavan.


Liite:Esimerkkejä UNAIDSin sihteeristön ja Cosponsor liittyvä toiminta miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten


Nopea tutkimus toiminnassa UNAIDSin sihteeristön ja sen Cosponsors tehtiin kaapata asiaan hiljattain, nykyiset ja suunnitellut toimet koskevat uros-uros sukupuolen, transgender ihmisiä ja HIV. Vaikka ei ole tarkoitus olla tyhjentävä tutkimus, analysointi palasi osoittivat, että työ putosi kolmeen pääryhmään:(1) tutkimukseen panostavia, (2) politiikan kehittämiseen ja asianajo, ja (3) teknistä ja taloudellista tukea. Osa tästä toiminnasta vaihteli maantieteellisen tasolla, jotka on esitetty seuraavassa taulukossa.


Toiminnan tyyppi


Kaikilla tasoilla (likimääräinen% määrästä ilmoitetuista toiminta)


Global tasolle (noin% määrästä


raportoitujen toiminta)


Alueellisella tasolla (noin% määrästä ilmoitetuista toiminta)


Maa tasolle (noin% määrästä ilmoitetuista toiminta)


Tutkimukseen panostavia


11%


22%


8%


12%


Politiikan kehittäminen ja asianajo


23%


17%


35%


13%


Tekninen ja taloudellinen tuki


65%


61%


56%


&75 %


Taulukko:Activity tyypin mukaan maantieteellisen tasolle, joka aktiivisuus on järjestetty


Yhteenveto ja kohokohta toiminnan eri tasoilla on esitetty alla.


Global-tason toimintaa


Maailmanlaajuisella tasolla, UNAIDS sihteeristö on ottanut johtoaseman käsitellä kansallisia aids menoja arvioita ja tukemalla epidemiologinen seuranta-työ, joka on käynnissä ja keskittyy miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten, mm. UNFPA, globaalilla tasolla, on kartoituksen työssään eniten vaarassa väestön ja kartoitetaan työn UNAIDSin sihteeristö ja sen Cosponsors sukupuoleen työ suunnitellaan.


UNAIDS sihteeristö on johtanut työn käsitellään ihmisoikeuksia ja oikeudellinen tuki, politiikan ja ohjaus kehitykseen sekä asianajo, jotka liittyvät erityisesti miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV asioista, ja tämä työ on käynnissä.


Suuri osa teknistä ja taloudellista tukea työ on myös johtaa UNAIDS sihteeristö, joka tukee yhteistyötä, mukaan lukien erityisesti tukemalla järjestöjen ja verkostojen Miehiin joilla on seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV-liittyvät kysymykset. Sihteeristö yhdessä Cosponsors myös auttoi kehittämään erityisiä"miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa"UNGASS indikaattorit. UNESCO on yhdistää työtä koskevat miehiä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten asioita sen opetustyötä sukupuoleen, ihmissuhteet, Hivin ja muiden sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden torjunnassa. UNFPA on kehittänyt"in-ulottuvilla koulutus, jossa käsitellään lisäksi seksityö ja suonensisäisten huumeiden käyttö, miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten kysymyksiä. Myös tällä tasolla vuonna 2004, joka on kehittänyt nopean arvioinnin ja Response sopeutuminen opas Miehet, joilla on seksiä miesten kanssa ja myöhemmin kertoi sen käytöstä.


Alueellisen tason toimintaa


Alueellisella tasolla Euroopassa, Aasiassa, Tyynenmeren alueella sekä Latinalaisessa Amerikassa ja Karibian alueella, joka on ja on ollut aktiivisesti tukemassa ja analysoinnissa epidemiologiset tiedot ja muut tarkkailevat miehiä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten. Tulevaa tarkistamista työn käsitellään uros-uros seksiä ja hiv 27 maassa Keski-ja Itä-Euroopassa se julkaistaan ​​lähiaikoina WHO.


Politiikan kehittämistä ja asianajo koko Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan lisäksi laaja vaikuttamistyötä HIV liittyvissä kysymyksissä tekemät UNDP, jossa käsiteltiin uros-uros sukupuolta, jossa se voisi WHO on aktiivisesti resurssien aktivointiin tuottama maailmanlaajuisen rahaston. Euroopassa ja Keski-Aasiassa, UNAIDS sihteeristö on tuettu pyöreän pöydän kokouksen miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa. UNDP on johtanut merkittävään työmäärän hivin ja ihmisoikeudet Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, jossa integroitu liittyvään työhön miehiä, joilla on seksiä miesten kanssa. Lisäksi julkaiseman raportin UNAIDS sihteeristö tukea toimintaa Aasian-Tyynenmeren alueella, joka liittyy erityisesti HIV miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten UNESCO on ottanut johtavan roolin samankaltaista työtä koko Mekongin seutukunta, joka tukee Aasian ja Tyynenmeren Coalition miehelle Seksuaaliterveys (jossa puututaan erityisesti uros-uros sukupuolen, transsukupuolisten ihmisten ja hiv-asioissa). Se on myös sitoutunut neuvotteluihin ja suunnittelee kehittää ja edistää standardien hivin liittyviä asioita miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten. UNAIDS sihteeristö, UNDP ja WHO on ottanut johtaakseen Miehiin joilla on seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV-alalla Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla. Tyypit ja asteikot tämän työn ovat vaihdelleet virastojen:UNAIDS on ollut mukana politiikan kehittämisessä ja asioihin vaikuttamista, myös työtä käsitellään homofobiaa, UNDP on luvannut toimia, jotka koskevat ihmisoikeuksiin ja HIV, joskus puuttumalla erityisesti samaa sukupuolta seksuaalisuus ja transsukupuolisten kysymyksissä; ja WHO lisäksi julkaista useita asiakirjoja, jotka osittain osoitteessa HIV-asioista miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten on ollut mukana käsiteltäessä syrjinnän HIV ja seksuaalisuutta.


Monenlaista toimintaa suhteessa teknistä ja taloudellista tukea yksityiskohtaisesti. Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa, hyvin rajallinen joukko toimia rajoitettiin tukea kansalaisyhteiskuntaa ja työ vankilassa asetuksista. Euroopassa ja Keski-Aasiassa, WHO on tukenut joitakin toimia, joihin kuuluu tekninen konsultointi hiv, muista sukupuoliteitse tarttuvista taudeista, ja miehet, joilla on seksiä miesten kanssa, sekä tarkistus normatiivisia ohjeita hivin ehkäisyyn, hoitoon ja hoidon miehet, joilla on seksiä miesten kanssa. WHO aikoo toteuttaa alueellisten neuvottelujen miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa sen aluetoimiston kanssa Afrikkaan. Muutamia toimia, joita toteutetaan lähinnä UNDP ja UNAIDSin sihteeristön ja myös WHO raportoidaan Saharan eteläpuolisessa Afrikassa, mukaan lukien valmiuksien lisääminen ja verkottuminen, koordinointi miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja HIV-työhön, sekä asianajo työkalut ihmisoikeuskysymyksissä. Across lännestä itään Aasian ja Tyynenmeren Unescon raportoitu eniten tukevien toimintojen erityisesti miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV-työtä Mekong seutukunta, ja ilmoitti tukevansa kokouksen, joka käsiteltiin miesten kanssa seksiä miehet, transseksuaalit ihmisiä ja HIV liittyvät kysymykset Aasian-Tyynenmeren alueella, samoin kuin UNAIDSin ja UNDP. WHO järjesti kuulemistilaisuuden koko Kaakkois-Aasian laajentamisessa HIV ehkäisy ja hoito miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa vuonna 2007 ja suunnittelee uutta kuulemista


tällä alueella vuonna 2009. Latinalaisessa Amerikassa ja Karibian lisäksi annettavaa tukea Karibian haavoittuvien yhteisöjen verkon UNAIDS sihteeristö, UNDP ja WHO raportoi toiminnasta tällä alansa. Esimerkkejä tästä työstä kuuluu käsitellä johtajuuden kehittämiseen UNDP:n, mukaan lukien huomattava osallistuminen Itseidentifioituneempana miehiä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa, ja tukiorganisaatiot miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.


Maa-tason toimintaa


WHO on työskennellyt maatasolla Kiinassa, arvioi ongelmat luomassa parannettu hivin miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten, Venäjän federaatiossa, joilla tuetaan toisen sukupolven valvonnan miesten kanssa seksiä miesten ja HIV kysymyksiä, Thaimaassa, arvioida saatavuuteen ja käyttöön hivin ehkäisyyn ja hoitopalveluita transsukupuolisten ihmisten Bangkokissa, ja Viet Nam, tukea terveysministeriön tarkistus ja kartta HIV ja sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden ehkäisyä toimintaa miehille, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten. UNESCO on tukenut useita tutkimuksia, joihin kuuluvat myös tilannearviot miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV liittyvät kysymykset, eri maissa Kaakkois-Aasiassa, kuten Kambodžassa, Lao People's Democratic Republic, Myanmar ja Viet Nam. UNFPA aikoo ryhtyä tilannearviot koskevat miehiä, joilla on seksiä miesten kanssa ja HIV Burkina Faso, Norsunluurannikko ja Senegal.


Huomattavat poliittiset ja vaikuttamistyötä, puuttumalla erityisesti miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV kysymyksiä, on ryhtynyt UNDP Kiinassa. UNFPA on työskennellyt Venäjän politiikan ja asenteita hivin liittyviä kysymyksiä miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa, Bangladeshissa ja Sri Lankassa, se aikoo käsitellä miespuoliseen työ ja Vietnamissa se auttaa koordinoimaan HIV- liittyvää toimintaa miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten. WHO on toiminut Kiinassa, Liettuassa, Thaimaan ja Ukrainan kannattavat monista asioista, jotka sisältävät turvaseksiin asioita miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten vähentämään leimautumista ja syrjintää miehiä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten ja avunantajien tuki HIV-työtä näiden ryhmien.


Työn lisäksi ohjelmasta rahoitettujen Acceleration rahaston maakohtaiset työtä, joko erikseen tai osittain osoitettu HIV-asioista miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa ja transsukupuolisten ihmisten raportoitiin Bhutan, Bolivia, Kambodža, Kiina, Norsunluurannikko, Ecuador, Viro, Kenia, Lao People's Democratic Republic, Latvia, Liettua, Meksiko, Myanmar, Nepal, Pakistan, Panama, Romania, Venäjä, Senegal, Tadžikistan, Thaimaa, Ukraina ja Vietnam. Toimintamuodot raportoituja olivat monipuolisia ja mukana erilaisia ​​teknistä tukea kansalaisyhteiskunnan ja valtioiden seksuaalisuudesta, miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV liittyvät kysymykset sekä työ vastata julkisten homofobiaa ja suonensisäisten huumeiden käyttäjiä.


UNAIDS on innovatiivinen yhteisyritys Yhdistyneiden Kansakuntien, joka kokoaa yhteen työtä ja resursseja UNAIDSin sihteeristön ja kymmenen YK-järjestelmän järjestöissä aidsin torjuntaan. Sihteeristö päämaja on Genevessä, Sveitsissä, henkilöstön kanssa paikan päällä yli 80 maassa. Cosponsors ovat UNHCR, UNICEF, WFP, UNDP, UNFPA, UNODC, ILO, UNESCO, WHO ja Maailmanpankki. Osallistuminen saavuttaa maailmanlaajuinen sitoumuksia yleisen saatavuuden kattava interventioiden hivin ehkäisyyn, hoitoon ja tukeen on ykkösasia ja UNAIDS. Käy UNAIDS osoitteessa www.unaids.org"UNAIDS i


UNAIDS


20 Avenue APPIA CH-1211 Geneve 27 SWITZERLAN D


Puh.:(+41) 22 791 36 66 Fax:(+41) 22 791 48 35 e-mail:distribution@unaids.org


www.unaids.org


Yhdistää maailma AIDSia vastaanKäytämme termiä"miehet, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa"kuvaamaan niitä miehiä, jotka harrastavat seksiä muiden urosten, riippumatta siitä, onko ne seksiä naisten kanssa tai olla henkilökohtainen tai sosiaalinen identiteetti liittyy, että käyttäytyminen, kuten on"homo"tai"bi-'. Käyttämällä termiä"transsukupuolisten ihmisten"tässä asiakirjassa, me puhumme etupäässä transsukupuolisten ihmisten jonka ensimmäinen annettiin identiteetti oli uros, mutta joka nyt tunnistaa naiseksi tai kuka nyt esiintyy erilaisia ​​mitä yleensä katsotaan naisen ominaisuuksista. Tällaiset"uros-naaras"transsukupuolisten ihmisten on huomattavasti korkeampi HIV-tartuntojen kuin"naaras-uros"transsukupuolisten ihmistä.


UNGASS 2008 maakohtaiset selvitykset.


Baral S et ai. 2007,"Kohonnut riski saada hiv-tartunnan miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa matalan ja keskitulotason maissa 2000-2006:systemaattinen katsaus", PLoS Medicine Vol. 4, nro 12, E339 doi:10.1371/journal.pmed.0040339.


amfAR 2008, MSM, HIV, ja tie Universal Access-Kuinka pitkälle on päästy? Special Report, amfAR, USA.


Esittämät tiedot International HIV/AIDS Alliance on"piilotettu HIV-epidemia:uusi vastaus hiv kriisiin keskuudessa transsukupuolisten ihmisten"lehdistötilaisuudessa, 4. elokuuta 2008, Mexico City, Meksiko.


Julkaisematon paperi tilaama UNAIDS, jota Caceres C et al. 2007,"epidemiologia Mies samaa sukupuolta Käyttäytyminen ja Associated seksuaaliterveys indikaattorit matalan ja keskitulotason maissa:2003-2007 arviot.


Sanders EJ et ai. 2007,"HIV-1-infektion riski miehillä, joilla on seksiä miesten kanssa Mombasassa Keniassa", AIDS, til. 21, Issue 18, s. 2513-2520.


Terveysministeriö 2006, tulokset HIV/STI Integroitu Bio-ja Behavioral Surveillance (IBBS) Vietnamissa 2005-2006, Vietnam.


Global HIV ehkäisy-työryhmä 2007, jolloin HIV ehkäisy on Scale:Kiireellinen Global Priority.


amfAR 2008, MSM, HIV, ja tie Universal Access-Kuinka pitkälle on päästy? Special Report, amfAR, USA.


Johnson CA, 2007, Off the Map:Miten hiv/aids-ohjelmointi ei onnistu samaa sukupuolta harjoitellaan ihmistä Afrikassa, IGLHRC, New York.


Termillä"UNAIDS", tarkoitamme UNAIDSin sihteeristön ja UNAIDS:n kymmenen Cosponsors:UNHCR, UNICEF, WFP, UNDP, UNFPA, UNODC, ILO, UNESCO, WHO ja Maailmanpankki. Tässä asiakirjassa kutsumme UNAIDS sihteeristön ja UNAIDS:n kymmenen Cosponsors erikseen tarpeen mukaan.


Yhdistyneiden kansakuntien yleismaailmallisen ihmisoikeuksien ja kansainvälisen yleissopimuksen sekä taloudellisia, sosiaalisia ja sivistyksellisiä oikeuksia.


Maailmanlaajuinen rahasto aidsin, tuberkuloosin ja malarian. Päätös Point GF/B16/DP26:korottamalla sukupuolitietoista hiv/aidsin, tuberkuloosin ja malarian maailmanlaajuisen rahaston. Mietintö:Kuudestoista Hallituksen kokous. Kunming, Kiina, 12-13 11 2007.


Johnson CA, 2007, Off the Map:Miten hiv/aids-ohjelmointi ei onnistu samaa sukupuolta harjoitellaan ihmistä Afrikassa, IGLHRC, New York.


Allekirjoittaneet julkilausuman ovat Albania, Andorra, Argentiina, Armenia, Australia, Itävalta, Belgia, Bo


Livia, Bosnia ja Hertsegovina, Brasilia, Bulgaria, Kanada, Kap Verde, Keski-Afrikkalainen tasavalta, Chile, Kolumbia, Kroatia, Kuuba, Kypros, Tsekki, Tanska, Ecuador, Viro, Suomi, Ranska, Gabon, Georgia, Saksa, Kreikka, Guinea-Bissau, Unkari, Islanti, Irlanti, Israel, Italia, Japani, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Mauritius, Meksiko, Montenegro, Nepal, Alankomaat, Uusi-Seelanti, Nicaragua, Norja, Paraguay, Puola, Portugali, Romania, San Marino, Sao Tome ja Principe, Serbia, Slovakia, Slovenia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Itä-Timor, Yhdistynyt kuningaskunta, Uruguay ja Venezuela (bolivariaanisen tasavallan).


amfAR 2008, MSM, HIV, ja tie Universal Access-Kuinka pitkälle on päästy? Special Report, amfAR, USA.


Merson HM et al."Historia ja haaste hivin ehkäisyyn", Lancet, HIV ehkäisy, elokuu 2008, s. 7-20.


Katso liite, jossa kartoituksen yhteenveto uusista, nykyisistä ja suunnitelluista toimintaansa suhteessa miehiin, joilla on seksiä miesten kanssa, transgender ihmisiä ja HIV.


[20]"Three Ones"-periaatteet pyritään saavuttamaan mahdollisimman tehokkaan resurssien käyttöä ja varmistaa nopea toiminta ja tulosohjaukseen sillä yhden sovittu aids toimintakehystä, joka tarjoaa perustan työn yhteensovittaminen kaikkien osapuolten, yksi kansallinen aids koordinoiva viranomainen, jossa laajapohjaisen monialaisia ​​mandaatti, ja yksi maakohtainen seuranta-ja arviointijärjestelmä.


translated by MS
Published (Last edited): Apr 22